X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek no masz w normie ale niższej tak samo ale jest ok . Malowodzie dopiero od 5 się zaczyna .
    Polkosia rozumiem rozumiem .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Kurde no nie straszcie... Ja wiem o normach 5-20. Zawsze miałam 12 a teraz w poniedziałek już 8. Jutro mam wizyte u swojego gin, bez usg, musze dopytać o wiele spraw...

No ja tak samo znam te normy 5-20 i jak wód jest na granicy 5-6 to jest powód do niepokoju, ale na pewno nie AFI 10...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Praskiego jadę, bo tam już byłam i miałam się zgłosić na zdjęcie pessara, więc od razu uderzę w tym kierunku. No i nie muszę całej tej papierkologii ogarniać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, agania to git. Jutro dopytam jeszcze swojego gin.

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku dopytaj pewnie , spokojniejsza bedziesz:) ogólnie wody juz coraz bliżej porodu to zmniejszają się , wiadomo dziecko rośnie , u niektorych mogą cieknac wody czy cos. Ja mam nadzieje , ze moja ginekolog w środę za tydzień na wizycie pomierzy mi to wszystko bo jasny szlak mnie trafi jak nie ...
    Chcialabym znać wagę małego, wody , jak się ma ogólnie itp czy się nie przekrecil i lepiej zeby to zrobiła bo się wkurwie ze place 120 zł za wizytę a ostatnio mi pierwszy raz nie zrobiła ... :-/ a zaplacilam 170 zł za wizytę bo 50 zł jeszcze gbs , a i wyniki mam w środę: o boje się laaaa: p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 17:58

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Seks z pessarem jest taki sam jak seks bez pessara:) Na co dzien tez chyba nie czujesz,ze go masz,prawda?
    A jak Polkosia chce ta przyjemnoscia przyspieszac porod to czemu by nie ;)

Pewnie, ja jej zazdraszczam wręcz! :D
    Ja mam zakaz od gina, więc nie wiem czy jest różnica 'z', bo się trzymam zakazu ;)
    Bardziej tu chodzi o psychiczne nastawienie, że coś może się stać, zsunąć, cokolwiek, no po prostu jak nie możemy to nie i koniec, bo dla mnie najważniejsze jest żeby dotrwać do terminu. Przyjemności można sobie odbić później. Polkosia to co innego, bo ciąża donoszona, więc jak lekarz nie widzi p/wskazań to jasne czemu nie.

Asieńka dzielna kobietka jesteś! Florianek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 17:58

PePePe lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam napisane na ostatnim usg afi-141mm. co to oznacza?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika moim zdaniem dobry wybor dla rocznego bobaska ;)

Polkosia tylko bez nerwow, Klementynka rosnie jak na drozdzach, bedzie tak ze chwila moment i bedziesz ja miec przy sobie ;)

Mikejla lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja 4 tyg temu mialam AFI 6,6. I nikt nie panikowal. Mialam pic wiecej i tyle.

Bąbelek lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że lekarz za bardzo naszą Polkosię nastraszył :/

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Pewnie, ja jej zazdraszczam wręcz! :D
    Ja mam zakaz od gina, więc nie wiem czy jest różnica 'z', bo się trzymam zakazu ;)
    Bardziej tu chodzi o psychiczne nastawienie, że coś może się stać, zsunąć, cokolwiek, no po prostu jak nie możemy to nie i koniec, bo dla mnie najważniejsze jest żeby dotrwać do terminu. Przyjemności można sobie odbić później. Polkosia to co innego, bo ciąża donoszona, więc jak lekarz nie widzi p/wskazań to jasne czemu nie.

Asieńka dzielna kobietka jesteś! Florianek <3

Nam niby tez lekarz mowil,ze moznaby sie wstrzymac,ale ... jestesmy tylko ludzmi :) Kilka razy zaszalelismy z pessarem i nic sie nie dzialo. Rozmawialam z lekarka w tej kwestii i to bardziej chodzi o ewentualne skurcze,ktore moze spowodowac orgazm i infekcje,ktore moga sie pojawic z tym "cialem obcym". Ja Cie oczywiscie do niczego nie namawiam,ale wiem,ze seks z pessarem jest mozliwy i niekoniecznie musi sie cos wtedy stac. Ja pessar mam juz od 2 mcy i wszystko sie z nim da:)

polkosia lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka , ze masz AFI 14,1 cm:)
    Agania najwidoczniej

Arielka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to ładnie zabuliłaś kasy.. to co ona Ci robiła oprócz tego wymazu na GBS? :/

atdc6iyehd9qphks.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mowicie to chyba naprawde niepotrzebnie Polkosie nastraszyli,ale sprawdzic nie zaszkodzi. Zreszta,ktora z nas by nie pojechala gdyby lekarz kazal? A nawet jesli mialaby rodzic- Klementynka duza i po sterydach,wiec na pewno wszystko bedzie dobrze!

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek ogolnie wiesz zawsze mierzyła cisnienie , ważyła , sprawdzała palcami szyjkę potem przez USG , potem USG brzucha , wiadomo rozmowa , recepty itp ... A teraz zrobiła wymazg gbs , palcowo sprawdzila , recepta , rozmowa i nara ... :-/ pierwszy raz tak .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    kurcze ja wiem ze nie mozna ale w automacie stojąc w korku to co sie moze stac? zadzwoilam tylko do kumpeli czy jest w pracy bbo bede obok i moge zajsc. Prędkośc auta 0km/h
    No chyba, że tak, to bym Ci nie strzeliła w łeb za to ;) ale nie napisałaś tego od razu ;)

ZakręconaOna, agaton, IviQ lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Z tego co mowicie to chyba naprawde niepotrzebnie Polkosie nastraszyli,ale sprawdzic nie zaszkodzi. Zreszta,ktora z nas by nie pojechala gdyby lekarz kazal? A nawet jesli mialaby rodzic- Klementynka duza i po sterydach,wiec na pewno wszystko bedzie dobrze!
    No nikt nie mówi , ze nie pojechalby. Pewnie większość z Nas by juz była na IP , mówimy tylko ze nie potrzebnie ja nastraszyli :)
    Dokładnie , Klementysia dużą babeczka jest , poradzi sobie wiadomo tym bardziej po sterydach , bez nich juz by sobie pięknie poradziła . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka gratuluję pięknego synusia!

Moja Majka dzisiaj parę razy grzebała w szyjce od wewnątrz ;p Średnie uczucie.
    Mikejla wrote:
    Znalazłam takiego laptopa edukacyjnego i autko tez edukacyjne :)

Super! Zabawki edukacyjne to dla mnie najlepsze wybory! Uważam, że jeśli można pomóc dziecku przez zabawę się rozwijać, to powinno się z tego korzystać.

Mikejla lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Asieńka gratuluję pięknego synusia!

Moja Majka dzisiaj parę razy grzebała w szyjce od wewnątrz ;p Średnie uczucie.

Super! Zabawki edukacyjne to dla mnie najlepsze wybory! Uważam, że jeśli można pomóc dziecku przez zabawę się rozwijać, to powinno się z tego korzystać.
    Mój mały tez ! Miałam wrażenie , ze drapie mnie tam paznokciem haha takie srobanie dziwne

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dzięki za wyjaśnienie:) Ja nie wiem każdy mi mówi, że mam mały brzuszeka tu wód z tego co widze poro w porównaniu z niektórymi, mały tez spory bo 3 kilo i gdzie to wszystko się mieści :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ