Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez jestem zdania ze powinno się zadbać o siebie dla zdrowia psychicznego i fizycznego. Niestety to tylko teoria w moim przypadku. Mąż dużo wziął na siebie w pracy i wolontariacie a tez do niemowlaka nie ma cierpliwości. Jak jyz się zajmie to starszym. Wiec co tu dużo mówić z mała nie pomaga mi zupełnie. A gdzie tu do wspolwychowywania ? Także mi nie ma kto wziąć dziecka nawet na godzinę. A tyle mi trzeba żeby odreagować i odpocząć od niej. Nawet sprzątanie to dla mnie odreagowanie i relaks. Tak wiec moja psycha leży i kwiczy. Dziś był dobry dzień. Udały się nam wszystko drzemki wiec i samopoczucie u mnie lepsze. Miałam nawet pół godziny na kawę z bratowa. Mała spała w słońcu.
Chyba coś rusza z jedzeniem. Zjadła kilka fasolek szparagowych. Trochę jabka. Dzisia rzuciła się na naleśnika. Może woli kawałki a nie papki. No ale spróbujemy jeszcze jakiejś zupki. Chociaz miałam już dość wyrzucania. -
Dreamer u nas też zdecydowanie kawałki niż papki z łyżeczki. Ale coś tak się udaje i coś wchodzi. Ale nadal nie są to wielki ilości generalnie na jedzenie się rzuca i jej się to podoba
My dziś po szczepieniu. Mam nadzieję że samopoczucie będzie ok w nocy. Popołudnie było dobre. I mamy wagę 7,9 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 09:14
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Chyba też przejdę na kawałki albo zrobię drugie podejście bo póki co rozszerzanie diety to jakaś masakra. Trafił mi się koneser. Choć, jak moja mama go karmi to zjada wszystko 💁 dzisiaj powiedziała żebym przywoziła młodego co wieczór na kolację. I serio jak tak dalej pójdzie to to zrobię..31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
My też dziś szczepienie. Waga 8,66 kg i 70 cm długości.
U nas na początku tylko słoiczki wchodziły, obecnie własne gotowane zupki też wchodzą. Ja jednak z samodzielnym jedzeniem kawałków poczekam jeszcze chwilkę, bo boję się, że by sobie nie poradził.
Za to ogromnie korzystamy z pogody. Spacerówka super się sprawdza, od razu odżyłam, bo mogę spakować dziecko, łatwo i przyjemnie schować wózek do bagażnika i pojechać się spotkać z koleżanką czy coś załatwić do urzędu
Teraz widzę jak dobrze jest odzyskać mobilność.
Bardzo mi to doskwierało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 21:13
Marcia86 lubi tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
O mamo ale wielkie te Wasze dzieci. Ja moja utuczyłam jak się darła od małego. Ale widać teraz ze będzie drobna. Dobija do 7 kg. My mamy szczepienia już dawno z głowy. Czekamy do roczku na następne. Ja się tak starałam żeby mieć ta nieorzyjemnosc szybko z głowy.
U nas ciężka noc. Katar Pełna para. Ale się biedna wymęczyła. -
My też juz dawno z głowy szczepienia obowiązkowe, teraz po roku mmr i ospa.
Jeszcze nad meningokokami myślę.
Za to mamy 7 dzień biegunki, niespania w nocy i histerii, braku apetytu i do tego jeszcze lekki katar.
Lekarz twierdzi, że tyle biegunki to jeszcze nie jest długo, poić, karmić, nie dopuścić do odparzeń. Miałam tasectan w domu, daje mu od wczoraj, ciekawe czy pani dr jak ma tydzień biegunkę to też nic nie robi. Ręce opadają czasami -
My właśnie jesteśmy po pierwszej dawce meningokoków.
Podstawowe szczepienia już zakończyliśmy z końcem stycznia.
Trochę bałam się tego szczepienia, bo niby często jest gorączka (na razie nie ma), ale w porównaniu ze szczepieniami skojarzonymi, gdzie strasznie nam na wieczór wył i nic go nie uspokajało, to zupełnie inaczej.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
My też już od dawna mamy za sobą szczepienia. Ostatnie było w styczniu. Na początku kwietnia zaczynamy meningokoki.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
-
nick nieaktualny
-
Benus@191 wrote:Ja zwariuje, młody zjadł mi tylko mleko rano 180 ml i do tej pory nic, już prawie 7 godzin. O 20 też zjadł tylko odrobinę. Zaraz mnie szlag wezmie na tę panią doktor co to mówi,że nic mu nie jest.
Julek kilka dni temu też miał taki dzień niejadka, przez cały dzień zjadł mojego mleka odciągniętego z butelki łącznie 260ml i pół miseczki kaszki, to wszystko -
nick nieaktualnyMnie na dwa dni poskładała jelitówka, chyba nigdy w życiu nie miałam i nie chce już nigdy więcej. Myślałam że mi flaki wyjdą. Teraz obserwuje młodą i oczywiście każde ulanie to schizuje. Mam nadzieję że te głupie szczepienia na rota zadziałają, ale ładnie je i nie marudzi. Piękna pogoda na chorowanie 😂
-
Ja tez jelitówka od wczoraj. Nie wiem czy coś zjadłam czy wirus. W każdym razie głowa pęka. Brzuch boli. A tu nie ma l4.
Czy wy tez oglądacie w kupie kawałki jedzeni w takiej samej formie jak zostało zjedzone? Moja zwraca fasolkę szparagowa już trzeci dzień. Nic się nie straciło.
No i zaczyna raczkować. Idzie do przodu jak burza. No ale jak się nie chce spać to jest czas żeby trenować. -
My dzisiaj powitaliśmy szósty ząb w paszczy syna 🤣🤣🤣 i widzę że idą dwie górne jedynki lada dzień. Także jest wesoło.
Mimi__, Madzia 89 lubią tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
-
U nas jakoś tak ostatnio intensywnie że nie mam czasu na nic a wieczorem już nie mam siły natomiast w zeszłym tygodniu udało mi się skoczyć do fryzjera i z córką do kina taka miła odskocznia. I mimo że jest piękna pogoda to postanowiłam Aniele położyć w wózku na tarasie i sama korzystam z czasu i że słoneczka. W sumie to nie trzeba cały czas dreptać
Jutro jedziemy na roczek 3 h drogi od nas. Wzięliśmy sobie nocleg w hotelu więc też będzie krótki wypad i mam nadzieję że jakiś tam odpoczynek bo jedzonko będzie podane pod nos
Madzia , a ile Twój maluszek teraz ma ? Teraz to się zacznie obracanie na całego
Dziewczyny, jakie polecacie śpiworki do spania ? Ja teraz mam z Sinsay i bardzo mi pasuje ale jeden to za mało. Szukam jakiegoś wygodnego i większego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 13:14
majóweczka83 lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021