X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Oo ketchup z cukini, spróbuję zrobic:) kate w osadzie troszkę więcej leu niż powinno być zajadaj żurawinę:) i będzie git;) pewnie lekarz zleci Ci zaraz kontrolne badanie moczu;)
    Dziękuję :* Tak właśnie lekarz zalecił zurawit przez dwa tyg i później powtórzyć badania.

Paolala lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzemik potrzebował więcej czasu ładnie przez noc zgestnial. ;)

Miłego dnia z LWD oczywiście ;)

kate55 lubi tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    mnie też kusi termomix, droga sprawa ale jak słysze co można z niego robić to mam ochote go kupic, kolezanka zrobila mi pyszne maslo orzechowe z termomixu mniam mniam:)

dzisiaj zarządziłam sobie dzien pieknosci;) lece do kolezanki na rzesy, potem paznokcie :]

wczorajsze plamienie zwiastowało pierwszy dzien cyklu dzisiaj, grrr czy któraś z Was miala takie niespodzianki przy stosowaniu lutki dopochwowej? wczoraj byl 8 dzien lutki, 25 dzien cyklu, a tu małpa sie rokreca, dodam że zagniezdzanie wykluczone;)

milego dnia!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ciągnie do Thermomixa, ale za to jestem szczęśliwą posiadaczką Kitchen Aida i kocham go miłością ogromną ! <3

Dziś za mną pierwsza przespana noc od tygodnia, super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 08:12

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze marze o wyciskacz wolno obrotowej bo takiego soku thermomix nie zrobi i to jest jego jedyna wada

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Zostawiam wiruski <3

Jagah, kate55 lubią tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie mogłam wieczorem nic napisać, bo jak czytałam o Waszych przetworach to myślami robiłam cichy napad na swoją lodówkę :D

Melduje się z rana, mega rześka i wyspana ;) Z dobrych rzeczy to na pewno maksymalne wypełnienie stanika, cycki twarde jak skała :D Ale martwią mnie wypadające włosy, pomimo tylu witamin, przy każdym myciu jest pogrom, i to dopiero w tym cyklu zaczął się taki cyrk. Ciągle mam wrażenie, że to wina tarczycy.. No i muszę być w ciągłym ruchu, bo jak tylko dłużej posiedzę to ogarnia mnie senność. Z ciekawości stanęłam na wadze i jestem zdziwiona, że pomimo takiego wzdęcia KG poszły w dół. Obecnie 55,1 / 175 to spokojnie, mała paczka pikantnych chrupek nie zaszkodzi :D

Paolala - też dzisiaj planuje domowe SPA, głównie hybrydy ;) jak tylko moja Diabolina pójdzie do grupy zabaw to robię małą kawusie i rozkladam sprzęt :D

U mnie ciepło i słonecznie, trzeba korzystać z pogody i zaraz śmigamy na plac zabaw :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Jagah mi teraz też starsznie wypadają włosy, normalnie masakra, umyc nie mogę bo całe ręce mam oblepione, a na głowie mam wrażenie mało co ich już zostało. Niedawno badałam tsh i ft3 i 4 i było ok, a witaminy też łykam garściami.

• kate55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, tu chudzinko!
    U mnie waga stoi w miejscu, od początku ważę 62 kg przy tym samym wzroście ;)

Mnie włosy na szczęście nie wypadają, ale pewnie po ciąży i tak polecą :(

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ja mam 173 i warze 54 bwiec podobnie. marze zeby przytyc...ale nie wychodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie oddam 5 kg, któraś chętna?
    Ja mam 160 cm i ważę 56,5 ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma jakąs awarię, boli mnie pół twarzy, ucho, powieka, skóra twarzy mnie piecze na połowie, spuchł mi jeden węzeł chłonny. I teraz nie wiem, czy to ta połowa odpowiedzialna za Oliwię czy za Trelka...
    A tak poważnie, to umówiłam się do ogólnego, pierwszy raz coś takiego mnie dopadło...

• Jagah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - po pierwszej ciąży to myślałam, że będę łysa, wszędzie poniewierały się kosmyki włosów, aż fryzjerka namowila mnie do ścięcia na boba i..tak polubiłam krótkie włosy, że dopiero teraz zapuszczam :D wróciłam do swojego naturalnego koloru, i marzy mi się sombre, ale trzeba mieć odpowiednią długość włosów, żeby się dobrze prezentować ;)

Mona - polecam dietę z Vitalii, zarejestrowalam się po nowe przepisy, a zyskalam świadomość ile tak naprawdę kalorii mają moje ulubione dania ;) Zawsze jadłam zdrowo, ale za dużo, i to najprawdopodobniej utrudniało mi zejście z wagi po antykoncepcji :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Kate - po pierwszej ciąży to myślałam, że będę łysa, wszędzie poniewierały się kosmyki włosów, aż fryzjerka namowila mnie do ścięcia na boba i..tak polubiłam krótkie włosy, że dopiero teraz zapuszczam :D wróciłam do swojego naturalnego koloru, i marzy mi się sombre, ale trzeba mieć odpowiednią długość włosów, żeby się dobrze prezentować ;)

Mona - polecam dietę z Vitalii, zarejestrowalam się po nowe przepisy, a zyskalam świadomość ile tak naprawdę kalorii mają moje ulubione dania ;) Zawsze jadłam zdrowo, ale za dużo, i to najprawdopodobniej utrudniało mi zejście z wagi po antykoncepcji :)
    a właśnie, mi też włosy lecą, nie przesadzę, jak powiem, ze garściami. ale robiłam w piątek tsh i ft4 i jak na mnie jest suuper, tez od razu na tarczycę zwalałam.
    I tez na wadze widzę 55,8 od jakiegoś czasu, a w kwietniu jak zaszłam w ciążę lekarz pytał ile waże to go oszukałam, chociaz o kg i powiedziałam, ze 58 :P

• Jagah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku - wow, masakra. Nic nowego nie podjadalaś? A może to reakcja na jakieś lekarstwo? Najlepiej skonsultować, a jedyne co mi przyszło na myśl to wapno. Oby szybko Ci przeszło, trzymajcie się :*

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku mnie tak boli jak mam migrenę, ale ty o bólu głowy nic nie pisałaś. Może to zapalenie nerwu trójcośtam, tylko ten węzeł chłonny hmmm

Jagah tylko widzisz ja jestem szczupła podobno tylko brzuch mam jak w ciąży, a dużo nie jem i jakichs strasznie kalorycznych rzeczy tez nie. Ja wiem co u mnie jest grzechem i powoli zaczynam wyrywać się z nałogu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę dziś do lekarza, boję się że to wina sterydu...

ed. głowa mnie nie boli, jedynie skóra głowy przy cebulkach po tej samej stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 12:00

• Jagah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona - a widzisz, to zmienia postać rzeczy ;) U mnie największym wyzwaniem są orzechy, po prostu jem bez opamiętania ;) Kiedyś tak było z chrupkami, kocham Pringelsy i zawsze jak robimy imprezę to kupuję bez wyrzutów sumienia ;) I ostatni grzeszek to lody z polewą albo bitą śmietaną :)

Teraz jak Mąż wróci to idziemy w trójkę na deser, bo będziemy świętować początek szkoły Diaboliny oraz ciążunie Orzeszka <3

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam seksowne bestie! ;)

dziwnie mi sie pisze na fioletowej stronie bedac w ciazy z pizza..... ale doszly mnie sluchy, ze to najlepszy watek na calym OF i BBF :D

9035375442_a99ca528ba.jpg

jesli ktoras ciezarna zechialaby smarknac gilami na mojego posta - smialo! lapie zarazki hahaha !

cos o mnie: jestem fajna chociaz nie umiem prasowac :D nie mamy w domu deski do prasowania ani zelazka a zeby bylo smieszniej maz codziennie nosi koszule do pracy :D co tam jeszcze....lubie zboczone zarciki :D aaa no i 11 cs za mna, jak padne ( a padam czesto ) to najpierw pobecze a potem wstaje, poprawiam korone i walcze dalej :D nie wiem ile jeszcze cs przede mna ale bede walczyc do konca! :D

ojejku, Jagah, Ania-nowa, Milka1991, Mona_M, Kjopa3, Morwa, Madziulla, jelonekhihi, Paolala, marciaa, VillemoVilo, Alexiaa lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że zbiera się tutaj wyborna śmietanka towarzyska :D

<3

bita_smietana, Morwa, Ania_84 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ