X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • soraya Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog stokrotki najlepsze :D

Little Frog, stokrotka25 lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Laski!
    Jaroszka, dzielna jesteś, nie ma co!
    Mika, bardzo Ci współczuję! Nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji... ;/
    Anaa...malutka zjawiskowa <3 Już nie mogę się doczekać Ignasia <3
    A co do prezentów...kwiaty dostaję nawet często i bez okazji:) najbardziej lubię sezon tulipanowy ;) ale kocham tez frezje...to wspomnienie z dzieciństwa, kiedy tata kupował mamie...
    Najpiękniejszy prezent od męża...hmmm... w dniu ślubu dostałąm od niego wiersz... piękny, wzruszający... nic dziwnego, ze cały dzień byłam wzruszona i myślałam, że nie dokończe przysięgi-tak płakałam! :D
    Moja koleżanka natomiast, nie mając pomysłu na walentynki, kupiła facetowi książkę o Holocauście :D

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Little Frog, stokrotka25, agaton, soraya, lojkalojka, aanaa lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamuśki
    Jaroszka dałaś rade :* silna jesteś :*

ja uciekam na weekend odezwe się dopiero w poniedziałek
    dzisiaj u mnie będzie 25 osób a jutro 15 :D trza się szykować do imprezy :D dobrze ze Mamusia upiecze mi ciasta :)

miłego weekendu i trzymajcie kciuki żebym go wytrzymała :) a w pon mogę już rodzić :D

Lexie, madu, jaroszka, Fatim, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, estrella, Nynusia, agaton, Bąbelek, soraya, lojkalojka lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurde od rana boli mnie brzuch, 3 razy mnie przeczyscilo, jak tak patrzę to mam skurcze co 10 minut. Kurde, miala tak któraś? Wzięłam duphaston, 2 tabletki magnezu i nospe, idę sie wykąpać, moze przejdzie. Miala tak, któraś? Moze czymś sie podtrułam? Cholera

km5st5odymuuq2ts.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa mój żołądek też cierpi, co do skurczy to są raczej przygotowujące te docelowe podobno tak cholernie bolą, że nie da się ich z niczym innych pomylić :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka przekap się i jak nie przejdzie to koniecznie na IP lec ! Koniecznie .

Laski Ja mam takie zaparcia ze jeść nie mogę kuzwa ... Czuje jak jelita nie przyjmują , Cisna się aż małego ruchy słabo czuje od dwóch dni ... Cofa mnie aż wszystko. Mam czopki glicerynowe i myślę nad nimi żeby wziąć ale boje się kurcze ze jak zacznie mnie czyścić to pojawia się skurcze nie daj boże , co sadzicie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zasnęłam!!! Dopiero sie obudziłam, ale juz zdążyłam Was nadrobić!
    E tam! Jaka dzielna!!! Głupia !!!! To była loteria, niewiadomo było jak to bedzie, na moje szczęście wyszło ok....ale dzieki dziewczyny :*
    Jeszcze zwrócę sie do zakręconej, mam nadzieje ze nie czujesz sie zle z tym, ze nie poszłaś. Ty miałaś zupełnie inne relacje z babcia niż ja, duzo bliższe i cieplejsze....ja tak naprawdę za dużego kontaktu z babcia nie miałam przez tego jej Alzheimera....poza tym to nie byka typowa babcia - wiecznie gdzies latała :D pół życia spędziła w USA...a ja miałam żal do siebie za ten kiepski kontakt z nią i chciałam ten ostatni raz sie z nią "zobaczyć"
    I to ja jestem dumna z Ciebie, wlasnie za to, nie poszłaś, bo to jes dopiero wyczyn!!!! Wzięłaś odpowiedzialność za tego małego człowieka, który sie w Tobie rozwija - myślałaś o Oskarze, a nie o sobie - to jest warte pochwały :*

To teraz juz serio - koniec Smutasów :)

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, Lexie, stokrotka25, estrella, Magnosia, Nynusia, agaton, lojkalojka, aanaa lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikus słodziaku !!! Co ta druga płeć nawywijala !!! Czytam i nie wierze no powinnas mu przetrzepać dupsko!!!
    Dziewczyny i co tu zrobic zeby dobrze chłopa wychować, no bo patrzcie ile tego sie porozlazilo po świecie....
    Mika Twój maz napewno jest kochanym człowieczkiem, ale pamietajmy, ze te wszystkie akcje jakie nam fundują i zachowania to wina złego wychowania! Ja wychodzę z założenia, ze potem my musimy ich na nowo wychowywać.
    Skąd mu w ogóle przyszło do głowy zeby Ci nie mowić o tym, ze mieszkania nie opłacił. Przeciez każdy kurwa wie, ze kłamstwo ma krótkie nogi...i do tego Ty w ciazy no i przeciez juz raz pokazałaś na co Cie stać....a on niczego sie nie nauczył?!
    Ręce i cycki opadają....

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na tym etapie nie brałabym czopków glicerynowych, mi od 3 dni przelewało się w jelitach zastanawiam się co mogłam takiego zjeść

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol jest tak jakby wlasnie chciało mi sie bardzo dwójkę ;) ale idę na kibelek i nic. W czwartek odstawilam duphaston, moze to od tego

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Agatka przekap się i jak nie przejdzie to koniecznie na IP lec ! Koniecznie .

Laski Ja mam takie zaparcia ze jeść nie mogę kuzwa ... Czuje jak jelita nie przyjmują , Cisna się aż małego ruchy słabo czuje od dwóch dni ... Cofa mnie aż wszystko. Mam czopki glicerynowe i myślę nad nimi żeby wziąć ale boje się kurcze ze jak zacznie mnie czyścić to pojawia się skurcze nie daj boże , co sadzicie

Bierz te czopki albo kup sobie ten syropek lactulosan( chyba tak)
    Nic ci nie bedzie ja sobie przeciez wodę w pupę lalam i tez mnie wtedy przeczyscilo! Potem poprostu weźmiesz nospe i do wyrka leżeć

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lepiej zeby cię przeczyscilo niż masz zatruwać organizm, bo tak jest jak sie długo nie wypróżniasz....

agaton lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co??? Właśnie wstałam bo R o 4 do pracy jechał to kanapki robiłam,zasnęłam przed 7 a teraz facet matki R coś tnie piłą ręczną nad naszym sufitem i zaraz pęknie mi głowa. Za 2godziny wraca R i tak jak mechanik kazał jedziemy po autko. Silnik pracuje super,ale facet dzisiaj chciał sam sprawdzić. Ciekawe ile zabulimy...

Wstaje bo nawet leżeć się nie da przecież...płakać mi się chce...zupełnie jakby mi to za drzwiami robił taki hałas...mam dosyć tego miejsca ;(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim moja koleżanka od 30 tygodnia stosowała jak tylko czuła parcie i nic jej nie było.
    Czopki glicerynowa sa przeciez przeznaczone dla kobiet w ciazy. Poza tym tez niekoniecznie moze jej pomoc, na każdego to nie działa....

Zakręcona spróbuj jeszcze założyć rękawiczkę palec namoczyć w mydle i wsunąć w pupę!

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wspolczuje Ci z nimi masakra ... ;/
    Oby za autko duzo nie skasowal !

Jaroszka ale mi brakowalo Twoich postów ! Dobrze ze jestes dobra duszyczko ! :*

A ja tez sie wkurzylam ! Przyjechal bus po mame ... wszyscy mili fajni ludzie wyszli na papieroska postalismy , mama wsiada i bylo miejsce z tylu pomiedzy dwiema osobami albo z przodu wygodnie bo tylko jedna babka siedziala otwieram drzwi i mowie do mamy zeby tu usiadla bo wygodnie i mowie do tej babki tak milutko " no bedzie Pani miala towarzystwo " a ona do mnie ... " NIE !" jeb zapiela pasy to jej jeblam drzwiami i mowie do mamy zeby tu siedziala , kurde ona biedna zestresowana i jeszcze taka kur...ę trafila juz jej mialam cos powiedziec ale nie chcialam zeby mamie bylo przykro ;/ Mam nadzieje ze te babsko szybko wysiadzie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 10:36

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wiem, że są dla kobiet w ciąży, bo sama używałam :)
    natomiast położna mi mówiła, że jak jest blisko terminu to parcie jak do 2 może powodować skurcze, niby są rozkurczowe, ale muszą powodować ruch jelit żeby wypróżnić. nie wiem, najlepiej się lekarza spytać, nie chcę nikogo wprowadzać w błąd :) lewatywy też nie można podobno robić przed terminem tylko w dniu porodu

jaroszka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa masakra z takimi ludźmi, pretensje do życia mają czy jak ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    szczęśliwa masakra z takimi ludźmi, pretensje do życia mają czy jak ?

Nie mam pojecia... juz jej mialam mowic czy to jej prywatny bus i wykupione miejsce bo ja to bym nie popuscila ale moja mama jest taka bezkonfliktowa i nie lubi , ktos jej cos powie to ona zaciska zeby i nic nie odpowie chociaz nie wiem co wiec nie chcialam jej stresowac bo dluga droga przed nia a jakbym sie odezwa to ona by pozniej miala ... No i sie okazalo ze ta baaba jedzie do tej samej miejscowosci ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że droga szybko wam zleci, daj mamie gazetę ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, no babsko okropne :| Nie dziwię się, że nikt koło niej miejsca nie zajął wcześniej...
    No i już wiemy po kim Ty jesteś taka bezkonfliktowa! ;)

A mój mąż dziś rano poinformował mnie, że sąsiedzi się wyprowadzają. To ja sobie myślę - no pięknie, oni tacy bezproblemowi, dwójka dzieci, spokój, na weekendy często ich nie ma, ogródek mamy wspólny, to nie było nigdy problemu, żeby grilla zrobić czy coś. A teraz kto wie jacy będą ich następcy, a tu teraz cisza nam się przyda, bo dziecko już niedługo pojawi się na świecie...no całą analizę za i przeciw w głowie zrobiłam...
    Ale dzwonił mi przed chwilą, że jednak nie, bo gdzieś tu niedaleko jest odgrodzona połowa parkingu i pełno samochodów stoi, a w bagażnikach mają rzeczy do sprzedania i jak chcę, to żebym jechała. A ja to tak średnio przepadam za grzebaniem w starociach. Wiem, że można za grosze wyłowić niezłe perełki, ale ja nie mam do tego cierpliwości ;] Poza tym samej mi się nie chce. Ahhhhh, że też on musi pracować w soboty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 10:49

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ