X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny bylam dzisiaj na spotkaniu z polozna w szpitalu zbadala mnie na ktg skurcze do 50 ale... szyjka dluga zamknieta i bardzo waska wiec na porod szybki mam sie nie nastawiac :( wogole bede miala ciezko urodzic sn bo mala wazy juz 4 kg.. eh a nie wiem czy lekarz mi da skierowanie na cc czy nie beda mi kazali sie meczyc najpierw.. :( jak wczesniej sie wogole nie stresowalam tak teraz juz zaczelam :( za tydziwn ide do mojego gina i bede pytac o to cc :(
    Gratuluję wszystkim nowym mamom jak wam zazdroszcze ze macie juz malenstwa przy sobie :*

relgrl68722yz04m.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Witajcie dziewczyny bylam dzisiaj na spotkaniu z polozna w szpitalu zbadala mnie na ktg skurcze do 50 ale... szyjka dluga zamknieta i bardzo waska wiec na porod szybki mam sie nie nastawiac :( wogole bede miala ciezko urodzic sn bo mala wazy juz 4 kg.. eh a nie wiem czy lekarz mi da skierowanie na cc czy nie beda mi kazali sie meczyc najpierw.. :( jak wczesniej sie wogole nie stresowalam tak teraz juz zaczelam :( za tydziwn ide do mojego gina i bede pytac o to cc :(
    Gratuluję wszystkim nowym mamom jak wam zazdroszcze ze macie juz malenstwa przy sobie :*
    Kochana wiesz jak to jest , teraz jest długa i nie zanosi się na szybki poród a może będzie tak , ze za parę dni szyjka samoistnie się skróci i wyladujesz na pordowce:) spokojna główka . :* musisz kochana czekać no co zrobisz . Seksic się dużo , sprzątac w domu i latać po schodach , może cos da

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta urodziła także gratulacje <3

Mnie też by się przydał jakiś przeterminowany produkt bo od dwóch dni jem wszystko co możliwe a w kibelku nie byłam także już czuję jak.moje jelita się spinaja :/

Pojechałam do Ikea a tam windy nie działały i miałam tyle schodów do pokonania a tu nic nawet bólu żadnego to nie wywołało.

Zak współczuję tego bólu oby szybko przeszło :*

Ewalika u Nas kierują na cc od ok 4kg wiec może i u Ciebie skierowanie dadza

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma a wiesz ze się zastanawialam właśnie skad wiedzialas :D mi tez się nieraz ktoś z forum śni i właśnie te avatary haha :D

Zuzka jest na świecie ! Zdjęcie na FB <3. Slicznootka !

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona obys miala racje tylko ten waski kanal rodny mnie jeszcze martwi.. no nic po wizycie u lekarza jesli nie dostane skierowania to pojdziemy do prywatnej kliniki i zaplacimy za cc jesli nic sie nie zmieni trudno..
    Nynusia u nas teoretycznie tez jak jest kolo 4kg to kieruja na cc ale wiele zalezy od lekarza niestety :(
    Dziewczyny jakie macie sposoby na zgage? Oszaleje przez nia :( co bym nie zjadla czy sie napila to mam zgage :(

relgrl68722yz04m.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Zakrecona obys miala racje tylko ten waski kanal rodny mnie jeszcze martwi.. no nic po wizycie u lekarza jesli nie dostane skierowania to pojdziemy do prywatnej kliniki i zaplacimy za cc jesli nic sie nie zmieni trudno..
    Nynusia u nas teoretycznie tez jak jest kolo 4kg to kieruja na cc ale wiele zalezy od lekarza niestety :(
    Dziewczyny jakie macie sposoby na zgage? Oszaleje przez nia :( co bym nie zjadla czy sie napila to mam zgage :(
    Ja niestety nie mam sposobu gdyż nic na mnie nie działa: (
    Uuuu to jak 4 kg dziecko a pewnie dobije do 4,5 jeszcze i wąski kanał rodny to nawet uważam ze mnie ma co się męczyć z SN bo nie uda się bankowo , przynajmniej takie moje zdanie , nameczysz SiE o tyle ...
    A i tak skonczy się cesarka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika zgaga jest ze mną cały czas co bym tylko zjadla i niestety nic mi nie pomaga czasami łagodzi mi guma miętowa ale to czasem i na chwilę

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, mam ten sam problem. Mi trochę pomaga owocowe Rennie :) Ale też staram się tym za dużo nie faszerować.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renni dziala owszem ale tylko na chwile :( eh to widzę ze zgaga to dosc powszechny problem w ciazy.. kiedys dzialalo po prostu mleko a teraz to juz chyba za duzy ucisk macicy mamy..
    Zakrecona no wlasnie tez mysle ze nie ma sensu zebym probowala sn a szkoda bo bardzo bym chciala ale jak ma mnie tam nie daj boze porozrywac to ja dziekuje..
    Zobaczymy co lekarz zadecyduje..
    Czy mi sie wydaje czy ss dawno sie nie odzywala?
    Ursa chyba tez tylko na fb pisze?

relgrl68722yz04m.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt Ursa na forum i SS dawno się nie odzywaly , bardziej na FB ...
    Pewnie , nie ma co ryzykowac żebyś jeszcze dodatkowo zabieg tam w środku miała jakiś jak popeka Ci więcej niż wejście do pochwy ... :-/ w takim wypadku sama uważam cesarke za najlepsze rozwiązanie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff uprasowałam ciuszki, które miałam uprasować... jestem zgrzana cała od tej pary! a to nawet nie połowa!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma do spania juz idź a nie męczysz się przy tych ciuszkach kochana . . . nie uciekna , jutro dokonczysz . :)

Ja juz uciekam , dobranocki.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wlasnie napisala na fb ze urodzila!
    Gratulacje!
    Mamy kolejnego chlopaka!;)

Little Frog, nat_alia, Bąbelek, Nynusia, zakocona, annggela, agaton, Blondik, estrella, soraya, maluda lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski , nasze pazdziernikowe rozpakowuja się w tempie takim szybkim , ze szok ! :o
    Gratulacje dla mamy nowej :*:*:*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie męczę, skończyłam :) ale gdybym się za to nie zabrała dziś to nie wiem kiedy... ja to już tak mam. potrafię w śrdku nocy się za coś zabrać bo muszę teraz i koniec, a właśnie mniw tak B. wkurw... że mam ochotę jeszcze coś zdziałać tylko nie będę sąsiadom hałasować... faceci to są jednak dupki!

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaaa, Ursa gratuluje!

Ależ się dziewczyny rozkrecily :)

Ja nie się od godziny. Krece się z boku na bok. Coś mi się wydaje, że będę dziś jak zombie, a mam na 14 wizytę u położnej.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek !

Zabka Ja mam z położna spotkanie dziś o 13:15 :)

Wiedźma a cóż Ci maz zrobił takiego ??

Wyobrazcie sobie , ze Ja dziś nie wstalam ani razu nawet na siusiu ! Od pol h jestem na nogach bo Mama do pracy idzie do wstalam z nią wypić herbatke , pogadac chwile i znów do wyrka wskoczylam:)
    Boli na razie nie ma wiec lajctowo mi się żyje na ta chwilę: p
    Jedyne co to mam miedzy cipka a biodrami w tym obrębie takie lekkie parcie , tam cos jakby utkwilo !

No a ogólnie to październikowe mamuski lecaaaaaaaa jak burza. ! :D

Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już również nie śpię od godziny... kręcę się z boku na bok :/ boli mnie brzuch jak na okres :/ wstałam i kręcę się na piłce i czekam na ruchy syna

Ursa gratulacje :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, Zeta gratuluje :) :)

Mnie bola zebra strasznie po prawej stronie, tak mnie uciska mala, ze masakra. Jednoczesnie cisnie mnie w krocze.

Zakrecona,ja wstawalam ze 4 razy na siku. Ale moglam spac przynajmniej. Jestem w szoku, ze dopiero sie przebudzilam.

Dziewczyny, ja to mam nadzieje, ze zostanie nas troche na pazdziernik :D

A nie chce Was martwic - bedzie pelnia 28.09 :D i to jakas "krwawa" :P

http://pl.blastingnews.com/swiat/2015/09/zacmienie-superksiezyca-i-krwawy-ksiezyc-juz-wkrotce-kiedy-ogladac-wyjatkowe-zjawiska-00569825.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 05:49

Nynusia, stokrotka25, soraya, maluda lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green Ja zostaje na październik na pewno , na wrzesień się nie pisze jeszcze:) hehe
    Mówisz , ze aż taka krwawa pełnia ma być ? O lala to się tu dieciaszkow posypie:) ta , my patrzymy a w pełnie właśnie ani jeden haha: D

Natalia no to musisz czekać , Ty to juz w tym tygodniu jesteś takim , ze siedzisz na bombie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2384 2385 2386 2387 2388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ