MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam to samo rano jak sie obudze jak poczuje głd to zaraz za tym idą mdłości zjem i wcale lepiej nie ejst no ale cóż ... najgorsze są chyba zapachy które mnie tak draznia i doprowadzaja do wymiotów ..zwłaszcza jak otworze lodowke fujjjjjjjjjjjjjjjj
-
Mnie od czasu do czasu trochę zemdliło w ciągu dnia, ale nie było to bardzo uciążliwe. Jednak wczoraj rano po umyciu zębów ciągnęło mnie na wymioty. Ale na szczęście przeszło. Dziś spokój. Za to co rano jak wstaję codziennie boli mnie brzuch jak na okres czasem jeszcze kują jajniki. Jak wstanę to po paru minutach przechodzi. Macie coś podobnego ?
-
olka331 wrote:Mnie od czasu do czasu trochę zemdliło w ciągu dnia, ale nie było to bardzo uciążliwe. Jednak wczoraj rano po umyciu zębów ciągnęło mnie na wymioty. Ale na szczęście przeszło. Dziś spokój. Za to co rano jak wstaję codziennie boli mnie brzuch jak na okres czasem jeszcze kują jajniki. Jak wstanę to po paru minutach przechodzi. Macie coś podobnego ?
Wiesz co ja tak mam i lekarz dał mi luteine, powiedział że nie zaszkodzi a nie wiadomo od czego są te bóle.
To też dlatego że poprzednią ciążę miałam ciężką i przez prawie całą brałam luteinę.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Dagmara wrote:Wiesz co ja tak mam i lekarz dał mi luteine, powiedział że nie zaszkodzi a nie wiadomo od czego są te bóle.
To też dlatego że poprzednią ciążę miałam ciężką i przez prawie całą brałam luteinę.
Ja zażywam Duphaston 2 razy dziennie - jedną tabletkę rano i jedną wieczorem. Chyba luteinę dają zamiennie z duphastonem z tego co wyczytałam w internecie.
Tak właściwie to nie wiem czy nawet dzięki Duphastonowi nie zaszłam w ciążę. Dostałam go w szczęśliwym cyklu na drugą fazę 1 raz dziennie bo miałam kilkudniowe plamienia przed okresem (mimo dobrego wyniku progesteronu). Jak tylko dowiedziałam się o ciąży telefon do lekarki czy brać czy nie i zaleciła kontynuację. Ostatnio jak zdarzyło mi się plamienie zaleciła zwiększyć dawkę do dwóch tabletek.
Hmm ale tak czy inaczej zapytam o te bóle jak będę w poniedziałek na USG. Dzięki Dagmara:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 10:08
-
nick nieaktualny
-
Dagmara wrote:A Twoje to pierwsze dziecko?
Tak pierwsze. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.
Jak Ci poszedł pierwszy poród? I jak było po?
Marysia0312 wrote:A ja dziś odebrałam wyniki i TSH mam 6,61... znów pod górkę! o 16 ide do gina.
Marysia bierzesz coś na tarczyce, miałaś wcześniej problemy czy to pierwszy raz zły wynik? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymój gin jest na urlopie dopiero w poniedziałek bedzie...a szkoda bo jest typowo ginekolog i endokrynolog! ale nie chce czekać idę do drugiego rezerwowego gina, ordynatora- także mam nadzieje ze bedzie wiedział co zrobic.Wykończe się psychicznie...ciekawe co powie o moim krwiaku tez ,mam nadzieje ze sie zmniejsza.
-
nick nieaktualny
-
Tak pierwsze. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.
Jak Ci poszedł pierwszy poród? I jak było po?
Pierwszy poród trwał 12 godzin, więc jak na pierwszy nieźle. rodziłam bez znieczulenia. Sam poród nie był zly bo wszystko szło dobrze, po miałam problemy z laktacją ale to też się unormowało.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Marysia0312 wrote:A ja dziś odebrałam wyniki i TSH mam 6,61... znów pod górkę! o 16 ide do gina.
Marysia0312, nie martw się, bo na pewno dostaniesz leki na zbicie, ale warto sobie monitorować co jakiś czas TSH, bo niewiadomo czy będzie spadać i w jakim tempie. A podczas ciąży to ważne, żeby wynik był w normie. -
Ważne żeby wybrać dobry szpital i trafić na dobrą położną, ona daje najwięcej. Albo jak masz możliwość wynająć bo przy pierwszym porodzie napewno się przyda. a co do opowiadań to lepiej nie słuchać tych "rewelacji" tylko się niepotrzebnie nakręcisz. Po za tym większość z nich jest mocno przesadzona.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️