MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
misia_ wrote:Dziewczyny a Wy na połowkowe wybieracie się do swoich ginkow czy umawiacie się gdzieś indziej? Bo ja chyba umowie się do jakiegoś z lepszym sprzętem bo mój niby ma dobry, ale nie daje żadnych opisów ani nic tylko tak na słowo co widzi to mówi,jakoś wolałabym żeby było to dokładniej zrobione. Mam jakiś niedosyt po usg genetycznym,bo w sumie porównując niektóre wasze wyniki to się tam u mojego za dużo nie dowiedziałam..
Ja wstępnie omówiłam się u swojego lekarza w 20 t. 4d.
Jednak później przemyślałam, skonsultowałam i zapisałam się tydz. wcześniej do innego specjalisty (prywatnie), który zbada też serduszko.
Po prostu po dotychczasowych wizytach czuje niedosyt i chcę sprawdzić wszystko dokładnie. -
Dziewczyny, co do bodziaków i zapinania.
Słyszałam, że najlepsze i bardzo wygodne są tzw body kopertowe.
http://znaczkijakrobaczki.pl/wp-content/uploads/2013/07/body-kopertowe.jpg
Mam już kilka takich od siostry, która szczerze mi je poleciła.
Zweryfikujemy na wiosnę -
No to ja juz po badaniach, wszystko prawidlowo, raczki ma, nozki ma, 7cm, plec jeszcze nieznana
serduszko 149, NT 1,7
Fipsik, Paolina91, Anita12, befra, MatyldaG, anuschka, misia_, Angie 232, Czarnuszka, malaczarna07, m@rtynka, milagro, Mart_, Marynia991, Natka9029, Klarcia, chloet, Englein, czirisz, nataliad, Vaina, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
ata89 wrote:Dziewczyny, co do bodziaków i zapinania.
Słyszałam, że najlepsze i bardzo wygodne są tzw body kopertowe.
http://znaczkijakrobaczki.pl/wp-content/uploads/2013/07/body-kopertowe.jpg
Mam już kilka takich od siostry, która szczerze mi je poleciła.
Zweryfikujemy na wiosnę
Ja tez chce wlasnie takie pokupowac te najmniejsze. Nie bardzo sobie wyobrazam przeciskanie glowki takiego maluszka przez zwykłe body chociaz przez kilka pierwszech dni ;P Musze sie nauczyc obslogi takiego malucha najpierw ;P11.02.2016r Aniołek
-
befra wrote:Moze wkoncu zaczną się dziewczynki
. Mam nadzieję że dzisiaj się dowiem co tam we mnie siedzi
. Jeszcze trochę do wizyty ale mam trochę roboty więc może jakoś zleci.
anushka chyba na czerwono je zaznaczyła na 40 str
U mnie też na 60 % dziewczynka i raczej to się nie zmieni. W poprzedniej ciąży też wcześnie poznaliśmy płeć i tak zostało do porodu
-
Anita12 wrote:Ale przecież dziewczynki też są
anushka chyba na czerwono je zaznaczyła na 40 str
U mnie też na 60 % dziewczynka i raczej to się nie zmieni. W poprzedniej ciąży też wcześnie poznaliśmy płeć i tak zostało do porodu
Wiemy że są ale w porównaniu do ilości chłopaków to nie wiele póki coAnita12 lubi tę wiadomość
-
Ja kopertowych nie lubię, ale dla osób, które nie bardzo umieją noworodka przebierać to się podobno sprawdza
Chociaż nie wiem co na takie body ubrać, pajaca też zapinanego na brzuszku już nie bardzo, bo wtedy jest podwójne zapięcie na brzuchu, więc leżąc na brzuszku będzie niewygodnie.
Najgorsze dla mnie co mogło jednak być to pajace zapinane na plecach i dupce! Matko, kto to wymyślił? Trzeba przetargać dziecko kilka razy , żeby mu pieluchę zmienić. Po pierwszym użyciu od razu wydałam. -
Paolina91 wrote:Ja tez chce wlasnie takie pokupowac te najmniejsze. Nie bardzo sobie wyobrazam przeciskanie glowki takiego maluszka przez zwykłe body chociaz przez kilka pierwszech dni ;P Musze sie nauczyc obslogi takiego malucha najpierw ;P
Przeciśnie się przez Ciebie, to body straszne mu nie będąMatyldaG, malaczarna07, Paolina91, kr0pka, Marynia991, fantasmagoriia, Klarcia, Englein, czirisz, nataliad, Marrtusia, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Pamiętam że najgorsze body jakie było to takie co ma tylko rozpiecie na samym dole tam gdzie pampers. Nie dość, że trzeba dziecku przez główkę przełożyć to jeszcze wałkować dzieciakiem na boki.
I body, które nie mają zapięcia koło szyjki też się nie zawsze sprawdzają. Moja córka duża kobitka była, a zawsze ramię zalotnie odsłonięte było.
Chłopaków, a chłopaków. Przynajmniej dziewczyny będą miały w czym wybierać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 13:17
-
Ja przed pierwszym porodem starałam się nie słuchać opowieści innych kobiet. Bo niepotrzebnie można się nakręcić... Ja teraz , jeśli uda mi się rodzić SN to super i mam zupełnie inne podejście. Do cesarki też się nie nastawiam negatywnie, bo wszystko jest dla dobra dziecka.