MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam do świata żywych
po wizycie w szpitalu (7 godzin!), wywnioskowali, że moje bóle mam spowodowane od żołądka, dali jakieś lekarstwa na tydzień, chociaż teraz jest lepiej, bez łykania czegokolwiek. Dzidziuś ma 5.05cm serduszko bije widziałam jak macha rączkami i nóżkami. Na te chwilę jestem szczęśliwa, bo wszystko idzie ku dobremu. Wydaje misie ze wczoraj za dużo dźwigałam i od tego mogło boleć i jeszcze dzisiaj rano. Ale herbatkę zrobili, kanapki i soczek przynieśli wiec nie jest źle tutaj
wkurzona byłam bo z dwulatkiem wysiedzieć tyle czasu to był horror
milagro, jenny88, kr0pka, czirisz, Marynia991, Tosia 1981, Nelus, Anita12, MatyldaG, Englein, kark, Balladyna, severi, taka_ja, fantasmagoriia, Marrtusia, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Severi witamy
Marpati widzisz, dobrze ze pojechałaś, przynajmniej wiesz od czego to i że z dzieckiem wszystko ok i nie musisz się tak stresować już
A ja się witam w 12 tygodniuMarpati, Englein, Anita12, Magdzia88 lubią tę wiadomość
-
witaj drugi trymestrze!!!
wczoraj gdy czekałam na wizytę siedziała koło nas jedna para, taka mniej więcej w moim wieku. jak wyszłam z gabinetu, żeby pochodzić, żeby się maluszek odwrócił to zagadali do mnie. okazało się, że to jest ich piąta ciąża ale pierwsza na takim etapie i że starali się 5 lat... po tych wszystkich lekach jakie brała ta dziewczyna to ma sporą nadwagę, niestety też rok chodziła do mojej poprzedniej gin, która mi też zamiast pomóc to owulację mi lekami zatrzymała... przenieśli się do tego obecnego lekarza i tak samo jak ja - minęły dwa miesiące i obie jesteśmy w ciąży
ten mój lekarz to chyba jednak jakiś cudotwórca
Anita12, Englein, kr0pka, borsuk, czirisz, fantasmagoriia, Tosia 1981, Dziunka, Mimi86 lubią tę wiadomość
Dominik
-
Super
Ale dobre wiadomosci od rana,bardzo sie ciesze razem z Toba. Zoladek potrafi nam dac do wiwatu niestety. Grun t,ze wszystko w porzadku
No spe forte mozna jedna nq dobe ale w ciazy sa chyba inne dawki i pewnie dziewczyny odezwa sie w tej kwestii.Marpati lubi tę wiadomość
-
Marpati cudowne wieści, mam na myśli dzidzię bo wiem, że cierpisz przez te bóle. Oby Ci szybko przeszło. Dobrze, że udało Ci się tam dotrzeć bo jak zaczęłaś się z nami żegnać to już się mocno przeraziłam.
Ja dziś na jedenastą mam wizytę i stres mnie zżera. Żeby tylko biło serduszko bo zwariujęMarpati lubi tę wiadomość
-
malaczarna07 wrote:witaj drugi trymestrze!!!
wczoraj gdy czekałam na wizytę siedziała koło nas jedna para, taka mniej więcej w moim wieku. jak wyszłam z gabinetu, żeby pochodzić, żeby się maluszek odwrócił to zagadali do mnie. okazało się, że to jest ich piąta ciąża ale pierwsza na takim etapie i że starali się 5 lat... po tych wszystkich lekach jakie brała ta dziewczyna to ma sporą nadwagę, niestety też rok chodziła do mojej poprzedniej gin, która mi też zamiast pomóc to owulację mi lekami zatrzymała... przenieśli się do tego obecnego lekarza i tak samo jak ja - minęły dwa miesiące i obie jesteśmy w ciąży
ten mój lekarz to chyba jednak jakiś cudotwórca
Kiedy mi kilkanascie lat temu przedluzaly sie cykle (przy stwierdzo ym PCO), to podawano mi progesteron. I ok. Pojawialy sie @. Tylko dopiero ba beczka, internista, ktora zajmowala sie dietetyka i do ktorejtrafilam z nadprogramowymi kg stwierdzila,ze progesteron to jest ok ale prolaktyna duzo za duzo. Efekt....17kg mniej na wadze w ciazgu roku i od tamtej pory zero problemow z cyklem, z zegarkiem w reku, skokami temperatur itp. Tak, ze....tylko zmienic lekarza. A to czesto najtrudniejsze. -
A ja się witam w 15 tygodniu
kr0pka, Englein, Magdzia88, Anita12, m@rtynka, jenny88, borsuk, chloet, czirisz, taka_ja, Tosia 1981, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Forte to ja nawet nie mam a tutaj tego nawet nie dostanę
zwykła najzwyklejsza, paracetamol 4x na dobe, za 2h otwierają aptekę to się przejadę. Ale zauważyłam że jak siedzę albo chodzę go jest ok, problem pojawia się jak leżę. Najwyżej będę spać na krześle. Moja miednica mnie znienawidzi
-
Ja dziś wizytę mam o 15.00
rano obudził mnie okropny sen, że zalała mnie krew... Mama wiozła mnie do szpitala i tak jechałyśmy i jechałyśmy a droga się nie kończyła.
Dziś zaczynam 15tydzieńprawie wróciłam do wagi sprzed ciąży
Anita12, kark, m@rtynka, jenny88, czirisz, taka_ja lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
A ja sie witamw 15 tygodniu
Dzis zamierzam znowu zajrzec do jakiegos sklepu bo w poniedzialek dorwalam 2 bluzki w HM a przydalyby sie jeszcze z 2 i jakis inny stanik, moj niby ok ale nie moge sie doczekac chwili,kiedy przycnodze do domu i go sciagam
Anita, spokojnie....spokojnie...wdech wydech....bo i Maluch sie denerwuje.
TU panuje przekonanie,ze za duzo usg nie jest wskazane dladziecka. Niektorzy lacza to pozniej ze sklonnosciami do atopowego zapalenia skory (i podobny wplyw na AZS maja szczepionki wg przeciwnikow szczepionek, ze nie wspomne o szkodliwosci skojarzonych w stylu 3w1). Na razie mam rozpisane terminy 2,ciekawe czy zalapie sie na trzecieAnita12 lubi tę wiadomość
-
Marpati wrote:Forte to ja nawet nie mam a tutaj tego nawet nie dostanę
zwykła najzwyklejsza, paracetamol 4x na dobe, za 2h otwierają aptekę to się przejadę. Ale zauważyłam że jak siedzę albo chodzę go jest ok, problem pojawia się jak leżę. Najwyżej będę spać na krześle. Moja miednica mnie znienawidzi
Marpati lubi tę wiadomość
-
Englein wrote:No wlasnie...mozna trafic do lekarza i do kogos z dyplomem lekarza.
Kiedy mi kilkanascie lat temu przedluzaly sie cykle (przy stwierdzo ym PCO), to podawano mi progesteron. I ok. Pojawialy sie @. Tylko dopiero ba beczka, internista, ktora zajmowala sie dietetyka i do ktorejtrafilam z nadprogramowymi kg stwierdzila,ze progesteron to jest ok ale prolaktyna duzo za duzo. Efekt....17kg mniej na wadze w ciazgu roku i od tamtej pory zero problemow z cyklem, z zegarkiem w reku, skokami temperatur itp. Tak, ze....tylko zmienic lekarza. A to czesto najtrudniejsze.
aż dziwne, że Tobie ginekolog nie zlecił zrobienia prolaktyny. co za ludzie...
ja też mam PCOS. ciekawe czy po ciąży coś nam się zmieniliczę na to, że nastąpi cudowne uzdrowienie
Dominik
-
anuschka wrote:Ja dziś wizytę mam o 15.00
rano obudził mnie okropny sen, że zalała mnie krew... Mama wiozła mnie do szpitala i tak jechałyśmy i jechałyśmy a droga się nie kończyła.
Dziś zaczynam 15tydzieńprawie wróciłam do wagi sprzed ciąży
Powodzenia
Nooo sny w ciazy ponoc bardzo kolorowane i z bogata fabulami sie dzis snilo nasze wesele, goscie, kreacje, szok...takie realne jakby to bylo dzis, teraz (za to dzis nasza rocznica poznania, slub w planach bo jakos nie ma czasu ).
Na wadze jakies +1 dowagi sprzed ciazy.
Dziunka lubi tę wiadomość
-
malaczarna07 wrote:aż dziwne, że Tobie ginekolog nie zlecił zrobienia prolaktyny. co za ludzie...
ja też mam PCOS. ciekawe czy po ciąży coś nam się zmieniliczę na to, że nastąpi cudowne uzdrowienie
-
Englein wrote:
TU panuje przekonanie,ze za duzo usg nie jest wskazane dladziecka. Niektorzy lacza to pozniej ze sklonnosciami do atopowego zapalenia skory (i podobny wplyw na AZS maja szczepionki wg przeciwnikow szczepionek, ze nie wspomne o szkodliwosci skojarzonych w stylu 3w1). Na razie mam rozpisane terminy 2,ciekawe czy zalapie sie na trzecieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 08:22
-
Marpati wrote:U mnie tak samo jest z usg, obowiązkowe 2 i koniec, teraz miałam nadprogramowe to też bez entuzjazmu. Co do szczepionek muszę podpisać pisemną zgodę (przynajmniej na gruźlice tak jest) i do badania słuchu. Z młodym miałam często usg na koniec, bo był źle obrócony i kontrolowali to co 2 tyg. Ale samo badanie 30s, głową na dole, ok przyjdź za 2 tygodnie
Ja czekam na wyniki pappa bo poczta, ciekawe po jakim czasie przyjda i bron Boze nie chce,zeby dzwonili. Ja chce list
Daj znac jak cos, z ta no spa forte. Na razie uciekam popracowac -
Englein wrote:A ja sie witamw 15 tygodniu
Dzis zamierzam znowu zajrzec do jakiegos sklepu bo w poniedzialek dorwalam 2 bluzki w HM a przydalyby sie jeszcze z 2 i jakis inny stanik, moj niby ok ale nie moge sie doczekac chwili,kiedy przycnodze do domu i go sciagam
Anita, spokojnie....spokojnie...wdech wydech....bo i Maluch sie denerwuje.
TU panuje przekonanie,ze za duzo usg nie jest wskazane dladziecka. Niektorzy lacza to pozniej ze sklonnosciami do atopowego zapalenia skory (i podobny wplyw na AZS maja szczepionki wg przeciwnikow szczepionek, ze nie wspomne o szkodliwosci skojarzonych w stylu 3w1). Na razie mam rozpisane terminy 2,ciekawe czy zalapie sie na trzecie
-
nick nieaktualnyAnushka, ja też dziś o 15.20, chociaż pewnie przed 17 nie wejdę
Co do ciąż to ostatnio znajoma, z której córką chodzi moja do klasy opowiadała mi jakie jaja miała z ostatnią ciążą. Jej druga córka ma teraz 3 lata, jak z nią była w ciąży to jej gin powiedział, że nie ma nóg, że napewno dziecko jest upośledzone i trzeba je usunąć. Mimo, że jest samotną matką stwierdziła, że nie da rady, przez następne 3 tygodnie odwiedziła jeszcze 2 ginów, każdy jej to samo mówił, namawiali na zabieg, dopiero koło 15tc poszła do innego gościa i się okazało, że z małą jest wszystko w porządkuTeraz to normalna śliczna dziewczynka. Masakra jakaś.