X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, gratulacje!!!! Borysek rzeczywiście pokazał charakter od pierwszych chwil :) Kurczę, miałyśmy prawie identyczny termin, ciekawe kiedy Adaś zechce wybrać się na świat :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr GRTAULACJE:)i dzieki za opis, poszło Wam expresowo, dojść do 7 cm i tego za bardzo nie czuć-marzenie:)

Evella- wody przede wszytskim nie moga byc zielone, wtedy od razu na IP.

U nas jak zwykle cisza...lekkie napinania okresowe i tak juz od 5 dni...
    KUBA WYCHODŹ JUŻ-mamusia prosi:P

P.S-w Lidlu sa ciuszki dla niemowlaków, body, spodenki i sweterki.

kkkaaarrr, diewuszka86, marlon lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar

Gratulacje , otworzylas liste i to wierwszy dzien nowego miesiaca :) odpoczywaj Mamuska i ciesz sie malenstwem !! Duzo zdrowka i sil dla was :)

P.s my na etapie meczacych baczkow i kupek maly sie prezy robi czerwony jak burak i placze :/w tym tyg polozna ma byc drugi raz to zapytam cay moana mumcos dac bo zal mi tego malenkiego czlowieczka ktory tak sie meczy robiac kupke :(

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr super, gratulacje :)

Powodzenia na wizytach!

Dla chorowitków, małych i duzych zdrówka!

Ruletka, pielęgniarka cały czas kibicuje! Odzywajcie się co u was

Visenna powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 11:24

a.badziak, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki mam pytanie trochę z innej beczki odnośnie urlopu macierzyńskiego Ile przysługuje i trzeba wybierać jakiś papier do zakładu pracy ??:)

Maja
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje!!! :-) jesteś pierwsza październikowa :-) i to jeszcze z pierwszego dnia miesiąca :-)
    Brawo za poród! Spisałaś się mamuśka!
    Zdrówka dla Was!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki ;) z tej strony grudniówka 2016 ;)
    mam do Was pytanko bo być może juz macie ten zakup z głowy. Otóz moim problemem jest wózek :D możecie mi coś polecic?

ps przepraszam że tak z buciorami do Was wlazłam

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Mamuśki mam pytanie trochę z innej beczki odnośnie urlopu macierzyńskiego Ile przysługuje i trzeba wybierać jakiś papier do zakładu pracy ??:)

Maja tu masz trochę informacji i wnioski w zależności od tego czy będziesz brac urlop w pełnym wymiarze 52 tygodnie czy w częściach
    http://1.bp.blogspot.com/-Vj4RFsl5D4Q/Vq4LiesCjUI/AAAAAAAAJSM/IBMLQc4HgQ4/s1600/wnioski%2Bmacierzy%25C5%2584ski.png
    http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,19094572,urlop-macierzynski-wniosek-i-dokumenty-ktore-musisz-przygotowac.html
    http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=5913

a.badziak lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po pierwszym KTG w szpitalu. Nie wiem co mam myśleć. Jutro mam zrobić powtórkę ale nie mieli miejsc więc będę siedzieć od rana dopóki mnie nie poproszą. Tętno za szybkie. Lekka tachykardia jak to dr powiedziała oglądająca wynik ktg. Spojrzałam w domu na historyczne tętno i było bardzo zbliżone... Między 130 a 166. A dziś 165. Wcześniej dr prowadząca nic nie wspominała, że coś jest nie tak z tętnem. Zestresowałam się bardzo :( Niby te 166 to nie 200 ale jednak przekracza normę i w toku ciąży też przekraczało. Na ip mnie dziś nie skierowała, bo powiedziała że bez sensu bym siedziała kilka godzin, że mogę jutro przyjść. No takie atrakcje na sam koniec :(

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    mam do Was pytanko bo być może juz macie ten zakup z głowy. Otóz moim problemem jest wózek :D możecie mi coś polecic?

Witaj ;) My kupiliśmy wózek recaro citylife 3w1 czyli gondola, spacerówka i fotelik do auta. W miarę lekki (dla nas to istotne bo 4 piętro bez windy), zwrotny, ładny design, niemiecki producent więc mam nadzieję, że się sprawdzi. Cena 2800. Myśleliśmy jeszcze nad maxi cosi, ale był cięższy i mniejsze siedzisko.

palma lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin będzie dobrze. Jesteś pod kontrolą więc wszystko będzie ok. Ja mam arytmię, stwierdzoną tachykardię i jestem po ablacji więc też nie wiem jak mój organizm zareaguje podczas porodu. Trzymam kciuki i dawaj znać co i jak.

l54t4dr.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr cudowne wieści! cieszę się , że masz swojego Boryska już przy sobie!!

palma szczerze mówiąc to chyba mało która może polecić już swój wózeczek bo nie miała okazji jeździć :) oprócz oczywiście mam z kolejnym bobaskiem :)

a ja będę chyba chodzić w tej ciąży jak słoń! szyjka rozwarta na opuszek, nic się nie dzieje.. dostałam jeszcze zwolnienie na tydzień a jak nadal nie urodzę to w poniedziałek mam iść do szpitala. Teoretycznie mała waży 3300 g, ale dwa tyg temu ważyła 3260 więc już podejrzewam duży błąd pomiaru.
    Anieńka dziwne trochę, że w tym tygodniu nie zrobili Ci jeszcze USG, ja nawet dzisiaj miałam i lekarz na moment włączył 3D, ale ten dzieciaczek ma tam ciasno już.

ale już zrobiłam mały przegląd internetu i dziewczyny właśnie rodziły tak znienacka, rano wizyta u lekarza i nic a wieczorem już dzidziuś :) może też tak będę miała :D

diewuszka86, kkkaaarrr, aneta93, Reni@, Chwilka84, Ola_Ola, Blu, marlon, a.badziak lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Pumpkin będzie dobrze. Jesteś pod kontrolą więc wszystko będzie ok. Ja mam arytmię, stwierdzoną tachykardię i jestem po ablacji więc też nie wiem jak mój organizm zareaguje podczas porodu. Trzymam kciuki i dawaj znać co i jak.

Diewuszka, ale to małej dotyczy a nie mnie.
    Wiem, że wpływu na to nie mam ale jednak przykro mi się zrobiło. Mam nadzieje, że jutro powiedzą mi coś więcej.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Diewuszka, ale to małej dotyczy a nie mnie.
    Wiem, że wpływu na to nie mam ale jednak przykro mi się zrobiło. Mam nadzieje, że jutro powiedzą mi coś więcej.

Rozumiem. To przykre takie nerwy na sam koniec, ale lekarze na pewno będą wiedzieli co robić, żeby było dobrze. Zobaczysz jutro co i jak. Czekamy na dobre wieści.

Pumpkin lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin

hmm... u mnie w ciazy lekarz zwracal bardzo uwage na tetno malego zeby nie bylo za wysokie jak na ktg pojawilo sie kilka razy tetno 167,172 przy zapisie to zaraz pielegniarka przy mnie stala i patrzyla na zapis czy sie nie powtarza, nie wiem sama co o tym myslec...ale jesli mowisz ze masz tak cala ciaze to moze nie ma sie czym martwic ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, no właśnie mam mieszane uczucia bo to ktg w szpitalu, w którym ciąży nie prowadziłam, nie mają mojej historii. Nie zapytali jak to było tylko "orzekli" że lekka tachykardia. Dopiero w domu sprawdziłam na wydrukach tętno z wizyt. Tętno nie wyskoczyło nigdy wyżej niż 170. Zobaczymy co jutro powiedzą. Jakby było źle to pewnie by mnie zostawili od razu. Staram się myśleć pozytywnie. Zjem kawałek ciasta ;)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia polecam debridat na preżenie i w ogóle u nas przesło jak ręką odjął :)

nie jestem w stanie was nadrobić ale czasem wpadam. gratuluje wszystkim nowym mamusiom :) my dziś mamy wizyte u neurologa.

India9, a.badziak, kehlana_miyu, Kasik2 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, może wez jutro ze soba te wcześniejsze badania, niech sobie porównaja.
    Jakby było cos nie tak na pewno by Cie do szpitala skierowali nic sie nie martw i daj znac jutro.

Szynszyl, ja mam jutro wizyte i juz zapowieziałam ze pierwsze słowa jakie powiem dr to "prosze mnie ta zbadać, żebym z Kuba na rękach wyszła!!!!":)

Ola_Ola, Pumpkin, szynszyl, diewuszka86, Blu, Jutysia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:

My kupiliśmy emmaljunge, bo:
    -mieszkamy na przedmieściach i mamy dużo nie utwardzonych dróg, pola, lasy;
    -taki sam wózek ma moja szwagierka (warunki mieszkaniowe podobne) więc kierowaliśmy się jej odczuciami co do wózka
    -po piachu też się nieźle prowadzi, widziałam w akcji emmaljunge na plaży
    Z minusów to jest duży, zajmuje dużo miejsca w bagażniku i jest ciężki, na pewno nie jest to wózek do bloku bez windy.
    Wszystko zależy od tego jak mieszkasz, gdzie będziesz się "wypuszczać", czyli czego oczekujesz.
    Powodzenia w szukaniu ideału!

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka u mnie dzisiaj na fotelu tak długo "grzebał" i mówi, że przeprasza, że dzisiaj tak przeszkadza, to mu powiedziałam, że nie szkodzi może to zachęci do wyjścia :D

walleriana, Reni@, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ