MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pillow wrote:Ale chyba Avent ma smoczki 4 z czterema dziurkami... Mój pije mleko z 4. I są jeszcze smoczki trójprzepływowe do gęstszych pokarmów, ale to chyba już do bardzo gęstych
Kocur lubi tę wiadomość
-
Endokobietko powodzenia na wizycie Za miesiąc sama będę musiała się wybrać na kontrolę :<
Dziewczyny jestem mega szczęśliwa. Dzisiejsze popołudniowe usypianie trwało............. 10 minut !!!! Jak sobie przypomnę nasze przeboje ze spaniem to aż trudno uwierzyć. Na dodatek zasnął u siebie w pokoju w swoim łóżeczku Pomruczałam mu , pobujałam odrobinę i w łózeczku jeszcze głaskałam po główce bo troszkę stękał z zamkniętymi oczami i zasnął.
Oleńka na pewno małej nie zaszkodzi godzina czy dwie w chodziku. Mnóstwo dzieci sie na chodzikach wychowało My mamy taki pchacz i na razie mały zalicza przy nim ledwie kilka kroczków i ląduje na pupie, ale on już przeszło miesiąc raczkuje, więc zawsze mam go obok lub w zasięgu wzroku, więc mogę swobodnie sprzatać i gotować.
-
A moj Jas nie wypuszcza meza z pokoju ani z zasiegu wzroku ani na krok. Dzisiaj tak gadalismy i doszlismy do wniosku, ze on sie boi, mama rano wychodzi z pokoju i nie wraca, wiec tata nie ma prawa wyjsc. Dzis maz mial za zadania wszedzie go zabierac tak zeby maly go widzial, mam nadzieje ze poskutkowalo, w weekend to jest cudowne, niemarudzace dziecko
Kocur lubi tę wiadomość
-
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=774863205892563&l=4ad70249d0
hej to ja i mój łobuziaczek
nie wklejam zdj z fotosik ani z tinypic bo z tela nie umiem wrzucic na kompa a w zeby przesłac z bluetotha to znów na kompie nie mamKocur lubi tę wiadomość
-
Juicca u mnie link się nie otwiera :< moze masz w ustawieniach prywatności zaznaczone, ze zdjęcia mogą ogladać tylko znajomi.
U nas kolejna ładnie przespana nocka. Co z tego skoro wstaje o 6 ;[ !!!!! i później mi stęka jak go próbuję przetrzymać między drzemkami ;/ grrr MAMA CHCE SPAĆ !!!
A dziś mecz ! Jak każdy Polaczek stałam się po wygranej z Niemcami mega fanem piły nożnej :D ale cos czuję, że nie dotrwam przez to wstawanie przed świtem -
Kocur my chyba tez bedziemy ogladac, u mnie w pracy ogladaja wszystkie mecze nawet te towarzyskie, a jakos tego sobotniego nikt nie widzial ehhh to sa wlasnie Niemcy.
Kocur nie zrozum mnie teraz zle, ale dla Polonii w Niemczech okreslenie "Polaczek" jest skrajne negatywne i wrecz obrazliwe, mnie osobiscie to nie rusza ale uwaga, bo za takie cos mozna nawet dostaw w pape w niektorych srodowiskach. -
Polaczek ma taki wydźwięk pejoratywny, ale napisałam to raczej z przymrożeniem oka Bo taka już nasza mentalność jak przegrywają to 'Oni przegrali' a jak wygrywają to' wyyygraliśmy' To chyba całkiem normalne nie wiem na co tu się obrażać jesteśmy narodem jakim jesteśmy i brakuje nam dystansu do siebie niestety, bo obrażać się i marudzić to my akurat uwielbiamy
-
Dokladnie tak jest Kocur, ale wierz mi na emigracji jest zupelnie inaczej,a szczegolnie w Niemczech, bo tutaj dzieli sie Polonie na ta ktora zyje na socjalu i ta ktora pracuje, a potem na tych ktorzy zapomnieli ze sa z Polski i tych ktorzy nadal sa Polakami, znajomosci w grupach mieszanych nie maja racji bytu, ale to jest temat rzeka i nie warto go wogole podnosic.
-
STO LAT DLA JASIA Piekny prezencik Kurcze już za 4 miesiące będziemy tu świętować roczki naszych bąbli
Pilow na 100% skok:) Akurat Dawid jest troszkę młodszy, więc wszystko się zgadza z reguły zawsze jak u RYsia sie skończy zaczyna się u Dawidka , bo u mnie od niedawna złote dziecko na spacerach. Ledwo wychodze z domu to już śpi
U nas najbardziej pomagała buteleczka z cieplutką wodą z wolnym smoczkiem (bo Rys samego smoczka jak juz nie raz pisałam nie toleruje). Jechałam a on cmokał sobie i zasypiał, kiedy wpadał w wielką histerię nie raz siadaliśmy sobie na ławce w parku i się przytulalismy nawet z pół godziny i później kolejna próba spacerowania. Nigdy nie rezygowałam w każdym razie. Spacer o stałej porze bez względu na wszystko. Czasem pomarudził i zasypiał sam z siebie. Trwało to ok 3 tygodni. Czasem zasypiał sam z siebie, i spał 2 h a czasem po ciężkich bojach i spał pół godziny, więc recepta taka jak zwykle cierpliwosć i przetrwać. Powinno samo minąćEndokobietka lubi tę wiadomość
-
100 lat dla Jasia;)
u nas chyba lekka poprawa, kup niby wczoraj było 4 ale już zupełnie inne niż ost chociaż nie chwale bo raz jest lepiej a raz gorzej i nadal dostaje tylko delikatne marchwianki. Noc płaczliwa, stęka przez sen i czesto muszę ja brac na kolana żeby sie uspokoiła... No i pobudka o 5:04... więc ja ledwo przytomna.
Dziś Amelce podam już wit.d bo w szpitalu nie kazali
dziś mamy rocznice ślubu cywilnego;) będziemy obchodzić 2 razy w roku;p
co do spacerów Amelce ost też w wózku mało pasuje i nosze ją czasamiEndokobietka lubi tę wiadomość
-
Paula to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu.
Po miesiacu pracowania, stwierdzam ze po raz pierwsz w zyciu w pracy odpoczywam, porownujac oczywiscie prace do pracy w domu przy dziecku, to w pracy jest luuuuzzzzz na maxa. A i w pracy podwyzke dostalam jakies 35 Euro netto zaszaleje 2,5 puchy mleka moge sobie kupic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:11
paula22 lubi tę wiadomość
-
Moja przyjaciolka ma termin na 2.11, od czwartku lekkie skurcze. Zaszla w ciaze jak Jas sie urodzil Siedze jak na szpilkach i ciagle gapie sie w telefon czy nic nie pisala. Nasza paczka organizuje w tym roku Helloween w Berlinie, przyjaciolka jesli nie urodzi ma sie przebrac za dynie
-
sto lat dla Jasia
ale tan czas szybko minął...
ja nawet czasu nie mam na forum Ali zaczął wstawać i wszedzie teraz się podciąga i wstaje... i nie wazne że upnie podnosi sie i od nowa... dlatego za nim chodze i pilnuje aby nie uderzył się w róg albo coś... nieznośnik jeden
u nas to jest kilka kup dziennie i to codziennie hehe tylko w nocy sie 2 razy budzi na jedzenie i spi do 7 w ciagu dnia 3 drzemki- ale sie nie dziwie ...nie usiedzi w miejscu dluzej niz 5 min.
Musieliśmy juz kupic siedzenie do samochodu takie normalne bo w nosidełku juz sie nie mieści
Ciekawe jak maluszki zareaguja na śnieg i choinki hehe juz nie moge sie doczekac
Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość
-
Sto lat dla Jasia
Moja siostra ma tak samo jak Alicja przyszła na świat to dowiedziała się że jest w ciąży tylko termin ma koło 12.11.
Urodziny chrześniaka są przeniesione do nas czyli mojej mamy, bo jeszcze ma mały bałagan a jej ciężko już jest.
Nie będę miała problemu z przeniesieniem go
A my od paru dni mamy mało przespane noce...powód ZĄBKI
nie wiem czy na trójka się wybiła bo jej nie widziałam może jest biała plamka ale z tego co wiem najpierw wybija się 4 a potem 3 (kły)
ale na pewno przebiła się troszkę górna 2 więc pewnie przebiła się kolejna.
Więc za niedługo będzie 8 ząbków.
Co 2 tygodnie mamy kryzys ząbkowy i nam wychodzą.
Czasami mam dość karmienia piersią bo wówczas w nocy nie chce smoczka tylko cycusia ale przez okres zimowy wolę karmić, dzięki temu przeziębię szybko nas ominęło. Aż boje się co to będzie przy odstawianiu....Endokobietka lubi tę wiadomość