X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    kehlana i anulka- gratuluję wczorajszych wizyt!
    Anulka współczuję sytuacji ze starszą córką...
    U mnie mdłości jednak nie odeszły do końca- wczoraj wieczorem jakaś katastrofa była i po 21 byłam już w łóżku. Dzisiaj za to wcale nie czuję się bardziej wyspana. Niech już ten pierwszy trymestr się kończy :)

Przybijam piątke :)
    Ja też wczoraj wylądowałam ze strasznymi mdłościami w łóżku :)
    Rano się czuje dobrze, teraz wszystko sie odwróciło i się częściej wieczorami gorzej czuje.. :(

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzko uwielbiam mleko w każdej postaci. Wczoraj kakao na wieczór niesamowicie mnie rozgrzało.
    Ale tak jak mówisz próbuję na razie tą myśl w głowie przetrawić to okropne przeżycie (wspomnienie z dzieciństwa) :) :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Dziewczyny wczoraj znalazłam online film " Jak urodzić i nie zwariować " śmiałam sie i płakałam , zupełnie inaczej sie go odbiera będąc w ciąży :) polecam jeśli nie oglądałyście.

Dzisiaj na obiad robię krupnik, coś mnie naszło. ;)

Oglądałam!! Świetny!! :D

A ja dzis bede robić sałatkę gyros..poprosiłam jedynie moją mamę o usmażenie mi mięsa bo jeszcze nie czuje sie na siłach żeby tak stać w kuchni, ale warstwy sałatki już zrobie :P A poza tym uwielbiam tą sałatkę :)

A Co do krupniku - baardzo lubie! Jak byłam mała, babcia mnie sie pytała co chcę pod choinkę. Zawsze odpowiadałam: "Krupnik!!" :D

Jusstin, Limerikowo lubią tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana ten krupnik pod choinkę mnie rozczulił. Mojej koleżanki synek (2,5 roku) chce od zajączka na Wielkanoc dostać "kakałko" :)
    Mnie wczoraj oprócz mdłości dopadł straszny ból głowy, na szczęście zrobiłam co musiałam i szybko zasnęłam.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam silny bol glowy!
    I do tego jeszcze musiałam jechać do klienta...wrociłam.. i się położyłam..
    A na ból glowy można coś brać?
    Ja sie tak boje czegokolwiem brac...jedynie z leków przyjmuje euthyrox i kwas foliowy :) A reszty unikam jak ognia..

Od bolu głowy też mogą być mdłości.

dziewczyny mam straszny ból kregosłupa, szczegolnie niższe pratie bliżej pośladków.
    Czy to ma jakiś związek z ciąza?

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana- ja brałam już apap na ból głowy- na pewno w ciąży jest dozwolony, ale wiadomo, im mniej leków tym lepiej.

A jeżeli chodzi o ból kręgosłupa- mnie w poprzedniej ciąży trochę bolał pod koniec. Jak córa się urodziła to przeszło, ale od czasu do czasu powracało. I teraz od jakichś 2-3 tygodni znowu wróciło tylko skumulowane! Boli mnie strasznie jak zmieniam pozycje- największy ból pomiędzy pośladkami tylko trochę wyżej- podejrzewam, że to kość ogonowa. Jutro idę w tej kwestii do lekarza rodzinnego i zobaczymy co powie.

walleriana lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1

;)

Dzięki Anulka. Szukałam takiego kalkulatora i nie mogłam znaleźć. :)
    Teraz jest w ulubionych, więc nie zginie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    TUTTI Ty masz wysoki wynik, >110, czyli przeciwciala są, ja tak to rozumiem

Psychologa przerabialam lata temu jak młoda byla w wieku 6-8 lat
    Niestety u nas jest coś co nazywa się "nadinteligencją"i nie ułatwia to sprawy.... kazda metode ktora stosowalismy za rada pani psycholog, nasze dziecko rozgryzalo w mig i po 3-4 dniach zaczynalo stosowac te metodę na nas :/
    jestesmy po wszelkich badaniach, psychotestach, neurologach, EEG mózgu, no po prostu wszystko co trzeba bylo to mamy zrobione... nadpobudliwosc, deficyt uwagi, nadinteligencja... taki z lekka fatalny mix :/
    Nie jest łatwo być mamą... mądrą i dobrą w dodatku... czasami nie wiem co powinnam a czego nie, jaka decyzja sluszna a jaka nie... głupieje niekidy po prostu

Piercing... nie walcze z tym, wyrazam zgode i daje kase na dobre studio... wolę tak niz mialaby sama gdzies w szkolnej toalecie sobie kolczyki robic... nastolatka w koncu, ten wiek ma tez swoje prawa... troche luzu i szalenstwa tez potrzeba..
    Szkoda ze ona nie docenia pewnych kwestii

Plecy mnie dzisiaj bolą...

KKKAAARRR calkiem przyzwoity kalkulator nie? :)

O matko! Mam nadinteligentnego męża przez 6 lat naszego małzenstwa był burzliwy. Teraz jest spokojniej. Mysle, ze Cię w jakims stopniu rozumiem. Mysłałam, ze zwariuje w naszych kontaktach. Z moim mezem nie wygrasz ;-)
    Mam nadzieje, ze u Ciebie tez bedzie spokojniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:43

• walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Walleriana- ja brałam już apap na ból głowy- na pewno w ciąży jest dozwolony, ale wiadomo, im mniej leków tym lepiej.

A jeżeli chodzi o ból kręgosłupa- mnie w poprzedniej ciąży trochę bolał pod koniec. Jak córa się urodziła to przeszło, ale od czasu do czasu powracało. I teraz od jakichś 2-3 tygodni znowu wróciło tylko skumulowane! Boli mnie strasznie jak zmieniam pozycje- największy ból pomiędzy pośladkami tylko trochę wyżej- podejrzewam, że to kość ogonowa. Jutro idę w tej kwestii do lekarza rodzinnego i zobaczymy co powie.

Tyle że Apap wogole mi nie pomaga...wiec nie bede go brać.. :( Ja mam tak silne bóle głowy że zawsze jechałam na Ibuprofenie (takim na receptę..)

A co do bolu kregosłupa.. to własnie to jest dziwne.. bo ja rozumiem pod koniec ciązy, ale teraz? Własnie tak jak piszesz boli mnie tak jak mowisz kosc ogonowa...

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Ja też miałam silny bol glowy!
    I do tego jeszcze musiałam jechać do klienta...wrociłam.. i się położyłam..
    A na ból glowy można coś brać?
    Ja sie tak boje czegokolwiem brac...jedynie z leków przyjmuje euthyrox i kwas foliowy :) A reszty unikam jak ognia..

Od bolu głowy też mogą być mdłości.

dziewczyny mam straszny ból kregosłupa, szczegolnie niższe pratie bliżej pośladków.
    Czy to ma jakiś związek z ciąza?

Raczej ma. Ja przez 2 dni siedzieć na dupie nie mogłam bo mnie w posladkach bolało. W domu tylko leżałam. Moim zdaniem uciska macica na kosc ogonową i tak się bol rozchodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka współczuję przejść z córką. Nic nie poradzę, bo nie mam doświadczenia. Aż boję się, co się będzie działo u mnie w rodzinie za 15-17 lat. Ehhhh...

Dziewczyny miałam taką przygodę w nocy, że do ucha wpadła mi jakaś mucha (chyba mała muszka, taka maleńka). Obudziło mnie brzęczenie w uchu. Zerwałam się, próbowałam palcem wyciągnąć. Oczywiście bezskutecznie. Chyba ją rozgniotłam. Nie wiem... Potem jeszcze ze 2x słyszałam w uchu brzęczenie, takie krótkie i koniec. Męża akurat na noc nie było, musiałam czekać do rana, żeby zejść do mamy, żeby mi w ucho zajrzała. Zajrzała, ale nic tam nie widać... Nie wiem, czy mam jechać gdzieś do laryngologa, czy wypłukać sobie ucho... Masakra jakaś. Pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło. ;)

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bardzo boli dolny odcinek plecow i tak czasem promieniuje na posladek. Najgorzej jest po chodzeniu, w weekend po spacerze nie moglam sie podniesc z kanapy. Ponoc to normalne, ale tez zapytam dzis lekarza i dam Wam znac.

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana jak będę po jutrzejszej wizycie dam Ci znać, co lekarz mi powiedział.
    A co do leków przeciwbólowych- wybieraj w ciąży tylko te na bazie paracetamolu.

Zetzet- nie wydaje mi się, że to normalne na tym etapie ciąży. U mnie jest taki ból, że jak wstaje z kanapy to nie mogę się na początku wyprostować...

Pamiętam, że w poprzedniej ciąży gin zaczął mnie oklepywać i ugniatać, żeby wykluczyć coś poważnego ale na szczęście wykluczył swoje podejrzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:53

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. Dzidziolek jest, 1 cm obywatela, serduszko 153 uderzenia na minutę. :) termin co prawda na 01.11 no ale pewno będzie szybciej. Co do bakterii w moczu, to zrobiłam posiew powtórnie i wtedy będziemy myśleć co z tym dalej.

Jusstin, walleriana, tutti87, natalaa_aa, Zetzet, Sunflower, Blu, Ibiza, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Visenna, KKasiaKK, Dea28 lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Anulka no strasznie Ci współczuję sytuacji z córa...az strach pomyśleć co czeka mnie w przyszłości... nie znam się na dorastającej młodzieży, ale z tymi dolegliościami to chyba bym młoda zaprowadziła po lekarzach i po specjalistach skoro taka chotra, niech połazi pomeczy się badaniami...które pewnie i tak wyją dobrze i marsz do szkoły ;)

MArti ja to mleko to sobie już czosnek darowałam-wolę czonek na kanapce, za to robiłam z miodem i masłem i dało się przynajmniej wypić ;)

Amc super że maluch rośnie!

Trzymam kciuki z awasze wizyty

Amc lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc bardzo się cieszę, że dzidziulek z serduszkiem. :)

Amc lubi tę wiadomość

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    hej
    Anulka no strasznie Ci współczuję sytuacji z córa...az strach pomyśleć co czeka mnie w przyszłości... nie znam się na dorastającej młodzieży, ale z tymi dolegliościami to chyba bym młoda zaprowadziła po lekarzach i po specjalistach skoro taka chotra, niech połazi pomeczy się badaniami...które pewnie i tak wyją dobrze i marsz do szkoły ;)

MArti ja to mleko to sobie już czosnek darowałam-wolę czonek na kanapce, za to robiłam z miodem i masłem i dało się przynajmniej wypić ;)

Amc super że maluch rośnie!

Trzymam kciuki z awasze wizyty

oooo masakra nigdY bym nie przełknęła takiego surowego czochu w kawałku bleeee. Toleruję wyciśnięty na potrawy, czy na grzanki czy sos własny czosnkowy. SZACUNN!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:11

l22n6iyetayj1i0f.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Uff.. Dzidziolek jest, 1 cm obywatela, serduszko 153 uderzenia na minutę. :) termin co prawda na 01.11 no ale pewno będzie szybciej. Co do bakterii w moczu, to zrobiłam posiew powtórnie i wtedy będziemy myśleć co z tym dalej.

Gratuluje :)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:

No i widzisz :) bardzo dobra wiadomość :)

l22n6iyetayj1i0f.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    oooo masakra nigdY bym nie przełknęła takiego surowego czochu w kawałku bleeee. Toleruję wyciśnięty na potrawy, czy na grzanki czy sos własny czosnkowy. SZACUNN!

oczywiście ni esam czosnek na kanapce ;) polecam naładować na to ulubionych dodatków, ja jadłam z natką pietruszki , sałatą dobra szyneczką lub serkiem i np ketchup na to albo co innego

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ