MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
no to super, że wszystko ok ... odpoczywaj Kochana
Ja wlasnie wrocialam z usg będzie mój mały cudny Koln (dziewuszka) jestem mega szczesliwa:)
Wszystko jest ksiązkowo, wymiary serduszko etc.
No może po za moim łożyskiem ktore jest bardzo nisko osadzone i musze sie oszczedzac i nie przemeczac...jak sie nie podniesie przy nastepny usg to bedzie kwalifikowalo do CC.
Ale poza tym wszystko super
sylvia, pillow, Kocur, Mikusia2, wisnia11, juicca, Viril lubią tę wiadomość
-
Klemens gratuluję
Mikusia to skandal jak Cię potraktowali !!! Ja pojechałam w 13 tyg na Izbę , bo ugryzł mnie zdrowy, szczepiony kot i chirurg nie wiedział czy mi dać antybiotyk- pierdoła w sumie, ale normalnie mnie zbadali i USG, a jak miałam plamienia jakoś ok 10 tyg. chyba ,to od razu usg i wszystkie badania poza kolejnością. Bidulko bierz dupka i odpoczywaj dużo. Ja jechałam najpierw na dupku, później na luteinie do końca 4 miesiąca bo plamiłam z nadżerki- mam nadzieję, ze u Ciebie też najwyżej coś tego typu (ciążowa nadżerka jest raczej niegroźna (: ) Jeżeli czujesz normalnie ruchy to pewnie wsio okej. Na pewno będzie dobrze, co nie zmiania faktu, ze zasranym obowiązkiem lekarzy w szpitalu jest DOKŁADNE zbadanie, szczególnie pacjentki w ciąży. W głowie mi się to nie mieści takie 'traktowanie' ;/Mikusia2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaaasiaczek_ wrote:a ja dzisiaj mam drugie prenatalne, stresik jak przed każdą wizytą daje się we znaki...
ja też mam dziś wizytę o 12, wczoraj poczytałam o doktorze który będzie mnie badał bo oczywiście nie pamiętałam a jak wczoraj zadzwonili to mi powiedzieli, i teraz mam mieszane uczucia co do niego (dr Tomasz Orliński) opinie są podzielone, ale większa zła odnośnie badań prenatalnych może nie będzie tak źle... -
Pozdrowienia z Polski. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze badania.
U mnie wszystko ok, chociaz codziennie boli mnie brzuch, ale nie wiem czy to nie ze stresu, bo stresuje sie, ze gdyby co to nie mam tutaj swojego lekarza
Schizy!kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ania_mr wrote:ja też mam dziś wizytę o 12, wczoraj poczytałam o doktorze który będzie mnie badał bo oczywiście nie pamiętałam a jak wczoraj zadzwonili to mi powiedzieli, i teraz mam mieszane uczucia co do niego (dr Tomasz Orliński) opinie są podzielone, ale większa zła odnośnie badań prenatalnych może nie będzie tak źle...
ja dopiero na 13 idę.
co do opinii, to może tak w 100% nie warto się nimi przejmować, bo wiadomo, że jeden napisze prawdę, a drugi coś pozmyśla.
trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze
-
nick nieaktualny
-
Tak Oleńka, wrzuciłam wcześniej filmik, jak mi brzuszek faluje. Mój mały rozrabia przez większość dnia , najgorzej jest o 6 nad ranem oczywiście, albo o 22 jak próbuję zasnąć... najlepsza pora na zabawę. A kiedy ma spokojniejsze dni to wystarczy, że rękę przyłożę to po chwili zarobię jakiegoś kopniaka. A ja wyjdę może na wyrodna matkę, ale niestety nie zawsze sprawia mi to przyjemność. Trochę drażni mnie wypychanie w okolicy pępka , a to miejsce mój maluch jakoś szczególnie sobie ostatnio upodobał...
Dziewczyny jak tam wizyty u lekarzy Chwalcie się !!! -
nick nieaktualny
-
Lepiej nie wierzyć co piszą o lekarzach na internetach pan doktor okazał się bardzo sympatyczną osobą i bardzo miło, nawet żartował. Wszystko fajnie nam pokazał i opisał.
Płeć dziecka potwierdzona na 100% będzie Alicja.
Waga: 471g
A inne parametry to:
BPD – wymiar dwuciemieniowy główki: 52,4 mm
OFD – wymiar potyliczno-czołowy: 66,00 mm
HC – obwód główki: 186,00 mm
AC – obwód brzucha dziecka: 176,7 mm
FL – długość kości udowej: 36,7 mm
Termin utrzymuje się od badania prenatalnego pierwszego: 5 marca 2014r.
czynność serca płodu: uwidoczniono
położenie płodu: główkowe
lokalizacja łożyska: dno, ściana tylna
płyn owodniowy: w normie
pępowina: trójnaczyniowa
głowa: prawidłowy kształt czaszki
mózgowie:
obraz półkuli, komór bocznych, śródmózgowia i tylnego dołu czaszki prawidłowy
twarz: bez rozszczepu, obraz oczu, nosa i żuchwy prawidłowy
kręgosłup: obraz kręgosłupa prawidłowy
szyja/ skóra: brak obrzęku skóry/ wodniaka karku
klatka piersiowa: klatka piersiowa i płuca prawidłowe
serce: obraz 4 jam serca prawidłowy
odpływ z lewej i prawej komory serca prawidłowy
powłoki brzuszne: obraz prawidłowy
układ pokarmowy: obraz prawidłowy
układ moczowy: obraz nerek i pęcherza moczowego prawidłowy
kończyny: obraz kończyn górnych i dolnych prawidłowy
Kocur, szczessciara, pillow, wisnia11, kasienka82 lubią tę wiadomość
-
my także już po badaniu
wszystkie parametry prawidłowe, serduszko bije, aż miło. maluch waży 445 g. i na każdym kroku pokazuje swojego siusiaka. nie wiem po kim on taki skory do pokazywania termin porodu bez zmian, czyli 7 marzec.
dostałam skierowania na badanie krwi, moczu, itd. oraz na krzywą cukrową i aż się boję... idę w przyszłym tygodniu. zobaczymy co to będzie. na szczęście po wypiciu mogę jechać do domu (bo mam blisko laboratorium) i kolejno, co godzinę i co dwie przyjechać, żeby pobrano krew.
no to na razie mogę odetchnąć z ulgą.
następna wizyta 14 listopada.pillow, Kocur, wisnia11, szczessciara, ;oniqa, paula22 lubią tę wiadomość
-
kaaasiaczek_ wrote:my także już po badaniu
wszystkie parametry prawidłowe, serduszko bije, aż miło. maluch waży 445 g. i na każdym kroku pokazuje swojego siusiaka. nie wiem po kim on taki skory do pokazywania termin porodu bez zmian, czyli 7 marzec.
dostałam skierowania na badanie krwi, moczu, itd. oraz na krzywą cukrową i aż się boję... idę w przyszłym tygodniu. zobaczymy co to będzie. na szczęście po wypiciu mogę jechać do domu (bo mam blisko laboratorium) i kolejno, co godzinę i co dwie przyjechać, żeby pobrano krew.
no to na razie mogę odetchnąć z ulgą.
następna wizyta 14 listopada.
superrrrr a czemu nast wizyta tak szybko ?