Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabi a twoje córeczki sa jedno czy dwujajowe? Strasznie podobne.. moi sa jedno jajowi mimo to wydaje mi sie ze sie roznia moze tez to wynika z tego co przeszli27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka Moje też jednojajowe ale jak dla mnie różnią się i to bardzo:-) A na początku były wręcz identyczne.a jeśli chodzi o charakterki to też dwa całkiem inne:-)
A jak Twoje chłopaki że zdrówkiem teraz? Musisz z nimi jezdzic jeszcze po specjalistach na jakieś kontrole?pytam bo moja bliska przyjaciółka ma syna urodzonego w 24 tc.teraz ma już 4 latkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 07:14
-
Cześć dziewczyny !
Dołączam do tego szczęśliwego grona!
Choć u mnie to szczęście stoi na równi ze strachem.
Ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa ;(
Tak się cieszę, że mam te dwa cuda pod sercem i tak się boję, że wszystko skończy się źle.
Jaksa lubi tę wiadomość
ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa
-
Witaj Ansien:-)super,że dołączyłaś do naszego grona.bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluszki.rozumiem Twój strach.sama przez to wszystko przechodziłam.bylam w ciąży jednokosmowkowej dwuowodniowej.najwazniejsze to nie czytać za dużo e necie i zawsze być pozytywnej myśli.
No i bardzo ważne!!! Wybrać dobrego lekarza prowadzącego.
Ansien jeśli będziesz miała jakieś pytania to chętnie na wszystkie odpowiem:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 12:50
-
gabi 7 wrote:Witaj Ansien:-)super,że dołączyłaś do naszego grona.bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluszki.rozumiem Twój strach.sama przez to wszystko przechodziłam.bylam w ciąży jednokosmowkowej dwuowodniowej.najwazniejsze to nie czytać za dużo e necie i zawsze być pozytywnej myśli.
No i bardzo ważne!!! Wybrać dobrego lekarza prowadzącego.
Ansien jeśli będziesz miała jakieś pytania to chętnie na wszystkie odpowiem:-)
Wystąpił u Twoich dzieciaczków syndrom TTTS albo inne powiłkania związane z jednokosmówkową ciażą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:01
-
gabi 7 wrote:Całe szczęście nic złego mnie nie spotkało:-) leżałam co prawda 5 tyg w szpitalu ale to że względu na skurcze,które zaczęły mi się w 33tc.lekarzom udało się wszystko wyciszyć i moje dziewczyny urodziły się w 38tc:-)
a też na początku lekarze Cię tak wystraszyli?
Powiedz mi, jak sobie radziłaś z tym stresem i świadomością, że może się stać coś złego ?
W jakim szpitalu byłaś?
Czy gdzieś udało ci się natrafić na informacje,czy ten syndrom TTTS zdarza się często?
-
Moja gin powiedziała mi,że muszę się liczyć z tym,że wszystko może się wydarzyć i wszystko mi wytłumaczyła A nastraszylam się na maxa sama czytając artykuły na necie.zryczalam sie na początku,ze trudno nawet opisać.potem z wizyty na wizytę widząc i słysząc,że wszystko jest ok wierzyłam że wszystko musi być dobrze:-) i było:-)
Byłam w szpitalu z II stopniem ref.yragilam tam już w 33tc więc nie musiałam się martwić no i moja doktor tam pracowała,więc dodatkowy plus:-)
A jeśli chodzi o zespół podkradania to zdarza się owszem ale to nie znaczy,że Ciebie to musi spotkać.moja gin miała takie dziewczyny pod swoją opieką.
Głową do góry.bedzie dobrze:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 19:37
-
Idę w najbliższy czwartek do mojej gin , z wynikami badań prenatalnych i zdecyduje, czy do 20 tygodnia będzie mnie prowadzić, czy wysyła do specjalistów „wyżej” .
Gabi, a z wieloma takimi ciążami gdzieś „po drodze” się spotkałaś?
-
Dopiero w 12 tygodniu , na badaniach prenatalnych, odkryto u mnie ciążę bliźniaczą.
Wtedy lekarz powiedział, że 1k1O , trzy dni później mój gin szukał wnikliwie i też potwierdził to samo.
W 8 tygodniu byłam na zwykłym badaniu usg, to mój gin nie dojrzał ciąży bliźniaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 16:30
-
my w 8tc dowiedzielismy, ze najprawdopodobniej dwuowodniowa, ale nie za wczesnie na określenie czy jedno, czy dwukosmówkowa. Na prenatalnych lekarz potwierdził, ze dwuowodniowa, jednokosmówkowa. Na 80% dziewczyny
Ozcywiście poinformował nas o syndromie podkradania, o więszym ryzyku wad serduszek, poinformował mnie, że poród będzie cc między 34 a 36tc w Opolu, bo na opolszczyźnie to jedyny szpital o odpowiednim stopniu referencyjności
W czwartek ide do swojej gin. Na szczęście kobieta ma bardzo zdrowe podejście do życia, do ciąż
Mój pierworodny już wymyślił dwukropkom imiona - Ala i Ola ładnie, ale nie chce, zeby miały tak podobne imiona. Wystarczy, ze one będą identyczneWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019