Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusstin wrote:kehlana i anulka- gratuluję wczorajszych wizyt!
Anulka współczuję sytuacji ze starszą córką...
U mnie mdłości jednak nie odeszły do końca- wczoraj wieczorem jakaś katastrofa była i po 21 byłam już w łóżku. Dzisiaj za to wcale nie czuję się bardziej wyspana. Niech już ten pierwszy trymestr się kończy
Przybijam piątke
Ja też wczoraj wylądowałam ze strasznymi mdłościami w łóżku
Rano się czuje dobrze, teraz wszystko sie odwróciło i się częściej wieczorami gorzej czuje..
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Evvelina wrote:Dziewczyny wczoraj znalazłam online film " Jak urodzić i nie zwariować " śmiałam sie i płakałam , zupełnie inaczej sie go odbiera będąc w ciąży
polecam jeśli nie oglądałyście.
Dzisiaj na obiad robię krupnik, coś mnie naszło.
Oglądałam!! Świetny!!
A ja dzis bede robić sałatkę gyros..poprosiłam jedynie moją mamę o usmażenie mi mięsa bo jeszcze nie czuje sie na siłach żeby tak stać w kuchni, ale warstwy sałatki już zrobieA poza tym uwielbiam tą sałatkę
A Co do krupniku - baardzo lubie! Jak byłam mała, babcia mnie sie pytała co chcę pod choinkę. Zawsze odpowiadałam: "Krupnik!!"Jusstin, Limerikowo lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
Ja też miałam silny bol glowy!
I do tego jeszcze musiałam jechać do klienta...wrociłam.. i się położyłam..
A na ból glowy można coś brać?
Ja sie tak boje czegokolwiem brac...jedynie z leków przyjmuje euthyrox i kwas foliowyA reszty unikam jak ognia..
Od bolu głowy też mogą być mdłości.
dziewczyny mam straszny ból kregosłupa, szczegolnie niższe pratie bliżej pośladków.
Czy to ma jakiś związek z ciąza?
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
Walleriana- ja brałam już apap na ból głowy- na pewno w ciąży jest dozwolony, ale wiadomo, im mniej leków tym lepiej.
A jeżeli chodzi o ból kręgosłupa- mnie w poprzedniej ciąży trochę bolał pod koniec. Jak córa się urodziła to przeszło, ale od czasu do czasu powracało. I teraz od jakichś 2-3 tygodni znowu wróciło tylko skumulowane! Boli mnie strasznie jak zmieniam pozycje- największy ból pomiędzy pośladkami tylko trochę wyżej- podejrzewam, że to kość ogonowa. Jutro idę w tej kwestii do lekarza rodzinnego i zobaczymy co powie.walleriana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka1978 wrote:TUTTI Ty masz wysoki wynik, >110, czyli przeciwciala są, ja tak to rozumiem
Psychologa przerabialam lata temu jak młoda byla w wieku 6-8 lat
Niestety u nas jest coś co nazywa się "nadinteligencją"i nie ułatwia to sprawy.... kazda metode ktora stosowalismy za rada pani psycholog, nasze dziecko rozgryzalo w mig i po 3-4 dniach zaczynalo stosowac te metodę na nas
jestesmy po wszelkich badaniach, psychotestach, neurologach, EEG mózgu, no po prostu wszystko co trzeba bylo to mamy zrobione... nadpobudliwosc, deficyt uwagi, nadinteligencja... taki z lekka fatalny mix
Nie jest łatwo być mamą... mądrą i dobrą w dodatku... czasami nie wiem co powinnam a czego nie, jaka decyzja sluszna a jaka nie... głupieje niekidy po prostu
Piercing... nie walcze z tym, wyrazam zgode i daje kase na dobre studio... wolę tak niz mialaby sama gdzies w szkolnej toalecie sobie kolczyki robic... nastolatka w koncu, ten wiek ma tez swoje prawa... troche luzu i szalenstwa tez potrzeba..
Szkoda ze ona nie docenia pewnych kwestii
Plecy mnie dzisiaj bolą...
KKKAAARRR calkiem przyzwoity kalkulator nie?
O matko! Mam nadinteligentnego męża przez 6 lat naszego małzenstwa był burzliwy. Teraz jest spokojniej. Mysle, ze Cię w jakims stopniu rozumiem. Mysłałam, ze zwariuje w naszych kontaktach. Z moim mezem nie wygrasz
Mam nadzieje, ze u Ciebie tez bedzie spokojniej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:43
-
Jusstin wrote:Walleriana- ja brałam już apap na ból głowy- na pewno w ciąży jest dozwolony, ale wiadomo, im mniej leków tym lepiej.
A jeżeli chodzi o ból kręgosłupa- mnie w poprzedniej ciąży trochę bolał pod koniec. Jak córa się urodziła to przeszło, ale od czasu do czasu powracało. I teraz od jakichś 2-3 tygodni znowu wróciło tylko skumulowane! Boli mnie strasznie jak zmieniam pozycje- największy ból pomiędzy pośladkami tylko trochę wyżej- podejrzewam, że to kość ogonowa. Jutro idę w tej kwestii do lekarza rodzinnego i zobaczymy co powie.
Tyle że Apap wogole mi nie pomaga...wiec nie bede go brać..Ja mam tak silne bóle głowy że zawsze jechałam na Ibuprofenie (takim na receptę..)
A co do bolu kregosłupa.. to własnie to jest dziwne.. bo ja rozumiem pod koniec ciązy, ale teraz? Własnie tak jak piszesz boli mnie tak jak mowisz kosc ogonowa...
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
nick nieaktualnywalleriana wrote:Ja też miałam silny bol glowy!
I do tego jeszcze musiałam jechać do klienta...wrociłam.. i się położyłam..
A na ból glowy można coś brać?
Ja sie tak boje czegokolwiem brac...jedynie z leków przyjmuje euthyrox i kwas foliowyA reszty unikam jak ognia..
Od bolu głowy też mogą być mdłości.
dziewczyny mam straszny ból kregosłupa, szczegolnie niższe pratie bliżej pośladków.
Czy to ma jakiś związek z ciąza?
Raczej ma. Ja przez 2 dni siedzieć na dupie nie mogłam bo mnie w posladkach bolało. W domu tylko leżałam. Moim zdaniem uciska macica na kosc ogonową i tak się bol rozchodzi. -
nick nieaktualnyAnulka współczuję przejść z córką. Nic nie poradzę, bo nie mam doświadczenia. Aż boję się, co się będzie działo u mnie w rodzinie za 15-17 lat. Ehhhh...
Dziewczyny miałam taką przygodę w nocy, że do ucha wpadła mi jakaś mucha (chyba mała muszka, taka maleńka). Obudziło mnie brzęczenie w uchu. Zerwałam się, próbowałam palcem wyciągnąć. Oczywiście bezskutecznie. Chyba ją rozgniotłam. Nie wiem... Potem jeszcze ze 2x słyszałam w uchu brzęczenie, takie krótkie i koniec. Męża akurat na noc nie było, musiałam czekać do rana, żeby zejść do mamy, żeby mi w ucho zajrzała. Zajrzała, ale nic tam nie widać... Nie wiem, czy mam jechać gdzieś do laryngologa, czy wypłukać sobie ucho... Masakra jakaś. Pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło. -
Mnie tez bardzo boli dolny odcinek plecow i tak czasem promieniuje na posladek. Najgorzej jest po chodzeniu, w weekend po spacerze nie moglam sie podniesc z kanapy. Ponoc to normalne, ale tez zapytam dzis lekarza i dam Wam znac.
walleriana lubi tę wiadomość
-
Walleriana jak będę po jutrzejszej wizycie dam Ci znać, co lekarz mi powiedział.
A co do leków przeciwbólowych- wybieraj w ciąży tylko te na bazie paracetamolu.
Zetzet- nie wydaje mi się, że to normalne na tym etapie ciąży. U mnie jest taki ból, że jak wstaje z kanapy to nie mogę się na początku wyprostować...
Pamiętam, że w poprzedniej ciąży gin zaczął mnie oklepywać i ugniatać, żeby wykluczyć coś poważnego ale na szczęście wykluczył swoje podejrzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:53
walleriana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUff.. Dzidziolek jest, 1 cm obywatela, serduszko 153 uderzenia na minutę.
termin co prawda na 01.11 no ale pewno będzie szybciej. Co do bakterii w moczu, to zrobiłam posiew powtórnie i wtedy będziemy myśleć co z tym dalej.
Jusstin, walleriana, tutti87, natalaa_aa, Zetzet, Sunflower, Blu, Ibiza, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Visenna, KKasiaKK, Dea28 lubią tę wiadomość
-
hej
Anulka no strasznie Ci współczuję sytuacji z córa...az strach pomyśleć co czeka mnie w przyszłości... nie znam się na dorastającej młodzieży, ale z tymi dolegliościami to chyba bym młoda zaprowadziła po lekarzach i po specjalistach skoro taka chotra, niech połazi pomeczy się badaniami...które pewnie i tak wyją dobrze i marsz do szkoły
MArti ja to mleko to sobie już czosnek darowałam-wolę czonek na kanapce, za to robiłam z miodem i masłem i dało się przynajmniej wypić
Amc super że maluch rośnie!
Trzymam kciuki z awasze wizyty
Amc lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
midnight wrote:hej
Anulka no strasznie Ci współczuję sytuacji z córa...az strach pomyśleć co czeka mnie w przyszłości... nie znam się na dorastającej młodzieży, ale z tymi dolegliościami to chyba bym młoda zaprowadziła po lekarzach i po specjalistach skoro taka chotra, niech połazi pomeczy się badaniami...które pewnie i tak wyją dobrze i marsz do szkoły
MArti ja to mleko to sobie już czosnek darowałam-wolę czonek na kanapce, za to robiłam z miodem i masłem i dało się przynajmniej wypić
Amc super że maluch rośnie!
Trzymam kciuki z awasze wizyty
oooo masakra nigdY bym nie przełknęła takiego surowego czochu w kawałku bleeee. Toleruję wyciśnięty na potrawy, czy na grzanki czy sos własny czosnkowy. SZACUNN!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:11
-
Amc wrote:Uff.. Dzidziolek jest, 1 cm obywatela, serduszko 153 uderzenia na minutę.
termin co prawda na 01.11 no ale pewno będzie szybciej. Co do bakterii w moczu, to zrobiłam posiew powtórnie i wtedy będziemy myśleć co z tym dalej.
Gratuluje
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
Amc wrote:Uff.. Dzidziolek jest, 1 cm obywatela, serduszko 153 uderzenia na minutę.
No i widziszbardzo dobra wiadomość
-
marti_88 wrote:oooo masakra nigdY bym nie przełknęła takiego surowego czochu w kawałku bleeee. Toleruję wyciśnięty na potrawy, czy na grzanki czy sos własny czosnkowy. SZACUNN!
oczywiście ni esam czosnek na kanapcepolecam naładować na to ulubionych dodatków, ja jadłam z natką pietruszki , sałatą dobra szyneczką lub serkiem i np ketchup na to albo co innego
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17