Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
jak wam mija poranek?
Ja zaliczyłam kłótnie z Mężem i wyrzuciłam go z domu tzn na chwile żeby wyszedł bo Tak się wkurzyłam że cały brzuch zaczął mnie bolećsprawdziłam tętno a dzidziol z początku 181
super
faceci! Ale nie mogłam odpuścić bo ileż można jedno i to samo . Pierwsze to porządek no jak on wejdzie do kuchni to do sufitu wszystko brudne i tak zostawi po drugie dzieci wstaną i pierwsze co to słodkie no cholera od czego jest śniadanie?! Tak wszystko się nazbierało że wybuchłam a Niedziela dzisiaj i powinien być dobry dzień a nie afery eh . No i teraz leżę i czytam książkę z dziewczynkami . Potem idziemy na bajkę do kina bo Zuzia jutro urodzinki ma
jeszcze tort muszę zrobić
Witam nową mamę w naszym gronie , gratulujęa głodem się nie przejmuj jeszcze przy takiej wadze nie ma powodów :-*
Kasia widzę że avatar zmieniłaśjuż myślałam że kolejna mama
Ty również jedz ile chcesz i się nie przejmuj
jak się dziecię domaga
ja jestem teraz pożeraczem bananów
Buziaki dla Was , miłego dnia
Bree lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Kasiulka87:) Ja nie ćwiczę nic ,jeszcze przed ciążą miałam dobre 2 miesiące "od jutra" albo "od poniedziałku".A teraz to już całkiem nie mam motywacji. Nie wiem czy przytyłam ,bo nie ważyłam się z 3tygodnie ,ale od ostatniej wizyty na wadze do wczorajszej wizyty u lekarza 2kg. Nie wiem czy to w trakcie ciąży czy jeszcze przed:p Lekarka stwierdziła ,że po braniu Duphastonu woda w organiźmie się zbiera.
Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
Mój cud-Laura 11.07.2016:*
Aniołek [*] 03.2015
Fasolka [*] 23.12.2014
Aniołek [*] 29.07.2013
-
Kasia82 wrote:Ja nie mogę ćwiczyć. Lekarz zabronił mi jakiegokolwiek wysiłku, nawet wchodzić po schodach nie mogę. Poza tym nie wiem czy znalazłabym na to siłę.
Bree lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 zdrówka.Domyślam się jak się męczysz.Taki okres ,że zarazki są wszędzie i nie zawsze można uniknąć zarażenia.
aagatka1984 mogłabyś napisać z jakiego powodu bierzesz progesteron ,bo naprawdę jest tu prawie 500stron i ciężko byłoby mi odnaleźć Twoją sytuacje.Ja biorę dwie tabletki duphastonu dziennie.
Malgorzatka no to ładnie...Nasze hormony i mężczyźni to ciężkie połączenie. Miałam to samo w zeszłą niedziele w dzień kobiet pojechałam sobie na trzy godziny do kuzynki i zamiast cieszyć się dniem kobiet z moim mężczyzną i jego córeczką obrażona wyszłam.Nawet nie pamiętam dobrze o co mi chodziło:P
Bree lubi tę wiadomość
Mój cud-Laura 11.07.2016:*
Aniołek [*] 03.2015
Fasolka [*] 23.12.2014
Aniołek [*] 29.07.2013
-
Ja całymi dniami Mam humory ,sama chwilami nie mogę siebie znieść ale nie Mam na to wpływu nawet ,żebym chciała się inaczej zachowywać to nie mogę
Mój P nie jest taki wyrozumiały ,wiec często dochodzi do spięć ale Ja po chwili nie Mam ochoty nawet się odzywać po prostu się nie odzywam bo tak Mi się chce
a banany tez pochłaniam od kilku dni i to dosyć sporo
a olśniło Mnie na imię dla dziewczynki chce Aurelke
Bree lubi tę wiadomość
-
A ja przed zajściem w ciążę codziennie biegałam 5km teraz natomiast robię 3km truchtem lub szybkim krokiem no i nie codziennie lecz co drugi dxien.czuję się świetnie i psychicznie i fizycznie
Mam 59 kg przy 170 wzrostu takze jest ok narazie.Bree lubi tę wiadomość
-
bursztynowa.lady wrote:I ja dołączam do październikowych szczęść. Przed ciążą ważyłam 48 kg a teraz już 50-51kg
Nie wymiotuję, nie mam mdłości tylko wilczy apetyt. Jak nie zjem skręca mnie jak sprężynę i tak burczy mi w brzuchu, że w pracy pytają czy ja coś w ogóle jem. Przed ciążą ćwiczyłam jakieś 4 razy w tyg. na rowerku natomiast teraz po ćwiczeniach boli mnie brzuch i lekarz powiedział, że mam się oszczędzać przynamniej do końca 1 trymestru. Mało tego, że więcej jem to jeszcze nie moge cwićzyc i do tego ogromnie dużo śpię, więc nic dziwnego, ze tyłek rośnie. Musiałam już zmienic rozmar spodni.
ja z kolei rok temu sporo przytyłam ( teraz podejrzewam o to tarczyce
) optymalna waga dla mnie to 62 i w takiej czuje sie super. Od początku wazę 69 i na razie sie trzyma.
Bree lubi tę wiadomość
-
okropne są te nudności
ja właśnie zamierzam moje powstrzymać obiadkiem
Meeegi jak zjesz to nie jest lepiej? U mnie działają: woda z cytryną (kwaśna aż skręca
), ciasteczka korzenne, cukierki imbirowe (koleżanka polecała mi nawet żucie korzenia imbiru
) i czasami ogórki konserwowe
- ale to ostatnie od niedawna. Wypróbuj, może coś pomoże?
Bree lubi tę wiadomość
-
Wiesz kasiula o to chodzi ,że głodna nie jestem bo zjadłam obiad Mama mi przywiozła to może po obiedzie ... Ehh napije się tej wody z cytryna. Dodała bym Wam zdjęcie brzucha ale nie umiem
Bree lubi tę wiadomość
-
Majlena wrote:kasiulka jeśli masz skłonnosc do infekcji to odradzam basen
ile ważycie jeśli można wiedzieć? ja przed tą ciążą 51...szybko nadgoniłam do 55 czyli mojej standardowej wagi.
Ja przed ciążą ważyłam 52-53kg teraz ponad 54-55kgBree lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
troszke mnie nie bylo w piatek od tych mdlosci i wymiotow wyladowalam pod kroplowkami w przprzychodni
juz sobie normalnie nie moglam poradzic a moj lekarz rodzinny mi powiedzial ze nie moze mi przepisac żadnych lekow przeciwymiotnych bo niby wszystkie sa zabronione w 1 trymestrze
ale wkoncu sie zlitowal i dal mi zastrzyk jakis.. wczoraj tez jeszcze bylo kiepsko.. a dzisiaj zastrzyk energii
cudownie! Teraz czekam na srode na wizyte
malgorzatko tez zasnanawialam sie nad detektorem tętna ale u nas faktycznie sa bardzo drogie ale to fajna sprawa jest
Zycze wam milego dnia u nas piekna pogoda wiec ide na spacer :*Bree lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja zanim zaszłam w ciążę ważyłam 58 kg, po odstawieniu tab anty waga mi wzrosła do 63 kg. Jak zaszłam w ciążę to mi spadła do 61, a teraz od dwóch tyg trzyma mi się na 63kg. Ważę się co sobotę, w sumie dla siebie żeby zobaczyć jak będzie waga szła w górę.
A ja dzisiaj pierwszy raz wytrzymalam bez jedzenia 5h, zawsze co 2-3 h musiałam jeść a dzisiaj jest w miarę, energii tez mam więcej
Miłej niedzieli
A z chlopami Gosia to tak jest, w niczym problemu nie widzą. Mój zrobi obiad- super, ale co z tego jak wszystko walnie do zlewu i na nowo bałagan...i jak mu zwracam uwagę to foch, że on może nie robic... No ale tak to już jestKasia82, Bree lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Cześć Dziewczyny
bursztynowa.lady wrote:I ja dołączam do październikowych szczęść. Przed ciążą ważyłam 48 kg a teraz już 50-51kgNie wymiotuję, nie mam mdłości tylko wilczy apetyt. Jak nie zjem skręca mnie jak sprężynę i tak burczy mi w brzuchu, że w pracy pytają czy ja coś w ogóle jem. Przed ciążą ćwiczyłam jakieś 4 razy w tyg. na rowerku natomiast teraz po ćwiczeniach boli mnie brzuch i lekarz powiedział, że mam się oszczędzać przynamniej do końca 1 trymestru. Mało tego, że więcej jem to jeszcze nie moge cwićzyc i do tego ogromnie dużo śpię, więc nic dziwnego, ze tyłek rośnie. Musiałam już zmienic rozmar spodni.
Bursztynowa, nie przejmuj się, to tycie jest zdrowe i prawidłoweOrganizm gromadzi wodę, dzidziuś potrzebuje jeść (w 1 trymestrze potrzebujemy 300 kalorii dziennie więcej, a później jeszcze więcej) a w biodrach możemy urosnąć wszystkie, bo pas miednicowy się rozszerza, spojenie łonowe staje się bardziej elastyczne - to wszystko ma nam pomóc urodzić. Przynajmniej tak wyczytałam
Co do nastrojów, jestem bardzo spokojna i dopisuje mi póki co życiowy spokój, zresztą ostatnio cały czas miałam taka spokojną naturę. Mam nadzieję, że nic wkurzającego ani stresującego się nie zdarzy ;P
Co do ćwiczeń, jako że muszę leżeć, to kręcę nagdarstami i kostkami, napinam palce stóp, ręce, macham ramionami, spinam mięśnie Kegla - nie mogę napinać brzucha, a takie ćwiczenia są ok
Od tego leżenia już czasem mięśnie mnie bolą, miałam raz skurcz i drżenie w udzie, zespół niespokojnych nóg i jelita wolniej trawią - dlatego chętnie ćwiczę, by zwalczyć te objawyBree lubi tę wiadomość
-
lookinblueeyes wrote:Asieńka_86 zdrówka.Domyślam się jak się męczysz.Taki okres ,że zarazki są wszędzie i nie zawsze można uniknąć zarażenia.
aagatka1984 mogłabyś napisać z jakiego powodu bierzesz progesteron ,bo naprawdę jest tu prawie 500stron i ciężko byłoby mi odnaleźć Twoją sytuacje.Ja biorę dwie tabletki duphastonu dziennie.
Malgorzatka no to ładnie...Nasze hormony i mężczyźni to ciężkie połączenie. Miałam to samo w zeszłą niedziele w dzień kobiet pojechałam sobie na trzy godziny do kuzynki i zamiast cieszyć się dniem kobiet z moim mężczyzną i jego córeczką obrażona wyszłam.Nawet nie pamiętam dobrze o co mi chodziło:P
Bree lubi tę wiadomość
-
Nie zgodze sie z tym, ze w pierwszym trymestrze mamy zwiekszone zapotrzebowanie kaloryczne. W II i III trymestrze jest to 300-500 wiecej dziennie,, ale w I nie ma takiej potrzeby, co nie oznacza ze nie można przytyc i ok. 2kg w tym czasie sa zupelnie normalne:)
Bree lubi tę wiadomość
-
W mojej mądrej książce jest napisane ze w czasie ciąży najlepiej przytyć 14-16kg, z tego zazwyczaj 3,5kg to tłuszcz, reszta to krew (już teraz zwiększa nam się jej objętość), cycki, powiększona macica, łożysko, masa dziecka i inne
Bree lubi tę wiadomość