Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Urocza, tym bardziej się cieszę, że wypróbuje ten pas.
Co do laktatora, to ja jestem już zdecydowana na LOVI Prolactis - elektryczny z możliwością korzystania jak z manualnego, odciaganie przebiega dwufazowo, co imituje naturalny proces ssania. Cena w necie ok. 320 zł za zestaw może nie jest niska ale np. w Super Pharm chcą za niego ok 570 zł!!! Opinie na jego temat są dobre. Co do Medeli, to nie brałam jej pod uwagę. Wydaje mi się że w tym przypadku płaci się sporo za markę, bo raczej nie odbiega jakościowo od tego o którym napisałam.urocza lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Fotel jest genialny, baaardzo wygodny. Już teraz uwielbiam w nim przesiadywac
Pochwalicie się swoimi kącikami dla maluszków?
Wracając do laktatora, też dużo słyszałam o uciążliwości ręcznego odciagania. Boję się, że przez sam fakt tego, ile się trzeba przy tym namoczyć, nie używałabym laktatora
-
O widze ze szumiasia kupiłaś extra
Ja jeszcze nie mam sie czym chwalić bo łóżeczko jeszcze nie złożone. U mnie teraz przez dwa miesiace to taki bałagan troche bedzie. Wózek stoi i fotelik. Łóżeczko złożone, obok materac i przewijak.
Meble na szczescie dawno poskręcane to chociaz mam gdzie wszystkie gadżety układać -
Adrenalina, chciałam uniknąć tego, żeby dziecko spało w pokoju z telewizorem, a takowy jest u nas w sypialni. Dlatego plan jest taki, że mały będzie spał w swoim pokoju, a na noc zabierać go będziemy w kołysce do naszej sypialni. Jak będzie większy, to już tylko u siebie będzie spał.
Ja się cieszę, że już mamy poskręcane wszystko, bo przynajmniej się to wietrzy. Whisbeara kupiłam sobie na początku ciąży. To była taka zachcianka, gdy jeszcze nic o płci dziecka nie było wiadomo, a bardzo chciałam sobie już coś kupić
Ja czekam na mój wózek i fotelik. Mam nadzieję, że niedługo do nas dotrąadrenalina lubi tę wiadomość
-
Jak zobaczyłam kołyskę to wlasnie tak pomyslałam. Super ze macie takie możliwości duze ja mam tylko dwa pokoje jeden duży drugi dla synka mniejszy.
Ale ostatnimi dniami taka jestem podniecona tym ze to juz tak blisko ze raz odczowam lęk przed porodem, a raz aż płakać mi sie chce ze to juz tak bliziutko ze to juz zaraz bedzie z nami. Juz niemoge sie doczekać -
Adrenalina, hormony szaleją Takie reakcje są normalne, szczególnie w 3 trymestrze. U mnie od 2-3 dni pojawiły się delikatne mdłości. Myślę, że Miki już jest na tyle duży, że uciskajac na przewód pokarmowy serwuje mi te przyjemności.
My mieszkamy w domu, więc przestrzeni jest dość sporo. Poza ewidentnymi zaletami rodzi to jednak też pewne trudności. Kołyske kupiłam m.in. z myślą, żeby mieć coś, w czym będę mogła latwo przenosić po domu śpiącego noworodka. Muszę też kupić elektroniczna nianie, żeby móc nadzorować śpiące u góry maleństwo gdy będę na dole lub na zewnatrz. Mieszkając w bloku uniknięcie takich dylematów, za to na pewno macie masę swoich, które mi są obce. Takie życieadrenalina lubi tę wiadomość
-
Ja narazie się nie chwalę zdjęciami bo czekamy na jeden element szafy bo przyjechał uszkodzony i dopiero jutro będzie na wymianę... Póki co wszystko w pokoju jest w proszku... Chcę zamówić pościel z organizerem na łóżeczko i ochraniaczem wszystko w jednym stylu ale nie mogę znaleźć nic co by mi pasowało kolory w pokoju to turkus i jasny krem, coś polecacie? Meble białe...
-
Sylwia, a ten turkus, to jest taki, że miętowe dodatki będą pasowały, czy raczej wchodzący w niebieski? Miętowych tekstyliów jest teraz zatrzesienie, więc jest w czym wybierać, przynajmniej on-line. Pytanie tylko, czy będą pasowały. Ja mało kupuje stacjonarnie, większość rzeczy zamawiam przez internet, bo tutaj wybór jest o niebo większy i ceny korzystniejsze.
-
Kalika ja właśnie też szukam większości przez internet bo jednak nie mam w okolicy żadnego dobrego sklepu, wybór koszmarny...
Niestety turkus wpadający w niebieski, miętowe dodatki odpadają... Sama nie wiem co ja bym chciała, mąż się śmieje ze mnie że wybredna taka jestem a ja bym chciała żeby pokoik był naprawdę cudowny -
Musiałam nadrobi, miałam gości przez 2 dni i internet praktycznie dla mnie nie istniał.
Dziewczyny przeczytałam wasze posty i aż się nakręciłam i zaczęłam oglądać łóżeczka i dodatki! Fotel mega pomysł! Chyba ukradnę !
My też mamy pokoik ok 9m2 i chciałabym żeby był bajeczny dla tego brządaca
Zrobiłam kontrolną. 19stego - 220. Wczoraj 21 - 559
Mam do was pytanie czysto medyczne: Czy przed pierwszą wizytą u ginekologa robiłyście jakieś badania? -
Sylwia, to może postaw np. na kremowa, typowo dziewczęca posciel. Niech ozdobą będzie jej fason, np. z falbanką, kokardka. Turkusowy wprowadzisz w dodatkach.
Kingus, beta ładnie rośnie. Gratuluję Ja przed wizytą u gin robiłam tylko betę i TSH, ale to bardziej dla siebie, bo mam niedoczynność tarczycy i chciałam wiedzieć czy wszystko OK.
Fotel jest moja ulubiona rzeczą w pokoju dziecka. Fajnie wygląda i jest bardzo wygodny. Kupiony w Ikei. Ma tylko jedna wadę - strasznie śmierdzi, mam nadzieję, że do czasu porodu zapach "nowości" bezpowrotnie się ulotni.urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam Hashimoto. To jest najczęstsza przyczyna niedoczynności tarczycy. Zrób sobie jeszcze fT4, bo w sumie to ono najlepiej pokazuje zasoby hormonalne dostępne dla płodu, który przez pierwsze tygodnie ciąży korzysta tylko z naszych hormonów. W ciąży fT4 powinno mieścić się w 1/3 górnej zakresu norm.
-
Dziewczyny normalnie mnie stresujecie bo ja oprócz odmalowanych ścian i komody nie mam nic. Łóżeczko,pościel,wózek i akcesoria kupię we wrześniu.Większość przez internet. Wczoraj byliśmy w smyku pooglądać wózki i nie było wyboru,za to kupiliśmy czapeczki,teraz mają wyprzedaż połowę taniej.