Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam płyn do kąpieli bobini taki od pierwszych dni, zwykłą oliwkę bambi a do pupci linomag ten zwykły i na ewentualne odparzenia mam sudocrem. Póki będzie ok to nie kupuję emolientów, aczkolwiek jakby pojawiło się jakieś uczulenie czy podrażnienia to kupię
-
Ja mam emolient do kąpieli i mleczko z hipp do smarowania.

Mała juz nie ma gorączki ale pojawiła się wysypka. Nie wiem czy to nie od skazy białkowej ale dość duża... nie wiem czy to nie ta słynna trzydniowka.... kurde a jak mały przyjdzie na świat? Ehh -
nick nieaktualnyA do mnie przyjechala mama z siostra, mama juz oczywiscie narobila zakupow i rzadzi w kuchni rosol gotuje, moja siostra bawi siemz mlodsza cora, moj maz myje wanne do kapieli maly spi a ja sobie leze i nic nie robie xD
Tesciowa juz dzwoniła kilka razy jak u nas i informowac ze porobi mi domowe pieczenie do chleba zwbym miala i ze mieso na obiad mi zrobi w poniedzialek na dwa dni xD kurde ale mam luksus poki co haha
Blu, Reni@, diewuszka86, Anoolka, Kasia!, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Hello

Ada przyszla na swiat o 10.20 SN, 2870 g i 53 cm, 10 pkt
Pozniej nadrobie wszystkie posty i opisze moj porod.
Generalnie bylo bardzo ciezko, ale nie nacieli mnie, ma jeden szew i moge bez problemu smigac i siadac
Aaaaaa super
Szybciutko się uwinęłaś. Gratulacje
Blu, India9 lubią tę wiadomość
-
Wyszłam na histeryczkę trochę, ale trudno.
Czop mi zaczął odchodzić, ale nie znaczy to, że niedługo urodzę, szyjka się skraca i dlatego takie dziwne uczucie.
Mam się nie przemęczać, ale nawet jakby coś, to ciąża gabarytowo donoszona.
Więc luz
Reni@, Sylwia91, Rutelka, mizzelka, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
a.badziak wrote:Oj z tym drugim porodem to bym wcale nie mówiła, że idzie jak spłatka (: Mój drugi syn przychodził na świat od 23 aż do 10 rano... skurcze bóle masakra, kręgosłup nawalał, coś strasznego a z pierwszym małe skurcze od 17, o 20 badanie a o 22 już był na świecie, także reguły nie ma, ale mam dwie znajome i te drugie porody też miały dużo cięższe od pierwszych...
Nawet nie strasz...
A dużą masz różnicę wieku między synami?
Mąż ma dzisiaj ostatnie wychodne (rocznica skończenia szkoły średniej), teść w pogotowiu jakby coś się działo
ale odpukać na razie wszystko mi przeszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 19:03
-
nick nieaktualnyMała/wielka aktualizacja

WITAMY NA ŚWIECIE!
25.sierpnia 2016 r.
1. Dea28 – SYN Adrian 2100g, 49 cm i SYN Krystian 1700g, 47 cm, godz. 7:00, poród CC w 33t3d
16.września 2016 r.
2. Ola_85 – CÓRKA Amelia 2780g, 50 cm, godz. 16:58, poród CC w 36t6d
3. Sunflower – CÓRKA Alicja 2600g, 51 cm, godz. ?, poród CC w 37t5d
17.września 2016 r.
4. Asia_08 – SYN Mateusz 3000g, 54 cm, godz. 10:13, poród SN w 37t0d
19.września 2016 r.
5. Ibiza – CÓRKA Julia 3370g, godz. 10:25, poród SN w 38t2d
21.września 2016 r.
6. sarcia123 – SYN Ignacy 3360g, 54 cm, godz. 09:31, poród CC w 37t0d
24.września 2016 r.
7. India9 – CÓRKA Adrianna 2870g, 53 cm, godz. 10:20, poród SN w 37t3d
marlon, Pumpkin, Reni@, diewuszka86, Anoolka, a.badziak, Kasia!, India9, Blu, Sylwusia100, mizzelka, Chwilka84, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
Gorączka, zapalenie gardła i jamy ustnej, wysypka - wygląda na typowa wirusowke.mizzelka wrote:Ja mam emolient do kąpieli i mleczko z hipp do smarowania.

Mała juz nie ma gorączki ale pojawiła się wysypka. Nie wiem czy to nie od skazy białkowej ale dość duża... nie wiem czy to nie ta słynna trzydniowka.... kurde a jak mały przyjdzie na świat? Ehh

06.2015 - nasz aniołek:*
-
Starszy 10 a młodszy 5 i też wszyscy mówili że drugi poród raz dwa a okazało się zupełnie co innego. Mam nadzieję że teraz wymarzona córeczka pójdzie szybkoBlu wrote:Nawet nie strasz...
A dużą masz różnicę wieku między synami?
Mąż ma dzisiaj ostatnie wychodne (rocznica skończenia szkoły średniej), teść w pogotowiu jakby coś się działo
ale odpukać na razie wszystko mi przeszło 
Reni@, Blu lubią tę wiadomość

-
Wczoraj byłam na ostatniej wizycie. Z usg córcia waży 3500. Mam się zgłosić do polikliniki 28.09 w środę na 13-stą a cc będzie o 14-stej. Dostałam rozpiskę co mam zabrać ze sobą, więc tylko koszulę do karmienia, ciapy, kosmetyki (na wyjście fotelik). I nie jeść po śniadaniu tyle ile dam radę.
Mam obecnie +6 kg ale czuje jakby było duuuużo więcej. Odczuwam więzadła pachwinowe i kości spojenia mocno. Najlepiej teraz to leżeć więc korzystam z tego
a mąż donosi mi jedzenie do łóżka.
diewuszka86, mizzelka, Chwilka84, Sylwia91, Reni@, Kasik2, marlon, szynszyl, MMM2016, kkkaaarrr, Rutelka lubią tę wiadomość