X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo koleżanek a zwłaszcza z pracy wiec one tak wydzwaniaja co chwile o sprawy związane z pracą a dodatkowo pytają a moja przyjaciółka to wie żeby nie pytać bo to samo przechodziła rok temu urodziła 12 dni po terminie i chciała zabić każdego kto zapytał Rodzisz, urodziłas ?

l22nhdgeccid541p.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nutellę jem łyżeczką, no może nie całą. ale masło orzechowe to jednak hardcore :D tak wymiotowałam po nim...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Nie, żeby straszyć, ale żeby rozbawić – oto jak rodzą faceci ;-)

[url]https://www.youtube.com/watch?v=ZlsPXpR2ORU [/url]

Mam nadzieję, że nikogo nie wystraszę, ale mnie to bawi do łez (JESZCZE, po porodzie mogę inaczej śpiewać :-P ).
    (włączcie sobie angielskie napisy)

Little Frog lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max i Blondik no Teściowe Wasze nieźle poszalaly z tekstami !
    Moja raz do mnie tylko powiedziała , ze pewna nie jest czy Ja córki nie urodze jednak bo zbrzydlam hahaha ale z tego się usmialam bo sama widzę swoja twarz codziennie i przerażona jestem ! :D

Max co do owsianeczki to mmmmm . <3 hahaha
    Natalia rany , jednak ! :D powodzonka kochana
    Polkosia strach przed porodem się włączył widzę jednak na chwile jak masz świadomość , ze zadziałać może hehe

Kurcze podrzemalam trochę , wstalam na pierwsza miłość wiec sie serialuje , zaraz zjem kolacje , kąpiel i wyrko . :) i tak dzień zlecial ...
    Dziecko malo co mi się dziś rusza , na prawdę parę ruchów delikatnych zrobił dziś ... Nawet po jedzeniu nie szalał , jedynie po soku z żurawiny trochę skiknal .

EwelKa wielka, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jedna znajoma raz wkurzyła. Spotkałam ja i chwile gadalysmy i akurat synciu zaczął mi się w brzuchu boleśnie rozpychać wiec glaskalam ta gule wędrująca po brzuchu a ona do mnie znudzonym tonem "nie glaszcz się po brzuchu bo ci się dziecko pępowiną owinie i umrze". Zostalam bez słowa.

Aaaa zapomniałam ze jak to mowila to akurat we wózku kolysala swojego 4 miesięcznego synka. Bardzo empatyczna i wrażliwa...

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Mnie jedna znajoma raz wkurzyła. Spotkałam ja i chwile gadalysmy i akurat synciu zaczął mi się w brzuchu boleśnie rozpychać wiec glaskalam ta gule wędrująca po brzuchu a ona do mnie znudzonym tonem "nie glaszcz się po brzuchu bo ci się dziecko pępowiną owinie i umrze". Zostalam bez słowa.

Aaaa zapomniałam ze jak to mowila to akurat we wózku kolysala swojego 4 miesięcznego synka. Bardzo empatyczna i wrażliwa...
    O ja pieprze . :-/ co za człowiek ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum no na to.to nie mam słów. ...

Zak moja wczoraj miała lenia a w nocy dawała popalić a dziś od rana mnie tak skopuje ze aż mnie wszystko boli nawet pospać mi nie dala

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, dokładnie tak jest, boję się jednak, że poród się zacznie na serio. Sranie mnie nie rusza :D Wiecie, ja bardzo chcę, ale też i bardzo się boję, no tak już mam... :P

Nutellę też wcinam łyżką :D

~Rewianka~, EwelKa wielka, maluda, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,ja jutro rano poczekam na obchód,jak powiedzą ze czekamy jeszcze i obserwujemy to nie ma bata,pije olej:) ale na noc nie chce bo mogę tylko się namęczyć i guzik z tego będzie,a i tak śpię po 3 h w nocy,bo zasnąć do trzeciej nie mogę,a potem juz ruch id szóstej.
    Fajne macie te teściowe nie ma co:) moja jest super,nic się nie wtraca,nie komentuje,jedynie powiedziała,ze imie Helenka jej się nie widzi,ale się przyzwyczai hehe:)
    Żabko,dobra robota:)
    Green modlitwy za Ciebie odnowione,będzie dobrze z Kornelcią:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja o północy miałam mega zgagę i mdłości, prawie zwymiotowałam, ale po Rennie przeszło. Już myślałam, że to już :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Dziewczyny,

Nie, żeby straszyć, ale żeby rozbawić – oto jak rodzą faceci ;-)

[url]https://www.youtube.com/watch?v=ZlsPXpR2ORU [/url]

Mam nadzieję, że nikogo nie wystraszę, ale mnie to bawi do łez (JESZCZE, po porodzie mogę inaczej śpiewać :-P ).
    (włączcie sobie angielskie napisy)
    Haa też oglądałam dzisiaj tylko inni faceci byli. Jeden mega mięśniak się popłakał.

A nutelle dziś jadłam ze słoika.. nożem :D Chałkę bym zjadła ooo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:52

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zamówię dziś pizzę, bo w ciąży to moje danie numer 1, a ostatni raz jadłam przedwczoraj :( ;D

ZakręconaOna, Little Frog, EwelKa wielka, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham te wszystkie przesądy, ostatnio się wystraszyłam w sklepie bo na mnie obrazy poleciały... na szczęście lekkie i bardziej się właśnie wystraszyłam niż poczułam. A znajoma pyta czy się złapałam. A ja do niej na czym :D a chodziło o to, ze jakieś znamie się robi dziecku tam gdzie się matka złapie jak się wystraszy :D no zobaczymy, czy będzie miała wielką łapę na brzuszku :D

Ale ja dziś sobie porozmawiałam ze znajomą co ma trójkę maluchów i jej się zwierzyłam, ze się boję porodu i to tak bardzo, fajnie, ze z nią pogadałam bo jej najmłodszy synek ma pół roczku i jest na świeżo, bardzo mnie na duchu podniosła :)

Polkosiu no to całe wieki nie jadłaś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:51

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum, że młode kobiety jeszcze wierzą w takie zabobony! Szok.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie ma szans, żebym was doczytała. Idę szukać postów o narodzinach tylko, co pewnie zajmie mi kupę czasu i połowy nie zdążę zrobić, bo mały się znów obudzi..
    Karmienie, pielucha, karmienie, trochę snu i tak ciągle ;)

polkosia, masz może jeszcze te staniki z H&M na sprzedaż? Mka za mała już na mnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:53

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia miałam cos w podobie do Wiedźmy napisać , ze cale wieki nie jadlas wiec czas nadrobić zaległości hahahaha: D

Ja lubię nutelle ale tylko na kanapce / chalce / nalesnikach / plackach:)
    I tez zjadlabym chalke z dżemem truskawkowym , mmmm <3

Bąbelek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, szukaj tu, może będzie łatwiej ;)

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/pazdziernikowe-szczescia-2015,6060,2591.html

polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja dzis pizza na kolacje ale z piekarnika, Guseppe, ahh te reklamy :P

O tym glaskaniu brzucha cala ciążę sluchalam ze poród sobie tym wywolam przedwczesny. No ale ta znajoma to przegięła.

W ogóle mam ostatnio wrażenie ze wszyscy dookoła testują moja cierpliwość.
    I znowu nawiąże do teściowej :P gin po ostatniej wizycie kazał mi zrobic ktg w szpitalu bo Mały miał podwyższone tętno na usg, niby w normie ale górna granica, sprawdzic dla pewności. Mąż zadzwonił po wizycie do mamy i opowiada co tam a ona potem dzwoni do mnie i mówi czy wiem z czego to tętno podwyższone, czy lekarz powiedzial. Ja mówię ze nie wiem kazał sprawdzić w szpitalu a ona do mnie " bo tak może być jak dziecko się pępowiną owinie i się poddusza".
    Moja tesciowa jest pielegniarka :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Cześć dziewczyny. Nie ma szans, żebym was doczytała. Idę szukać postów o narodzinach tylko, co pewnie zajmie mi kupę czasu i połowy nie zdążę zrobić, bo mały się znów obudzi..
    Karmienie, pielucha, karmienie, trochę snu i tak ciągle ;)

polkosia, masz może jeszcze te staniki z H&M na sprzedaż? Mka za mała już na mnie :(

Mam, mam, tylko metki oderwałam, bo stwierdziłam, że się jednak przemęczę z nimi, ale już kupiłam sobie zwykły stanik do karmienia, więc jeśli chcesz, to chętnie odsprzedam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też w SR nagadali, że głaskanie wywołuje poród, a ja teraz godzinami się głaszczę i nic!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2591 2592 2593 2594 2595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ