Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dziewczyny a Wy na połowkowe wybieracie się do swoich ginkow czy umawiacie się gdzieś indziej? Bo ja chyba umowie się do jakiegoś z lepszym sprzętem bo mój niby ma dobry, ale nie daje żadnych opisów ani nic tylko tak na słowo co widzi to mówi,jakoś wolałabym żeby było to dokładniej zrobione. Mam jakiś niedosyt po usg genetycznym,bo w sumie porównując niektóre wasze wyniki to się tam u mojego za dużo nie dowiedziałam..

Ja wstępnie omówiłam się u swojego lekarza w 20 t. 4d.
    Jednak później przemyślałam, skonsultowałam i zapisałam się tydz. wcześniej do innego specjalisty (prywatnie), który zbada też serduszko.
    Po prostu po dotychczasowych wizytach czuje niedosyt i chcę sprawdzić wszystko dokładnie.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha no to później Wam wstawie to niecenzuralne foto ciekawskie ciotki;P haha.

Klarcia, MatyldaG, anuschka, m@rtynka, kr0pka, maggdax, Marrtusia lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do bodziaków i zapinania.
    Słyszałam, że najlepsze i bardzo wygodne są tzw body kopertowe.

http://znaczkijakrobaczki.pl/wp-content/uploads/2013/07/body-kopertowe.jpg

Mam już kilka takich od siostry, która szczerze mi je poleciła.
    Zweryfikujemy na wiosnę :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Pokaż, pokaż! Ja chcę zobaczyć takiego małęgo ptaka, nigdy nie widziałam :P

Hahahaha padłam! :D

Marrtusia, taka_ja lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie kopertowe też chce kupić :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam aby sie wybrać po te bodziaki do lidla, ale nie chciało mi się przepychać z tymi ludzmi więc wybiorę się z mężem jak wróci z pracy ale pewnie już nic tam nie będzie, zobaczymy.

hchy43r8kkymthav.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz po badaniach, wszystko prawidlowo, raczki ma, nozki ma, 7cm, plec jeszcze nieznana :) serduszko 149, NT 1,7
    <3

Fipsik, Paolina91, Anita12, befra, MatyldaG, anuschka, misia_, Angie 232, Czarnuszka, malaczarna07, m@rtynka, milagro, Mart_, Marynia991, Natka9029, Klarcia, chloet, Englein, czirisz, nataliad, Vaina, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Dziewczyny, co do bodziaków i zapinania.
    Słyszałam, że najlepsze i bardzo wygodne są tzw body kopertowe.

http://znaczkijakrobaczki.pl/wp-content/uploads/2013/07/body-kopertowe.jpg

Mam już kilka takich od siostry, która szczerze mi je poleciła.
    Zweryfikujemy na wiosnę :)

Ja tez chce wlasnie takie pokupowac te najmniejsze. Nie bardzo sobie wyobrazam przeciskanie glowki takiego maluszka przez zwykłe body chociaz przez kilka pierwszech dni ;P Musze sie nauczyc obslogi takiego malucha najpierw ;P

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Moze wkoncu zaczną się dziewczynki :-). Mam nadzieję że dzisiaj się dowiem co tam we mnie siedzi :-). Jeszcze trochę do wizyty ale mam trochę roboty więc może jakoś zleci.
    Ale przecież dziewczynki też są :-) anushka chyba na czerwono je zaznaczyła na 40 str
    U mnie też na 60 % dziewczynka i raczej to się nie zmieni. W poprzedniej ciąży też wcześnie poznaliśmy płeć i tak zostało do porodu :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolinkoo moja kochana ;)

Paolina91 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • befra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ale przecież dziewczynki też są :-) anushka chyba na czerwono je zaznaczyła na 40 str
    U mnie też na 60 % dziewczynka i raczej to się nie zmieni. W poprzedniej ciąży też wcześnie poznaliśmy płeć i tak zostało do porodu :-)

Wiemy że są ale w porównaniu do ilości chłopaków to nie wiele póki co :-)

Anita12 lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kopertowych nie lubię, ale dla osób, które nie bardzo umieją noworodka przebierać to się podobno sprawdza :) Chociaż nie wiem co na takie body ubrać, pajaca też zapinanego na brzuszku już nie bardzo, bo wtedy jest podwójne zapięcie na brzuchu, więc leżąc na brzuszku będzie niewygodnie.

Najgorsze dla mnie co mogło jednak być to pajace zapinane na plecach i dupce! Matko, kto to wymyślił? Trzeba przetargać dziecko kilka razy , żeby mu pieluchę zmienić. Po pierwszym użyciu od razu wydałam.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Ja tez chce wlasnie takie pokupowac te najmniejsze. Nie bardzo sobie wyobrazam przeciskanie glowki takiego maluszka przez zwykłe body chociaz przez kilka pierwszech dni ;P Musze sie nauczyc obslogi takiego malucha najpierw ;P

Przeciśnie się przez Ciebie, to body straszne mu nie będą :D

MatyldaG, malaczarna07, Paolina91, kr0pka, Marynia991, fantasmagoriia, Klarcia, Englein, czirisz, nataliad, Marrtusia, taka_ja lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

dobre... :P padłam

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Hahaha WYGRAŁAŚ!!

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś tak z ciekawości włączyłam sobie poród i tam od dołu wszystko było widać,wyłączyłam po sekundzie i jednak wolę cesarke :P już myślę jak zdobyć zaświadczenie od psychiatry :D

kr0pka lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam że najgorsze body jakie było to takie co ma tylko rozpiecie na samym dole tam gdzie pampers. Nie dość, że trzeba dziecku przez główkę przełożyć to jeszcze wałkować dzieciakiem na boki. :-\ I body, które nie mają zapięcia koło szyjki też się nie zawsze sprawdzają. Moja córka duża kobitka była, a zawsze ramię zalotnie odsłonięte było.

Chłopaków, a chłopaków. Przynajmniej dziewczyny będą miały w czym wybierać.:-) :-) :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 13:17

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to ja nie nastawiam się ani na sn ani na cc. Bardzo chciałabym jednak sn. Jedyne na co się nastawiam to na to, że będzie baaaardzo bolało. I o porodach nie czytam a filmików nie oglądam :)

m@rtynka, czirisz lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed pierwszym porodem starałam się nie słuchać opowieści innych kobiet. Bo niepotrzebnie można się nakręcić... Ja teraz , jeśli uda mi się rodzić SN to super i mam zupełnie inne podejście. Do cesarki też się nie nastawiam negatywnie, bo wszystko jest dla dobra dziecka.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko nadzieję, że wszystko u mnie pójdzie sprawnie, tak jak w pierwszej CC. Tylko nad znieczuleniem muszę się zastanowić.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ