X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas będzie Bartuś od Bartosza:)

Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    A u nas będzie Bartuś od Bartosza:)

Tez ladnie.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzisiejszych czasach to sobie plec i imie dziecko moze pozniej samo wybrac :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka a czujesz już ruchy Maleństwa? bo widze że mamy prawie identyczne terminy porodu:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 cos tam czuje, ale do konca nie jestem pewna co to jest, czy to w mojej glowie, w jelitach, czy rzeczywisice ktos tam intensywnie plywa a Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 15:20

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur - Tak tylko mój ginekolog nie widzi podstaw do wypisania tego skierowania. Mówi że tam wszystko jest okej... no ae naszczęście wyjaśniło się i

własnie sie dodzwoniłam do tych idiotów za przeproszeniem ze szpitala i pojechałam tam na miejscu 1000 razy mnie przepraszali i powiedzieli ze to ich błąd, niewiedzieli że jestem przebiegła i sprawdziłam w rzeczniku praw pacjenta :P Skierowanie mam ;) w poniedziałek na badania więc zdam Wam relacje a co do imienia to ja wybrałam Brajan :)
    Często teraz imiona na B są widze :) U mnie pełno Borysów,Błażeji biega malutkich :)

oar8dqk3bk6jx5lq.png

Endokobietka lubi tę wiadomość

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gdzie wy czujecie te ruchy dziecka?? bo ja już nie wiem. zupełnie na dole, pod pępkiem, nad pępkiem czy z boku?? od 2 dni bulgocze mi w brzuchu. to jest coś innego niż jelita. coś jakby wydmuchiwanie powietrza w wodzie przez cienką rurkę albo drganie mięśnia. ale czuje to w dziwnym wg mnie miejscu bo... bardzo delikatnie poniżej pępka (prawie niewyczuwalnie) i mocniej z boku na żebrach (wysoko bo jakieś 5 cm pod biustem, z boku) i nie mam pojęcia czy to malec czy coś innego.
    słyszałam że każdy ma inne unerwienie i dlatego czuje ruchy w różnych miejscach i mogę je czuć aż tak wysoko.
    to bulgotanie tak jakby się rozchodzi po łuku.
    co o tym myślicie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 15:58

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję nisko, zdecydowanie poniżej pępka ale u mnie to chyba maluch tak nisko leży bo brzuszka prawie nie mam, wystaje trochę tylko poniżej pępka własnie

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    Ja czuję nisko, zdecydowanie poniżej pępka ale u mnie to chyba maluch tak nisko leży bo brzuszka prawie nie mam, wystaje trochę tylko poniżej pępka własnie

ja również odczuwam malca pod pępkiem. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:45

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też poniżej pępka raz z jednej strony drugi raz z drugiej strony, i takie przyjemne łaskotanie choć powoli te łaskotanie jest mocniejsze czasami

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Czy pierwsze ruchy poczułyście normalnie czy dopiero jak przyłożycie rękę do brzuszka?

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy czulam ruchy w 20 tyg a w drugiej cziazy w 16 tyg
    u nas bedzie Daria po tatusiu od Dariusza :)
    ja juz wszystko prócz wozka mam kupione wkleje wam linka poscieli i rozka jaki kupilam dzisiaj przez internet :

http://www.gluck.pl/pl/poduszka-koldra-tencel-418.p.html

http://www.gluck.pl/upload/products/5636/max/www.gluck.pl-posciel-koronkowa-z-adamaszku-satynowego-love-ii-bl-p2-0.jpg

http://www.gluck.pl/pl/rozek-kangaroo-love-151-bl-ii-usztywniony-5631.p.html

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie jestesmy po USG :) wszystko ok dzidzia przybiera bardzo dobrze waży 356 gram i jest o 2 tyg większa :D a co do płci to jeszcze nie znamy choć dziś troszke pod chłopca sugerowała ale nie była pewna nawet na 30 % :)

Endokobietka, pillow lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiśnia11 - Ja dziś właśnie tak myślałam że to napewno jelita czy cos bo w tym samym miejscu bulgotanie mam co Ty, tzn poniżej piersi troche,ale to chyba nie to, w sumie już niczego nie jestem pewna. :)

KlaraM- nie masz brzuszka wow, fajnie masz ja wyglądam jakbym szła rodzić choć od początku ciązy przybrałam nie całe 0,5 kg, więc nie mam pojęcia skąd ten brzuch heh :)

oar8dqk3w07afnfu.png

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Iwo123 cos tam czuje, ale do konca nie jestem pewna co to jest, czy to w mojej glowie, w jelitach, czy rzeczywisice ktos tam intensywnie plywa a Ty?

Ja jestem bardzo szczuplą osobą i takie bulgotanie, lekkie pływanie czułam juz w trakcie 16 tyg. Obecnie czuje ruchy coraz mocniejsze kopniaki, jak się położę to nawet widać jak mój brzuch się rusza jak jest jakis mocny kopniak:)
    Ruchy te czuje na dole brzucha, raz po prawej raz po lewej stronie:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam pierwsze ruchy na prawde duuuużo poniżej pępka, właściwie tam gdzie brzuch się dopiero zaczyna. Te ruchy najbardziej mi przypominają takie wypychanie i widać to bez wątpienia na skórze. Pierwsze jakieś jakie dawał malec to było tak jakby ktoś tam pływał- teraz jak napisała ania mr i Iwo jest to nie raz dosyć mocno i nie jest już tak całkiem przyjemne (nie boli ale bywa dość uciążliwe zwłaszcza kopniaki w okolicy pęcherza :( ) no i czasem bąbel położy się blisko skóry, albo położy tam swoją część ciała to czujesz to bardzo dokładnie i brzuch jest tam twardy taki :)
    A i jeszcze na początku jak przykładałam rękę to maluch uciekał w inne miejsce, albo przestawał kopać, a teraz jest ciekawski i kopie tam jeszcze chętniej :) Odkąd poczułam ja a poczuł mój mąż na ręce to minęło kilka tygodni- te ruchy muszą być silniejsze.
    Viril dobrze że sprawa się wyjaśniła :) ściskam kciuki żeby badanie poszło dobrze :)
    KlaraM- brzuch Ci jeszcze wyskoczy , mojej koleżance ujawnił się chyba dopiero w 6/7 miesiącu , a dzidziusia urodziła całkiem dużego :)
    Ja też już jestem jak kula- 9 kg na plusie :/ piersi 75 K (masakraaaa- mam wrażenie że rosną równo z brzuchem :/) a na brzuszku zrobił mi się już jakiś czas temu wypukły pępek - nie wyglądam na pewno jak do porodu ale myślę że adekwatnie jakos 5-6 miesiąc. Myślę tylko o tym jak równe 6 tygodni po porodzie pójdę na siłownie i basen <3

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie;)
    duzo wrażen;) nie będzie chłopczyka tylko córcia na 100%;)
    lekarz podpisał mi się pod tym a tamto gdzie mówione było, że chłopak to fakt nie sugerował sie tym;)

dziecko waży 300gram i ma 30cm długości;)
    malutka zdrowa jak na razie, parametry w normie;)

pillow lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najgorsze są te kopniaki w pęcherz, co chwile siusiu:/ dzisiaj w nocy wstawałam 5 razy..

relg3e5ejn8hl19k.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ