MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
są są czytam i sie uczę tego co dziewczyny piszą
a mnie boli okresowo , pełnia sie zbliża hahaha może cos sie zaczniepillow, Miriam, magdalena lubią tę wiadomość
-
Jej ja już z podniecenia przed dzisiajszą wizytą nie mogę spać, mam nadzieje że chociaż rozwarcie się troche powiększyło, dziewczyny tak mnie bolą pachwiny że to normalnie jakieś nie porozumienie, może ciało się jakoś przygotowuje, codziennie wypatruje czopa a tu nic , brzuch też mnie pobolewa ale rzadko , mam nadzieje że nie urodzę w 42 tygodniuuuuuu.
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViril mnie od rana w dzień porodu zupełnie nic nie bolało,znakomicie sie czułam -odpadł mi tylko kolejny kawałek czopu (tydzień wcześniej taka sama akcja była) wiec nie myślałam ze o porodzie a tu nagle o 13.00 wody odeszły:) dobrze ze na ten spacer nie zdarzyłam pójść bo bym była cała zalana:)
Pozdrowionka dla Was:) czuję ,że lada dzień i Wy na porodówce wylądujecie:) Trzymam kciuki Viril i Juicia:)juicca, Viril lubią tę wiadomość
-
Witajcie;)
Marysiu co do mojego brzucha to niestety został mi ale liczę, że zginie no i po połogu planuje sie troszke poruszać
Bardziej martwi mnie, że teraz po porodzie wrócił mi dyskomfort z bólem kolan a w ciaży nadwaga była i nie bolały;/ i nie wiem czemu teraz mi dokuczają...
Od lat mam chondromalacje ale potrafiłam z tym żyć a teraz wstaje z małą np z łózka to mi ciężko...
U mnie Amelka ost marudna sie zrobiła, ciągle na rękach by najlepiej była. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
na kalendarzu zaznaczona pełnia jest na 16 marca
a jak poszłam wczoraj spać widziałam jak księzyc mocno świecił , taki już okrągły prawieMiriam lubi tę wiadomość
-
U nas też coraz lepiej mała chętnie je z piersi i z butelki też daję jej zwłaszcza na noc żeby troszkę dłużej pospała
Mam problem z sobą hemoroidy wróciły z podwojoną siłą ból nie do zniesienia...i chyba mnie zainfekowały po cewniku muszę iść do lekarza.
Powiedzcie mi jeszcze jak to było z krwawieniem u Was po porodzie bo pierwsze 5 dni lało się wiadomo...ale teraz zauważyłam odrobinę i to po nocy. Nie wiem czy to nie za mało ? Jka to jest u Was? Zwłaszcza u tych co miały cc ? -
Dziś mija tydzień odkąd nasz kruszynka przyszła na świat, jak wspominam poród choć był trudny to jak na nią patrzę to wiem że ten trud się opłacał jest oczkiem w głowie mamusi i tatusia. Ładnie je rzadko jak na razie płacze chyba że jest bardzo głodna. W nocy się budzi z 3 razy na jedzonko do północy jest w swoim łóżeczku potem zabieram ją do naszego łóżeczka wówczas wiem że nic nie jest. Mąż mi już mówi że za bardzo się martwię ale tak chyba jest jak się ma pierwsze dziecko.
Codziennie niestety malutka parę razy dziennie ma czkawkę, pewnie po tatusiu
We wtorek wizyty na u ginekologa na ściągnięcie szwów i mam nadzieję że da mi jakąś maść aby blizna się bardziej zabliźniła bo jeden szew odpadł i położna powiedziała żebym poszła do ginekologa.juicca, Bea_tina, Miriam, pillow, magdalena lubią tę wiadomość
-
Oleńka wrote:U nas też coraz lepiej mała chętnie je z piersi i z butelki też daję jej zwłaszcza na noc żeby troszkę dłużej pospała
Mam problem z sobą hemoroidy wróciły z podwojoną siłą ból nie do zniesienia...i chyba mnie zainfekowały po cewniku muszę iść do lekarza.
Powiedzcie mi jeszcze jak to było z krwawieniem u Was po porodzie bo pierwsze 5 dni lało się wiadomo...ale teraz zauważyłam odrobinę i to po nocy. Nie wiem czy to nie za mało ? Jka to jest u Was? Zwłaszcza u tych co miały cc ?
Olenka ja krwawilam pierwsze 3 dni, potem wystarzcylaby na caly dzien 1 podpaska, po 2 tygodniach jestem na paru wkladkach na dzien, od tygodnia raczej takie wodniste cos leci niz krew, czasem po nocy jest pare kropelek z domieszka krwi.
Jas ma dzisiaj 4 tyogdnieViril lubi tę wiadomość
-
Kochane wróciłam , i wcale się aż tak nie cieszę ;P
Tzn rozwarcie dalej na jeden palec, jak to lekarz powiedział to jeszcze nie moj czas, nie ten i nie najbliższy. Więc jeszcze bede się kulać.
Igor waży 3588 g także jest chłopaszek
Stopień dojrzałości łożyska - to dwa, położenie podłóżne,główkowe.
No i zła wiadomość to ze GBS wyszedł dodatnio, przy porodzie dostane antybiotyk
-
Oleńka wrote:U nas też coraz lepiej mała chętnie je z piersi i z butelki też daję jej zwłaszcza na noc żeby troszkę dłużej pospała
Powiedzcie mi jeszcze jak to było z krwawieniem u Was po porodzie bo pierwsze 5 dni lało się wiadomo...ale teraz zauważyłam odrobinę i to po nocy. Nie wiem czy to nie za mało ? Jka to jest u Was? Zwłaszcza u tych co miały cc ?
ja jestem po porodzie naturalnym ale ja krwawiłam mocno i dopiero niedawno takie już resztki są ale nadal są. po cc słyszałam, że czesto jest własnie malutko i szybko mija krwawienie -
nick nieaktualny
-
pillow wrote:U mnie tez jeszcze jest krwawienie, ale raczej resztki, bo to nie krew. Ale juz jakis czas temu tez tak mialam, myslalam, ze sie konczy i znow pojawila sie krew
Mysle, ze jeszcze dzien moze dwa i odpadnie kikut pepkowy, bo juz ledwo sie trzyma nareszcie!