MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam zrobić jutro test ale nie wytrzymałam i zrobiłam dziś po południu i o to efekt:
jutro rano powtórzę test a poniedziałek pójdę na betę. Wizytę będę umawiać na piątek.
Termin porodu wyznacza mi na 8 marcaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 20:08
Mikusia2, Rybka810, Selena, Insidia89, Klemens86 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. To chyba i ja się mogę dopisać. Ovu wyznaczyło mi termin na 10 marca.
Dziewczyny ma pytanie: w poniedziałek byłam na becie (55), i teraz czytam, że czasami powinno się ją powtórzyć po 48g. Jak to jest? Bo zastanawiam się, czy iść jutro i sama nie mogę się zdecydować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 16:32
wisnia11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja 3 pozytywne testy i beta 50..bylam juz u gin(ale nie u swojego tylko tak na szybko)i zrobil usg ale nic nie widac:( dwa dni temu poszlam do swojej gin i powiedziala ze nie ma co sie teraz stresowac i zeby za dwa tygodnie przyjsc na usg wtedy na pewno bedzie juz widoczne. wedlug ovu termin na 11 marca. nie wiem jak przezyc do 17stego w oczekiwaniu na to usg:p i ponawiam pytanie@rybka810 o bete czy trzeba powtarzac bo mi jeden lekarz powiedzial ze tak drugi ze nie.
Rybka810 lubi tę wiadomość
KejDzi -
Dziewczyny ja powtórzyłam. Mam cały czas plamienia i jak poszłam do ginekolog z betą 55 to powiedziała, że to wcale nie musi być ciąża. Powtórzyłam więc po 48g bo bym się nerwowo wykończyła (beta 139) . Mam przyjść do niej dopiero we wtorek.
Denerwuję się przez te plamienia. A dodatkowo denerwuję się, że się denerwuję....
A czy któraś z was walczyła z tarczycą? Ja jestem cały czas na lekach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 17:23
-
Ja cały czas plamie dziś już na brązowo i mało a tak to krew leciała. Mieszkam w uk więc tu nic nie dają na to. Za to położna powiedziała że nie mam się stresować bo tak czasami jest.tyle że jak krwotok dostanę i silny ból brzucha to wtedy na pogotowie. W niedz mam usg więc powiem ci czy nie zaszkodziły te plamienia. Może organiM się oczyszcza z resztek
Rybka810 lubi tę wiadomość
-
tuska155 wrote:Cześć dziewczyny ja też dopisuję się do marcowych termin 10 marzec. Nie wiecie może jak wygląda sprawa witamin w ciąży? kwas foliowy to podstawa a co z resztą? brać, czy nie brać? a jak tak to jakie?
-
Jeśli chodzi o badanie beta HCG dobrze jest zrobić drugie badanie po upływie 48 godzin. Jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo powinien pojawić się przyrost hormonu o minimum 66 %. Rybko twój przyrost wygląda na prawidłowy ale z plamieniami bym nie czekała. Jeśli są brązowawe w kolorze może być to objaw zbyt niskiego progesteronu. Nie odbieraj proszę tego co piszę jako straszenie ale jako analityk z zawodu musiałam zwrócić na to uwagę.
-
jesli chodzi o kwas foliowy to bralam troche przed zajsciem i pomimo ze za chwile rodze to biore do tej pory!! lekarz nie powiedzial zeby zaprzestac brac po 3miesiacu..a co do witamin dodatkowych to nie bralam od poczatku i nie biore do tej pory..wyniki sa bardzo dobre..jezli chodzi o ciezarna oczywiscie.wszystko radze konsultowac z lekarzen bo nie zawsze wiecej znaczy lepiej
a poczatki sa rozne wiec czasem ten witaminy chocby jakie byly dobre i drogie to i tak laduja w kibelku