X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

I ja jestem po wizycie.. Dziewczyny bede miała córeczkę huuuurrrraaaa. Mam 2 chłopaków i teraz dziewczynka. Jestem tak szczesliwa az z wrazenia tak mnie głowa rozbolała ,ze prawie zwymiotowałam

Jedyne co mnie zaniepokoiło to nie dostałam zadnego zdjecia,lekarz nie mierzył dzidziusia jak zawsze ,wiec nic nie wiem. Wy na wizytach ostatnich tez tak miałyscie???

Ale wytrzymam jutro zaczynam 19 tydz za tydzien moge juz isc na usg genetyczne

Ola_85, szynszyl, lu.iza, Anoolka, Sylwia_i_Niki, Blu, kehlana_miyu, Limerikowo, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacquline strasznie mi przykro.....trzymaj się kochana, nie poddawaj się.

Ja dzisiaj wzięłam się z mężem za porządki,żeby mieć miejsce na ciuszki dla Naszego maleństwa,trochę się pozginałam i już mnie brzuch boli,wiec od po południa tylko leże i odpoczywam.

Również kupiłam leginsy w Lidlu i pierwsze ciuszki dla Naszego Skarbka:)Byliśmy ostatnio w hurtowni popatrzeć na łóżeczka itp. i mam dylemat jaki materac kupić do łóżeczka.Jakie Wy macie lub planujecie kupić?

Eryka,z moim mężem jest identycznie,tylko ,że u niego to jest taki strach,długo staraliśmy się o ta ciąże i wiele przeszliśmy i biedny tak się martwi,że jak dotknie mojego brzucha to coś mi się stanie, nieraz mam w ogóle wrażenie że obsługuje się ze mną jak z jajkiem:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline aż się serce ściska jak widzi die takie informacje. Bardzo mi przykro. Mam nadzieje,ze następnym razem będzie upragniona i donoszona ciąża. trzymaj się Kochana.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w Lidlu ale zostały tylko różowe bodziaki i wielkie rozmiary podobnie z ciuchami ciaziwymi. Więc nic nie wyhaczylam. Buu...

Kasiu gratuluję córeczki.
    Co do pomiarów to mój ginekolog podaje zawsze. Ostatnio wagę.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje za udane wizyty i pomyslne wiesci ;)

Ja sie ogolem czuje jak jakis slon mimo ze od poczatku ciazy przytylam 1 kg! W mostku dziwnie mnie boli ze ciezko mi sie oddycha, i jakis glupi duszacy kaszel mi sie przyplatal nie wiedziec skad...

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Ja sie ogolem czuje jak jakis slon mimo ze od poczatku ciazy przytylam 1 kg! W mostku dziwnie mnie boli ze ciezko mi sie oddycha, i jakis glupi duszacy kaszel mi sie przyplatal nie wiedziec skad...
    ja tez sie czuje jak slon hii nawet chodze jak slon

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez co chwila stekam jak nie noga mnie boli to pupa, to kregoslup mi dokucza i narzekam jak "starsza pani w podeszlym wieku" :D

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoń albo hipopotam :-) a waga nadal nic. Nie wiem z czego to wynika.

Mąż mnie zawiózł do Lidla. Kupiłam te leginsy - bardzo fajne! A jakie wygodne :-) jestem bardzo zadowolona!
    Do tego dokupiłam sobie koszulki bez rękawów. Tutaj mam wrażenie, że jest trochę zawyżona rozmiarówka, bo trochę utonęłam, ale liczę, że na lipiec/sierpień będą idealne.

Ciuszków dla dzidziola nie kupowałam, bo same różowe były, a ja nie wiem co tam siedzi.

I faktycznie jak byłam po 19 to już strasznie poprzebierane wszystko.
    Co ciekawe pani obok mnie (na oko 55+) wybierała sobie staniki do karmienia :-P

Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacquline pewnie, że powiedz o tym przypadku również, może ginekolog Cię gdzieś pokieruje w dobre miejsce?

ja też mam wrażenie, że te koszulki są trochę większe :) co prawda jest napisane na nich S, ale obok w nawiasie (36-38) więc takie już małe M dla mnie, a dodatkowo jestem niziutka więc mam z nich już prawie tuniki :)

kasiaa gratuluję!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Sarcia jak nie miną problemy z oddychaniem i ten kaszel to koniecznie leć do lekarza, a jakby się pogorszyło to na sor.

Ja mam jutro wizytę ale niestety bez USG, a tak bym chciała zobaczyć już kto tam mieszka :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego macie wizyty bez usg? Ja na każdej mam robione i u prywatnego i na nfz

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nfz sa często tylko 3 wizyty z usg, po jednej na trymestr, dlatego trzeba chodzic prywatnie. U mnie w gabinecie nfz jest tylko sprzet do wykrywania akcji serduszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:13

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Na nfz sa często tylko 3 wizyty, po jednej na trymestr, dlatego trzeba chodzic prywatnie. U mnie w gabinecie nfz jest tylko sprzet do wykrywania akcji serduszka.

Ja chodze prywatnie, ale uwazam, ze 3 wyzyty prywatne wystarcza jak z ciaza wszystko okej ;-) tym bardziej 3 usg. Natomiast nie wiem czy znam jakas wzorowa ciaze hymmm... ;-)

• Blu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Dziewczyny, które posiadają detektor tętna - czy bardzo potrzebny jest w nim wyświetlacz? Czy można się bez niego obyć? Po wczorajszych bólach brzucha chyba dla świętego spokoju jakiś kupie :/

Edit i czy to jest bezpieczne dla dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:08

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam na mysli, ze u mnie tylko 3 razy sa wizyty z Usg na nfz. Dla mnie to stanowczo za malo :) ja musze chodzic co 4 tyg dla własnego spokoju, ale może to dlatego że mam wadę macicy ktora wole kontrolować :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam kupić detektor tętna, ale już od tygodnia wyczuwam codziennie ruchy, więc się obejdziemy bez :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Tak samo jak sprintem zaszłam w kolejną ciążę, tak samo sprintem się z nią żegnam...

Chce mi się wyć ...

Miałam dziś iść po receptę i poszłam do lekarza, ale rano zaczęłam delikatnie plamić krwią, kazał powtórzyć HCG, potem było tego coraz więcej...

HCG negatywne...

Przepraszam, że wprowadziłam chwilę smutku, ale poprzednim razem obiecałam dziewczynom, że dam znać o ciąży bo jakoś się z nimi zżyłam i tak samo z Wami...

Bardzo mi przykro, że spotyka Was to kolejny raz.......
    Bardzo współczuję........
    Kurczę coś jest nie tak, że sytuacja się powtarza... Co mówią lekarze? Jak wyniki tarczycowe? Co mówią badania histopatologiczne?
    To dla mnie takie zderzenie z drugim światem.....ja dzisiaj mam wizytę u ginekologa i mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.... a ktoś inny przeżywa zupełnie przeciwne emocje.......
    Bardzo ciężko jest przyjąć taką "niewygodną" rzeczywistość do swojej świadomości.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Hejka!

Dziewczyny, które posiadają detektor tętna - czy bardzo potrzebny jest w nim wyświetlacz? Czy można się bez niego obyć? Po wczorajszych bólach brzucha chyba dla świętego spokoju jakiś kupie :/

Edit i czy to jest bezpieczne dla dziecka?
    Mi wczoraj przyszedł Angelsound ten z serduszkiem, zapłaciłam na allegro 131 zł z przesyłka gratis. Długo zastanawiałam się właśnie nad tymi z monitorkiem ale stwierdziłam, że uspokoi mnie na tyle sam dźwięk bijącego serduszka. Po pierwszym użyciu mogę śmiało napisać,że jest wystarczający i jak było by za niskie tętno to wydaje mi się że byłabym w stanie to usłyszeć. Ja jestem straszną panikarą i wizyt co miesiąc bym niedozyła :-D tym bardziej, że ja nie czuję sie że jestem w ciąży, wszystko mnie pięknie omija :-)

Blu lubi tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba nie dała rady z 3 wizytami z usg, mimo tego, że ciąża (odpukać) na razie bez żadnych uwag. Może jak już zacznę czuć ruchy to będzie inaczej :)
    Póki co usg co 4 tygodnie jest optymalne :)

co robi lekarz na takie wizycie bez usg? bada na fotelu i pyta czy wszystko w porządku?

ostatnio rozmawiałam sobie z mama o jej wizytach, w ogóle nie było usg, lekarz macał brzuszek i mierzył obwód :) trzeba przyznać, że technologia poszła do przodu :)

vella mam to samo, nie czuję, że jestem w ciąży, hehe oprócz tego, że ostatnio chętnie bym coś sobie zjadła o różnych dziwnych porach :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :) pyta o samopoczucie i bada szyjkę na fotelu, pozniej daje skierowanko na krew i mocz i czesc :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ