X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzemik melonowo arbuzowy ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8811b4577db.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 19:01

Milka1991, ZakreconaŻona, tomania2806, Alexiaa, ojejku, Paolala lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku super beta <3

Madziulla mistrzostwo <3 :-D :-D

Co do lekarza też się zastanawiałam. Teraz do ciąży pomogła doprowadzić lekarka z lux medu. Mam tam abonament. Miałam też lekarkę na NFZ która prowadziła pierwszą ciążę dla mnie ok. Drugą też prowadziła a dokładniej to pomogła przejść przez poronienie i na moją prośbę udało się bez zabiegu. No i w sumie nie mogłam się zdecydować do której chodzić w ciąży. Czy można do obu? Jedna prywatnie druga NFZ? Do tej na NFZ jestem umówiona na 1 września i nie wiem czy pójdę bo jak będzie serduszko to będzie pewnie chciała założyć kartę i zwolnienie dać a ta z lux medu 2 września.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku gratuluję bety :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa spokojnie możesz prowadzić u dwóch znamdziewczyny co i mają dwie karty ciąży :)

Ojejku piękna beta :)

Madziulla ahh az mi slinka leci :D

My po wizycie męzu juz częśc skrzepów ma rozpuszczonych ale łydka dalej zapchana :( o ale to dopeiro 2 tyg ... dr powiedziała ze po 3 miesiącach będzie widoczna róznica - narazie jest zgoda na ćwiczenia ruchowe bez masaży :)

mój mąż po raz pierwszy stwerdził ze zaczynam wyglądać ciążowo .. duży cyc i zaczyna być widoczny brzuch ...hahah dla mnie to taki sam brzuch jak mam wzdecia :D

Moje kocie dostaje wścieku macicy .. matko chyba jej musze kota załatwić żeby ja wytarmosił :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ojejku super beta <3

Madziulla mistrzostwo <3 :-D :-D

Co do lekarza też się zastanawiałam. Teraz do ciąży pomogła doprowadzić lekarka z lux medu. Mam tam abonament. Miałam też lekarkę na NFZ która prowadziła pierwszą ciążę dla mnie ok. Drugą też prowadziła a dokładniej to pomogła przejść przez poronienie i na moją prośbę udało się bez zabiegu. No i w sumie nie mogłam się zdecydować do której chodzić w ciąży. Czy można do obu? Jedna prywatnie druga NFZ? Do tej na NFZ jestem umówiona na 1 września i nie wiem czy pójdę bo jak będzie serduszko to będzie pewnie chciała założyć kartę i zwolnienie dać a ta z lux medu 2 września.

Myślę że możesz chodzić spokojnie do dwóch, co dwie pary oczu to nie jedna
    A z jakiej miejscowości jesteś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 20:28

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    kate ja też dziś odebrałam wyniki i wyszły jakieś leukocyty w moczu, ale to pewnie nic istotnego, żurawinka i odpowiednia higiena i będzie git ;)

ojejku haha, piękna beta ;) kiedy wizytujesz?

Ja sie męczę z erytrocytami :-/ pierwszy wynik 4-5 ,pozniej po 10 dniach 2-3 ,ale lekarz i tak każe usg zrobić ,zeby sprawdzić nerki, 6 września jadę do jakiejś dobrej radiolog ,zobaczymy oby kamieni nie było.

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• kate55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia, to trzymamy kciuki za dobre wyniki!

Ojejku, piękna beta ❤

Ale szalejecie z tymi przetworami :) u nas w tym roku tylko dżem z czarnej porzeczki, keczup z cukini i ogórki koszone :)

Alexiaa lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu, to ja pożyję z takim ciśnieniem!:) Słuchajcie, ale jak Wy funkcjonujecie? Ja jestem zwłoki, spać ciągle i koniec. Połażę chwilę i zmęczona. Pijecie kawę? Kawa w ciąży? Mama mówi, żebym sobie chociaż jedną dziennie strzeliła na rozruch :D Hahaha, moi uczniowie będą mieli najlepsze oceny ze sprawdzianów! Jak mam taki zapłon, to będą rżnęli na sprawdzianach równo, a Pani co? Kima za biureczkiem ;)

Spróbuję grać na dwa fronty z lekarzami. Ciągle myślę co z tą lekarką ze szpitala, bo wizyta u niej to nie 120 zł, a 210.

Ojejku, beta jak szalona :D

Madziulla, intryguje mnie ten dżem ;) Taki egzotyczne połączenie, na chlebek z masełkiem może być? Gdzieś mi chyba mignął link do przepisu, zgadza się? Rok temu robiłam dynia z pomarańczą, no rewelacja była.

Morwa lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Kate a ile tych leukocytow masz w moczu? pewna ilosc jest fizjologiczna;) a nablonki masz obecne?
    Ojejku ♥♥♥ jaram się Twoją betą:)

Mam napisane tak:

Leukocyty : 250 leu/ul

Leukocyty - osad : 10-15
    Nabłonku płaskie - osad : pojedyncze

Zakręcona Zona, mój szpital na szczęście nie jest najgorszy, lezalam tam tydzień i nie było tragedii. Ale wiadomo, są lepsze i gorsze. Na pewno znajdziesz cos tajnego w swojej okolicy, jak będzie potrzeba :)

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:

Ojejku, piękna beta ❤

Ale szalejecie z tymi przetworami :) u nas w tym roku tylko dżem z czarnej porzeczki, keczup z cukini i ogórki koszone :)
    Ketchup z cukinii ?? ooo coś ciekawego wszytsko co z cukinii jest super :)

Karolczyk moja dr powiedziała że jedna kawa dzienne ne zaszkodzi ..tyle że ja pije zwykła z fusami i moja dr powedziała że taka jest najzdrowsza :)
    tyle ze pamiętaj że wypłukuje magnez wiec jak pijesz to zupełniaj :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Madziulla, intryguje mnie ten dżem ;) Taki egzotyczne połączenie, na chlebek z masełkiem może być? Gdzieś mi chyba mignął link do przepisu, zgadza się? Rok temu robiłam dynia z pomarańczą, no rewelacja była.

Tez robiłam z dynia i pomarańcza. ;) pyyycha ;)
    Laski dżem mi nie zgestnial ;( ja go robiłam z naturalnym zagestnikem agar agar czy któraś ma z tym doświadczenie? Mogę go jeszcze raz przelozyc do garnka, zagotować i dodać więcej agaru?

• kate55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Ketchup z cukinii ?? ooo coś ciekawego wszytsko co z cukinii jest super :)
    http://www.jadlonomia.com/przepisy/keczup-z-cukinii/ ;)

Madziulla, rozumiem, że już wystygł i wciąż nie jest gęsty ? Ja nie pomogę, mój dżem z porzeczki też wyszedł taki sobie, racze bardzo gęsty syrop niż dżem :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    http://www.jadlonomia.com/przepisy/keczup-z-cukinii/ ;)

Madziulla, rozumiem, że już wystygł i wciąż nie jest gęsty ? Ja nie pomogę, mój dżem z porzeczki też wyszedł taki sobie, racze bardzo gęsty syrop niż dżem :D

Tak dokładnie tak. Trochę zgestnial ale nie na tyle żeby nim chleb posmarować. On jest zawekowany wiec juz nie będę go dziś ruszać. Jeden słoik włożę na noc do lodówki i zobaczę czy pod wpływem zimna zgestnieje. Jak tak to nie będę go ruszać to jest dżem tylko dla nas więc pół biedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk poniżej link do dzemik morelowego ja robiłam podobny do tego ale zamiast 800 cukru bo to dla mnie przesada dałam 300-400g i naturalny zagestnik agar agar. Nie używam tych zelfixow czy jak to tam się nazywa. I ja robiłam szybszym sposobem bo w Termomixie robie. Dżem robie w 40 min.

http://eksplozjasmaku.blox.pl/2014/09/Dzem-z-melona.html

Karolczyk lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:

Ojejku, piękna beta ❤

Ja przymierzam się aby zrobić keczup z dyni :D robiła któraś ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja przymierzam się aby zrobić keczup z dyni :D robiła któraś ?

Nie ale ja słyszałam i mama w sobotę kupiła taki naturalny na stoisku z eko żywnością. Ale nie próbowała jeszcze ja też nie miałam okazji jeść u Mamy

Morwa lubi tę wiadomość

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Uuuu, to ja pożyję z takim ciśnieniem!:) Słuchajcie, ale jak Wy funkcjonujecie? Ja jestem zwłoki, spać ciągle i koniec. Połażę chwilę i zmęczona. Pijecie kawę? Kawa w ciąży? Mama mówi, żebym sobie chociaż jedną dziennie strzeliła na rozruch :D Hahaha, moi uczniowie będą mieli najlepsze oceny ze sprawdzianów! Jak mam taki zapłon, to będą rżnęli na sprawdzianach równo, a Pani co? Kima za biureczkiem ;)

Spróbuję grać na dwa fronty z lekarzami. Ciągle myślę co z tą lekarką ze szpitala, bo wizyta u niej to nie 120 zł, a 210.

Ojejku, beta jak szalona :D

Kawka w ciazy jak najbardziej wskazana -mój gin nie każe sobie odmawiać 1 dziennie ;-) ja bym bez kawy nie ogarnęła wiec zawsze rano z mlekiem i miodem być musi ;-)
    A te ketchupy to spróbować musze bo mnie temat zaciekawił ... A dżemy mmm uwielbiam idę wlasnie poryć do skrytki czy jakis sie nie uchował ,bo bułeczki z biedry czekają i zaraz kolacyjka ,bo mała głodna w brzuchu wywija :-P

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Paolala Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ketchup z cukini, spróbuję zrobic:) kate w osadzie troszkę więcej leu niż powinno być zajadaj żurawinę:) i będzie git;) pewnie lekarz zleci Ci zaraz kontrolne badanie moczu;)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla- dzięki! Mam Thermomix, chyba wykorzystam:) Odkupiłam od koleżanki, ale póki co stoi i patrzymy się na siebie. Często korzystasz? Jesteś zadowolona? Będę eksperymentowała, a co. O ketchupie z cukinii słyszałam, ponoć bomba.

Alexiaa- już dwa tygodnie nie piłam kawy, chyba nie pamiętam jak smakuje:D

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Madziulla- dzięki! Mam Thermomix, chyba wykorzystam:) Odkupiłam od koleżanki, ale póki co stoi i patrzymy się na siebie. Często korzystasz? Jesteś zadowolona? Będę eksperymentowała, a co. O ketchupie z cukinii słyszałam, ponoć bomba.

Alexiaa- już dwa tygodnie nie piłam kawy, chyba nie pamiętam jak smakuje:D

Ja mam starszy model dostałam od mamy rok temu. Jestem mega zadowolona. On ma 15 lat a żadnej awarii. Głównie uzywam do zup kremów, dzemów, koktajli, ciast do naleśników czy takich ciast do pieczenia. Aha i do dań na parze. Ale można wiele wiele więcej.

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ