Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No miejmy tylko nadzieje ze trafi do jakies babci albo cioci, a nie do domu dziecka , zeby sie nie zalamal taki maluch ...
No ale mam nadzieje ze bedzie z nim dobrze
Jeszcze 3 dni i 17 tydzien ! Ale to leci szybko o matko !
A ja płaska jak dechanenka2 lubi tę wiadomość
-
NO ja niestety mam takie same zdanie jak wy. Oczywiście szkoda człowieka, i żal mi łez, które na pewno wylewa teraz synek ale... Co tu policjant winny? A granie mediów pt. "Biedny Kibol miał syna i zginął" mnie osobiście ogromnie irytuje.
Ja w ogóle wiadomości nie oglądam tam wszystko ma na celu nie informowanie o nowościach ze świata tylko... zmanipulowanie społeczeństwa. Wiadomości słucham w trójce.
Niby kabaret a jakie prawdziwO tym jak pisze się artykuły: https://www.youtube.com/watch?v=qWL31qXKVbE
nenka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW pierwszej ciazy tez bylam taka plaska, a teraz hmm dosyc spory ten brzucholek jest
Wogole przypomnialo mi sie ze jak szlam w ktortkich spodenkach po ulicy to jacys faceci trabili na mnie, a z przodu brzuch 8 miesiac haahah.. bylam mega szczupla tak ze z tylu nie bylo nic widaci to nie raz mialam takie sytuacje
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
wiecie co, nie ma tu co gdybać ani przypuszczać co by gdyby... po mieście chodzą różne plotki m.in. że chłopczyk ma raka ( dlatego głowa łysa) ale ja tam wole się nie domyślac... i tak pewnie się ktoś małym zajmował jak tatus chodził na mecze "czyt. bijatyki"... pewnie kochał swojego syna ( jak każdy rodzić swoje dziecko ), podobno walczył o niego w sądzie z matką ( ale to też kolejne plotki ) nie wiadmo co jest prawdą ... wiem jedno filmiki nie kłamią i jasno pokazują jak wlatuje na murawę i zaczyna się rzucać...
normalnie nie umię się dzisiaj skupić tak głośno z tego helikoptera..nenka2, Ursa lubią tę wiadomość
-
nenka2 wrote:Chlopczyk skonczyl by jak tatus, a tak jest jakas szansa dla niego(oczywiscie wiem ze to straszne stracic rodzica) ale jak juz sie tak stalo to dostal szanse na moze leprze zycie..
Ja troche uważam, ze to nie na miejscu co napisalas. To jest jednak człowiek, czyjś ojciec, czyjś syn. To nigdy nie jest tak, ze czlowiek wybiera drogę zla, czasami nie ma wyjścia, albo tylko w takiej grupie czuje sie akceptowany. Nie wiesz jakim człowiekiem byl ten chłopak. Jest mi żal i jego rodziny, jak i policjanta i jego rodziny.
A ja po wizycie, słyszałam kopytka (serduszko) mojego maluchanat_alia, Magnosia, Nynusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAguś26 wrote:Sprawdziłam w wujku Google że tam jest kość lonowa. .. czyli może tak bolec? Bo to uciążliwe jest
moze sprobuj pospacerowac, albo rozmasowac to troche
niestety mysle ze ten dyskomfort do konca ciazy w jakims stopniu bedzie odczuwalny
-
nick nieaktualnyDziewczyny... Po wczorajszym USG połówkowym przyszedł czas analizowania wyników i chciałam Was zapytać, czy miałyście do czynienia z taką sytuacją albo czy sądzicie, że to normalne... Otóż dopatrzyłam się, że brzuch mojego Synka ma mniejszy obwód niż na USG tydzień temu. Poniżej wymiary:
bpd - glowa byla 4,11 cm - 18t3d, a teraz jest 4,32 cm - 19t0d
ac - brzuch byl 13,46 cm - 19t1d jest 13,04 cm - 18t4d
fl - udo bylo 2,61 cm - 18t0d, jest 3,01 cm - 19t2d
Zdążyłam się już oczywiście naczytać o hipotrofii asymetrycznej, która może wynikać z nieprawidłowego funkcjonowania łożyska (a ja mam niejednorodne). Nie wiem, może po prostu dzieci nie rosną równomiernie, ale napiszcie, czy miałyście może takie doświadczenia? -
Hey mój suwaczek oszukuje tutaj bo dziś zaczynamy 5miesiąc jupiii
I odliczam dni do wizyty, dziś7
Powodzenia na wizytach,:*
odnośnie tego kibola nie wypowiadam się, z jednej syrony głupota z drugiej ból rodziny i strata...
Ahh ola gratuluje syncia:*
Ja mam bóle i myślałam że to rana po naciętym kroczu i przy zmianie pogody uciska tak mocno, jak sierota sie czujeale na pocieszenie dziś przenosimy kuchnie do kuchni
i sypialnia będzie do spania w końcu
Magnosia, aanaa, ola.321 lubią tę wiadomość
-
onka, a masz możliwość skonsultować to ze swoim lekarzem? To 4 mm różnicy w brzuszku i nie wydaje mi się istotne... raz dziecko mogło się napić wód płodowych, a drugi raz mieć pusty żołądek i inaczej się ułożyć... jakkolwiek nie mam prawa się wypowiadać, Twój lekarz powiedziałby Ci lepiej.
aanaa lubi tę wiadomość
-
Blondik, ja też się do Lidla wybrałam
I tak miałam zrobić zakupy na obiad, więc poszłam trochę dalej
Kupiłam sobie sukienkę za 29 zł - zieloną
Blondik lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Ps. a co to jest to łożysko niejednorodne? Ja póki co znalazłam tylko info, że jest to I stopień dojrzałości łożyska i jest normalny w połowie ciąży, czy dobrze przeczytałam?
https://portal.abczdrowie.pl/pytania/badanie-usg-w-ciazy-lokalizacja-lozyskaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 13:51
-
nick nieaktualnyFreshMm wrote:onka, a masz możliwość skonsultować to ze swoim lekarzem? To 4 mm różnicy w brzuszku i nie wydaje mi się istotne... raz dziecko mogło się napić wód płodowych, a drugi raz mieć pusty żołądek i inaczej się ułożyć... jakkolwiek nie mam prawa się wypowiadać, Twój lekarz powiedziałby Ci lepiej.
No właśnie tak jak kiedyś Wam pisałam, moja pani dr pomimo deklaracji dostępności nie odbiera telefonów. Masz rację, że może być tak, że to nic złego... Po prostu nie wiem, czy powinnam dobijać się do lekarza za wszelką cenę czy poczekać...
A co do niejednorodności łożyska - lekarka robiąca USG powiedziała tylko tyle, że może to wpływać na złe odżywianie dziecka i potem na problemy z porodem - więc trzeba obserwować wzrastanie dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 13:51
-
nick nieaktualnyMagnosia wrote:Onka, może po prostu wcześniej Twój dzidziuś napił się więcej wód płodowych. Lekarz pewnie by powiedział, gdyby coś miało być nie tak.
Kurczę, no właśnie ja się zorientowałam dopiero po powrocie do domu, że ten brzuszek jest mniejszy (a lekarz nie widział poprzednich pomiarów). Też się właśnie pocieszam tym, że może tym razem nie był opity wodami jak bąk albo może to normalne, że te wymiary się bardzo zmieniają.
Na marginesie, z tej perspektywy może lepiej mieć rzadziej USG i nie widzieć tych drobnych różnic.Magnosia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak piszecie o tych sukienkach może i ja dziś podskoczę kupić?
Magnosia jeśli będą to też zgapię i kupię zieloną
Co do kibola to u Nas ostatnio była akcja podobna do tego tylko, że naćpany i pijany chłopaczek dostał zapaści i zmarł w szpitalu a rodzice i znajomi obarczyli winą policję, że jak byli na interwencji to go pobili i stąd śpiączka i zgon
Nawet był protest pod komendą no i oczywiście nie obyło się bez burd i zatrzymań (powybijane szyby w tramwaju, samochodach i na komendzie)
Ja wychodzę z założenia, że w każdej plotce jest ziarnko prawdy ale cóż takie mamy dzisiaj czasy... ja po 21 już się boję z domu wyjśc sama...
Onka myślę, że nie masz się czym martwić ale jeśli masz możliwość skonsultuj to z lekarzem.
Edit : dopiero doczytałam, że nie masz.. to może zadzwoń do innego gina?
Fresh, Natalia niestety nie spotkamy się na warsztatach bo nie mam jak iść na nie:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 14:00
Magnosia lubi tę wiadomość