X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, tym bardziej się cieszę, że wypróbuje ten pas.
    Co do laktatora, to ja jestem już zdecydowana na LOVI Prolactis - elektryczny z możliwością korzystania jak z manualnego, odciaganie przebiega dwufazowo, co imituje naturalny proces ssania. Cena w necie ok. 320 zł za zestaw może nie jest niska ale np. w Super Pharm chcą za niego ok 570 zł!!! Opinie na jego temat są dobre. Co do Medeli, to nie brałam jej pod uwagę. Wydaje mi się że w tym przypadku płaci się sporo za markę, bo raczej nie odbiega jakościowo od tego o którym napisałam.

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kalika, faktycznie ten twój ma dużo lepsze opinie od medeli. Mam od koleżanki jakiś ręczny chyba aventy, ale z tego co wiem to ręczne są strasznie upierdliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 21:24

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wrzucam fotki pokoiku Mikusia w stanie na dzień dzisiejszy. Całość wymaga jeszcze dopracowania, żeby było miło i przytulnie :)
    DSC_0027.jpg

DSC_0025.jpg

urocza, adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny pokoik, fotel do karmienia super!

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotel jest genialny, baaardzo wygodny. Już teraz uwielbiam w nim przesiadywac :)
    Pochwalicie się swoimi kącikami dla maluszków? :)

Wracając do laktatora, też dużo słyszałam o uciążliwości ręcznego odciagania. Boję się, że przez sam fakt tego, ile się trzeba przy tym namoczyć, nie używałabym laktatora ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny pokoik a fotela mega zazdroszczę. Mi niestety fotel sie nie zmieści bo mamy duze lozko. A mały pokój. A póki synek malutki bede z nim spać w jednym pokoiku.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze ze szumiasia kupiłaś :) extra :)
    Ja jeszcze nie mam sie czym chwalić bo łóżeczko jeszcze nie złożone. U mnie teraz przez dwa miesiace to taki bałagan troche bedzie. Wózek stoi i fotelik. Łóżeczko złożone, obok materac i przewijak.
    Meble na szczescie dawno poskręcane to chociaz mam gdzie wszystkie gadżety układać :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, chciałam uniknąć tego, żeby dziecko spało w pokoju z telewizorem, a takowy jest u nas w sypialni. Dlatego plan jest taki, że mały będzie spał w swoim pokoju, a na noc zabierać go będziemy w kołysce do naszej sypialni. Jak będzie większy, to już tylko u siebie będzie spał.
    Ja się cieszę, że już mamy poskręcane wszystko, bo przynajmniej się to wietrzy. Whisbeara kupiłam sobie na początku ciąży. To była taka zachcianka, gdy jeszcze nic o płci dziecka nie było wiadomo, a bardzo chciałam sobie już coś kupić ;)
    Ja czekam na mój wózek i fotelik. Mam nadzieję, że niedługo do nas dotrą :)

adrenalina lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zobaczyłam kołyskę to wlasnie tak pomyslałam. Super ze macie takie możliwości duze :) ja mam tylko dwa pokoje jeden duży drugi dla synka mniejszy.
    Ale ostatnimi dniami taka jestem podniecona tym ze to juz tak blisko ze raz odczowam lęk przed porodem, a raz aż płakać mi sie chce ze to juz tak bliziutko ze to juz zaraz bedzie z nami. Juz niemoge sie doczekać :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, hormony szaleją :) Takie reakcje są normalne, szczególnie w 3 trymestrze. U mnie od 2-3 dni pojawiły się delikatne mdłości. Myślę, że Miki już jest na tyle duży, że uciskajac na przewód pokarmowy serwuje mi te przyjemności.
    My mieszkamy w domu, więc przestrzeni jest dość sporo. Poza ewidentnymi zaletami rodzi to jednak też pewne trudności. Kołyske kupiłam m.in. z myślą, żeby mieć coś, w czym będę mogła latwo przenosić po domu śpiącego noworodka. Muszę też kupić elektroniczna nianie, żeby móc nadzorować śpiące u góry maleństwo gdy będę na dole lub na zewnatrz. Mieszkając w bloku uniknięcie takich dylematów, za to na pewno macie masę swoich, które mi są obce. Takie życie :)

adrenalina lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie się nie chwalę zdjęciami bo czekamy na jeden element szafy bo przyjechał uszkodzony i dopiero jutro będzie na wymianę... Póki co wszystko w pokoju jest w proszku... Chcę zamówić pościel z organizerem na łóżeczko i ochraniaczem wszystko w jednym stylu ale nie mogę znaleźć nic co by mi pasowało :( kolory w pokoju to turkus i jasny krem, coś polecacie? Meble białe... :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a ten turkus, to jest taki, że miętowe dodatki będą pasowały, czy raczej wchodzący w niebieski? Miętowych tekstyliów jest teraz zatrzesienie, więc jest w czym wybierać, przynajmniej on-line. Pytanie tylko, czy będą pasowały. Ja mało kupuje stacjonarnie, większość rzeczy zamawiam przez internet, bo tutaj wybór jest o niebo większy i ceny korzystniejsze.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja właśnie też szukam większości przez internet bo jednak nie mam w okolicy żadnego dobrego sklepu, wybór koszmarny...

Niestety turkus wpadający w niebieski, miętowe dodatki odpadają... Sama nie wiem co ja bym chciała, mąż się śmieje ze mnie że wybredna taka jestem a ja bym chciała żeby pokoik był naprawdę cudowny

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam nadrobi, miałam gości przez 2 dni i internet praktycznie dla mnie nie istniał.

Dziewczyny przeczytałam wasze posty i aż się nakręciłam i zaczęłam oglądać łóżeczka ;) i dodatki! Fotel mega pomysł! Chyba ukradnę !

My też mamy pokoik ok 9m2 i chciałabym żeby był bajeczny dla tego brządaca ;)

Zrobiłam kontrolną. 19stego - 220. Wczoraj 21 - 559 ;)

Mam do was pytanie czysto medyczne: Czy przed pierwszą wizytą u ginekologa robiłyście jakieś badania?

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to może postaw np. na kremowa, typowo dziewczęca posciel. Niech ozdobą będzie jej fason, np. z falbanką, kokardka. Turkusowy wprowadzisz w dodatkach.

Kingus, beta ładnie rośnie. Gratuluję :) Ja przed wizytą u gin robiłam tylko betę i TSH, ale to bardziej dla siebie, bo mam niedoczynność tarczycy i chciałam wiedzieć czy wszystko OK.
    Fotel jest moja ulubiona rzeczą w pokoju dziecka. Fajnie wygląda i jest bardzo wygodny. Kupiony w Ikei. Ma tylko jedna wadę - strasznie śmierdzi, mam nadzieję, że do czasu porodu zapach "nowości" bezpowrotnie się ulotni.

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też mam niedoczynność i do tego hashimoto ;o i

Ulotni się ulotni, ma jeszcze czas nabrać zapach z otoczenia ! ;)

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Hashimoto. To jest najczęstsza przyczyna niedoczynności tarczycy. Zrób sobie jeszcze fT4, bo w sumie to ono najlepiej pokazuje zasoby hormonalne dostępne dla płodu, który przez pierwsze tygodnie ciąży korzysta tylko z naszych hormonów. W ciąży fT4 powinno mieścić się w 1/3 górnej zakresu norm.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 29tc <3 !

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie mnie stresujecie bo ja oprócz odmalowanych ścian i komody nie mam nic. Łóżeczko,pościel,wózek i akcesoria kupię we wrześniu.Większość przez internet. Wczoraj byliśmy w smyku pooglądać wózki i nie było wyboru,za to kupiliśmy czapeczki,teraz mają wyprzedaż połowę taniej.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinguś ja na pierwszej wizycie miałam betę i progesteron. Następna wizyta jest chyba dość szybko potem są co miesiąc.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ