X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    dziś robiłam test i jestem w CIĄŻY. jutro idę na wizytę. na usg jeszcze za wcześnie.
    Ale jestem szczęśliwa!

pasia27 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Witajcie.
    dziś robiłam test i jestem w CIĄŻY. jutro idę na wizytę. na usg jeszcze za wcześnie.
    Ale jestem szczęśliwa!
    Gratulacje ;) i witamy w marcowych mamusiach ;) kiedy ovu wyznacza termin??

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) Jestem tu nowa. Tzn z ovu starałam się ok 6 miesięcy ale jeszcze nie udzielałam się na forum. Dziś postanowiłam dołączyć do Was właśnie poprzez ten naładowany entuzjazmem post :D

Po pierwsze gratuluje Wam wszystkim i życzę powodzenia w dziewięciomiesięcznej drodze :)

Teraz coś o nas...Niecałe dwa tygodnie temu zrobiłam pierwsze testy i zobaczyłam na nich bledziuchy w zeszłym tygodniu po terminie miesiączki już śliczne dwie mocne krechy :D Ovu wskazuje termin na 24/26 marca :) Jutro rozpoczynam 6 tydzień i już zaliczyłam pierwszą wizytę u lekarza (w czwartek wieczorem miałam jednorazowe plamienie w kolorze kawy z mlekiem i w piątek dla świętego spokoju poszłam do lekarza). Na USG zobaczyłam po raz pierwszy małą fasolinkę :) Jeszcze nie widać zarodka jedynie 43mm jajo płodowe :). Kolejną wizytę mam za tydzień w poniedziałek i mam nadzieję, że zobaczę już moje maleństwo :)

To tak pokrótce moja historia. A powiedzcie mi dziewczyny jak na ciążę zareagowali Wasi faceci? My z mężem planowaliśmy malucha, powiedziałabym nawet że on prędzej zaczął o tym mówić. Teraz jest taki jakiś nieswój. Jak pytam o co chodzi to mówi że o nic i że wszystko jest po staremu. Może po prostu nie okazuje jakoś specjalnie uczuć, ale spodziewałam się po nim większego entuzjazmu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2013, 16:37

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Gratulacje ;) i witamy w marcowych mamusiach ;) kiedy ovu wyznacza termin??

Dzięki:-)
    termin mam na 30 marca, jutro idę do lekarza, a na USG dopiero w przyszłym tygodniu bo teraz zaczynam 5 tydzień a chcemy usłyszeć serduszko:)

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do reakcji mojego męża to bardzo się ucieszył, choć był lekko zaspany.

olka331 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się cieszył:) aż do teraz :) kochany jest jak nigdy:)

olka331 lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był w pracy i nie mogłam się do dzwonić więc wysłałam sms zostaniesz tatusiem...był zaskoczony..ale bardzo szczęśliwy jak bym była obok niego pewnie by mnie nosił na rękach ;)

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu Skarbowi bije już serduszko !!! WSZYSTKO W PORZĄDKU :) WIDZIAŁAM W 3D JEGO MAŁE RĄCZKI. COŚ CUDOWNEGO!!!!! Maluszek ma 0,68 cm i jest już prześliczny i słodki. Wyleguję się w swoim apartamencie 5 gwiazdkowym oczywiście :D

Marysia0312, Dagmara, Magda421, ania_mr lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Mojemu Skarbowi bije już serduszko !!! WSZYSTKO W PORZĄDKU :) WIDZIAŁAM W 3D JEGO MAŁE RĄCZKI. COŚ CUDOWNEGO!!!!! Maluszek ma 0,68 cm i jest już prześliczny i słodki. Wyleguję się w swoim apartamencie 5 gwiazdkowym oczywiście :D

Widzisz nie było czym się przejmować, wszystko dobrze się układa a w którym tygodniu dokładnie jesteś??

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Widzisz nie było czym się przejmować, wszystko dobrze się układa a w którym tygodniu dokładnie jesteś??

Jestem prze szczęśliwa!!!! :) Wg Ovu jestem w 6 tyg i 6 dni ale według Pani dr 1 dzień mniej :) Robiłam sobie takiego suwaczka ale nie wiem jak to zrobić żeby był cały czas w moich postach ? żeby nie trzeba było wklejac linka cały czas...pomóż ania_mr :)

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c55fs65gbq4vajw8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 09:00

ania_mr lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:

To musi być cudne przeżycie :) Mam nadzieję że wkrótce również zobaczymy naszego maluszka :)Gratulacje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 09:26

Oleńka lubi tę wiadomość

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Był w pracy i nie mogłam się do dzwonić więc wysłałam sms zostaniesz tatusiem...był zaskoczony..ale bardzo szczęśliwy jak bym była obok niego pewnie by mnie nosił na rękach ;)

Mój mąż stwierdził że nie ufa testom ciążowym i że czeka na potwierdzenie od lekarza. No ale teraz już w sumie ma. Poza tym chyba wiem czemu taki nieswój był... Coś ostatnio przebąkiwał że musi więcej pracować i odkładać więcej pieniążków żeby dzidzia miała wszystko co trzeba. Zmienił nawet plany i kupił "rodzinny" samochód zamiast wcześniej wybranego ;)Czasem trudno facetów zrozumieć. A i stwierdził że 9 miesięcy abstynencji w sprawach łóżkowych ;) Chyba się boi żeby nie zaszkodzić maluchowi;)

ania_mr lubi tę wiadomość

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Jestem prze szczęśliwa!!!! :) Wg Ovu jestem w 6 tyg i 6 dni ale według Pani dr 1 dzień mniej :) Robiłam sobie takiego suwaczka ale nie wiem jak to zrobić żeby był cały czas w moich postach ? żeby nie trzeba było wklejac linka cały czas...pomóż ania_mr :)

Wchodzimy w ustawienia --> Zakładka Społeczność i tam jest twój podpis na forum i tam wklejasz ten kod

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :D :*

4afcc1255b.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka331 wrote:
    A i stwierdził że 9 miesięcy abstynencji w sprawach łóżkowych ;) Chyba się boi żeby nie zaszkodzić maluchowi;)

U mnie tak samo abstynencja ciekawe jak ją wytrzyma jak przed weselem też chciał żyć w czystości i po 3 miesiącach nie wytrzymał :P

• olka331 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) No tak to już z nimi jest :) Ja dostałam zakaz baraszkowania póki co do następnej wizyty (przez to plamienie jednorazowe) i jak się obruszył: Widzisz! widzisz! mówiłem! ;)

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dopiero po USG rzeczywiście zdał sobie sprawę że będzie tatą :D i dopiero wtedy mnie przytulił i powiedział że strasznie się cieszy i że mnie kocha :D Jakoś faceci muszą mieć konkretny dowód na to hehe

4afcc1255b.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, a tak na 100% to chyba dotrze do nich dopiero jak wezmą maluszka na ręce ;)

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie strasznie głowa boli... i od razu jak się głodna robie to zaczyna mnie mdlić...i blada jestem. Ajak wasze samopoczucie ?

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ