Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ojejku super beta
Madziulla mistrzostwo
Co do lekarza też się zastanawiałam. Teraz do ciąży pomogła doprowadzić lekarka z lux medu. Mam tam abonament. Miałam też lekarkę na NFZ która prowadziła pierwszą ciążę dla mnie ok. Drugą też prowadziła a dokładniej to pomogła przejść przez poronienie i na moją prośbę udało się bez zabiegu. No i w sumie nie mogłam się zdecydować do której chodzić w ciąży. Czy można do obu? Jedna prywatnie druga NFZ? Do tej na NFZ jestem umówiona na 1 września i nie wiem czy pójdę bo jak będzie serduszko to będzie pewnie chciała założyć kartę i zwolnienie dać a ta z lux medu 2 września. -
nick nieaktualny
-
Kjopa spokojnie możesz prowadzić u dwóch znamdziewczyny co i mają dwie karty ciąży
Ojejku piękna beta
Madziulla ahh az mi slinka leci
My po wizycie męzu juz częśc skrzepów ma rozpuszczonych ale łydka dalej zapchanao ale to dopeiro 2 tyg ... dr powiedziała ze po 3 miesiącach będzie widoczna róznica - narazie jest zgoda na ćwiczenia ruchowe bez masaży
mój mąż po raz pierwszy stwerdził ze zaczynam wyglądać ciążowo .. duży cyc i zaczyna być widoczny brzuch ...hahah dla mnie to taki sam brzuch jak mam wzdecia
Moje kocie dostaje wścieku macicy .. matko chyba jej musze kota załatwić żeby ja wytarmosił -
Kjopa3 wrote:Ojejku super beta
Madziulla mistrzostwo
Co do lekarza też się zastanawiałam. Teraz do ciąży pomogła doprowadzić lekarka z lux medu. Mam tam abonament. Miałam też lekarkę na NFZ która prowadziła pierwszą ciążę dla mnie ok. Drugą też prowadziła a dokładniej to pomogła przejść przez poronienie i na moją prośbę udało się bez zabiegu. No i w sumie nie mogłam się zdecydować do której chodzić w ciąży. Czy można do obu? Jedna prywatnie druga NFZ? Do tej na NFZ jestem umówiona na 1 września i nie wiem czy pójdę bo jak będzie serduszko to będzie pewnie chciała założyć kartę i zwolnienie dać a ta z lux medu 2 września.
Myślę że możesz chodzić spokojnie do dwóch, co dwie pary oczu to nie jedna
A z jakiej miejscowości jesteś ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 20:28
-
Milka1991 wrote:kate ja też dziś odebrałam wyniki i wyszły jakieś leukocyty w moczu, ale to pewnie nic istotnego, żurawinka i odpowiednia higiena i będzie git
ojejku haha, piękna betakiedy wizytujesz?
Ja sie męczę z erytrocytamipierwszy wynik 4-5 ,pozniej po 10 dniach 2-3 ,ale lekarz i tak każe usg zrobić ,zeby sprawdzić nerki, 6 września jadę do jakiejś dobrej radiolog ,zobaczymy oby kamieni nie było.
......
Moje bliźniaczki Liwia:-* i Adrianna (35 tc [*]
Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
Alexia, to trzymamy kciuki za dobre wyniki!
Ojejku, piękna beta ❤
Ale szalejecie z tymi przetworamiu nas w tym roku tylko dżem z czarnej porzeczki, keczup z cukini i ogórki koszone
Alexiaa lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
Uuuu, to ja pożyję z takim ciśnieniem!
Słuchajcie, ale jak Wy funkcjonujecie? Ja jestem zwłoki, spać ciągle i koniec. Połażę chwilę i zmęczona. Pijecie kawę? Kawa w ciąży? Mama mówi, żebym sobie chociaż jedną dziennie strzeliła na rozruch
Hahaha, moi uczniowie będą mieli najlepsze oceny ze sprawdzianów! Jak mam taki zapłon, to będą rżnęli na sprawdzianach równo, a Pani co? Kima za biureczkiem
Spróbuję grać na dwa fronty z lekarzami. Ciągle myślę co z tą lekarką ze szpitala, bo wizyta u niej to nie 120 zł, a 210.
Ojejku, beta jak szalona
Madziulla, intryguje mnie ten dżemTaki egzotyczne połączenie, na chlebek z masełkiem może być? Gdzieś mi chyba mignął link do przepisu, zgadza się? Rok temu robiłam dynia z pomarańczą, no rewelacja była.
Morwa lubi tę wiadomość
-
Paolala wrote:Kate a ile tych leukocytow masz w moczu? pewna ilosc jest fizjologiczna;) a nablonki masz obecne?
Ojejku ♥♥♥ jaram się Twoją betą
Mam napisane tak:
Leukocyty : 250 leu/ul
Leukocyty - osad : 10-15
Nabłonku płaskie - osad : pojedyncze
Zakręcona Zona, mój szpital na szczęście nie jest najgorszy, lezalam tam tydzień i nie było tragedii. Ale wiadomo, są lepsze i gorsze. Na pewno znajdziesz cos tajnego w swojej okolicy, jak będzie potrzeba
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
kate55 wrote:Alexia, to trzymamy kciuki za dobre wyniki!
Ojejku, piękna beta ❤
Ale szalejecie z tymi przetworamiu nas w tym roku tylko dżem z czarnej porzeczki, keczup z cukini i ogórki koszone
Karolczyk moja dr powiedziała że jedna kawa dzienne ne zaszkodzi ..tyle że ja pije zwykła z fusami i moja dr powedziała że taka jest najzdrowsza
tyle ze pamiętaj że wypłukuje magnez wiec jak pijesz to zupełniaj -
nick nieaktualnyKarolczyk wrote:Madziulla, intryguje mnie ten dżem
Taki egzotyczne połączenie, na chlebek z masełkiem może być? Gdzieś mi chyba mignął link do przepisu, zgadza się? Rok temu robiłam dynia z pomarańczą, no rewelacja była.
Tez robiłam z dynia i pomarańcza.pyyycha
Laski dżem mi nie zgestnial ;( ja go robiłam z naturalnym zagestnikem agar agar czy któraś ma z tym doświadczenie? Mogę go jeszcze raz przelozyc do garnka, zagotować i dodać więcej agaru? -
Ania_84 wrote:Ketchup z cukinii ?? ooo coś ciekawego wszytsko co z cukinii jest super
Madziulla, rozumiem, że już wystygł i wciąż nie jest gęsty ? Ja nie pomogę, mój dżem z porzeczki też wyszedł taki sobie, racze bardzo gęsty syrop niż dżemAnia_84 lubi tę wiadomość
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
nick nieaktualnykate55 wrote:http://www.jadlonomia.com/przepisy/keczup-z-cukinii/
Madziulla, rozumiem, że już wystygł i wciąż nie jest gęsty ? Ja nie pomogę, mój dżem z porzeczki też wyszedł taki sobie, racze bardzo gęsty syrop niż dżem
Tak dokładnie tak. Trochę zgestnial ale nie na tyle żeby nim chleb posmarować. On jest zawekowany wiec juz nie będę go dziś ruszać. Jeden słoik włożę na noc do lodówki i zobaczę czy pod wpływem zimna zgestnieje. Jak tak to nie będę go ruszać to jest dżem tylko dla nas więc pół biedy -
nick nieaktualnyKarolczyk poniżej link do dzemik morelowego ja robiłam podobny do tego ale zamiast 800 cukru bo to dla mnie przesada dałam 300-400g i naturalny zagestnik agar agar. Nie używam tych zelfixow czy jak to tam się nazywa. I ja robiłam szybszym sposobem bo w Termomixie robie. Dżem robie w 40 min.
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2014/09/Dzem-z-melona.html
Karolczyk lubi tę wiadomość
-
kate55 wrote:Alexia, to trzymamy kciuki za dobre wyniki!
Ojejku, piękna beta ❤
robiła któraś ?
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Ja przymierzam się aby zrobić keczup z dyni
robiła któraś ?
Nie ale ja słyszałam i mama w sobotę kupiła taki naturalny na stoisku z eko żywnością. Ale nie próbowała jeszcze ja też nie miałam okazji jeść u MamyMorwa lubi tę wiadomość
-
Karolczyk wrote:Uuuu, to ja pożyję z takim ciśnieniem!
Słuchajcie, ale jak Wy funkcjonujecie? Ja jestem zwłoki, spać ciągle i koniec. Połażę chwilę i zmęczona. Pijecie kawę? Kawa w ciąży? Mama mówi, żebym sobie chociaż jedną dziennie strzeliła na rozruch
Hahaha, moi uczniowie będą mieli najlepsze oceny ze sprawdzianów! Jak mam taki zapłon, to będą rżnęli na sprawdzianach równo, a Pani co? Kima za biureczkiem
Spróbuję grać na dwa fronty z lekarzami. Ciągle myślę co z tą lekarką ze szpitala, bo wizyta u niej to nie 120 zł, a 210.
Ojejku, beta jak szalona
Madziulla, intryguje mnie ten dżemTaki egzotyczne połączenie, na chlebek z masełkiem może być? Gdzieś mi chyba mignął link do przepisu, zgadza się? Rok temu robiłam dynia z pomarańczą, no rewelacja była.
Kawka w ciazy jak najbardziej wskazana -mój gin nie każe sobie odmawiać 1 dziennieja bym bez kawy nie ogarnęła wiec zawsze rano z mlekiem i miodem być musi
A te ketchupy to spróbować musze bo mnie temat zaciekawił ... A dżemy mmm uwielbiam idę wlasnie poryć do skrytki czy jakis sie nie uchował ,bo bułeczki z biedry czekają i zaraz kolacyjka ,bo mała głodna w brzuchu wywija
......
Moje bliźniaczki Liwia:-* i Adrianna (35 tc [*]
Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
Oo ketchup z cukini, spróbuję zrobic:) kate w osadzie troszkę więcej leu niż powinno być zajadaj żurawinę
i będzie git;) pewnie lekarz zleci Ci zaraz kontrolne badanie moczu;)
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Madziulla- dzięki! Mam Thermomix, chyba wykorzystam:) Odkupiłam od koleżanki, ale póki co stoi i patrzymy się na siebie. Często korzystasz? Jesteś zadowolona? Będę eksperymentowała, a co. O ketchupie z cukinii słyszałam, ponoć bomba.
Alexiaa- już dwa tygodnie nie piłam kawy, chyba nie pamiętam jak smakuje:D
-
nick nieaktualnyKarolczyk wrote:Madziulla- dzięki! Mam Thermomix, chyba wykorzystam:) Odkupiłam od koleżanki, ale póki co stoi i patrzymy się na siebie. Często korzystasz? Jesteś zadowolona? Będę eksperymentowała, a co. O ketchupie z cukinii słyszałam, ponoć bomba.
Alexiaa- już dwa tygodnie nie piłam kawy, chyba nie pamiętam jak smakuje:D
Ja mam starszy model dostałam od mamy rok temu. Jestem mega zadowolona. On ma 15 lat a żadnej awarii. Głównie uzywam do zup kremów, dzemów, koktajli, ciast do naleśników czy takich ciast do pieczenia. Aha i do dań na parze. Ale można wiele wiele więcej.