X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    dziś robiłam test i jestem w CIĄŻY. jutro idę na wizytę. na usg jeszcze za wcześnie.
    Ale jestem szczęśliwa!

pasia27 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Witajcie.
    dziś robiłam test i jestem w CIĄŻY. jutro idę na wizytę. na usg jeszcze za wcześnie.
    Ale jestem szczęśliwa!
    Gratulacje ;) i witamy w marcowych mamusiach ;) kiedy ovu wyznacza termin??

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) Jestem tu nowa. Tzn z ovu starałam się ok 6 miesięcy ale jeszcze nie udzielałam się na forum. Dziś postanowiłam dołączyć do Was właśnie poprzez ten naładowany entuzjazmem post :D

Po pierwsze gratuluje Wam wszystkim i życzę powodzenia w dziewięciomiesięcznej drodze :)

Teraz coś o nas...Niecałe dwa tygodnie temu zrobiłam pierwsze testy i zobaczyłam na nich bledziuchy w zeszłym tygodniu po terminie miesiączki już śliczne dwie mocne krechy :D Ovu wskazuje termin na 24/26 marca :) Jutro rozpoczynam 6 tydzień i już zaliczyłam pierwszą wizytę u lekarza (w czwartek wieczorem miałam jednorazowe plamienie w kolorze kawy z mlekiem i w piątek dla świętego spokoju poszłam do lekarza). Na USG zobaczyłam po raz pierwszy małą fasolinkę :) Jeszcze nie widać zarodka jedynie 43mm jajo płodowe :). Kolejną wizytę mam za tydzień w poniedziałek i mam nadzieję, że zobaczę już moje maleństwo :)

To tak pokrótce moja historia. A powiedzcie mi dziewczyny jak na ciążę zareagowali Wasi faceci? My z mężem planowaliśmy malucha, powiedziałabym nawet że on prędzej zaczął o tym mówić. Teraz jest taki jakiś nieswój. Jak pytam o co chodzi to mówi że o nic i że wszystko jest po staremu. Może po prostu nie okazuje jakoś specjalnie uczuć, ale spodziewałam się po nim większego entuzjazmu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2013, 16:37

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Gratulacje ;) i witamy w marcowych mamusiach ;) kiedy ovu wyznacza termin??

Dzięki:-)
    termin mam na 30 marca, jutro idę do lekarza, a na USG dopiero w przyszłym tygodniu bo teraz zaczynam 5 tydzień a chcemy usłyszeć serduszko:)

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do reakcji mojego męża to bardzo się ucieszył, choć był lekko zaspany.

olka331 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się cieszył:) aż do teraz :) kochany jest jak nigdy:)

olka331 lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był w pracy i nie mogłam się do dzwonić więc wysłałam sms zostaniesz tatusiem...był zaskoczony..ale bardzo szczęśliwy jak bym była obok niego pewnie by mnie nosił na rękach ;)

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu Skarbowi bije już serduszko !!! WSZYSTKO W PORZĄDKU :) WIDZIAŁAM W 3D JEGO MAŁE RĄCZKI. COŚ CUDOWNEGO!!!!! Maluszek ma 0,68 cm i jest już prześliczny i słodki. Wyleguję się w swoim apartamencie 5 gwiazdkowym oczywiście :D

Marysia0312, Dagmara, Magda421, ania_mr lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Mojemu Skarbowi bije już serduszko !!! WSZYSTKO W PORZĄDKU :) WIDZIAŁAM W 3D JEGO MAŁE RĄCZKI. COŚ CUDOWNEGO!!!!! Maluszek ma 0,68 cm i jest już prześliczny i słodki. Wyleguję się w swoim apartamencie 5 gwiazdkowym oczywiście :D

Widzisz nie było czym się przejmować, wszystko dobrze się układa a w którym tygodniu dokładnie jesteś??

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Widzisz nie było czym się przejmować, wszystko dobrze się układa a w którym tygodniu dokładnie jesteś??

Jestem prze szczęśliwa!!!! :) Wg Ovu jestem w 6 tyg i 6 dni ale według Pani dr 1 dzień mniej :) Robiłam sobie takiego suwaczka ale nie wiem jak to zrobić żeby był cały czas w moich postach ? żeby nie trzeba było wklejac linka cały czas...pomóż ania_mr :)

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c55fs65gbq4vajw8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 09:00

ania_mr lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:

To musi być cudne przeżycie :) Mam nadzieję że wkrótce również zobaczymy naszego maluszka :)Gratulacje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 09:26

Oleńka lubi tę wiadomość

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Był w pracy i nie mogłam się do dzwonić więc wysłałam sms zostaniesz tatusiem...był zaskoczony..ale bardzo szczęśliwy jak bym była obok niego pewnie by mnie nosił na rękach ;)

Mój mąż stwierdził że nie ufa testom ciążowym i że czeka na potwierdzenie od lekarza. No ale teraz już w sumie ma. Poza tym chyba wiem czemu taki nieswój był... Coś ostatnio przebąkiwał że musi więcej pracować i odkładać więcej pieniążków żeby dzidzia miała wszystko co trzeba. Zmienił nawet plany i kupił "rodzinny" samochód zamiast wcześniej wybranego ;)Czasem trudno facetów zrozumieć. A i stwierdził że 9 miesięcy abstynencji w sprawach łóżkowych ;) Chyba się boi żeby nie zaszkodzić maluchowi;)

ania_mr lubi tę wiadomość

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Jestem prze szczęśliwa!!!! :) Wg Ovu jestem w 6 tyg i 6 dni ale według Pani dr 1 dzień mniej :) Robiłam sobie takiego suwaczka ale nie wiem jak to zrobić żeby był cały czas w moich postach ? żeby nie trzeba było wklejac linka cały czas...pomóż ania_mr :)

Wchodzimy w ustawienia --> Zakładka Społeczność i tam jest twój podpis na forum i tam wklejasz ten kod

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :D :*

4afcc1255b.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka331 wrote:
    A i stwierdził że 9 miesięcy abstynencji w sprawach łóżkowych ;) Chyba się boi żeby nie zaszkodzić maluchowi;)

U mnie tak samo abstynencja ciekawe jak ją wytrzyma jak przed weselem też chciał żyć w czystości i po 3 miesiącach nie wytrzymał :P

• olka331 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) No tak to już z nimi jest :) Ja dostałam zakaz baraszkowania póki co do następnej wizyty (przez to plamienie jednorazowe) i jak się obruszył: Widzisz! widzisz! mówiłem! ;)

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dopiero po USG rzeczywiście zdał sobie sprawę że będzie tatą :D i dopiero wtedy mnie przytulił i powiedział że strasznie się cieszy i że mnie kocha :D Jakoś faceci muszą mieć konkretny dowód na to hehe

4afcc1255b.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, a tak na 100% to chyba dotrze do nich dopiero jak wezmą maluszka na ręce ;)

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie strasznie głowa boli... i od razu jak się głodna robie to zaczyna mnie mdlić...i blada jestem. Ajak wasze samopoczucie ?

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ