MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Po 15godzinach porodu siłami natury przyszła na świat Alicja o 20.50 waży 3450g i mierzy 54cm. Pomoc tatusia była nie oceniona cały czas pomagał gdyby nie on to nie wiem cZy sama dalabym rade. Malutka teraz śpi jest spokojna pewnie zmęczona po tak długim porodzie.
NataliaK, paula22, kaaasiaczek_, magdalena, Klemens86, Bea_tina, szczessciara, Endokobietka, pillow, Miriam, Kocur, juicca, wisnia11, Viril lubią tę wiadomość
-
gratuluje mamusiom;)
o 24:35 na swiat przyszedł Michałek;) Marysia pisała, ze z waga 3550g;)
odezwie sie po powrocie do domu;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 07:48
kaaasiaczek_, Klemens86, szczessciara, pillow, juicca, wisnia11, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale wysyp niemowlakow. Wszysktim mama gratuluje i zycze duzo snu.
Ja napislam w pamietniku co u nas, troche duzo wiec nie bede Wam zasmiecac.
dla zainteresowanych:
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/starania-endokobietki,266,5.html
Mam pare pytan do Was:
jak czesto kapiecie Wasze pociechy, mnie w szpitalu i polozna powiezdieli, zeby nie czesciej niz raz w tygodniu.
Uzywacie juz smoczkow, ja wczoraj sporobwalam, troche pomoglo, ale specjalnie Maluch sie nim nie zachwycil.
Prasujecie nadal wszystkie ciuszki, mnie sie nie udalo ani razu.
Dla mam dokarmiajacych: jak podgrzewacie pokarm, mi pokazalki w szpitlau zeby wsadzic butelke do cieplej wody i tak robie, nie mam jeszcze podgrzewacza. -
nick nieaktualny
-
pillow wrote:Endokobietko mi w szpitalu powiedzieli ze mozna kapac nawet codziennie bo dzieci to lubia i mozna przyzwyczajac ze codziennie przed snem wieczorem kapiel. My kapiemy narazie co drugi dzien
Smoczka uzywamy choc czesto wypluwa a ubranka staram sie prasowac
widzisz a mi mowili zeby ni ekapac, bo sie skore niepotrzebnie naraza i ze raz na tydzien jest wystarczajaco, co kraj to obyczaj -
Endokobietka wrote:Ale wysyp niemowlakow. Wszysktim mama gratuluje i zycze duzo snu.
Ja napislam w pamietniku co u nas, troche duzo wiec nie bede Wam zasmiecac.
dla zainteresowanych:
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/starania-endokobietki,266,5.html
Mam pare pytan do Was:
jak czesto kapiecie Wasze pociechy, mnie w szpitalu i polozna powiezdieli, zeby nie czesciej niz raz w tygodniu.
Uzywacie juz smoczkow, ja wczoraj sporobwalam, troche pomoglo, ale specjalnie Maluch sie nim nie zachwycil.
Prasujecie nadal wszystkie ciuszki, mnie sie nie udalo ani razu.
Dla mam dokarmiajacych: jak podgrzewacie pokarm, mi pokazalki w szpitlau zeby wsadzic butelke do cieplej wody i tak robie, nie mam jeszcze podgrzewacza.
Kąpię co drugi dzień, dlatego żeby przyzwyczajał się do porządku chodzenia spać po kąpieli, ale myślę, że takiego maluszka nie trzeba zbyt często Choć mój akurat lubi swoje wiaderko.
Smoczka nie używam i nie zamierzam, nie widzę potrzeby, a nie chcę malucha przyzwyczająć do czekoś z czym będę musiała potem walczyć
Butelke podgrzewam w podgrzewaczu, ale jak jesteśmy poza domem np. u teściowej to na chwilę do miski z ciepłą wodą dokłądnie tak jak robisz
ciuszki prasuję, aczkolwiek słyszałam, że nie ma takiej potrzeby i jak potrzebuję coś na szybko to nie raz założę coś niewyprasowanego Ryśkowi
Ania, Kaasiaczek, Marysiu- gratulacje dziewczyny Cieszę sie waszym szczęściem !!!
A my dziś kończymy miesiąc już A dopiero byłam na porodówce...kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
Pilow u mnie to zależy od tego ile uda mi się odciągnąć, bo jak brakuje to dokarmiamy mlekiem modyfikowanym:) Rysio średnio je 90-120 co 3 godziny , więc wychodząc na 6h zostawiam mu na ogół ok 200 ml jak się uda oczywiście Kiedy miał 2 tyg. zjadał ok 60 ml co 2-3 h więc pewnie w Twoim przypadku zostawiłabym mu ok 120 czyli całą małą butelkę aventa zawsze możesz odciagnąć na zapas więcej to sie nie zmarnuje a będziesz spokojna, że nie zabraknie mleczko w lodówce można przeechowywać spokojnie 24h a w zamrażarce nawet 2 tygodnie natomiast w temp. pokojowej 4 godziny- tak podała mi położna i tego się trzymam
-
Jak ja Wam zazdroszczę że macie swoje maluszki przy sobie też bym chciała juz tulić Dawidka w ramionach dziś dalsza część czyszczenia... biegunka , czuję że to będzie przyszły tydzień ,
11.04 12 11.02 13 , to może urodzę zdrowego maluszka 11?03.14 ?? tak jakoś ten 11sty ? heh