X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do świata żywych :D po wizycie w szpitalu (7 godzin!), wywnioskowali, że moje bóle mam spowodowane od żołądka, dali jakieś lekarstwa na tydzień, chociaż teraz jest lepiej, bez łykania czegokolwiek. Dzidziuś ma 5.05cm serduszko bije widziałam jak macha rączkami i nóżkami. Na te chwilę jestem szczęśliwa, bo wszystko idzie ku dobremu. Wydaje misie ze wczoraj za dużo dźwigałam i od tego mogło boleć i jeszcze dzisiaj rano. Ale herbatkę zrobili, kanapki i soczek przynieśli wiec nie jest źle tutaj :) wkurzona byłam bo z dwulatkiem wysiedzieć tyle czasu to był horror :)

milagro, jenny88, kr0pka, czirisz, Marynia991, Tosia 1981, Nelus, Anita12, MatyldaG, Englein, kark, Balladyna, severi, taka_ja, fantasmagoriia, Marrtusia, Mimi86 lubią tę wiadomość

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DDjr4K.jpg

coś tu nóżka dziwne wyszła , ale wcześniej jak pływał(a) było ok :)

jenny88, kr0pka, czirisz, Marynia991, Tosia 1981, Nelus, Paolina91, Anita12, MatyldaG, Fipsik, Wonderwall, Englein, m@rtynka, borsuk, taka_ja, Dziunka, Mimi86 lubią tę wiadomość

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi witamy :)

Marpati widzisz, dobrze ze pojechałaś, przynajmniej wiesz od czego to i że z dzieckiem wszystko ok i nie musisz się tak stresować już

A ja się witam w 12 tygodniu :)

Marpati, Englein, Anita12, Magdzia88 lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz znowu spać nie mogę bo mnie nadal boli. Czekałam jak debil na te receptę, a nawet nie mogłam wczoraj leków wykupić. Ile nospy i parcetamolu można wziąć na dobe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 07:06

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj drugi trymestrze!!! :) wczoraj gdy czekałam na wizytę siedziała koło nas jedna para, taka mniej więcej w moim wieku. jak wyszłam z gabinetu, żeby pochodzić, żeby się maluszek odwrócił to zagadali do mnie. okazało się, że to jest ich piąta ciąża ale pierwsza na takim etapie i że starali się 5 lat... po tych wszystkich lekach jakie brała ta dziewczyna to ma sporą nadwagę, niestety też rok chodziła do mojej poprzedniej gin, która mi też zamiast pomóc to owulację mi lekami zatrzymała... przenieśli się do tego obecnego lekarza i tak samo jak ja - minęły dwa miesiące i obie jesteśmy w ciąży :) ten mój lekarz to chyba jednak jakiś cudotwórca :)

Anita12, Englein, kr0pka, borsuk, czirisz, fantasmagoriia, Tosia 1981, Dziunka, Mimi86 lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    DDjr4K.jpg

coś tu nóżka dziwne wyszła , ale wcześniej jak pływał(a) było ok :)
    Super :)
    Ale dobre wiadomosci od rana,bardzo sie ciesze razem z Toba. Zoladek potrafi nam dac do wiwatu niestety. Grun t,ze wszystko w porzadku :)

No spe forte mozna jedna nq dobe ale w ciazy sa chyba inne dawki i pewnie dziewczyny odezwa sie w tej kwestii.

Marpati lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati cudowne wieści, mam na myśli dzidzię bo wiem, że cierpisz przez te bóle. Oby Ci szybko przeszło. Dobrze, że udało Ci się tam dotrzeć bo jak zaczęłaś się z nami żegnać to już się mocno przeraziłam.

Ja dziś na jedenastą mam wizytę i stres mnie zżera. Żeby tylko biło serduszko bo zwariuję :/

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    witaj drugi trymestrze!!! :) wczoraj gdy czekałam na wizytę siedziała koło nas jedna para, taka mniej więcej w moim wieku. jak wyszłam z gabinetu, żeby pochodzić, żeby się maluszek odwrócił to zagadali do mnie. okazało się, że to jest ich piąta ciąża ale pierwsza na takim etapie i że starali się 5 lat... po tych wszystkich lekach jakie brała ta dziewczyna to ma sporą nadwagę, niestety też rok chodziła do mojej poprzedniej gin, która mi też zamiast pomóc to owulację mi lekami zatrzymała... przenieśli się do tego obecnego lekarza i tak samo jak ja - minęły dwa miesiące i obie jesteśmy w ciąży :) ten mój lekarz to chyba jednak jakiś cudotwórca :)
    No wlasnie...mozna trafic do lekarza i do kogos z dyplomem lekarza.

Kiedy mi kilkanascie lat temu przedluzaly sie cykle (przy stwierdzo ym PCO), to podawano mi progesteron. I ok. Pojawialy sie @. Tylko dopiero ba beczka, internista, ktora zajmowala sie dietetyka i do ktorejtrafilam z nadprogramowymi kg stwierdzila,ze progesteron to jest ok ale prolaktyna duzo za duzo. Efekt....17kg mniej na wadze w ciazgu roku i od tamtej pory zero problemow z cyklem, z zegarkiem w reku, skokami temperatur itp. Tak, ze....tylko zmienic lekarza. A to czesto najtrudniejsze.

5fdazm9.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 15 tygodniu :)

kr0pka, Englein, Magdzia88, Anita12, m@rtynka, jenny88, borsuk, chloet, czirisz, taka_ja, Tosia 1981, Mimi86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forte to ja nawet nie mam a tutaj tego nawet nie dostanę:) zwykła najzwyklejsza, paracetamol 4x na dobe, za 2h otwierają aptekę to się przejadę. Ale zauważyłam że jak siedzę albo chodzę go jest ok, problem pojawia się jak leżę. Najwyżej będę spać na krześle. Moja miednica mnie znienawidzi :P

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytę mam o 15.00 :) rano obudził mnie okropny sen, że zalała mnie krew... Mama wiozła mnie do szpitala i tak jechałyśmy i jechałyśmy a droga się nie kończyła.

Dziś zaczynam 15tydzień :D prawie wróciłam do wagi sprzed ciąży :)

Anita12, kark, m@rtynka, jenny88, czirisz, taka_ja lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witamw 15 tygodniu :)
    Dzis zamierzam znowu zajrzec do jakiegos sklepu bo w poniedzialek dorwalam 2 bluzki w HM a przydalyby sie jeszcze z 2 i jakis inny stanik, moj niby ok ale nie moge sie doczekac chwili,kiedy przycnodze do domu i go sciagam :)

Anita, spokojnie....spokojnie...wdech wydech....bo i Maluch sie denerwuje.

TU panuje przekonanie,ze za duzo usg nie jest wskazane dladziecka. Niektorzy lacza to pozniej ze sklonnosciami do atopowego zapalenia skory (i podobny wplyw na AZS maja szczepionki wg przeciwnikow szczepionek, ze nie wspomne o szkodliwosci skojarzonych w stylu 3w1). Na razie mam rozpisane terminy 2,ciekawe czy zalapie sie na trzecie :)

Anita12 lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    Forte to ja nawet nie mam a tutaj tego nawet nie dostanę:) zwykła najzwyklejsza, paracetamol 4x na dobe, za 2h otwierają aptekę to się przejadę. Ale zauważyłam że jak siedzę albo chodzę go jest ok, problem pojawia się jak leżę. Najwyżej będę spać na krześle. Moja miednica mnie znienawidzi :P
    Jakby byla potrzeba i dziewczy y doradza co i jak to moge Ci wyslac,nie ma problemu :)

5fdazm9.png

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    No wlasnie...mozna trafic do lekarza i do kogos z dyplomem lekarza.

Kiedy mi kilkanascie lat temu przedluzaly sie cykle (przy stwierdzo ym PCO), to podawano mi progesteron. I ok. Pojawialy sie @. Tylko dopiero ba beczka, internista, ktora zajmowala sie dietetyka i do ktorejtrafilam z nadprogramowymi kg stwierdzila,ze progesteron to jest ok ale prolaktyna duzo za duzo. Efekt....17kg mniej na wadze w ciazgu roku i od tamtej pory zero problemow z cyklem, z zegarkiem w reku, skokami temperatur itp. Tak, ze....tylko zmienic lekarza. A to czesto najtrudniejsze.

aż dziwne, że Tobie ginekolog nie zlecił zrobienia prolaktyny. co za ludzie...
    ja też mam PCOS. ciekawe czy po ciąży coś nam się zmieni :) liczę na to, że nastąpi cudowne uzdrowienie :P

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja dziś wizytę mam o 15.00 :) rano obudził mnie okropny sen, że zalała mnie krew... Mama wiozła mnie do szpitala i tak jechałyśmy i jechałyśmy a droga się nie kończyła.

Dziś zaczynam 15tydzień :D prawie wróciłam do wagi sprzed ciąży :)

Powodzenia :)
    Nooo sny w ciazy ponoc bardzo kolorowane i z bogata fabula :) mi sie dzis snilo nasze wesele, goscie, kreacje, szok...takie realne jakby to bylo dzis, teraz (za to dzis nasza rocznica poznania, slub w planach bo jakos nie ma czasu ).
    Na wadze jakies +1 dowagi sprzed ciazy.

Dziunka lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    aż dziwne, że Tobie ginekolog nie zlecił zrobienia prolaktyny. co za ludzie...
    ja też mam PCOS. ciekawe czy po ciąży coś nam się zmieni :) liczę na to, że nastąpi cudowne uzdrowienie :P
    Wczesn73jsza endokrypnolog zlecala ale byla w normie. Pozniej sie na nia wkurzylam za te lata chodzenia i nic...i zmienilam lekarza, jednego, drugiego ech...

5fdazm9.png

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:

TU panuje przekonanie,ze za duzo usg nie jest wskazane dladziecka. Niektorzy lacza to pozniej ze sklonnosciami do atopowego zapalenia skory (i podobny wplyw na AZS maja szczepionki wg przeciwnikow szczepionek, ze nie wspomne o szkodliwosci skojarzonych w stylu 3w1). Na razie mam rozpisane terminy 2,ciekawe czy zalapie sie na trzecie :)
    U mnie tak samo jest z usg, obowiązkowe 2 i koniec, teraz miałam nadprogramowe to też bez entuzjazmu. Co do szczepionek muszę podpisać pisemną zgodę (przynajmniej na gruźlice tak jest) i do badania słuchu. Z młodym miałam często usg na koniec, bo był źle obrócony i kontrolowali to co 2 tyg. Ale samo badanie 30s, głową na dole, ok przyjdź za 2 tygodnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 08:22

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    U mnie tak samo jest z usg, obowiązkowe 2 i koniec, teraz miałam nadprogramowe to też bez entuzjazmu. Co do szczepionek muszę podpisać pisemną zgodę (przynajmniej na gruźlice tak jest) i do badania słuchu. Z młodym miałam często usg na koniec, bo był źle obrócony i kontrolowali to co 2 tyg. Ale samo badanie 30s, głową na dole, ok przyjdź za 2 tygodnie :D
    No jak my po sasiedzku to nalezy sie spodziewac podobnych wytycznych NHS. To jak z tym podpisaniem zgody na podanie dziecku vit K po urodzeniu.
    Ja czekam na wyniki pappa bo poczta, ciekawe po jakim czasie przyjda i bron Boze nie chce,zeby dzwonili. Ja chce list :)
    Daj znac jak cos, z ta no spa forte. Na razie uciekam popracowac :)

5fdazm9.png

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    A ja sie witamw 15 tygodniu :)
    Dzis zamierzam znowu zajrzec do jakiegos sklepu bo w poniedzialek dorwalam 2 bluzki w HM a przydalyby sie jeszcze z 2 i jakis inny stanik, moj niby ok ale nie moge sie doczekac chwili,kiedy przycnodze do domu i go sciagam :)

Anita, spokojnie....spokojnie...wdech wydech....bo i Maluch sie denerwuje.

Dziękuję Englein, tak właśnie się staram. Aa skoro wspomniałaś o szczepionkach to dodam od siebie, że nie szcepiłam mojego dziecka nawet raz jako przeciwniczka szczepień i córeczka nigdy jeszcze mi nie zachorowała na nic. Miała jedynie raz gorączkę od zębów i raz trzydniówkę; gorączka z katarem. Także nawet żadnych leków nigdy nie dostawała a skórę ma idealną.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anushka, ja też dziś o 15.20, chociaż pewnie przed 17 nie wejdę :)

Co do ciąż to ostatnio znajoma, z której córką chodzi moja do klasy opowiadała mi jakie jaja miała z ostatnią ciążą. Jej druga córka ma teraz 3 lata, jak z nią była w ciąży to jej gin powiedział, że nie ma nóg, że napewno dziecko jest upośledzone i trzeba je usunąć. Mimo, że jest samotną matką stwierdziła, że nie da rady, przez następne 3 tygodnie odwiedziła jeszcze 2 ginów, każdy jej to samo mówił, namawiali na zabieg, dopiero koło 15tc poszła do innego gościa i się okazało, że z małą jest wszystko w porządku :/ Teraz to normalna śliczna dziewczynka. Masakra jakaś.

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ