MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Balladyna wrote:Naczytałam się o pustyh pęcherzykach i ciążach pozamacicznych i nie wiem jak doczekponiedziałkowego usg.
Paolina91 lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Dziewczyny a wiecie, że kortyzol wytwarzany podczas stresu przechodzi wraz z krwią do dziecka? Fundujecie takim maleństwom stres od samego początku, po co? Wrzućcie trochę na luz, przestańcie czytać internet, a jeśli już to prawdziwie medyczne strony (90% rzeczy w necie to kłamstwo). Nic na tym etapie nie zrobicie, a jedyne co dajecie małemu to nie spokój tylko duże dawki kortyzolu. Napewno pójdą teksty że teściowa/mąż/sąsiadka ma was nie denerwować bo przecież jesteście w ciąży, a same więcej sobie stresu dokładacie. I dziecku. Martwić się będzie każda z nas, ale nie świrujcie tak. Musicie nauczyć się spokoju i cierpliwości, bo chyba z taką paniką nie będziecie podchodzić do dziecka jak się urodzi?
Kingulla, Fedra, MatyldaG lubią tę wiadomość
-
Fipsik zgadzam sie z Tobą teraz najcenniejsze co możemy dać naszym fasolką to spokój...
Pamietam jak po porodzie byłam na sali z dziewczyna po ciężkim porodzie zakończonym cesarka ja tez byłam po cesarce do mnie jak przyszła położna czy pielęgniarka od noworodków to mi mówiły widać że to nie pierwsze Pani dziecko bo jest Pani taka spokojna i dziecko też wtedy mówiłam że to moje pierwsze a nerwy tu nie pomogą
Skutek taki że moja była grzeczna spała i sie przytulała a sąsiadki dziecko potrafiło cała noc płakać a jak przysypiała to jej pilnowałem dziecka bo taka zmęczona ta dziewczyna juz była ale wszystko mocno przeżywała nawet to że ma krzywo poduszkę
Dlatego spokoj i jeszcze raz spokoj to największy dar jaki moze ię teraz dać swoim MaluszkomFipsik, jenny88 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Englein wrote:Witam nowe marcoweczki, gratulacje
Mnie dzis od popoludnia mdli, w sklepie myslalam,ze zemdleje, teraz zjadlam i pomoglo na 10 min, znowu mdli.A na obiad dzis byl rosol mamy...pewniekropek nie lubi...
Ale wieczorem? Zawsze myslalam,ze to tylko rano.
Ten kto okreslil ciazowe mdlosci "PORANNYMI" ewidentnie nie trafil z nazwą. Mnie najbardziej mdli poznym wieczorem gdy leze juz w lozku!11.02.2016r Aniołek
-
Fipsik wrote:Dziewczyny a wiecie, że kortyzol wytwarzany podczas stresu przechodzi wraz z krwią do dziecka? Fundujecie takim maleństwom stres od samego początku, po co? Wrzućcie trochę na luz, przestańcie czytać internet, a jeśli już to prawdziwie medyczne strony (90% rzeczy w necie to kłamstwo). Nic na tym etapie nie zrobicie, a jedyne co dajecie małemu to nie spokój tylko duże dawki kortyzolu. Napewno pójdą teksty że teściowa/mąż/sąsiadka ma was nie denerwować bo przecież jesteście w ciąży, a same więcej sobie stresu dokładacie. I dziecku. Martwić się będzie każda z nas, ale nie świrujcie tak. Musicie nauczyć się spokoju i cierpliwości, bo chyba z taką paniką nie będziecie podchodzić do dziecka jak się urodzi?
Ja nic na necie nie czytam, żeby sie nie nakrecac, jedyny stres z ktorym mi ciezko sobie poradzic to ten przed wizyta.
Ale do tego stanu też długo dochodziłam i robilam sobie pranie mózgu, żeby wyluzować.
Pierwszy transfer mialam w takim stresie, że po nim wiedzialam, że sie przez to nie uda, potem totalne odmozdzenie drugi transfer na relaksie i są efekty
Poza tym czuje, że jak np cos mnie zdenrwuje jakas nagla informacja to zaczyna mnie mocniej bolec brzuch od razu.Fipsik lubi tę wiadomość
-
Ja też powinnam teraz świrować. Wypisałam się na własne żądanie ze szpitala, powinnam myśleć a co jeśli poronię, mam leżeć a nie mogę w momencie jak dziecko płacze, nie mogę też jej oddac do babci na 8 miesięcy bo dostanie choroby sierocej, jestem między młotem a kowadłem, muszę spokojnie wymysleć rozwiązanie żeby żadnemu z dzieci nie zaszkodzić. więc jeśli nie macie problemów z ciążą, to sobie ich nie wkręcajcie tylko się cieszcie.
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Ja osobiście nie farbuje wlosow w ciazy wole nie ryzykować ale to tylko moje odczucie
Kurczę to musisz poszukać czegoś innego migdały, imbir moze cos ukoi te mdłości... -
Dziś byłam w poradni na wizycie, odebrałam wyniki. Miałam do powtórzenia mocz. Strasznie zmartwiłam się bo lekarz powiedział mi, że według wyników badań mam różyczkę.
Moje wyniki :
IgG - 500,0
IgM 28,3 (norma do 15 AU/ml
Gin z poradni dał mi skierowanie do poradni chorób zakaźnych.Dzwoniłam do mojego gin do którego chodzę prywatnie, jednak nie odbiera, w piątki nie przyjmuje. Idę do niego w poniedziałek na wizytę. Dziś poszłam też do laboratorium i prywatnie zrobiłam sobie badania na różyczkę. Poszłam do poradni chorób zakaźnych - w piątki nieczynna, pójdę w poniedziałek. Bardzo się martwię....
Dodatkowo wyniki TSH:
TSH 0,01 (normy 0,38-5,33)
fT4 16,13 (normy 11,5 - 22,7) I dostałam skierowanie do poradni endokrynologicznej...... Masakra -
W dzieciństwie byłam szczepiona jedną dawką, jestem rocznik 89. Ja nie pamiętam abym przechodziła różyczkę, mama mówi, że przechodziłam. Poszłam dziś na interpretacje tych wyników też do lekarza rodzinnego to powiedział, że wynik najlepiej powtórzyć za 2-3 tygodnie jeśli IGM nie wzrośnie to nie ma się co martwić, ja oczywiście dziś poszłam do laboratorium i powtórzyłam wynik.
-
Czarnuszka wrote:Dziś byłam w poradni na wizycie, odebrałam wyniki. Miałam do powtórzenia mocz. Strasznie zmartwiłam się bo lekarz powiedział mi, że według wyników badań mam różyczkę.
Moje wyniki :
IgG - 500,0
IgM 28,3 (norma do 15 AU/ml
Gin z poradni dał mi skierowanie do poradni chorób zakaźnych.Dzwoniłam do mojego gin do którego chodzę prywatnie, jednak nie odbiera, w piątki nie przyjmuje. Idę do niego w poniedziałek na wizytę. Dziś poszłam też do laboratorium i prywatnie zrobiłam sobie badania na różyczkę. Poszłam do poradni chorób zakaźnych - w piątki nieczynna, pójdę w poniedziałek. Bardzo się martwię....
Dodatkowo wyniki TSH:
TSH 0,01 (normy 0,38-5,33)
fT4 16,13 (normy 11,5 - 22,7) I dostałam skierowanie do poradni endokrynologicznej...... Masakra
Co do tsh to jest aż nie mozliwe aby był taki wynik
Co do ft4 ja mam taki wynik i mi Pani endokrynolog powiedziała że w ciazy jest troche za niski...
Wiec jesli mozesz powtórz gdzies badania tylko tak aby inne laboratorium je robiło bo to wszystko dziwne17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Cherry_Blossom wrote:13.07, 13 dpo - 135 mlU/ml
15.07, 15 dpo - 443 mlU/ml
Gratulacje ..!Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Czarnuszka nie znam się nic a nic na tych wynikach ale mam nadzieje ze wszystko okaze sie dobrze....
ja po robocie podjade do okolicznej karczmy i wezme sobie chyba kwasnice na wynos tak za mna chodzi -
Dziewczyny!!!!! Mamy serduszko 0,50cm naszego szczęścia. Według usg 6t3d termin na 7.03.2017 więc Abby proszę o zmianę na pierwszej stronie Z racji tego że w tamtym tygodniu zdarzyły się plamienia Pani doktor przepisała mi coś takiego jak polska luteina. Następna wizytę mam za 10dni! Kontrola czy maluszek się rozwija. W poprzedniej ciąży maluszek był zawsze młodszy, nawet i o 2tygodnie... Teraz gin powiedziała że wszystko idealnie TŻ był ze mną i obydwoje widzieliśmy pulsującą kropeczkę
Zdjęcie naszej fasolki
chloet, Mimi86, Corcula, borsuk, M&Ms, Dziunka, m@rtynka, MatyldaG, Crisperss, Tita92, Tosia 1981, Brtiii86, Cherry_Blossom, Fedra, Czarnuszka, Fipsik, misia_, Vaina, jenny88, coffee, kark, Czarna_1985 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018