X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek no masz w normie ale niższej tak samo ale jest ok . Malowodzie dopiero od 5 się zaczyna .
    Polkosia rozumiem rozumiem .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Kurde no nie straszcie... Ja wiem o normach 5-20. Zawsze miałam 12 a teraz w poniedziałek już 8. Jutro mam wizyte u swojego gin, bez usg, musze dopytać o wiele spraw...

No ja tak samo znam te normy 5-20 i jak wód jest na granicy 5-6 to jest powód do niepokoju, ale na pewno nie AFI 10...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Praskiego jadę, bo tam już byłam i miałam się zgłosić na zdjęcie pessara, więc od razu uderzę w tym kierunku. No i nie muszę całej tej papierkologii ogarniać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, agania to git. Jutro dopytam jeszcze swojego gin.

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku dopytaj pewnie , spokojniejsza bedziesz:) ogólnie wody juz coraz bliżej porodu to zmniejszają się , wiadomo dziecko rośnie , u niektorych mogą cieknac wody czy cos. Ja mam nadzieje , ze moja ginekolog w środę za tydzień na wizycie pomierzy mi to wszystko bo jasny szlak mnie trafi jak nie ...
    Chcialabym znać wagę małego, wody , jak się ma ogólnie itp czy się nie przekrecil i lepiej zeby to zrobiła bo się wkurwie ze place 120 zł za wizytę a ostatnio mi pierwszy raz nie zrobiła ... :-/ a zaplacilam 170 zł za wizytę bo 50 zł jeszcze gbs , a i wyniki mam w środę: o boje się laaaa: p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 17:58

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Seks z pessarem jest taki sam jak seks bez pessara:) Na co dzien tez chyba nie czujesz,ze go masz,prawda?
    A jak Polkosia chce ta przyjemnoscia przyspieszac porod to czemu by nie ;)

Pewnie, ja jej zazdraszczam wręcz! :D
    Ja mam zakaz od gina, więc nie wiem czy jest różnica 'z', bo się trzymam zakazu ;)
    Bardziej tu chodzi o psychiczne nastawienie, że coś może się stać, zsunąć, cokolwiek, no po prostu jak nie możemy to nie i koniec, bo dla mnie najważniejsze jest żeby dotrwać do terminu. Przyjemności można sobie odbić później. Polkosia to co innego, bo ciąża donoszona, więc jak lekarz nie widzi p/wskazań to jasne czemu nie.

Asieńka dzielna kobietka jesteś! Florianek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 17:58

PePePe lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam napisane na ostatnim usg afi-141mm. co to oznacza?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika moim zdaniem dobry wybor dla rocznego bobaska ;)

Polkosia tylko bez nerwow, Klementynka rosnie jak na drozdzach, bedzie tak ze chwila moment i bedziesz ja miec przy sobie ;)

Mikejla lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja 4 tyg temu mialam AFI 6,6. I nikt nie panikowal. Mialam pic wiecej i tyle.

Bąbelek lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że lekarz za bardzo naszą Polkosię nastraszył :/

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Pewnie, ja jej zazdraszczam wręcz! :D
    Ja mam zakaz od gina, więc nie wiem czy jest różnica 'z', bo się trzymam zakazu ;)
    Bardziej tu chodzi o psychiczne nastawienie, że coś może się stać, zsunąć, cokolwiek, no po prostu jak nie możemy to nie i koniec, bo dla mnie najważniejsze jest żeby dotrwać do terminu. Przyjemności można sobie odbić później. Polkosia to co innego, bo ciąża donoszona, więc jak lekarz nie widzi p/wskazań to jasne czemu nie.

Asieńka dzielna kobietka jesteś! Florianek <3

Nam niby tez lekarz mowil,ze moznaby sie wstrzymac,ale ... jestesmy tylko ludzmi :) Kilka razy zaszalelismy z pessarem i nic sie nie dzialo. Rozmawialam z lekarka w tej kwestii i to bardziej chodzi o ewentualne skurcze,ktore moze spowodowac orgazm i infekcje,ktore moga sie pojawic z tym "cialem obcym". Ja Cie oczywiscie do niczego nie namawiam,ale wiem,ze seks z pessarem jest mozliwy i niekoniecznie musi sie cos wtedy stac. Ja pessar mam juz od 2 mcy i wszystko sie z nim da:)

polkosia lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka , ze masz AFI 14,1 cm:)
    Agania najwidoczniej

Arielka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to ładnie zabuliłaś kasy.. to co ona Ci robiła oprócz tego wymazu na GBS? :/

atdc6iyehd9qphks.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mowicie to chyba naprawde niepotrzebnie Polkosie nastraszyli,ale sprawdzic nie zaszkodzi. Zreszta,ktora z nas by nie pojechala gdyby lekarz kazal? A nawet jesli mialaby rodzic- Klementynka duza i po sterydach,wiec na pewno wszystko bedzie dobrze!

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek ogolnie wiesz zawsze mierzyła cisnienie , ważyła , sprawdzała palcami szyjkę potem przez USG , potem USG brzucha , wiadomo rozmowa , recepty itp ... A teraz zrobiła wymazg gbs , palcowo sprawdzila , recepta , rozmowa i nara ... :-/ pierwszy raz tak .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    kurcze ja wiem ze nie mozna ale w automacie stojąc w korku to co sie moze stac? zadzwoilam tylko do kumpeli czy jest w pracy bbo bede obok i moge zajsc. Prędkośc auta 0km/h
    No chyba, że tak, to bym Ci nie strzeliła w łeb za to ;) ale nie napisałaś tego od razu ;)

ZakręconaOna, agaton, IviQ lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Z tego co mowicie to chyba naprawde niepotrzebnie Polkosie nastraszyli,ale sprawdzic nie zaszkodzi. Zreszta,ktora z nas by nie pojechala gdyby lekarz kazal? A nawet jesli mialaby rodzic- Klementynka duza i po sterydach,wiec na pewno wszystko bedzie dobrze!
    No nikt nie mówi , ze nie pojechalby. Pewnie większość z Nas by juz była na IP , mówimy tylko ze nie potrzebnie ja nastraszyli :)
    Dokładnie , Klementysia dużą babeczka jest , poradzi sobie wiadomo tym bardziej po sterydach , bez nich juz by sobie pięknie poradziła . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka gratuluję pięknego synusia!

Moja Majka dzisiaj parę razy grzebała w szyjce od wewnątrz ;p Średnie uczucie.
    Mikejla wrote:
    Znalazłam takiego laptopa edukacyjnego i autko tez edukacyjne :)

Super! Zabawki edukacyjne to dla mnie najlepsze wybory! Uważam, że jeśli można pomóc dziecku przez zabawę się rozwijać, to powinno się z tego korzystać.

Mikejla lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Asieńka gratuluję pięknego synusia!

Moja Majka dzisiaj parę razy grzebała w szyjce od wewnątrz ;p Średnie uczucie.

Super! Zabawki edukacyjne to dla mnie najlepsze wybory! Uważam, że jeśli można pomóc dziecku przez zabawę się rozwijać, to powinno się z tego korzystać.
    Mój mały tez ! Miałam wrażenie , ze drapie mnie tam paznokciem haha takie srobanie dziwne

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dzięki za wyjaśnienie:) Ja nie wiem każdy mi mówi, że mam mały brzuszeka tu wód z tego co widze poro w porównaniu z niektórymi, mały tez spory bo 3 kilo i gdzie to wszystko się mieści :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ