Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kkkaaarrr GRTAULACJE:)i dzieki za opis, poszło Wam expresowo, dojść do 7 cm i tego za bardzo nie czuć-marzenie:)
Evella- wody przede wszytskim nie moga byc zielone, wtedy od razu na IP.
U nas jak zwykle cisza...lekkie napinania okresowe i tak juz od 5 dni...
KUBA WYCHODŹ JUŻ-mamusia prosi:P
P.S-w Lidlu sa ciuszki dla niemowlaków, body, spodenki i sweterki.kkkaaarrr, diewuszka86, marlon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKar
Gratulacje , otworzylas liste i to wierwszy dzien nowego miesiacaodpoczywaj Mamuska i ciesz sie malenstwem !! Duzo zdrowka i sil dla was
P.s my na etapie meczacych baczkow i kupek maly sie prezy robi czerwony jak burak i placze :/w tym tyg polozna ma byc drugi raz to zapytam cay moana mumcos dac bo zal mi tego malenkiego czlowieczka ktory tak sie meczy robiac kupkekkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Kkkaaarrr super, gratulacje
Powodzenia na wizytach!
Dla chorowitków, małych i duzych zdrówka!
Ruletka, pielęgniarka cały czas kibicuje! Odzywajcie się co u was
Visenna powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 11:24
a.badziak, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
Witajcie kobitki
z tej strony grudniówka 2016
mam do Was pytanko bo być może juz macie ten zakup z głowy. Otóz moim problemem jest wózekmożecie mi coś polecic?
ps przepraszam że tak z buciorami do Was wlazłamaniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Maja123 wrote:Mamuśki mam pytanie trochę z innej beczki odnośnie urlopu macierzyńskiego Ile przysługuje i trzeba wybierać jakiś papier do zakładu pracy ??
Maja tu masz trochę informacji i wnioski w zależności od tego czy będziesz brac urlop w pełnym wymiarze 52 tygodnie czy w częściach
http://1.bp.blogspot.com/-Vj4RFsl5D4Q/Vq4LiesCjUI/AAAAAAAAJSM/IBMLQc4HgQ4/s1600/wnioski%2Bmacierzy%25C5%2584ski.png
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,19094572,urlop-macierzynski-wniosek-i-dokumenty-ktore-musisz-przygotowac.html
http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=5913a.badziak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dziś po pierwszym KTG w szpitalu. Nie wiem co mam myśleć. Jutro mam zrobić powtórkę ale nie mieli miejsc więc będę siedzieć od rana dopóki mnie nie poproszą. Tętno za szybkie. Lekka tachykardia jak to dr powiedziała oglądająca wynik ktg. Spojrzałam w domu na historyczne tętno i było bardzo zbliżone... Między 130 a 166. A dziś 165. Wcześniej dr prowadząca nic nie wspominała, że coś jest nie tak z tętnem. Zestresowałam się bardzo
Niby te 166 to nie 200 ale jednak przekracza normę i w toku ciąży też przekraczało. Na ip mnie dziś nie skierowała, bo powiedziała że bez sensu bym siedziała kilka godzin, że mogę jutro przyjść. No takie atrakcje na sam koniec
-
palma wrote:Witajcie kobitki
mam do Was pytanko bo być może juz macie ten zakup z głowy. Otóz moim problemem jest wózekmożecie mi coś polecic?
ps przepraszam że tak z buciorami do Was wlazłam
WitajMy kupiliśmy wózek recaro citylife 3w1 czyli gondola, spacerówka i fotelik do auta. W miarę lekki (dla nas to istotne bo 4 piętro bez windy), zwrotny, ładny design, niemiecki producent więc mam nadzieję, że się sprawdzi. Cena 2800. Myśleliśmy jeszcze nad maxi cosi, ale był cięższy i mniejsze siedzisko.
palma lubi tę wiadomość
-
kkkaaarrr cudowne wieści! cieszę się , że masz swojego Boryska już przy sobie!!
palma szczerze mówiąc to chyba mało która może polecić już swój wózeczek bo nie miała okazji jeździćoprócz oczywiście mam z kolejnym bobaskiem
a ja będę chyba chodzić w tej ciąży jak słoń! szyjka rozwarta na opuszek, nic się nie dzieje.. dostałam jeszcze zwolnienie na tydzień a jak nadal nie urodzę to w poniedziałek mam iść do szpitala. Teoretycznie mała waży 3300 g, ale dwa tyg temu ważyła 3260 więc już podejrzewam duży błąd pomiaru.
Anieńka dziwne trochę, że w tym tygodniu nie zrobili Ci jeszcze USG, ja nawet dzisiaj miałam i lekarz na moment włączył 3D, ale ten dzieciaczek ma tam ciasno już.
ale już zrobiłam mały przegląd internetu i dziewczyny właśnie rodziły tak znienacka, rano wizyta u lekarza i nic a wieczorem już dzidziuśmoże też tak będę miała
diewuszka86, kkkaaarrr, aneta93, Reni@, Chwilka84, Ola_Ola, Blu, marlon, a.badziak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Pumpkin będzie dobrze. Jesteś pod kontrolą więc wszystko będzie ok. Ja mam arytmię, stwierdzoną tachykardię i jestem po ablacji więc też nie wiem jak mój organizm zareaguje podczas porodu. Trzymam kciuki i dawaj znać co i jak.
Diewuszka, ale to małej dotyczy a nie mnie.
Wiem, że wpływu na to nie mam ale jednak przykro mi się zrobiło. Mam nadzieje, że jutro powiedzą mi coś więcej. -
Pumpkin wrote:Diewuszka, ale to małej dotyczy a nie mnie.
Wiem, że wpływu na to nie mam ale jednak przykro mi się zrobiło. Mam nadzieje, że jutro powiedzą mi coś więcej.
Rozumiem. To przykre takie nerwy na sam koniec, ale lekarze na pewno będą wiedzieli co robić, żeby było dobrze. Zobaczysz jutro co i jak. Czekamy na dobre wieści.Pumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPumpkin
hmm... u mnie w ciazy lekarz zwracal bardzo uwage na tetno malego zeby nie bylo za wysokie jak na ktg pojawilo sie kilka razy tetno 167,172 przy zapisie to zaraz pielegniarka przy mnie stala i patrzyla na zapis czy sie nie powtarza, nie wiem sama co o tym myslec...ale jesli mowisz ze masz tak cala ciaze to moze nie ma sie czym martwic ? -
nick nieaktualnySarcia, no właśnie mam mieszane uczucia bo to ktg w szpitalu, w którym ciąży nie prowadziłam, nie mają mojej historii. Nie zapytali jak to było tylko "orzekli" że lekka tachykardia. Dopiero w domu sprawdziłam na wydrukach tętno z wizyt. Tętno nie wyskoczyło nigdy wyżej niż 170. Zobaczymy co jutro powiedzą. Jakby było źle to pewnie by mnie zostawili od razu. Staram się myśleć pozytywnie. Zjem kawałek ciasta
-
sarcia polecam debridat na preżenie i w ogóle u nas przesło jak ręką odjął
nie jestem w stanie was nadrobić ale czasem wpadam. gratuluje wszystkim nowym mamusiommy dziś mamy wizyte u neurologa.
India9, a.badziak, kehlana_miyu, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Pumpkin, może wez jutro ze soba te wcześniejsze badania, niech sobie porównaja.
Jakby było cos nie tak na pewno by Cie do szpitala skierowali nic sie nie martw i daj znac jutro.
Szynszyl, ja mam jutro wizyte i juz zapowieziałam ze pierwsze słowa jakie powiem dr to "prosze mnie ta zbadać, żebym z Kuba na rękach wyszła!!!!"Ola_Ola, Pumpkin, szynszyl, diewuszka86, Blu, Jutysia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
palma wrote:Witajcie kobitki
ps przepraszam że tak z buciorami do Was wlazłam
My kupiliśmy emmaljunge, bo:
-mieszkamy na przedmieściach i mamy dużo nie utwardzonych dróg, pola, lasy;
-taki sam wózek ma moja szwagierka (warunki mieszkaniowe podobne) więc kierowaliśmy się jej odczuciami co do wózka
-po piachu też się nieźle prowadzi, widziałam w akcji emmaljunge na plaży
Z minusów to jest duży, zajmuje dużo miejsca w bagażniku i jest ciężki, na pewno nie jest to wózek do bloku bez windy.
Wszystko zależy od tego jak mieszkasz, gdzie będziesz się "wypuszczać", czyli czego oczekujesz.
Powodzenia w szukaniu ideału!