X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Ale chyba Avent ma smoczki 4 z czterema dziurkami... Mój pije mleko z 4. I są jeszcze smoczki trójprzepływowe do gęstszych pokarmów, ale to chyba już do bardzo gęstych
    Amelka też pije mleko z 4 i ładnie leci

Kocur lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nas dzisiaj czeka wizyta u dentysty. Idziemy w 3, a ze Jas bezzebny, to pan dr. bedzie tylko sprawdzal nasze paszcze. Mam nadzieje ze nic nie znajdzie, ostatni raz bylam we wrzesniu zeszlego roku, wiec trzeba sprawdzic co i jak.

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko powodzenia na wizycie :) Za miesiąc sama będę musiała się wybrać na kontrolę :<

Dziewczyny jestem mega szczęśliwa. Dzisiejsze popołudniowe usypianie trwało............. 10 minut !!!! Jak sobie przypomnę nasze przeboje ze spaniem to aż trudno uwierzyć. Na dodatek zasnął u siebie w pokoju w swoim łóżeczku :) Pomruczałam mu , pobujałam odrobinę i w łózeczku jeszcze głaskałam po główce bo troszkę stękał z zamkniętymi oczami i zasnął.

Oleńka na pewno małej nie zaszkodzi godzina czy dwie w chodziku. Mnóstwo dzieci sie na chodzikach wychowało :) My mamy taki pchacz i na razie mały zalicza przy nim ledwie kilka kroczków i ląduje na pupie, ale on już przeszło miesiąc raczkuje, więc zawsze mam go obok lub w zasięgu wzroku, więc mogę swobodnie sprzatać i gotować.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Jas nie wypuszcza meza z pokoju ani z zasiegu wzroku ani na krok. Dzisiaj tak gadalismy i doszlismy do wniosku, ze on sie boi, mama rano wychodzi z pokoju i nie wraca, wiec tata nie ma prawa wyjsc. Dzis maz mial za zadania wszedzie go zabierac tak zeby maly go widzial, mam nadzieje ze poskutkowalo, w weekend to jest cudowne, niemarudzace dziecko :)

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=774863205892563&l=4ad70249d0

hej to ja i mój łobuziaczek

nie wklejam zdj z fotosik ani z tinypic bo z tela nie umiem wrzucic na kompa a w zeby przesłac z bluetotha to znów na kompie nie mam

Kocur lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca u mnie link się nie otwiera :< moze masz w ustawieniach prywatności zaznaczone, ze zdjęcia mogą ogladać tylko znajomi.

U nas kolejna ładnie przespana nocka. Co z tego skoro wstaje o 6 ;[ !!!!! i później mi stęka jak go próbuję przetrzymać między drzemkami ;/ grrr MAMA CHCE SPAĆ !!!
    A dziś mecz ! Jak każdy Polaczek stałam się po wygranej z Niemcami mega fanem piły nożnej :D:D ale cos czuję, że nie dotrwam przez to wstawanie przed świtem ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur my chyba tez bedziemy ogladac, u mnie w pracy ogladaja wszystkie mecze nawet te towarzyskie, a jakos tego sobotniego nikt nie widzial :) ehhh to sa wlasnie Niemcy.
    Kocur nie zrozum mnie teraz zle, ale dla Polonii w Niemczech okreslenie "Polaczek" jest skrajne negatywne i wrecz obrazliwe, mnie osobiscie to nie rusza ale uwaga, bo za takie cos mozna nawet dostaw w pape w niektorych srodowiskach.

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaczek ma taki wydźwięk pejoratywny, ale napisałam to raczej z przymrożeniem oka ;) Bo taka już nasza mentalność jak przegrywają to 'Oni przegrali' a jak wygrywają to' wyyygraliśmy' ;) To chyba całkiem normalne nie wiem na co tu się obrażać jesteśmy narodem jakim jesteśmy i brakuje nam dystansu do siebie niestety, bo obrażać się i marudzić to my akurat uwielbiamy ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jest Kocur, ale wierz mi na emigracji jest zupelnie inaczej,a szczegolnie w Niemczech, bo tutaj dzieli sie Polonie na ta ktora zyje na socjalu i ta ktora pracuje, a potem na tych ktorzy zapomnieli ze sa z Polski i tych ktorzy nadal sa Polakami, znajomosci w grupach mieszanych nie maja racji bytu, ale to jest temat rzeka i nie warto go wogole podnosic.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:59

Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow dzieki w imieniu Jasia!
    Wyobrazcie sobie ze w pracy dostal Jas spiworek z okazji 8 miesiaca od jednej kolezanki :)

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STO LAT DLA JASIA :) Piekny prezencik :) Kurcze już za 4 miesiące będziemy tu świętować roczki naszych bąbli :)

Pilow na 100% skok:) Akurat Dawid jest troszkę młodszy, więc wszystko się zgadza z reguły zawsze jak u RYsia sie skończy zaczyna się u Dawidka , bo u mnie od niedawna złote dziecko na spacerach. Ledwo wychodze z domu to już śpi :)
    U nas najbardziej pomagała buteleczka z cieplutką wodą z wolnym smoczkiem (bo Rys samego smoczka jak juz nie raz pisałam nie toleruje). Jechałam a on cmokał sobie i zasypiał, kiedy wpadał w wielką histerię nie raz siadaliśmy sobie na ławce w parku i się przytulalismy nawet z pół godziny i później kolejna próba spacerowania. Nigdy nie rezygowałam w każdym razie. Spacer o stałej porze bez względu na wszystko. Czasem pomarudził i zasypiał sam z siebie. Trwało to ok 3 tygodni. Czasem zasypiał sam z siebie, i spał 2 h a czasem po ciężkich bojach i spał pół godziny, więc recepta taka jak zwykle cierpliwosć i przetrwać. Powinno samo minąć :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

• paula22 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Jasia;)

u nas chyba lekka poprawa, kup niby wczoraj było 4 ale już zupełnie inne niż ost chociaż nie chwale bo raz jest lepiej a raz gorzej i nadal dostaje tylko delikatne marchwianki. Noc płaczliwa, stęka przez sen i czesto muszę ja brac na kolana żeby sie uspokoiła... No i pobudka o 5:04... więc ja ledwo przytomna.
    Dziś Amelce podam już wit.d bo w szpitalu nie kazali
    dziś mamy rocznice ślubu cywilnego;) będziemy obchodzić 2 razy w roku;p
    co do spacerów Amelce ost też w wózku mało pasuje i nosze ją czasami

lprktv73nye615w2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Endokobietka, paula22 lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu.
    Po miesiacu pracowania, stwierdzam ze po raz pierwsz w zyciu w pracy odpoczywam, porownujac oczywiscie prace do pracy w domu przy dziecku, to w pracy jest luuuuzzzzz na maxa. A i w pracy podwyzke dostalam jakies 35 Euro netto :) zaszaleje 2,5 puchy mleka moge sobie kupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:11

paula22 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow tez mam nadżerke ale mój gin mówi, że dopóki nie dzieje sie nic więcej to nie ruszamy bo nie jest jakaś duża.

a czas leci, lada chwila i rok a wspominam poród jakby wczoraj był

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciolka ma termin na 2.11, od czwartku lekkie skurcze. Zaszla w ciaze jak Jas sie urodzil :) Siedze jak na szpilkach i ciagle gapie sie w telefon czy nic nie pisala. Nasza paczka organizuje w tym roku Helloween w Berlinie, przyjaciolka jesli nie urodzi ma sie przebrac za dynie :)

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto lat dla Jasia :)

ale tan czas szybko minął...

ja nawet czasu nie mam na forum Ali zaczął wstawać i wszedzie teraz się podciąga i wstaje... i nie wazne że upnie podnosi sie i od nowa... dlatego za nim chodze i pilnuje aby nie uderzył się w róg albo coś... nieznośnik jeden :)

u nas to jest kilka kup dziennie i to codziennie :-) hehe tylko w nocy sie 2 razy budzi na jedzenie i spi do 7 w ciagu dnia 3 drzemki- ale sie nie dziwie ...nie usiedzi w miejscu dluzej niz 5 min.

Musieliśmy juz kupic siedzenie do samochodu takie normalne bo w nosidełku juz sie nie mieści :)

Ciekawe jak maluszki zareaguja na śnieg i choinki :) hehe juz nie moge sie doczekac :)

Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Jasia :)

Moja siostra ma tak samo jak Alicja przyszła na świat to dowiedziała się że jest w ciąży tylko termin ma koło 12.11.

Urodziny chrześniaka są przeniesione do nas czyli mojej mamy, bo jeszcze ma mały bałagan a jej ciężko już jest.
    Nie będę miała problemu z przeniesieniem go :D

A my od paru dni mamy mało przespane noce...powód ZĄBKI :P

nie wiem czy na trójka się wybiła bo jej nie widziałam może jest biała plamka ale z tego co wiem najpierw wybija się 4 a potem 3 (kły)

ale na pewno przebiła się troszkę górna 2 więc pewnie przebiła się kolejna.

Więc za niedługo będzie 8 ząbków.

Co 2 tygodnie mamy kryzys ząbkowy i nam wychodzą.
    Czasami mam dość karmienia piersią bo wówczas w nocy nie chce smoczka tylko cycusia ale przez okres zimowy wolę karmić, dzięki temu przeziębię szybko nas ominęło. Aż boje się co to będzie przy odstawianiu....

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ