X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A I duże znaczenie ma jej "skierowanie" bo może być w stronę kręgosłupa i jest gorzej ją wyczuć albo tak jak masz ty w stronę ujścia ;-)
    Możesz powiedzieć jutro lekarzowi jutro podczas usg żeby rzucił na nią "okiem" na pewno Cię to uspokoi ;-)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się . Nie śpię juz i jestem zła :/ gdzie to tak rano wstawać :/
    Małgorzatka piękne Masz córeczki :) co do kłócia w okolicy pępka wczoraj to zaobserwowalam i właśnie pokazywałam Mojemu P gdzie dokładnie hehe :D

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana :-)
    Asiu trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :-)
    A ja chyba od jutra pójdę na zwolnienie, katar nie przechodzi, zatoki zawalone, dzisiaj mnie węzły bolą...trudno szkoda mi dzieciaków, bo zaraz egzamin, ale w sumie teraz moje maleństwo jest ważniejsze, bo zdrowia nikt mi nie wróci.
    Miłego dnia, zbieram się do pracy.
    Juz jutro wizyta :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 06:09

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę doczekać się wieści z dzisiejszych wizyt jak tam Maluchy porosly :)

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Ja znowu przeziębienia, ciągle zmęczona i nic mi się nie chce. Ja jutro idę ro ginekologa ale to panstwowo po wyniki badań nie wiem czy będzie robił mi usg. Prywatnie idę 3 kwietnia już się nie mogę doczekać. A teraz lecę szykować się ro pracy.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kobitki po weekendzie :)
    Nie wchodziłam wczoraj bo miałam ciężki dzień :/ mąż już w trasie i zostaliśmy z dzidziem w brzuszku same do świąt :/ dobrze że nie aż taki długi okres
    może jakoś wytrzymam
    trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty jet nas troszkę:) ja mam o 12:30
    Małgorzata ale super masz dziewuszki śliczne są

201510287051.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)Dlug nic nie pisalam , ale na biezaca czytam.
    Gratuluje cudnych pociech ,pierwszych ciazoowych zakupow i Usg prenatalnych :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i z niecierpliwoscia czekam na relacje .
    Ja wczoraj wieczorem wrocilam od tesciowej i przez dwa dni ( chyba przez jedzenie ) tak mi wydelo brzuch , ze juz wygladam na ciezarna . Mam nadzieje , ze to tylko wzdecie i troche zejdzie powietrza ;)
    Wczoraj dostalam od bratowej cala walize ciuszkow dla malenstwa . Co prawda wszystko dla chlopca , wiec teraz trzymam kciuki , zeby w moim brzuszku mieszkal synek :)
    Co do bolow to od kilku dni boli mnie podbrzuche bardziej niz zawsze . To chyba normalne - mam taka nadzieje .
    Milego dnia !

Ursa lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobiety. Mnie ciąża ciągle zadziwia. 13 tydzień to okres kiedy powinny ustępować objawy ciążowe, a mi wszystkie wróciły: ból piersi, mdłości, ciągnięcia w brzuchu, ból głowy, zawroty głowy, częstsze chodzenie siku- nawet co 15 minut, zaparcia :) zniosę wszystko, byleby się dowiedzieć w środę, że maluch zdrowy :)
    Wczoraj byłam w Ikei, a tam wiadomo jakie kolejki w niedzielę. Stania na 40 minut. Więc przeszłam do kasy pierwszeństwa, i zostałam obsłużona poza kolejnością :) a co! :) Pani strasznie miła, ludzie nawet nie narzekali. Jestem w szoku :) Po obiadku miałam bardzo odstający brzuch ;)
    Miłego dzionka i trzymam kciuki za wizytujące :)

zetaaa, Kaśku lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas kolejny piękny dzień... nie będę Wam pisać co mam w planie dzisiaj zrobić z tej okazji w domu, bo zawsze jak pochwalę się swoimi górnolotnymi planami to nic z tego nie wychodzi :P I potem mi wstyd, jak piszecie ile zrobiłyście :)

Asieńka też mi się wydaje, podobnie jak Małgorzatce, że to, że jest nisko szyjka to oznacza, że jest długa a to w ciąży dobrze.

Lojkalojka ja mam dokładnie tak samo, strasznie mi wywaliło brzuch na wysokości pępka. Wczoraj, popołudniu już nie dopiełam jeansów. Zamówiłam więc spodnie dla ciężarnych, które rzekomo mają rosnąc razem z brzuszkiem. Zobaczymy. Jak będą jeszcze nieodpowiednie na mój brzuszek to po prostu poczekają ze dwa miesiące a ja kupię sobie jakieś legginsy. Ja legginsów nienawidzę, no ale każde inne spodnie bedę musiała zmieniac co miesiąc (albo i częściej) więc będę musiała się przełamać :)
    A nie chciałoby Ci się porobic zdjęcia co ładniejszych ciuszków i nam tutaj wstawic? Ja uwielbiam oglądac dziecięce ubranka :D
    Nie martw się, że wszystkie są na chłopca. Jak będzie dziewczynka to dokupisz kilka rzeczy nowych na spacerki i na odwiedziny znajomych, żeby wygladała pięknie a w normalne dni będzie nosic chłopięce :D No bo co to za różnica na jakie śpiochy czy pajace dzidzi się uleje rano a na jakie wieczorem :) Przynajmniej ja tak sobie myślę :D

Ja właśnie ide zrobic śniadanie i porobię foty wózeczka, który wczoraj kupiliśmy :)

miska2503, aanaa, lojkalojka, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa miałam dokładnie tak samo a armagedon był teraz 13t0d. Ja też po wcześniejszych przezyciach wszystko zniose byleby się tylko udało donosic zdrową ciążę. Ale tego dnia to było straszne... leżałam w łóżku, mdliło mnie jak diabli, mąż głaskał mnie po głowie a ja wyłam w poduszkę. Myślałam, że to przez luteinę ale nie bo przez ostatnie dni przecież też biorę podjęzykową, ale wymyję potem zęby, przekąszę coś i jest ok.

aanaa lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Dziewczyny po weekendzie :)

miałam bardzo wypełniony czas ale udało mi się wszystko nadrobić :)

Małgorzatka masz śliczne pociechy :)

Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja też dziś mam wizytę o 12 u mojej gin prowadzącej. Idę po leki, po L4 no i pewnie podglądniemy malucha :).
    W czwartek miałam prenatalne więc nie stresuję się tak jak zawsze ale mimo wszystko minimalny stresik jest.

Życzę Wam miłego i słonecznego dnia!!! :):)

Ursa, aanaa lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jak sie macie? Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)
    Malgorzatko sliczne masz te córy :D
    a mnie znowu meczy katar i zatkany nos :(
    milego dnia :*

ola.321 lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i dobre wieści :) mnie jutro czeka wizyta...
    Małgorzatka, ale pięknotki te córeczki :) a Zuzi włosy cudo <3 :)

ola.321 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mnie te mdłości wykończą, ale cieszę się, ze są ;)
    W piatek idę na usg, zobaczymy co tam u malucha.
    Dziewczyny orientujecie sie w sprawach kadrowych trochę? 31 maja konczy mi sie umowa, ta ma być juz na czas nieokreślony, zle się jednak czuje i od poczatku maja planuje iść na l4, jak to będzie wyglądać, wiem, ze na zwolnieniu mnie nie mogą zwolnic i umowę musza przedłużyć, ale skoro to juz 3czy nawet 4, to co przedluza na czas nieokreślony? A co z macierzyńskim, będzie mi sie należał?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny, troche mnie uspokoilyscie.
    Trzymam mocno kciuki za dzisiaj wizytujace i za wlasnego maluszka tez. Poki co jestem w pracy, ale zaraz uuciekam. Prenatalne mam na 13 a wizyte u gina na 17.20. Postaram sie odezwac wczesniej. Buziaki.

ola.321, agania, Kaśku lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dzisiaj też się troche wizyt zapowiadało. USG genetyczne ma Kaśku i Asieńka. Trzymam mooocno kciuki za Wasze maluszki :) Ola za Twojego Bebolcia oczywiście też :)

Nie będę Wam wstawiać zdjęcia po zdjęciu wózka bo trochę ich jest więc utworzyłam album na picasie :)

Voila pierwsza bryka naszego dzieciaczka:

https://plus.google.com/photos/114924883790979173400/albums/6129347747625312689?authkey=COuu5IaCmdagCA

Wstawiłam też zdjęcie po złożeniu :P Żeby nie było, że sam plusy :D

ola.321, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, te miękkie gondole mnie nie przekonują, ale spacerowka fajna

Ursa lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, mam podobną sytuację, mi umowa kończy się w sierpniu. Pracodawca ma obowiązek przedłużyć Ci umowę do porodu i potem masz normalny macierzyński płacony chyba z ZUSu. Od pracodawcy dobrej woli zależy czy da umowę na dłużej...

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam pewna, ze na zwolnieniu przedluzy, nie bylam pewna macierzyńskiego.
    Miałam kurde iść teraz na urlop puki zle się czuję, a oni mi mówią, ze dwa dni mam bo mi proporcjonalnie rozlozyli. :(

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wozek fajny, chic ja rowniez szukam typowej gondoli- czyt. Twardej, ale jak tobie sie pidoba to super trafiliscie

Ursa lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ