MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
wisnia11 wrote:ja dziś jestem w 45 dniu cyklu (przy ok 26 dniowych) a kartę ciąży pani dr założy mi jutro
przynajmniej tak mówiła
jestem dziś w 45 dniu cyklu (przy ok 28 dniowych) a kartę ciąży pani dr założy mi w piątek, tak mówiła ostatnioWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 15:48
-
właśnie wróciłam od gina, niestety zepsuło mu się usg i dzisiaj nie robił nikomu. muszę dzwonić w pt i się umówić na kolejną wizytę. kartę ciąży już mam, luteinę mam brać do końca opakowania, a później sam Duphaston.
wszystkie badania wyszły dobrze, grupa krwi B Rh+.
mam nadzieję, że uda mi się usłyszeć serduszko mojego skarba jak najszybciej, bo strasznie niecierpliwa jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 16:09
-
witajcie jutro idę do lekarza , wiem ze jeszcze to wcześnie ale zwalnienie lekarskie muszę miec ( bo praca fizyczna) jesli okaże się ze wszystko ogólnie ok to termin wg ovu mam na 27.03 2014
-
nick nieaktualnyA ja wczoraj byłam u innego gina (tak dla pewności bo niepokoiły mnie te lekkie plamienia) Bardzo cieszę się że poszłam:)Zobaczyłam maleńkie serduszko! Cudowny widok! Odnośnie plamień powiedział że widzi małego krwiaczka i że mam leżeć dzień i noc to powinien się chłonąć -za 10dni kontrola. Obliczył też termin porodu na 17marzec 2014 (ze względu na późną owulację całosc przesunęła się o tydzień i jestem obecnie w 5 tyg. Najważniejsze ,że dzidziuś cały żywy i zdrowy!
kaaasiaczek_, ania_mr, Mikusia2 lubią tę wiadomość
-
właśnie wróciłam od lekarza... ciąża przebiega bez zarzutów serduszko pięknie bije wg usg ciąża ma 6t3d i termin porodu jest przewidziany na 10 marca 2014. Pęcherzyk nie był mierzony. tylko fasolka i ma 0,58cm i pęcherzyk żółtkowy ma 0,4cm. pani dr powiedziała że książkowo jak na ten wiek
nad morze jak najbardziej możemy jechać na rowerze też jeździć. ogólnie wszystkie moje obawy zostały rozwiane a na pytania dostałam wyczerpujące odpowiedzi.kaaasiaczek_, Mikusia2, paula22 lubią tę wiadomość
-
wisnia11 wrote:właśnie wróciłam od lekarza... ciąża przebiega bez zarzutów serduszko pięknie bije wg usg ciąża ma 6t3d i termin porodu jest przewidziany na 10 marca 2014. Pęcherzyk nie był mierzony. tylko fasolka i ma 0,58cm i pęcherzyk żółtkowy ma 0,4cm. pani dr powiedziała że książkowo jak na ten wiek
nad morze jak najbardziej możemy jechać na rowerze też jeździć. ogólnie wszystkie moje obawy zostały rozwiane a na pytania dostałam wyczerpujące odpowiedzi.
to gratuluję, ja mam wizytę dopiero jutro o 20.30 -
Oleńka wrote:Ja mam wizyte 22 lipca o 19 trzymajcie kciuki...to bedzie 6 tydz i 5 dni
gratuluje wszystkim juz "po" jestescie juz spokojne a ja jeszcze w nerwach
nie ma co się denerwować bo to tylko dzidziusiowi szkodzi, też trochę się bałam czy zobaczę bicie serca a jak je zobaczyłam to łezka aż mi się zakręciła w oku, i ty też je pewnie 22 lipca zobaczysz trzymam kciuki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrofoblast to warstwa komórek zewnętrznych błony płodowej (kosmówki), wyodrębniająca się u ssaków we wczesnym stadium rozwojowym zarodka, odpowiedzialna za tworzenie się łożyska oraz transportowane przez nie substancje odżywcze.
Trofoblast tworzy początkowo litą warstwę, a następnie różnicuje się na wewnętrzny cytotrofoblast i zewnętrzny syncytiotrofoblast.
Może o to chodzi? Dasz radę! Wiem że trudno tak leżeć ale wytrzymamy:) i zobaczymy swoje maleństwa w marcu 2014:)