Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakretka bidulko ... Ale masz racje nie zaluj sobie i jedz! I nie denerwuj się kochana :*
Ale mi roibicie ochotę na słodkie , mam kinderki ale nie wiem czy jeść czekoladę jak się karmi ... Wszędzie inaczej pisza
A szarlotke mmm Mika wpadam tam zaraz -
Dziś dzień szarlotki
Moja już stygnie w piekarniku. Zrobiłam z bezą, bo taką najbardziej lubi moja szwagierka, ale chyba przegięłam, ponieważ bezy jest prawie 2 razy więcej niż jabłek :p
Przepis kiedyś ściągnęłam z neta, później "podrasowałam" pod siebie i zawsze wychodziEwelKa wielka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Ja rogaliki robię z marmolada z przepisu Ewy Wachowicz z neta i są zajebiste. Robiłam kilka razy i chwalili wszyscy mega. A zamiast stolnicy używam stołu
Szczęśliwa czekolada to alergen, wiec pewnie słaboja planuje nie jeść przy karmieniu. Dla chudości i dla dziecka oczywiście
-
Szarlotka to moje ulubione ciasto !
Szczęśliwa a nawet teraz nie mam zamiaru odmówić tego chińskiego bo wiem , ze lada chwila urodze i moja dieta juz mnie czeka a wtedy takie chińskie bynajmniej na rok czasu będzie z dala ode mnie . Także no ... A nóż smutki mi poprawi bo czekolady nie jem ani slodyczy
Wgle muszę podszyc kuzwa guziki dwa w płaszczu bo mi wisząszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Ewielka ja nawet nie mam gdzie bo stołu jako tako też nie mam to robię na kuchence, daje tą tacke i tak robie...
Zakrętka ja robię kapuśniaczkiz ciasta drożdżowego nie francuskiego, tak jak drożdżóweczki
Ewielka a możesz wstawic ten przepis na rogaliki?EwelKa wielka lubi tę wiadomość
-
Aanaa i po co pisałaś
teraz już mnie nikt nie przekona, ze nie można czekolady jak się karmi
ale ogólnie to planuję nie jeść bo ja z tych co jak zaczną to im ciężko skończyć, teraz sobie nie odmawiam jak Zakrętka tego na co mam ochotę, bo i tak przywaliłam za dużo ale po ciązy spinam poślady, małej wsadzam cycek ile wlezie i biorę się za siebie i mam nadzieję do końca lutego ważyć mniej niż przed ciążą
ZakręconaOna, EwelKa wielka, maluda lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Ja szarlotkę jak robię to z przesmażonymi jabłkami z cukrem waniliowym i cynamonem a dodatkowo jest ona z budyniem waniliowym
Ewelka robiłam kiedyś te rogaliki od Ewy, super przepis ma.
A jeśli chodzi o stolnicę to ja używam silikonowej. Kupiłam kiedyś w promocji w Empiku. Nie zamieniłabym jej na żadną inną. Myjesz raz dwa, zwijasz i chowasz nawet tam gdzie mało miejscaMikejla lubi tę wiadomość
-
Wiedzma, ale to ze moja nie jest uczulona nie znaczy ze każde dziecko nie będzie
ja jem teraz paczke biszkoptów i co najmniej pasek czekolady dziennie. Do tego czasem Monte, czasem jakies ciastka i mam 6 kg mniej niż przed ciążą
pisze to nie żeby się chwalić
ale żeby dać Wam nadzieje, bo i Wy zrzucicie nadmiar a nawet więcej
Bąbelek, ZakręconaOna, maluda, Katarzyna87, agaton lubią tę wiadomość
-
http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,420.html
Aanaa Twój post to zło. Żałuje, ze przeczytałamabsolutnie czekolady nie mozna po ciazy!! Dupa rośnie
wczoraj sie zważyłam i żałowałam. Nigdy tego nie zrzucę. Obym sie myliła.
Bąbelek ja np lubię ze startymi tylko jabłkami z cynamonem i ewentualnie cukrem i wykładam na kruche ciasto i pieke. Ze smażonymi jakoś mi nie idzie, konsystencja mi nie odpowiada
Maz już zjadł pół blachy. Do końca dnia pewnie zje wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:40
aanaa, ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
My wracamy od pediatry. Tak, jak myślałam, zapalenie oka. Dostaliśmy krople i będziemy leczyć przez tydz. Mały waży 4,3kg (w nd przy wypisie 3,8kg )
dr chwaliła że pięknie przybrał , że pięknie wodzi już wzeokiem i pięknie podnosi główkę
Dumnam ♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 19:58
EwelKa wielka, aanaa, ZakręconaOna, Bąbelek, polkosia, Little Frog, lojkalojka, jaroszka, miska2503, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, maluda, madu, agania, Katarzyna87, agaton, paula1, Blondik lubią tę wiadomość
-
Zakocona - gratulacje postępów. Oczko szybko sie wygoi. Często rodzice kupują krople dla dzieci, czasem już ze szpitala sie wychodzi z recepta. Jak pojawia sie ropa to niestety zawsze trzeba do lekarza bo bez RP nie ma nic na bakterie do oka.
zakocona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam jeszcze pytanie dotyczące odbijania?
Odbijacie po karmieniu piersią?
Po mm jak najlepiej odbić dziecko, żeby szybko zeszło powietrze?
Ja się boję odbijać na ramieniu, bo mała odchyla co chwilę główkę do tyłu
Po ilu dniach była u Was położna z przychodni, bo ja czekam tydzień i nadal 0 odzewu