X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Migotka29 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę czytam płaczę razem z wami... Tak mi przykro.

16udskjox3u389a0.png
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka brak słów totalny, to wręcz niemożliwe...dlaczego akurat teraz...bardzo mi przykro kochana, nawet przez myśl mi nie przeszło że jeszcze którąkolwiek z Nas los trafi...:-( Obrzęk niestety występuje przy wadach genetycznych, u Nas tak było niestety i także do zatrzymania doszło w 9 tyg.

Opóźniona nie panikuj z tymi plamieniami, to nie wyrocznia, w zdrowej ciąży także często się zdarzają i nie zawsze zwiastują najgorsze

opóźniona lubi tę wiadomość

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona, ja nie miałam nawet kropki plamienia i nie zmieniło to faktu, że dziecko się nie rozwinęło. Spokojnie, dużo dziewczyn pisało, że miały plamienia. Będzie dobrze 🙂
    Teraz wręcz się modlę o krew, bo wtedy będzie chociaż cień szansy na to, że nie trafię do szpitala.

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane, co za smutne wiadomości. Ściskam Was mocno.

Co do plamienia to ja miałam kilka dni. Takie brązowe. Zwiększyłam dawkę dupka. W końcu minęło. Zobaczymy co zastane na prenatalnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na wizycie mówił, że mam mały krwiaczek w macicy i może się ewaukować w postaci plamienia, ale żebym się nie martwiła tym. Także plamienie nie musi zwiastować nic złego.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka, Norka, bardzo mi przykro :( trzymajcie się, kochane...

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro. Straszne te wiadomości szczególnie w 11 tyg😱🥺

Odpoczynek i relax, musicie przejść swoją tragedie a później wracajcie do nas♥️

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam bo dzisiaj byłam
    Na wizycie zołza bo inaczej nazwać nie mogę chociaż nie wiem płeci 😱na moje wyczekane 3D pokazało dupke, plecy i na chwile się odwróciło by mieć między nogami pępowinę wiec nici z poznania🥺 co fakt dzisiaj lekarz zrobił to jakos tak szybko odrazu stwierdzi ze dzisiaj to nic nie widać i do widzenia. Jakiś według mnie mógł dłużej popróbować w końcu bierze za wizytę kasę a nie to widzimy się za dwa tyg🙈ale chociaż wiem ze zdrowe szybko rodnie znów jesteśmy o 2 dni do przodu. Jak tak dalej pójdzie to będę rodzic miesiąc wcześniej 🙈mysle ze to tylko teraz tak przestawiają datę porodu ( w sensie pod wielkość dziecka) dzidziuś ma 9.5 cm.

Co do prog, i bety to nigdy nie kazał mi ich robić. Wszystko ocenia po badaniu i usg. Nie wiem od czego to zależy.

Tusianka, opóźniona lubią tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro dziewczyny 😓
    Też przeżywałam poronienie, tylko, że z powodu krwiaka 😔

Wiem, że nic nie ukoi teraz Waszego żalu, ale przyjdzie taki dzień, że będziecie cieszyć się zdrową ciążą ❤️✊

Ja się szykuję do wstania z łóżka, odprowadzę dzieci do przedszkola i szkoły i podjadę do przyjaciółki, bo ma dla mnie jakieś ciuszki ciążowe.. Ja już się w swoje żadne spodnie nie mogę zapiąć i chodzę w dresach Ninja od Mamyginekolog 😅 ogólnie to spoko są, ale do lekarza nie pojadę w dresach raczej 😀

Życzę Wam miłego i spokojnego dnia 🥰☀️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Kama91 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja to dziś umieralam całą noc. Tak mnie żołądek bolał. Nie wiem czy coś zjadłam, czy to jakiś wirus... mam nadzieję, ze nie zaszkodzi ciazy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Weszłam bo dzisiaj byłam
    Na wizycie zołza bo inaczej nazwać nie mogę chociaż nie wiem płeci 😱na moje wyczekane 3D pokazało dupke, plecy i na chwile się odwróciło by mieć między nogami pępowinę wiec nici z poznania🥺 co fakt dzisiaj lekarz zrobił to jakos tak szybko odrazu stwierdzi ze dzisiaj to nic nie widać i do widzenia. Jakiś według mnie mógł dłużej popróbować w końcu bierze za wizytę kasę a nie to widzimy się za dwa tyg🙈ale chociaż wiem ze zdrowe szybko rodnie znów jesteśmy o 2 dni do przodu. Jak tak dalej pójdzie to będę rodzic miesiąc wcześniej 🙈mysle ze to tylko teraz tak przestawiają datę porodu ( w sensie pod wielkość dziecka) dzidziuś ma 9.5 cm.

Co do prog, i bety to nigdy nie kazał mi ich robić. Wszystko ocenia po badaniu i usg. Nie wiem od czego to zależy.

No i super, że wszystko dobrze. Spora ta już Twoja dzidzia. 😊
    Mi też lek. nigdy nie zalecał bety i prog. 😉 W sumie w żadnej z ciąż. A w każdej inny lekarz.

Marghe lubi tę wiadomość

• Kania85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szoku 😓 bardzo mnie zmartwiło co się stało z naszą Norką .Tymbardziej że to było jak grom z nieba.Jak widać niczego nie można być pewnym 😢Kochana trzymaj się

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt 3D mam takie same doświadczenia. Moje dzieci tak starszak jak i obecny nie mieli ochoty współpracować. Przy pierwszym żadnych ładnych zdjęć z całej ciąży a próby były co wizyta. Ja mam o tyle lepiej ze moja lekarka ma 3D ale co z tego jak dziecko i tak nie chciało się pokazać na żadnej. W tej ciąży nauczona doświadczeniem zaczęłam męczyć o 3D już teraz. I mimo ze takie małe to się schowało. Dlatego nie mogę się nadziwić jak mamaginekolog pokazuje takie piękne zdjęcia z badań. Ale to tez się pewnie da zrobić dwum pacjentkom pewnie na trzydzieści.

Dresy są teraz mega modne. Nie powinnaś mięs żadnych oporów żeby isc w nich do lekarza. Ważne żeby było Ci wygodnie. Swoją droga polecasz te dresy od mg ?

Dziewczyny co maja więcej dzieci? Jak dajecie radę ? Czy jest dużo łatwiej jak się rozchodzą do szkół i przedszkoli ?

I powiedzcie mi czy czujecie jakkolwiek brzuch ? Chodzi mi o takie poczucie ze jest tam coś w środku ? Bo ja zupełnie nie. Jakby tam nie było ciąży

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteronu raczej się nie bada profilaktycznie. Lekarze zwykle zlecają ciężarnym z jakaś przeszłością typu poronienia czy niepłodność. A beta cóż nie jest konieczna. To chyba dla pacjentek niecierpliwych tych które nie chcą czekać do usg żeby coś było widać tylko wcześniej chcą wiedzieć czy ciąża się rozwija.

Martuśka82, Mama Trójki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Co do wizyt 3D mam takie same doświadczenia. Moje dzieci tak starszak jak i obecny nie mieli ochoty współpracować. Przy pierwszym żadnych ładnych zdjęć z całej ciąży a próby były co wizyta. Ja mam o tyle lepiej ze moja lekarka ma 3D ale co z tego jak dziecko i tak nie chciało się pokazać na żadnej. W tej ciąży nauczona doświadczeniem zaczęłam męczyć o 3D już teraz. I mimo ze takie małe to się schowało. Dlatego nie mogę się nadziwić jak mamaginekolog pokazuje takie piękne zdjęcia z badań. Ale to tez się pewnie da zrobić dwum pacjentkom pewnie na trzydzieści.

Dresy są teraz mega modne. Nie powinnaś mięs żadnych oporów żeby isc w nich do lekarza. Ważne żeby było Ci wygodnie. Swoją droga polecasz te dresy od mg ?

Dziewczyny co maja więcej dzieci? Jak dajecie radę ? Czy jest dużo łatwiej jak się rozchodzą do szkół i przedszkoli ?

I powiedzcie mi czy czujecie jakkolwiek brzuch ? Chodzi mi o takie poczucie ze jest tam coś w środku ? Bo ja zupełnie nie. Jakby tam nie było ciąży

Bardzo polecam! Mam 4 komplety i nie wiem, który kolor lubię najbardziej 😀
    Zresztą moja mama i babcia też mają i także bardzo lubią ☺️

Co do rozejścia się dzieci po placówkach, to pewnie, że jest łatwiej, ale ja mam już takie dzieci, że od dłuższego czasu chodzą do przedszkola, a starszy do szkoły. Modlę się, aby nie wróciło zdalne nauczanie w klasach 1-3, bo to jest męczarnia dla mnie i dla syna 😔

Teraz jak jestem na zwolnieniu to mam więcej czasu dla siebie, mogę w spokoju poleżeć, ogarnąć dom, zrobić zakupy, obiad, potem znów poleżeć.. 😅

Ogólnie jak mój starszy syn miał 2 latka i rodził się młodszy wtedy, to starszak poszedł do punktu przedszkolnego na 4 godzinki dziennie i to też mi dużo dało, także ja polecam.

Poza tym jestem zdania, że nigdzie dzieci lepiej się nie rozwijają jak wśród rówieśników, a moi chłopcy uwielbiają swoje przedszkole i szkołę ☺️

A jeśli chodzi o brzuch, to ja już czuję konkret, ale że rośnie 😀. Jestem szczupła i postronne osoby też już bez problemu zauważają ciążę. Co kilka dni czuję ciągnięcie więzadeł i potem nagle brzuch robi się większy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 08:22

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Menina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka, Bebetka, tak mi strasznie przykro :( Nie spodziewałam się tak smutnych wieści :(

Dziś o 12.10 mam prenatalne... Trzymajcie proszę kciuki. Czy jest coś o czym powinnam wiedzieć przed prenatalnymi? Jakoś się przygotować? (mam na myśli przygotowanie do USG).

opóźniona, Mama Trójki, Kama91, Tusianka, nat87 lubią tę wiadomość

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ