X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    kehlana i anulka- gratuluję wczorajszych wizyt!
    Anulka współczuję sytuacji ze starszą córką...
    U mnie mdłości jednak nie odeszły do końca- wczoraj wieczorem jakaś katastrofa była i po 21 byłam już w łóżku. Dzisiaj za to wcale nie czuję się bardziej wyspana. Niech już ten pierwszy trymestr się kończy :)

Przybijam piątke :)
    Ja też wczoraj wylądowałam ze strasznymi mdłościami w łóżku :)
    Rano się czuje dobrze, teraz wszystko sie odwróciło i się częściej wieczorami gorzej czuje.. :(

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzko uwielbiam mleko w każdej postaci. Wczoraj kakao na wieczór niesamowicie mnie rozgrzało.
    Ale tak jak mówisz próbuję na razie tą myśl w głowie przetrawić to okropne przeżycie (wspomnienie z dzieciństwa) :) :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Dziewczyny wczoraj znalazłam online film " Jak urodzić i nie zwariować " śmiałam sie i płakałam , zupełnie inaczej sie go odbiera będąc w ciąży :) polecam jeśli nie oglądałyście.

Dzisiaj na obiad robię krupnik, coś mnie naszło. ;)

Oglądałam!! Świetny!! :D

A ja dzis bede robić sałatkę gyros..poprosiłam jedynie moją mamę o usmażenie mi mięsa bo jeszcze nie czuje sie na siłach żeby tak stać w kuchni, ale warstwy sałatki już zrobie :P A poza tym uwielbiam tą sałatkę :)

A Co do krupniku - baardzo lubie! Jak byłam mała, babcia mnie sie pytała co chcę pod choinkę. Zawsze odpowiadałam: "Krupnik!!" :D

Jusstin, Limerikowo lubią tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana ten krupnik pod choinkę mnie rozczulił. Mojej koleżanki synek (2,5 roku) chce od zajączka na Wielkanoc dostać "kakałko" :)
    Mnie wczoraj oprócz mdłości dopadł straszny ból głowy, na szczęście zrobiłam co musiałam i szybko zasnęłam.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam silny bol glowy!
    I do tego jeszcze musiałam jechać do klienta...wrociłam.. i się położyłam..
    A na ból glowy można coś brać?
    Ja sie tak boje czegokolwiem brac...jedynie z leków przyjmuje euthyrox i kwas foliowy :) A reszty unikam jak ognia..

Od bolu głowy też mogą być mdłości.

dziewczyny mam straszny ból kregosłupa, szczegolnie niższe pratie bliżej pośladków.
    Czy to ma jakiś związek z ciąza?

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana- ja brałam już apap na ból głowy- na pewno w ciąży jest dozwolony, ale wiadomo, im mniej leków tym lepiej.

A jeżeli chodzi o ból kręgosłupa- mnie w poprzedniej ciąży trochę bolał pod koniec. Jak córa się urodziła to przeszło, ale od czasu do czasu powracało. I teraz od jakichś 2-3 tygodni znowu wróciło tylko skumulowane! Boli mnie strasznie jak zmieniam pozycje- największy ból pomiędzy pośladkami tylko trochę wyżej- podejrzewam, że to kość ogonowa. Jutro idę w tej kwestii do lekarza rodzinnego i zobaczymy co powie.

walleriana lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1

;)

Dzięki Anulka. Szukałam takiego kalkulatora i nie mogłam znaleźć. :)
    Teraz jest w ulubionych, więc nie zginie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    TUTTI Ty masz wysoki wynik, >110, czyli przeciwciala są, ja tak to rozumiem

Psychologa przerabialam lata temu jak młoda byla w wieku 6-8 lat
    Niestety u nas jest coś co nazywa się "nadinteligencją"i nie ułatwia to sprawy.... kazda metode ktora stosowalismy za rada pani psycholog, nasze dziecko rozgryzalo w mig i po 3-4 dniach zaczynalo stosowac te metodę na nas :/
    jestesmy po wszelkich badaniach, psychotestach, neurologach, EEG mózgu, no po prostu wszystko co trzeba bylo to mamy zrobione... nadpobudliwosc, deficyt uwagi, nadinteligencja... taki z lekka fatalny mix :/
    Nie jest łatwo być mamą... mądrą i dobrą w dodatku... czasami nie wiem co powinnam a czego nie, jaka decyzja sluszna a jaka nie... głupieje niekidy po prostu

Piercing... nie walcze z tym, wyrazam zgode i daje kase na dobre studio... wolę tak niz mialaby sama gdzies w szkolnej toalecie sobie kolczyki robic... nastolatka w koncu, ten wiek ma tez swoje prawa... troche luzu i szalenstwa tez potrzeba..
    Szkoda ze ona nie docenia pewnych kwestii

Plecy mnie dzisiaj bolą...

KKKAAARRR calkiem przyzwoity kalkulator nie? :)

O matko! Mam nadinteligentnego męża przez 6 lat naszego małzenstwa był burzliwy. Teraz jest spokojniej. Mysle, ze Cię w jakims stopniu rozumiem. Mysłałam, ze zwariuje w naszych kontaktach. Z moim mezem nie wygrasz ;-)
    Mam nadzieje, ze u Ciebie tez bedzie spokojniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:43

• walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Walleriana- ja brałam już apap na ból głowy- na pewno w ciąży jest dozwolony, ale wiadomo, im mniej leków tym lepiej.

A jeżeli chodzi o ból kręgosłupa- mnie w poprzedniej ciąży trochę bolał pod koniec. Jak córa się urodziła to przeszło, ale od czasu do czasu powracało. I teraz od jakichś 2-3 tygodni znowu wróciło tylko skumulowane! Boli mnie strasznie jak zmieniam pozycje- największy ból pomiędzy pośladkami tylko trochę wyżej- podejrzewam, że to kość ogonowa. Jutro idę w tej kwestii do lekarza rodzinnego i zobaczymy co powie.

Tyle że Apap wogole mi nie pomaga...wiec nie bede go brać.. :( Ja mam tak silne bóle głowy że zawsze jechałam na Ibuprofenie (takim na receptę..)

A co do bolu kregosłupa.. to własnie to jest dziwne.. bo ja rozumiem pod koniec ciązy, ale teraz? Własnie tak jak piszesz boli mnie tak jak mowisz kosc ogonowa...

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Ja też miałam silny bol glowy!
    I do tego jeszcze musiałam jechać do klienta...wrociłam.. i się położyłam..
    A na ból glowy można coś brać?
    Ja sie tak boje czegokolwiem brac...jedynie z leków przyjmuje euthyrox i kwas foliowy :) A reszty unikam jak ognia..

Od bolu głowy też mogą być mdłości.

dziewczyny mam straszny ból kregosłupa, szczegolnie niższe pratie bliżej pośladków.
    Czy to ma jakiś związek z ciąza?

Raczej ma. Ja przez 2 dni siedzieć na dupie nie mogłam bo mnie w posladkach bolało. W domu tylko leżałam. Moim zdaniem uciska macica na kosc ogonową i tak się bol rozchodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka współczuję przejść z córką. Nic nie poradzę, bo nie mam doświadczenia. Aż boję się, co się będzie działo u mnie w rodzinie za 15-17 lat. Ehhhh...

Dziewczyny miałam taką przygodę w nocy, że do ucha wpadła mi jakaś mucha (chyba mała muszka, taka maleńka). Obudziło mnie brzęczenie w uchu. Zerwałam się, próbowałam palcem wyciągnąć. Oczywiście bezskutecznie. Chyba ją rozgniotłam. Nie wiem... Potem jeszcze ze 2x słyszałam w uchu brzęczenie, takie krótkie i koniec. Męża akurat na noc nie było, musiałam czekać do rana, żeby zejść do mamy, żeby mi w ucho zajrzała. Zajrzała, ale nic tam nie widać... Nie wiem, czy mam jechać gdzieś do laryngologa, czy wypłukać sobie ucho... Masakra jakaś. Pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło. ;)

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bardzo boli dolny odcinek plecow i tak czasem promieniuje na posladek. Najgorzej jest po chodzeniu, w weekend po spacerze nie moglam sie podniesc z kanapy. Ponoc to normalne, ale tez zapytam dzis lekarza i dam Wam znac.

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana jak będę po jutrzejszej wizycie dam Ci znać, co lekarz mi powiedział.
    A co do leków przeciwbólowych- wybieraj w ciąży tylko te na bazie paracetamolu.

Zetzet- nie wydaje mi się, że to normalne na tym etapie ciąży. U mnie jest taki ból, że jak wstaje z kanapy to nie mogę się na początku wyprostować...

Pamiętam, że w poprzedniej ciąży gin zaczął mnie oklepywać i ugniatać, żeby wykluczyć coś poważnego ale na szczęście wykluczył swoje podejrzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:53

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. Dzidziolek jest, 1 cm obywatela, serduszko 153 uderzenia na minutę. :) termin co prawda na 01.11 no ale pewno będzie szybciej. Co do bakterii w moczu, to zrobiłam posiew powtórnie i wtedy będziemy myśleć co z tym dalej.

Jusstin, walleriana, tutti87, natalaa_aa, Zetzet, Sunflower, Blu, Ibiza, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Visenna, KKasiaKK, Dea28 lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Anulka no strasznie Ci współczuję sytuacji z córa...az strach pomyśleć co czeka mnie w przyszłości... nie znam się na dorastającej młodzieży, ale z tymi dolegliościami to chyba bym młoda zaprowadziła po lekarzach i po specjalistach skoro taka chotra, niech połazi pomeczy się badaniami...które pewnie i tak wyją dobrze i marsz do szkoły ;)

MArti ja to mleko to sobie już czosnek darowałam-wolę czonek na kanapce, za to robiłam z miodem i masłem i dało się przynajmniej wypić ;)

Amc super że maluch rośnie!

Trzymam kciuki z awasze wizyty

Amc lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc bardzo się cieszę, że dzidziulek z serduszkiem. :)

Amc lubi tę wiadomość

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    hej
    Anulka no strasznie Ci współczuję sytuacji z córa...az strach pomyśleć co czeka mnie w przyszłości... nie znam się na dorastającej młodzieży, ale z tymi dolegliościami to chyba bym młoda zaprowadziła po lekarzach i po specjalistach skoro taka chotra, niech połazi pomeczy się badaniami...które pewnie i tak wyją dobrze i marsz do szkoły ;)

MArti ja to mleko to sobie już czosnek darowałam-wolę czonek na kanapce, za to robiłam z miodem i masłem i dało się przynajmniej wypić ;)

Amc super że maluch rośnie!

Trzymam kciuki z awasze wizyty

oooo masakra nigdY bym nie przełknęła takiego surowego czochu w kawałku bleeee. Toleruję wyciśnięty na potrawy, czy na grzanki czy sos własny czosnkowy. SZACUNN!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:11

l22n6iyetayj1i0f.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Uff.. Dzidziolek jest, 1 cm obywatela, serduszko 153 uderzenia na minutę. :) termin co prawda na 01.11 no ale pewno będzie szybciej. Co do bakterii w moczu, to zrobiłam posiew powtórnie i wtedy będziemy myśleć co z tym dalej.

Gratuluje :)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:

No i widzisz :) bardzo dobra wiadomość :)

l22n6iyetayj1i0f.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    oooo masakra nigdY bym nie przełknęła takiego surowego czochu w kawałku bleeee. Toleruję wyciśnięty na potrawy, czy na grzanki czy sos własny czosnkowy. SZACUNN!

oczywiście ni esam czosnek na kanapce ;) polecam naładować na to ulubionych dodatków, ja jadłam z natką pietruszki , sałatą dobra szyneczką lub serkiem i np ketchup na to albo co innego

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ