MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena wrote:Aniu koniecznie muszę się rozliczyć jak tak szybko kasę zwracają
i zrób to przez internet bez nerwów bez kolejek po prostu teraz to luksus. Ja dziś już zamówiłam sobie garderobę do przedpokoju bo cały czas o tym myślałam tylko zawsze kasa na coś innego szła a tak to zakułam ją sobie z rozliczeniamagdalena lubi tę wiadomość
-
dzisiaj się znowu do lekarza wybieram ;( miałam znowu mierzyć ciśnienie bo za wysokie było. pewnie dzisiaj dostane tabletki na zbicie.
biegunki ciąg dalszy, niestety... chociaż myślałam że mi przeszło już wczoraj. ale nieee...
mam nadzieję że to nie początek zatrucia ciążowego..
z dobrych wieści to wczoraj zaciągnęłam męża do łóżka -
ciśnienie mam różne. skaczące. byłam we wtorek to było wysokie i miałam mierzyć przez 2 dni i przyjść z wynikami.
u lekarza miałam 147/102 i 173/114
w domu w różnych godzinach 139/82, 149/84, 143/94
wczoraj 136/80, 160/88, 139/94, 150/88, 134/91
dzisiaj 123/96, 133/92 i teraz 147/87
dotychczas miałam średnio 138/84 to lekarka powiedziała że jest normalne i tabletek nie będzie zapisywać. zobaczymy co teraz powie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 12:32
-
Pillow, fajnie, że wizyta udana.
wisnia11, masz rację, lepiej iść do lekarza i w razie czego przyjmować leki niż to olać.
a nie masz może obrzęków na ciele?
szkoda tylko, że pod koniec ciąży musimy jeszcze tyle się wystresować, ja to już Boga proszę, żeby coś ruszyło, bo zaczynam się coraz gorzej czuć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 12:48
pillow, Oleńka lubią tę wiadomość
-
Witam Was wiem ze bardzo byście chciały aby Wasze maluszki były już z Wami ale niech siedzą w brzuszkach jak najdłużej.Moja mała urodziła się w 37i 3 dniu ma zwiodczenie krtani koleżanki synek też urodził się w 37 tyg ciąży i jest pod inkubatorkiem bo ma problemy z oddychaniem.Niby mamy ciążye donoszone ale zawsze lepiej żeby urodził się póżniej niż wcześniej. Pozdrawiam Was serdecznie
P.s a jak tam Paula urodziła już ? przyznam szczerze że nie mam czasu narazie nadrobić więc jestem nie na bieżąco -
kaaasiaczek byłam u ginekologa i powiedziała że mi nie da tabletek jeszcze. ciśnienie nie jest rewelacyjne ale też nie na tabletki. powiedziała że mam mierzyć już do końca ciąży i jak będzie powyżej 160/100 to mam przyjść po tabletki.
obrzęków nie mam dużych. trochę na kolanach i trochę na dłoniach. chociaż dzisiaj nie mam żadnych obrzęków.
na biegunkę mam brać węgiel i lekko się odżywiać.
we wtorek mam przyjść na samo ktg. hehe powiedziała że "może będą skurcze to mnie wyśle na porodówkę"
mały się dzisiaj niemiłosiernie wierci aż ja się prostuję.
effcia zdrówka dla córci
pillow, Iwo123, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
wisnia, no to dobrze, że jednak nie musisz brać tabletek. jeśli tylko w miarę dobrze się czujesz, to super.
ja jednak mam obrzęki na całym ciele, twarz mam jak księżyc w pełni, nogi, ręce, itd. także tak czy siak to dopegyt wcinam
a dzisiaj zamiast obiadu - zaprotestowałam i wsunęłam kebaba a copillow lubi tę wiadomość