X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Witaj pianistka,oczywiscie ze sie znay, a jakze;)super cie tu widziec;)
    Ja ogladam wlasnie tvn24 rozmawiajaa o ustawie aborcyjnej.zglaszano poprawke do ustawy rzez wykreslenie karalnosci matek.okazuje sie ze juz nie mozna.

ja jestem w pracy i mam relacje "pisana" na wp.pl
    strasznie sie boje co z tym bedzie

Demsik lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, ja po każdym krwawieniu (ale mi się lało jak przy @ ;/) chodziłam na prywatne USG tylko po to by sprawdzić, czy z dzieckiem ok... no ale nie da się inaczej :/ a niestety na IP mnie zbywano, nawet nie byłam zbadana... na szczęście to już za mną. Teraz gin mnie uprzedził, że u mnie w ciąży mogą pojawić się krwawienia na początku, bo może się złuszczać endometrium z innych obszarów, niezajętych ciążą.. ale jednak mam nadzieję, że po niedawnym porodzie macica jest w lepszej formie :)
    a ciuchy ciążowe wrzuciłam do kontenera dla biednych... facepalm! co ja sobie myślałam...
    ja tam się cieszę, bo wyczuwam Shopping... pytanie tylko, co mój mąż na to :D

Karolczyk, ale wiesz, to jest zwyczajna ciekawość :) chcesz wiedzieć co u maluszka, to normalne :) ja mówię raczej o wkręcaniu sobie bez podstaw że coś jest źle bo np dziś rzygałam 3 razy a wczoraj 5 :/
    ja tez w pierwszym trymestrze miałam chyba 4 czy 5 USG. ale to przez krwawienia, a były obfite... a po 4 poronieniach domyślasz się, jakie miałam myśli :/ jednak potem, miałam pamiętam USG w 14 tc, potem połówkowe w 20 tc a potem ok 32 tc :) i tyle :) do samego porodu nic. Ale wtedy już jest inaczej, czuć ruchy, dziecko :) ja jedynie chciałam potwierdzić płeć w 32 tc :) bo w 14 tc miał być chłopiec, w 20 tc dziewczynka :D więc w 32 tc poszłam dla potwierdzenia :)

Demsik, ja właśnie w radio słuchałam, nie mam słów... :/
    Czytałam ostatnio, że w jakimś państwie kobiety są skazywane na więzienie za poronienie! :o to ja bym chyba miała już karę śmierci :/ to w jakimś kraju latynoamerykańskim o ile dobrze pamiętam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Dawno nie pisałam ale czytam Was, jednak nie było mnie 2 dni i dopiero dzisiaj dowiedziałam się o Morwie.

Morwa, żadne słowa pocieszenia nie będą adekwatne do sytuacji, zresztą nie wiem nawet co napisać... Ta wiadomość przeszyła mnie na wskroś, zamarłam. Jestem z Tobą myślami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka witaj! :)
    To moja trzecia ciaza (pierwsza poroniona) wiec brzuch tez juz wyszedl! Co prawda mam oponke po porzedniej ciazy ale mimo wszystko spodnie sa za ciasne :-( nosze juz ciążowe o.O najgorsze to ze w pracy nikt nie wie i na rqzie chce zeby tak zostalo, niebawe viezko bedzie ukryc brzuszek...

• Jagah Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Pianiastka- witaj na pokladzie wiecznego luzu ;) Mnie na pierwszej wizycie ciazy od razu lekarka zaznaczyla, ze druga ciaza to wiekszy brzuch, i dziecko tez ;) W Holandii jest podobnie, USG i badania sa okrojone do minimum. Teraz czekam na badania prenatalne, a potem kolejne spotkanie dopiero w 20tc i 30tc (badania moczu, krwi).

PS. Taki horror rozgrywa sie w Salwadorze, ale czytalam, ze ma sie to zmienic i dziewczyna z artykulu, ktora uslyszala taki wyrok, prawdopodobnie wyjdzie na wolnosc.

W ogole dziewczyny, to chce pogratulowac odwagi, ze tak szybko sie zdecydowalyscie na drugie dziecko ;) Jak sobie pomysle, ze zaraz bedziecie biegac z brzuszkiem za malym dzieckiem i przezywac bunt rozwojowy to mam ochote Wam wreczyc zlote medale i tabliczke czekolady, na sily witalne ;)

Qasha- niestety, musisz chyba swoje odcierpiec z tym krwiakiem, ale jesli masz mozliwosc wizyty u pani doktor to skorzystaj, zawsze to zmniejszy stres, a zwiekszy spokoj :) Trzymaj sie cieplo i glowa do gory :)

Impresja- to lubie, te pierwsze zakupy dla dziecka sa zawsze takie pocieszne i szalone :D W pierwszej ciazy, jak potwierdzili corke (ktora czulam od poczatku) to pobieglam na miasto kupic zielona sukienke z bialymi motylkami, cos pieknego! Potem Zosia miala zrobione pierwsze zdjecie do dowodu, wlasnie w tej kreacji. Zostanie ze mna to ubranko na zawsze <3

A my, prenatalne mamy jednak 14.10., bedzie wtedy 12t1d, wiec zapewne nici z plci, a buuuu! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 11:47

bita_smietana lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wy moje najpiekniejsze <3
    od kilku dni mam rozladowane baterie, zrobie cos i padam ;)

witam nowe, tzn. wy pewnie sie wszystkie znacie jak lyse konie na betonie ale dla mnie nowe :D

no wiec siemano!!!!!

giphy.gif

wlasnie zjadam kebaba z indyka, od kilku dni nie moglam sie patrzec na mieso ale ten kebab wolal do mnie "mamo" przysiegam, brzusia dalej nie widac ale widac ogolne przytycie i kolezanka zapytala sie mnie dwa dni temu, czy nie chcialabym z nia pojsc na silownie ... ;) co prawda jeszcze nie jestem jak ta panda...oby ;) no i chyba dalej jestem ladna..bo pan w piekarni dal mi dwie bulki w cenie jednej :D ( nie przyjmuje opcji, ze stwierdzil ze lubie sobie pojesc i sie zlitowal ;) )

200w.gif

widze, ze Jagah sie zrobila bardziej aktywna czyli rozumiem, ze pawie poszly sie je*ac? :D yeah czaka czaka :D jak lekarka ma usg 3d to mozna zobaczysz pisiora albo cipke od 12 tygodnia albo i szybciej - zalezy czy dobry sprzet i czy dziecko z tych co rozkladaja nogi na zawolanie :D wiem to, bo wczoraj wieczorem ogladalam filmy z rozpoznawaniem plci na youtubie wiec teraz na prenatalnych to ja ocenie plec B-)

ktosiowa - bedzie dobrze na wizycie! jak trzeba bedzie, bedziemy wysylac pozytywna energie do jajek meza ;) ;) ;) nie idz zestresowana, po co? to i tak nic nie zmieni! idziecie na zwykla rozmowe! nawet jak bedzie do dupy!!!! to zawsze sa minimum 3 rozwiazania!!!! jezus zamienial wode w wino i chodzil po wodzie!!!! :D

czytam na biezaco ale musk mi wyparowal....co tam...pappa nie bede robic ale podrobe nifty chyba tak..jak maz zaplaci...ja tam zbieram na nowe buty :D a wynik testu i tak nic dla mnei nie zmieni..ja juz to dziecko kocham :) pappa u nas nie robia z tego co wiem i dobrze bo to glupie statystyki

milllleeeego dniaaa dla wszystkich was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:02

Jagah, Demsik lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 6 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mam wiadomosc dnia... 2 listopada ide ogladac zlobek..... w Luksemburgu ludzie rezerwuja miejsca na dwa lata przed...ewentualnie rok przed...na chwile obecna miejsca sa zajete do wrzesnia 2017!!! hahahaha a cene ustala sie na podstawie zarobkow rodzicow ;) jak beda chamami to zlobek wyniesie wiecej niz ja dostaje na reke hahahaha i zostane wtedy przymusowo mamuska na pelen etat ;) (nie mam nic do kobiet siedzacych w domu z dziecmi ale ja chce sprobowac pociagnac prace i dziecko, zebym miala jakiekolwiek swoje pieniadze bo wyplata meza idzie na milion kredytow :/ )

pamietam jak mi kolezanka pisala, jak zajdziesz w ciaze, rezerwuj zlobek....miala racje :D wiec w 14 tygodniu ide ogladac zlobek z mezem :D maz do mnie " a ty wiesz, ze ja jeszcze nie mam instynktu macierzynskiego a tam bedzie duzo malych dzieci" a ja mowie "wiem, wiem ja tez nie hahahaha" :D

200.gif

Jagah, Karolczyk lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha - to pewnie ten glupi krwiak! moze jest z tych powolnych i sie wolno wchlania! kazdy krwiak jest inny i ma inna szybkosc znikania, bedzei dobrze :)

Impresja - zazdro mega, ze znasz juz plec i zazdro black friday! mysle, ze przepuscilabym wszystkie pieniadze jakie mam :D tez nie moge sie doczekac az zaczne szalec zakupowo!

Wysłany: 6 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Pianistka witaj! :)
    To moja trzecia ciaza (pierwsza poroniona) wiec brzuch tez juz wyszedl! Co prawda mam oponke po porzedniej ciazy ale mimo wszystko spodnie sa za ciasne :-( nosze juz ciążowe o.O najgorsze to ze w pracy nikt nie wie i na rqzie chce zeby tak zostalo, niebawe viezko bedzie ukryc brzuszek...

Camille - na szczescie jest jesien i zima idzie! ponczo, wielkie szale! ewentualnie tymczasowa zmiana religii i zakup burki :D tam nic nie widac :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bita Smietana- jak zwykle, post w dobrej oprawie graficznej :D Musze Cie rozczarowac, bo moje samopoczucie nadal sprawia mi zawod, po prostu zmienily sie pory rzygania, rano sie dlawie slina, a wieczorem robie zwrot towaru, ktory nie przypasowal w ciagu dnia ;) Wzielabym Cie na prenatalne ze soba, Ty moj jutubowy geniuszu :D

ktosiowa- trzymam kciuki za wizyte! a jesli trzeba bedzie cos poprawic to pani kochaaana, dobrze pani trafila ;) tutaj same znawczynie dawkowania dragow, etc ;)

PS.
    Przed chwila dzwonila moja Mama, ze jak przyjade do PL to mam wziac ciepla zimowa kurtke, omg. Bez kitu, taka zimnica w Malopolsce?!

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja ciązowe mam w pudłach w piwnicy :) Ja takie rzeczy gromadze....

Jagah czekolade przyjmę w każdej ilości

bita_smietana nie masz litości pisząc o tym kebebie!!! Kebab też w każdej ilosci przyjmę ;)

Co do zlobka to jak bym chciała "państwowy" to już to maleństwo co u mnie w brzuszku siedzi musiałabym zapisywać, z prywatnym łatwiej. Zaczeliśmy się orientować gdzieś w kwietniu a mały od października poszedł ale to tez niby dlatego ze się miejsce zwolniło

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 6 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah - zrobimy wideokonferencje!!! B-) bede wypatrywac przez telefon siusiaka! :D po takiej ilosci filmow na youtubie moge spokojnie otwierac gabinet lekarski ;)

Jagah lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    PPianistka ja na gwałt zamawiałam getry ciążowe już w 12 tc

a ja myslalam, ze sie w ciazy nie chce amorow a ty tu planujesz gwalt?i to w getrach?! ;)

u nas z tego co sie orientowalam nie ma podzialu na zlobki panstwowe i prywatne... :/ do wszystkich doklada panstwo ale w zaleznosci od tego ile kto zarabia.. tak samo opieka lekarska tylko panstwowa :D i czas oczekiwan na wizyte "omg" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:27

Madziulla, StyczniowaNadzieja, Karolczyk, pepsunieczka, Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    a ja myslalam, ze sie w ciazy nie chce amorow a ty tu planujesz gwalt?i to w getrach?! ;)

hahahaha padlam :D :D bita rozwalasz system :D

bita_smietana lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie załatwiłam ;(. Okazało sie, ze nie moze byc skierowanie z prywatnej przychodni, tylko z przychodni, która ma podpisany kontrakt z NFZ....

Prawie sie rozryczalam w rejestracji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:30

2r7Ip1.png

jVVIp2.png

Wysłany: 6 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa no co ty! :( osoba, ktora tobie wystawiala skierowanie o tym nie wiedziala? nie mozesz podrobic skierowania? nie placz, to nic nie da, teraz trzeba dzialac, poszukaj przychodni w internecie takiej co trzeba i wypros skierowanie! bedzie dobrze!

Ed. albo ta baba w rejestracji malo obeznana? zadzwon do swojej prywatnej przychodni i powiedz co sie stalo, moze cos wymysla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:33

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:

Bo zima idzie a w getrach cieplej!!! Rozwaliłaś system tym tEkstem nie ma co :)

CCo do amorów w ciąży to ja chyba jestem jakaś dziwna ale mnie się chciało!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • karolka22 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:15

Jagah lubi tę wiadomość

cl2sjfv.png
  • karolka22 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:15

cl2sjfv.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa a nie możesz donieść skierowania po wizycie? Pieprzony nfz :/

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ