MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam zrobić jutro test ale nie wytrzymałam i zrobiłam dziś po południu i o to efekt:

jutro rano powtórzę test a poniedziałek pójdę na betę. Wizytę będę umawiać na piątek.
Termin porodu wyznacza mi na 8 marcaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 20:08
Mikusia2, Rybka810, Selena, Insidia89, Klemens86 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. To chyba i ja się mogę dopisać. Ovu wyznaczyło mi termin na 10 marca.
Dziewczyny ma pytanie: w poniedziałek byłam na becie (55), i teraz czytam, że czasami powinno się ją powtórzyć po 48g. Jak to jest? Bo zastanawiam się, czy iść jutro i sama nie mogę się zdecydować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 16:32
wisnia11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja 3 pozytywne testy i beta 50..bylam juz u gin(ale nie u swojego tylko tak na szybko)i zrobil usg ale nic nie widac:( dwa dni temu poszlam do swojej gin i powiedziala ze nie ma co sie teraz stresowac i zeby za dwa tygodnie przyjsc na usg wtedy na pewno bedzie juz widoczne. wedlug ovu termin na 11 marca. nie wiem jak przezyc do 17stego w oczekiwaniu na to usg:p i ponawiam pytanie@rybka810 o bete czy trzeba powtarzac bo mi jeden lekarz powiedzial ze tak drugi ze nie.
Rybka810 lubi tę wiadomość
KejDzi -
Dziewczyny ja powtórzyłam. Mam cały czas plamienia i jak poszłam do ginekolog z betą 55 to powiedziała, że to wcale nie musi być ciąża. Powtórzyłam więc po 48g bo bym się nerwowo wykończyła (beta 139) . Mam przyjść do niej dopiero we wtorek.
Denerwuję się przez te plamienia. A dodatkowo denerwuję się, że się denerwuję....
A czy któraś z was walczyła z tarczycą? Ja jestem cały czas na lekach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 17:23
-
Ja cały czas plamie dziś już na brązowo i mało a tak to krew leciała. Mieszkam w uk więc tu nic nie dają na to. Za to położna powiedziała że nie mam się stresować bo tak czasami jest.tyle że jak krwotok dostanę i silny ból brzucha to wtedy na pogotowie. W niedz mam usg więc powiem ci czy nie zaszkodziły te plamienia. Może organiM się oczyszcza z resztek
Rybka810 lubi tę wiadomość
-
mi lekarz wczoraj powiedział,że kwas nalezy brac jak najbardziej ale witaminy to mój wybór ponieważ jeżeli zdrowo się odżywiam to nie muszę brac suplementów. staram się zdrowo jeść ale nie dostarczam myslę aż tylu skladników ile potrzeba i myślałam o Vita miner prenatal. więc także chętnie się dowiem;)tuska155 wrote:Cześć dziewczyny
ja też dopisuję się do marcowych
termin 10 marzec. Nie wiecie może jak wygląda sprawa witamin w ciąży? kwas foliowy to podstawa a co z resztą? brać, czy nie brać? a jak tak to jakie? -
Jeśli chodzi o badanie beta HCG dobrze jest zrobić drugie badanie po upływie 48 godzin. Jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo powinien pojawić się przyrost hormonu o minimum 66 %. Rybko twój przyrost wygląda na prawidłowy ale z plamieniami bym nie czekała. Jeśli są brązowawe w kolorze może być to objaw zbyt niskiego progesteronu. Nie odbieraj proszę tego co piszę jako straszenie ale jako analityk z zawodu musiałam zwrócić na to uwagę.
-
jesli chodzi o kwas foliowy to bralam troche przed zajsciem i pomimo ze za chwile rodze to biore do tej pory!! lekarz nie powiedzial zeby zaprzestac brac po 3miesiacu..a co do witamin dodatkowych to nie bralam od poczatku i nie biore do tej pory..wyniki sa bardzo dobre..jezli chodzi o ciezarna oczywiscie.wszystko radze konsultowac z lekarzen bo nie zawsze wiecej znaczy lepiej

a poczatki sa rozne wiec czasem ten witaminy chocby jakie byly dobre i drogie to i tak laduja w kibelku

[/url