X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2q9jj8p.jpg

Moja kruszynka <3

AISAK, Camille87, juicca, pillow, natalinka, ania_mr, Bea_tina, kaaasiaczek_, Klemens86, Miriam, paula22, Kocur, NataliaK, szczessciara, Endokobietka, Viril lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iou

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:38

• pillow Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

• juicca Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna , śliczna , Majeczka :D :D <3

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oleńka śliczna Majeczka. :)

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :)

ja kąpię Darka co 2, 3 dni.
    mleko mały pije ok 50-70 ml na jedno posiedzenie. a butelkę podgrzewam w mikrofali na 10 sek.

dzisiaj się werandowaliśmu 30 minut. mam nadzieję że niedługo pójdziemy na prawdziwy spacer :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Ale wysyp niemowlakow. Wszysktim mama gratuluje i zycze duzo snu.
    Ja napislam w pamietniku co u nas, troche duzo wiec nie bede Wam zasmiecac.
    dla zainteresowanych:

https://bellybestfriend.pl/pamietnik/starania-endokobietki,266,5.html

Mam pare pytan do Was:
    jak czesto kapiecie Wasze pociechy, mnie w szpitalu i polozna powiezdieli, zeby nie czesciej niz raz w tygodniu.
    Uzywacie juz smoczkow, ja wczoraj sporobwalam, troche pomoglo, ale specjalnie Maluch sie nim nie zachwycil.
    Prasujecie nadal wszystkie ciuszki, mnie sie nie udalo ani razu.

Dla mam dokarmiajacych: jak podgrzewacie pokarm, mi pokazalki w szpitlau zeby wsadzic butelke do cieplej wody i tak robie, nie mam jeszcze podgrzewacza.

Amelka w szpitalu była kąpana codziennie i tak mi kazali i położna i pediatra i ja ją codziennie myje i w miare sie juz przyzwyczaiła.
    Ja smoczka zależy, mała często wypluwa ale bywa, że kilka minut posssie bo ma silny odruch ssania bardzo ale pomaga na chwile i wyrzuca więc to dobrze.
    Ja prasuje od początku wszystko ale tak normalnie i nie żeby jakoś szczególnie odkazić tylko żeby ubranko było miekkie i niewygniecione;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilow kiedy karmię tylko piersią Rysio zachowuje się identycznie :) Tzn. czasem wisi na cycku 40 minut a budzi się po pół godziny i dalej głodny;) Kiedy karmię go butelką łatwiej skontrolować ile je, a jak podam mu te 120 tzn. że jak jest śpiacy to na pewno pośpi ładnie 2-3 godzinki :) Z resztą położna mi mówiła, że po mleczku od mamy dziecko szybciej się wybudza na kolejne karmienie bu szybciej spala tą energie zawartą w mleku mamy. Mówiła też, że to mleko w nocy jest dużo bardziej tłuste i dlatego maluchy po nim ładnie śpią. Nawet podpowiedziała, mi, żeby jak będę uczyła Rysia przesypiać noce to ściągać po przebudzeniu pokarm i podawać go przed pójściem spać wieczorem, bo organizm Malucha będzie dłużej spalał taki posiłek i przez to nie będzie potrzebował się zbyt często budzić.

A właśnie jak tak wasze maluszki w nocy dziewczyny ?:) Mój na początku przesypiał noce, ale ponieważ tracił bardzo na wadze kazali nam go wybudzać co 2 godziny na karmienie. Po kilku dniach sam załapał i teraz nam się budzi w sumie 2 razy :) Jak zasypia o 22 to budzi się ok 1, 1.30 a później 4.3-5 no i potem ok 7 i o 8.4 już na ogół wstaje i jest bardzo grzeczny tak do 11 bo wtedy znów drzemka ;) Ajak wasze dzidziusie w nocy?

pillow lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

• Kocur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby :) Mój Rysio czasem budzi się i nie chce zasnąć jak śpi za dużo w dzień , może spróbuj Dawidka rozbudzać w ciągu dnia? albo może boli go brzuszek? U nas były pierwsze objawy kolki i wcale nie było przy tym ciagłego histerycznego płaczu ! Rysiek kulił nóżki, wybudzał się często w nocy był markotny, czasem zapłakał kiedy puszczał bąka i swoją drogą puszał ich bardzo dużo kuląc nóżki i napinając się strasznie- położna poleciła nam espunisan w kropelkach dla niemowlat, niby od 1 miesiąca można brać ale pozwoliła nam brać już o 1 tygodnia - 2-3 kropelki 3 razy dziennie do mleczka i przeszło, teraz podajemy zapobiegawczo rano do mleka kilka kropli , jak widać że coś się zaczyna dziać podajemy również wieczorem i w krótkim czasie jest poprawa i ładnie śpi, widać, że wszystko wróciło do normy :) Kurcze przyczyn może być tak na prawdę mnóstwo tak jak i kolek z resztą. Bardzo mocno życzę Ci pilow żeby te gorsze noce były tylko przejsciowe i Twój okruszek wrócił do ładnego spania w nocy :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki serdecznie Wam gratuluję :)

Endokobietko ja kąpie mała codziennie

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się karmić moja kruszynke piersią jak na razie nie ssie dużo bo cały czas się jej ulewa więc nawet jej tak często nie mam bo jest u pielęgniarek mówią że tak często jest po porodzie bo w żołądku ma jeszcze płyn owodniowy że nie ma się czym martwic dla tego mała tak nie chce pić żadnego mleka.

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj synek jest leniuszkiem. I dla niego czy cycek czy butelka nie ma znaczenia, bo ani tego, ani tego nie chce ssac. Tylko spanie go interesuje. Ach Ci faceci... :)

juicca, Miriam lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane mała jest cudowna ale my też mamy pewne problemy z brzuszkiem itp...

Mała zje chetnie cycusia wczoraj dostałam już dobry pokarm i dokarmiamy ją bebilonem anty kolkowym jednak ma gazy i np od wczoraj nie robiła kupki :(
    Jem wszystko gotowane co trzeba nie wiem czemu ma problemy z wypróznianiem może to jeszcze nie wykształcony układ trawienny? hmmm

Kurcze ale to życie mi się przewartościowało nie potrzebuję telefonu tv nawet nie wiem co za dzień dziś hehe tak mi mija czas szybko że nie wiem nawet kiedy :D

juicca, Miriam, pillow lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mała ładnie ssala pierś aż 50 min jestem z niej dumna jak i z siebie że nam się udało :-)

szczessciara, Oleńka, juicca, Kocur, pillow, Viril, Bea_tina, NataliaK lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Dziękuję kochane mała jest cudowna ale my też mamy pewne problemy z brzuszkiem itp...

Mała zje chetnie cycusia wczoraj dostałam już dobry pokarm i dokarmiamy ją bebilonem anty kolkowym jednak ma gazy i np od wczoraj nie robiła kupki :(
    Jem wszystko gotowane co trzeba nie wiem czemu ma problemy z wypróznianiem może to jeszcze nie wykształcony układ trawienny? hmmm

Kurcze ale to życie mi się przewartościowało nie potrzebuję telefonu tv nawet nie wiem co za dzień dziś hehe tak mi mija czas szybko że nie wiem nawet kiedy :D
    Oleńka u mnie u Rysia dokłądnie to samo :) Kupki czasem też nie ma cały dzień , ale do 3 dni jeśli dziecko siusia i ladnie je to się zdarza :) Polecam ten espunisan na prawdę u nas działa. Ja też się prawidłowo odżywiam, ale przyczyn bólów brzuszka jest mnóstwo u nas podejrzewam że łapczywość przy jedzeniu :p choć tak na prawdę pewności nie mam, kupiłam juz butelki z rurką - antykolkowe, ale nie wiem czy to działa. Ja dokarmiam bebilonem 1 HA .

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka mi położna mówiła, że dziecko na początku może nie robić kupy z 3 dni nawet. Moja był czas, że nie robiła ale dopajam ją i robi z raz dziennie chociaż

Kocur lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka gdzie kupiłas tego pajaca zakochałam sie w nim tez chce :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moj maly ma teraz 3 tygodnie i 2 dni. Je co 3 godziny lub na rzadanie, ale raczej co 3 godziny cala dobe. 2-3 razy moje mleko raz modyfikowane (mam malo pokarmu), dostaje na 1 posiedzenie 100 ml, czasem zje tylko 70-80 ale od paru dni zjada prawie zawsze te 100. Co 3 godziny tez zmieniam mu pieluche (lub czesciej), za kazdym razem jest mega duza i zolta kupa i pielucha po 3 godzinach mokra. Myje go wtedy recznikim zamoczonym w wodzie. Kapiemy go raz w tygodniu pod prysznicem. Pare razy w tygodniu nacieranie olejem z oliwek (bio, na zimno tloczonym).
    Brzuszek smaruje mu prawie przy kazdej zmianie pieluchy mascia kmninkowa - windsalbe ( Moze sie komus przyda http://www.apo-discounter.pl/windsalbe-ma-p-28047.html).
    Na spacerku bylismy wczoraj pierwszy raz 40 minut bo bylo u nas 14 stopni, dzis jest 16 wiec pojdziemy na dluzszy spacer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 12:53

pillow, juicca lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie dostałam jakiegoś takiego kremowego śluzu?? możliwe ze to ten czop?? czy co??

relgg7rfroacrbi5.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Olenka mi położna mówiła, że dziecko na początku może nie robić kupy z 3 dni nawet. Moja był czas, że nie robiła ale dopajam ją i robi z raz dziennie chociaż

Właśnie też dałam jej rumianku bo kazała lekarka i od razu poszłooo zołta kupka razy dwa :)

Miriam to piżamka ze szpitala bo tam było zamówione zdjęcie dziecka od położnej :) chyba w każdym jest taki zwyczaj na porodówkach :)

4afcc1255b.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ