Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDemsik wrote:Witaj pianistka,oczywiscie ze sie znay, a jakze;)super cie tu widziec;)
Ja ogladam wlasnie tvn24 rozmawiajaa o ustawie aborcyjnej.zglaszano poprawke do ustawy rzez wykreslenie karalnosci matek.okazuje sie ze juz nie mozna.
ja jestem w pracy i mam relacje "pisana" na wp.pl
strasznie sie boje co z tym bedzieDemsik lubi tę wiadomość
-
Styczniowa, ja po każdym krwawieniu (ale mi się lało jak przy @ ;/) chodziłam na prywatne USG tylko po to by sprawdzić, czy z dzieckiem ok... no ale nie da się inaczej
a niestety na IP mnie zbywano, nawet nie byłam zbadana... na szczęście to już za mną. Teraz gin mnie uprzedził, że u mnie w ciąży mogą pojawić się krwawienia na początku, bo może się złuszczać endometrium z innych obszarów, niezajętych ciążą.. ale jednak mam nadzieję, że po niedawnym porodzie macica jest w lepszej formie
a ciuchy ciążowe wrzuciłam do kontenera dla biednych... facepalm! co ja sobie myślałam...
ja tam się cieszę, bo wyczuwam Shopping... pytanie tylko, co mój mąż na to
Karolczyk, ale wiesz, to jest zwyczajna ciekawośćchcesz wiedzieć co u maluszka, to normalne
ja mówię raczej o wkręcaniu sobie bez podstaw że coś jest źle bo np dziś rzygałam 3 razy a wczoraj 5
ja tez w pierwszym trymestrze miałam chyba 4 czy 5 USG. ale to przez krwawienia, a były obfite... a po 4 poronieniach domyślasz się, jakie miałam myślijednak potem, miałam pamiętam USG w 14 tc, potem połówkowe w 20 tc a potem ok 32 tc
i tyle
do samego porodu nic. Ale wtedy już jest inaczej, czuć ruchy, dziecko
ja jedynie chciałam potwierdzić płeć w 32 tc
bo w 14 tc miał być chłopiec, w 20 tc dziewczynka
więc w 32 tc poszłam dla potwierdzenia
Demsik, ja właśnie w radio słuchałam, nie mam słów...
Czytałam ostatnio, że w jakimś państwie kobiety są skazywane na więzienie za poronienie! :o to ja bym chyba miała już karę śmiercito w jakimś kraju latynoamerykańskim o ile dobrze pamiętam
-
Cześć Dziewczyny. Dawno nie pisałam ale czytam Was, jednak nie było mnie 2 dni i dopiero dzisiaj dowiedziałam się o Morwie.
Morwa, żadne słowa pocieszenia nie będą adekwatne do sytuacji, zresztą nie wiem nawet co napisać... Ta wiadomość przeszyła mnie na wskroś, zamarłam. Jestem z Tobą myślami. -
nick nieaktualnyPianistka witaj!
To moja trzecia ciaza (pierwsza poroniona) wiec brzuch tez juz wyszedl! Co prawda mam oponke po porzedniej ciazy ale mimo wszystko spodnie sa za ciasnenosze juz ciążowe
najgorsze to ze w pracy nikt nie wie i na rqzie chce zeby tak zostalo, niebawe viezko bedzie ukryc brzuszek...
-
Hej!
Pianiastka- witaj na pokladzie wiecznego luzuMnie na pierwszej wizycie ciazy od razu lekarka zaznaczyla, ze druga ciaza to wiekszy brzuch, i dziecko tez
W Holandii jest podobnie, USG i badania sa okrojone do minimum. Teraz czekam na badania prenatalne, a potem kolejne spotkanie dopiero w 20tc i 30tc (badania moczu, krwi).
PS. Taki horror rozgrywa sie w Salwadorze, ale czytalam, ze ma sie to zmienic i dziewczyna z artykulu, ktora uslyszala taki wyrok, prawdopodobnie wyjdzie na wolnosc.
W ogole dziewczyny, to chce pogratulowac odwagi, ze tak szybko sie zdecydowalyscie na drugie dzieckoJak sobie pomysle, ze zaraz bedziecie biegac z brzuszkiem za malym dzieckiem i przezywac bunt rozwojowy to mam ochote Wam wreczyc zlote medale i tabliczke czekolady, na sily witalne
Qasha- niestety, musisz chyba swoje odcierpiec z tym krwiakiem, ale jesli masz mozliwosc wizyty u pani doktor to skorzystaj, zawsze to zmniejszy stres, a zwiekszy spokojTrzymaj sie cieplo i glowa do gory
Impresja- to lubie, te pierwsze zakupy dla dziecka sa zawsze takie pocieszne i szaloneW pierwszej ciazy, jak potwierdzili corke (ktora czulam od poczatku) to pobieglam na miasto kupic zielona sukienke z bialymi motylkami, cos pieknego! Potem Zosia miala zrobione pierwsze zdjecie do dowodu, wlasnie w tej kreacji. Zostanie ze mna to ubranko na zawsze
A my, prenatalne mamy jednak 14.10., bedzie wtedy 12t1d, wiec zapewne nici z plci, a buuuu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 11:47
bita_smietana lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny wy moje najpiekniejsze
od kilku dni mam rozladowane baterie, zrobie cos i padam
witam nowe, tzn. wy pewnie sie wszystkie znacie jak lyse konie na betonie ale dla mnie nowe
no wiec siemano!!!!!
wlasnie zjadam kebaba z indyka, od kilku dni nie moglam sie patrzec na mieso ale ten kebab wolal do mnie "mamo" przysiegam, brzusia dalej nie widac ale widac ogolne przytycie i kolezanka zapytala sie mnie dwa dni temu, czy nie chcialabym z nia pojsc na silownie ...co prawda jeszcze nie jestem jak ta panda...oby
no i chyba dalej jestem ladna..bo pan w piekarni dal mi dwie bulki w cenie jednej
( nie przyjmuje opcji, ze stwierdzil ze lubie sobie pojesc i sie zlitowal
)
widze, ze Jagah sie zrobila bardziej aktywna czyli rozumiem, ze pawie poszly sie je*ac?yeah czaka czaka
jak lekarka ma usg 3d to mozna zobaczysz pisiora albo cipke od 12 tygodnia albo i szybciej - zalezy czy dobry sprzet i czy dziecko z tych co rozkladaja nogi na zawolanie
wiem to, bo wczoraj wieczorem ogladalam filmy z rozpoznawaniem plci na youtubie wiec teraz na prenatalnych to ja ocenie plec
ktosiowa - bedzie dobrze na wizycie! jak trzeba bedzie, bedziemy wysylac pozytywna energie do jajek mezanie idz zestresowana, po co? to i tak nic nie zmieni! idziecie na zwykla rozmowe! nawet jak bedzie do dupy!!!! to zawsze sa minimum 3 rozwiazania!!!! jezus zamienial wode w wino i chodzil po wodzie!!!!
czytam na biezaco ale musk mi wyparowal....co tam...pappa nie bede robic ale podrobe nifty chyba tak..jak maz zaplaci...ja tam zbieram na nowe butya wynik testu i tak nic dla mnei nie zmieni..ja juz to dziecko kocham
pappa u nas nie robia z tego co wiem i dobrze bo to glupie statystyki
milllleeeego dniaaa dla wszystkich was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:02
Jagah, Demsik lubią tę wiadomość
-
a i mam wiadomosc dnia... 2 listopada ide ogladac zlobek..... w Luksemburgu ludzie rezerwuja miejsca na dwa lata przed...ewentualnie rok przed...na chwile obecna miejsca sa zajete do wrzesnia 2017!!! hahahaha a cene ustala sie na podstawie zarobkow rodzicow
jak beda chamami to zlobek wyniesie wiecej niz ja dostaje na reke hahahaha i zostane wtedy przymusowo mamuska na pelen etat
(nie mam nic do kobiet siedzacych w domu z dziecmi ale ja chce sprobowac pociagnac prace i dziecko, zebym miala jakiekolwiek swoje pieniadze bo wyplata meza idzie na milion kredytow
)
pamietam jak mi kolezanka pisala, jak zajdziesz w ciaze, rezerwuj zlobek....miala racjewiec w 14 tygodniu ide ogladac zlobek z mezem
maz do mnie " a ty wiesz, ze ja jeszcze nie mam instynktu macierzynskiego a tam bedzie duzo malych dzieci" a ja mowie "wiem, wiem ja tez nie hahahaha"
Jagah, Karolczyk lubią tę wiadomość
-
Qasha - to pewnie ten glupi krwiak! moze jest z tych powolnych i sie wolno wchlania! kazdy krwiak jest inny i ma inna szybkosc znikania, bedzei dobrze
Impresja - zazdro mega, ze znasz juz plec i zazdro black friday! mysle, ze przepuscilabym wszystkie pieniadze jakie mamtez nie moge sie doczekac az zaczne szalec zakupowo!
-
Camille87 wrote:Pianistka witaj!
To moja trzecia ciaza (pierwsza poroniona) wiec brzuch tez juz wyszedl! Co prawda mam oponke po porzedniej ciazy ale mimo wszystko spodnie sa za ciasnenosze juz ciążowe
najgorsze to ze w pracy nikt nie wie i na rqzie chce zeby tak zostalo, niebawe viezko bedzie ukryc brzuszek...
Camille - na szczescie jest jesien i zima idzie! ponczo, wielkie szale! ewentualnie tymczasowa zmiana religii i zakup burkitam nic nie widac
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Bita Smietana- jak zwykle, post w dobrej oprawie graficznej
Musze Cie rozczarowac, bo moje samopoczucie nadal sprawia mi zawod, po prostu zmienily sie pory rzygania, rano sie dlawie slina, a wieczorem robie zwrot towaru, ktory nie przypasowal w ciagu dnia
Wzielabym Cie na prenatalne ze soba, Ty moj jutubowy geniuszu
ktosiowa- trzymam kciuki za wizyte! a jesli trzeba bedzie cos poprawic to pani kochaaana, dobrze pani trafilatutaj same znawczynie dawkowania dragow, etc
PS.
Przed chwila dzwonila moja Mama, ze jak przyjade do PL to mam wziac ciepla zimowa kurtke, omg. Bez kitu, taka zimnica w Malopolsce?! -
Pianistka ja ciązowe mam w pudłach w piwnicy
Ja takie rzeczy gromadze....
Jagah czekolade przyjmę w każdej ilości
bita_smietana nie masz litości pisząc o tym kebebie!!! Kebab też w każdej ilosci przyjmę
Co do zlobka to jak bym chciała "państwowy" to już to maleństwo co u mnie w brzuszku siedzi musiałabym zapisywać, z prywatnym łatwiej. Zaczeliśmy się orientować gdzieś w kwietniu a mały od października poszedł ale to tez niby dlatego ze się miejsce zwolniło -
StyczniowaNadzieja wrote:PPianistka ja na gwałt zamawiałam getry ciążowe już w 12 tc
a ja myslalam, ze sie w ciazy nie chce amorow a ty tu planujesz gwalt?i to w getrach?!
u nas z tego co sie orientowalam nie ma podzialu na zlobki panstwowe i prywatne...do wszystkich doklada panstwo ale w zaleznosci od tego ile kto zarabia.. tak samo opieka lekarska tylko panstwowa
i czas oczekiwan na wizyte "omg"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:27
Madziulla, StyczniowaNadzieja, Karolczyk, pepsunieczka, Demsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nic nie załatwiłam ;(. Okazało sie, ze nie moze byc skierowanie z prywatnej przychodni, tylko z przychodni, która ma podpisany kontrakt z NFZ....
Prawie sie rozryczalam w rejestracji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:30
-
ktosiowa no co ty!
osoba, ktora tobie wystawiala skierowanie o tym nie wiedziala? nie mozesz podrobic skierowania? nie placz, to nic nie da, teraz trzeba dzialac, poszukaj przychodni w internecie takiej co trzeba i wypros skierowanie! bedzie dobrze!
Ed. albo ta baba w rejestracji malo obeznana? zadzwon do swojej prywatnej przychodni i powiedz co sie stalo, moze cos wymysla?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:33
-
bita_smietana wrote:a ja myslalam, ze sie w ciazy nie chce amorow a ty tu planujesz gwalt?i to w getrach?!
Bo zima idzie a w getrach cieplej!!! Rozwaliłaś system tym tEkstem nie ma co
CCo do amorów w ciąży to ja chyba jestem jakaś dziwna ale mnie się chciało!