Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny jak u Was po weekendzie?
u mnie spokojnie, mąż wrócił w sobotę po południu i kajał się, tłumaczył, że to wyjątkowa sytuacja, że kolega potrzbował kierowcy (bo mu zabrali prawko na 3 mce na nadmierną prędkość ). Ok, nic sie nie odzywałam, ale już mu zapowiedziałam że w najbliższą sobtę ja go zostawiam z małą i idę na miasto (jestem umówiona do fryzjerki, muszę w końcu ogarnąć te kudły swoje, myślę nad zrobieniem ombre ale trochę się boję jak to wyjdzie, zobaczę co mi powie fryzjerka) no i chciAŁAM ściąć trochę, ale z drugiej strony mi szkoda tych długich włosów, bo zawsze wolę mieć związane, a mam taką długość, że jak będę chciała, żeby widać było zmianę, to musiałabym podciąć tak, że nie złapię ich już gumką, a w rozpuszczonych chodzić nie lubię, bo mnie wkurzają
w piątek byłam z małą u pediatry, no i moje dziecię ma już 4120 g no niestety, ma też pleśniawki na podniebieniu i grzybicę na języku, więc pędzluję jej buziaka nystatyną i już o wiele lepiej to wygląda no i dostała jednak kropelki z antybiotykiem na oczko, bo nadal jej ropieje i ani masaż kanalików, ani przemywanie solą nie pomagało. Poza tym jest strasznie marudna, przez te upały chyba. U nas już 32 stopnie na termometrze, zapowiadają nawet 36. A my mamy okna od południa, więc nawet jak zasłaniam okna to w środku dnia w domu mamy 27-28 w mieszkaniu, nie dziwota że się denerwuje. Za to w nocy śpi ładnie, jak zje wieczorek o 21 butelkę, tak budzi się dopiero na karmienie o 1:30 - 2:00 jutro kończy już 3 tygodnie kupki sie uregulowaly i brzuszek juz nie boli -
heej dziewczynki
gabi kochana mój też tak często ma, teraz w sobotę jechał z bratem po samochód i miał być szybko a ja mu mówię że pewnie jak zwykle będzie gdzieś wieczorem dopiero. No to co ? wyszło na moje, wyjechał o 10 a wrócił po 19 ...
Mężczyźni ....
Jaka Zosieńka już duża jest !! Widzę się szykuje kluska jak moja
a co u nas
samochód nam się tak rozwalił że nie ma co go naprawiać lepiej sprzedać na części albo coś i kupić nowy - tak też zrobimy.
Nelcia wczoraj skończyła 17 tygodni
Za 13 dni chrzciny, jutro mamy szczepienie i pomiary, a za 2 dni kończy 4 miesiącegabi544 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Hej dziewczyny
Gabi zmiany są dobre,ale..no właśnie ale.. ombre ładniej wyglada na długich włosach , ale niszczy włosy i tak już osłabione przez ciążę. Ja na twoim miejscu nie niszczyłabym bardziej włosów ombre;P
Salviee u nas taka sama sytuacja była z samochodem ,wkurzylim się,sprzedalim i nowy kupilim ;P
My w sobotę zrobilismy grilla ,a w niedziele odpoczywalismy na plazy;P
z Moim na razie nie ma takich problemów , jak wraca z pracy jest tak zjebany,że nawet na podwórko przed dom wyjść mu się nie chce,a co dopiero do kolegów:dgrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
chcebardzobycmama dlatego też robimy to samo co wyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej wszystkim
Weszliśmy w 30 tydzień i jednocześnie dzisiaj w 20 rok mojego życia
Czas mi leci tak szybko.. i w sumie dobrze. Już coraz bliżej, a ja coraz bardziej nie mogę się doczekać spotkania z moja miłością
Wczoraj miałam pierwsze spotkanie z położna. Było bardzo fajnie, dużo przydatnych rzeczy się dowiedziałam i jestem spokojniejsza. We wrześniu będziemy mieli z moim narzeczonym spotkanie na temat porodu, ponieważ chcemy rodzic razem
Dzisiaj przyjechałam sobie na dwa dni do Wrocławia i odpoczywam sama ze sobą
A co u reszty dziewczyn? Jak znosicie te straszne upały? Ja momentami umieram..
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Wpadam na koniec dnia bo córa cały dzień marudna i nic nie pisałam
Dominika wszystkiego najlepszego przede wszystkim tak jak obiecałam !! Pociechy z córy i dużo pomocy przy niej od narzeczonego
My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu i pomiarach.
Nela waży równe 7kg i mierzy 65 cm ( nie wiem jakim cudem mi wyszło 65cm w lipcu jak sama ją mierzyłam ) biedna dostała gorączki a jeszcze taki upał na dworze i dopiero mi zasnęładiana11 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Dzień dobry kobietki
Ale duchota masakra
Dzisiaj świętujemy 4 miesiące Kornelii Boże jak ten czas zapiernicza, niedawno się urodziła a tu taka duża kobietka
a co tam u was ?Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej dziewczyny u nas jutro juz 31 t
Jestesmy po usg. Ukm nerki.jednej sie powiekszyl drugiej zmalal,juz nie mam sily tak sie gibaja te nereczki ale lekarz powiedziala ze zalezy wszystko od tego czy maly sie wysiusia no a dzis sie nie wysiusial . Na razie jest w granicach normy i mamy skontrolowac nerki po.urodzeniu. moj maluch wazy 1478g i na 100procent jest chlopcemsallvie lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
chcebycbardzoamaa - na pewno bedzie wszystko ok, granica normy to jednak jeszcze norma
diana - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spóźnione ale szczere życzenia
sallvie - kiedy to zleciało? poznałyśmy się jeszcze w ciąży, pamiętam jak Ci zazdrościłam że jesteś już tak daleko, że poród tuż tuż a tu już taka dziewucha dorodna jak się Nela czuje dziś, po szczepieniu? My mamy pierwsze po 22 sierpnia i już się boję jak moja to zniesie? Szczepisz tymi na NFZ czzy bierzesz jakieś skojarzone? My polecimy tymi tradycyjnymi chyba, choć jeszcze się zastanawiam.
U mnie duchota straszna, mała dopiero zasnęła na mnie, I tak od trzech dni, co ją próbuję odłożyć do łóżeczka to za 10 minut jest ryk i od nowa trzeba kołysać biiedna, strasznie się męczy przez ten upał.
Zosia wczoraj skończyła 3 tygodnie i jest absolutnie idealna, jak siedzę przyy niej i patrzę to mimo zmęczenia czuję, że jestem najszczęliwszą osobą na świecie i nie wyobrażam sobie bez niej życia już
była u nas dziś położna, Zosia znowu ważona i ma już 4300 na liczniku matko, jak ona rośnie, widzę to po kolejnych fałdkach i moje ręce to odczuwają
mnie za to coś w kościach łamie, nie wiem czy wirus jakiś czy co. Do tego wszytkiego wyrzyna mi się ósemka i cała głowa mnie boli myślicie, że płukanie amolem pomoże, bo ibuprom nie daje rady
ah, no i zapisałam się na wizytę u gina w końcu poporodową, na 21 sierpnia, już odliczam dni bo libido na najwyższym poziomie, aż się sama dziwię, bo wszyscy mówili że po porodzie spadnie i nie ma takiej ochoty jak w ciąży a u nas to chyba najdłuższa przerwa -
chcebardzobycmama no to gratuluje synka kochana Jakby to powiedziały wszystkie "ciocie dobra rada" które wkur.... swoimi tekstami a szczególnie takimi jak ten "nie przejmuj się dziewczynka będzie następna" A tak szczerze to fajnie że wreszcie jakiś chłopiec w tym naszym babińcu Mąż pewnie wniebowzięty co?
gabi to prawda, aż spojrzałam, pierwszy raz się do siebie odezwałyśmy jak ja byłam w 27 a Ty kochana 16 tygodniu a nasze córeczki już takie duże są !!
Powiem Ci że dopiero popołudniu złapała ją gorączka i w ogóle ale już dzisiaj bardzo dobrze się czuje, dzielna jest jak nie wiem co A szczepimy kochana tylko tymi na nfz
Co do seksu to ten po porodzie po takiej przerwie był chyba najlepszy w moim życiuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Oo tak ,ale on od samwgo poczatku nie dal sobie przetlumaczyc ze dziewczyna bedzie,nawet wtedy gdy w pierwszym usg wyszlo ze babeczka ,a ja jeszcze mialam jakies przeczucie do dzis. Ale ciesze sie,pierwszy chlopak w rodzinie z mojej mamy strony ,ktory bedzie urodzony przed dziewczynka ,zazwyczaj trafialy sie pierwsze dziewczynki. Gabi wiem ze niby w granicach normy ale sama nie wiem od czego to sie zrobilo. Genetycznie na pewno nie bo i ja mam z nerkami ok i moj A. I ogolnie w rodzinie nikt . Wydaje mi sie ze moze siusiak mu sie zagial :p to by bylo najlepsze rozwiazanie
No wasze dziewczyny juz takie duze,jest co na rece wziasc i napewno czujecie sie juz pewniej ,ze nie zrobicie krzywdy maluszkom jak od razu po urodzeniu. Nie moge sie doczekac kiedy i moj bedzie mial te minimum 2miesiacegrudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Jutro wam wstawię dzisiejszą sesję domową Nelci z okazji 4 miesięcy
Karolina u mojego narzeczonego też była nadzieja że może jednak chłopiec bo brat ma dwie córki i teraz teście mają same wnuczki haha a od mojej strony to pierwsze bobo jest także noKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Madzia,takze jak widac chyba nie ma reguly. Mi nawet z chinskiego choroskopu dziewucha wychodzila xp ciekawa jestem.jak z soda bo jeszcze nie probowala. Chyba widzialam ten przedsmak sesji na instagramiegrudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Dominika jak tam.ci idzie liczeniw ruchow 3razy dziennie ??
Mnie to tak stresuje moj maly sie rusza wtedy kiedy nie trzeba liczyc ruchow a tylko kartke wyjme to spokojne dziecko.
Teraz czkawki dostal w trakcie liczenia no.i czekac 15minut az mu przejdzie...grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Karolina wybaczamy byka Ja w ciąży takie głupoty gadałam i pisałam że aż żal
U mnie ŻADNA wróżba się nie sprawdziła wszystko na chłopaka, no nie przepraszam, soda wskazywała dziewczynkę
A wiecie że ja ruchów nie liczyłam ? Tzn. wiedziałam mniej więcej w których godzinach młoda jest aktywna i jeśli się ruszała to okej, panikowałam raz w 29 tygodniu jak 2 dzień z rzędu prawie nic nie kopała !! Miałam już na następny dzień jechać do mojej znajomej położnej na oddział na ktg i miał mnie zbadać ordynator ( takie mam wtyki u siebie w szpitalu haha ) ale mała zaczęła się ruszać jak trzeba i tak szczęśliwie dotrwałyśmy do końca
tutaj macie obiecane małe co nieco z wczoraj
https://zapodaj.net/3b6e46859023f.jpg.html
https://zapodaj.net/37425cc6b4620.jpg.html
https://zapodaj.net/d59019d817121.jpg.html
https://zapodaj.net/4400b51876c94.jpg.html
ahh wspominam sobie jak byłam na waszym etapie ciąży mniej więcej mój brzuszek z 32 tygodnia
https://zapodaj.net/54695023e70fe.jpg.htmlKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej, hej!
Na wstępie dziękuję wam za życzenia dziewczyny :*
U nas nadal parno, duszno i do weekendu nie zapowiada się żeby coś się zmieniło ja już mam dosyć i chyba pierwszy raz w życiu chcę, żeby upały się skończyły.
Karolina, gratuluję już tak na 100% syna! Ja na ostatnim usg zapomniałam się zapytać czy płeć bez zmian muszę czekać do następnego, żeby mi to potwierdziła.
Co do liczenia ruchów.. ja nie liczę, ponieważ moje dziecko jest tak żywe i ruchliwe, że będę wiedziała kiedy ruchów jest mniej niż powinno lub kiedy będzie wariować zbyt gwałtownie. po prostu śledzę ją na oko.. wyczuję kiedy będzie coś nie tak.
Madziu, śliczny misio z Twojej córy! Sesja profesjonalna, czy sama masz taką chęć i talent? Ja to polegam tylko na fotografach, bo nie mam głowy do takich rzeczy
Co do zdjęć to możliwe, że w ten weekend będziemy mieć sesję ciążową. Chyba, że temp. będzie nadal sięgała powyżej 30st. to będę czekać aż będzie ciut chłodniej, bo nie mam zamiaru świecić się spocona na zdjęciach
Gabi kochana dużo zdrówka dla twojej małej i niech dalej rośnie jak do tej pory a tak w ogóle, to czy też może masz IG? Bo mam Karolę i Magdę, a Ciebie nie. :p Jak masz, to podeślij mi nazwę we wiadomości, to Cię dodam też
Dominika kochana po pierwsze to niezła niespodzianka by była jakby Twojej malej teraz po 30 tygodniu się zmiemiło na chłopca
Co do zdjęć to ja się fotografią zajmuję od 2010 roku - js głównie zdjęcia sportowe robiłam ( piłka nożna ) zresztą właśnie w ten sposób poznałam mojego narzeczonego
A czasem do pomocy jako prywatnych fotografów mam moją przyjaciółkę i kuzynkę to one mi zrobiły moje sesje ciążowe, to one będą robiły nam każdą sesję rodzinną a sesjami "niemowlęcymi" i dziecięcymi zajmę się jaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Nie ukrywam, że nie była bym zła.. oczywiście nie na dziecko, tylko na lekarza niby mebelki i wózek mamy w neutralnym kolorze (biało-szare), ale ciuszków mam sporo typowo dla dziewczynki :p unisex też się znajdą, ale jest ich zdecydowanie mniej.
Fajnie z tymi zdjęciami, duża oszczędność kasy.. u nas sesje ciążowe chodzą po 250-300 zł, a niemowlęce nawet po 500 zł. Także niby jednorazowy wydatek, ale nie mały Do ciążowej będę miała koleżankę, która jest na studiach w tym kierunku, kończy szkolenia etc, także będzie zniżka ale niemowlęcej jeszcze boi się podjąć dlatego już będę musiała szukać wśród zawodowców. Ale no czego nie robi się dla swojego jedynego dziecka
Chyba z tymi ruchami tez zaczne robic jak ty Dominika ;P nie chce mnie sie trzy razy dziennie lezec .
My dzis zapisujemy sie na usg 4 d . fajna sprawa podobno
Madzia zazdroszcze zdolnosci fotograficznych , wazne by sie rozwijac w tym kierunku ktory interesuje.
Coraz bardziej rozwazam powrot do szkoly. Ale boje sie ze nie poradze sobie i szkola i poród w pazdzierniku i taki maluszek w domu a mam zamiar piersia karmic, nie bede sie chyba mogla skupic na zajeciach wiedzac ze takie malocie pod opieka meza lub babc zostawilam
No i zaczal sie ból kręgosłupa i latanie siku co 15 minut xd a najgorsze sa noce,nie moge sie ulozyc bo ciagle nie wygodnie, maly tez chyba ma coraz mniej mniejsca bo bokiem mojego brzucha chce chyba wyjsc . Maz juz potrafi rozrznic czy kapnal noga czy reka ;Pstwierdzil ze czuje przez skore ;] a jak sie juz uloze w wygodnej pozycji to siku mi sie zachciewa ;/
Co do bledów hehe to ja wgl mam takie zaniki pamieci.. czasami w trakcie rozowy zdarzy mi sie zapomniec o czym mówię ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 19:33
grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia