X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To wagoeo podobnie jak moi chłopacy :)
    Maaalutko przytyłas! Super. Ja mam jeszcze do zrzucenia 20 kg.

Fixi , fajnie , że sie odezwałaś.Co u Ciebie ? Jak chlopaki? :)
    Jak radzisz sobie z upalami ? :)

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a twoje córeczki sa jedno czy dwujajowe? Strasznie podobne.. moi sa jedno jajowi mimo to wydaje mi sie ze sie roznia moze tez to wynika z tego co przeszli

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka Moje też jednojajowe ale jak dla mnie różnią się i to bardzo:-) A na początku były wręcz identyczne.a jeśli chodzi o charakterki to też dwa całkiem inne:-)

A jak Twoje chłopaki że zdrówkiem teraz? Musisz z nimi jezdzic jeszcze po specjalistach na jakieś kontrole?pytam bo moja bliska przyjaciółka ma syna urodzonego w 24 tc.teraz ma już 4 latka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 07:14

3i498u69fq9q84na.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Dołączam do tego szczęśliwego grona!
    Choć u mnie to szczęście stoi na równi ze strachem.
    Ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa ;(
    Tak się cieszę, że mam te dwa cuda pod sercem i tak się boję, że wszystko skończy się źle.

Jaksa lubi tę wiadomość

ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa
    zi13kw7i6g1aqgul.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ansien:-)super,że dołączyłaś do naszego grona.bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluszki.rozumiem Twój strach.sama przez to wszystko przechodziłam.bylam w ciąży jednokosmowkowej dwuowodniowej.najwazniejsze to nie czytać za dużo e necie i zawsze być pozytywnej myśli.

No i bardzo ważne!!! Wybrać dobrego lekarza prowadzącego.

Ansien jeśli będziesz miała jakieś pytania to chętnie na wszystkie odpowiem:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 12:50

3i498u69fq9q84na.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Witaj Ansien:-)super,że dołączyłaś do naszego grona.bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluszki.rozumiem Twój strach.sama przez to wszystko przechodziłam.bylam w ciąży jednokosmowkowej dwuowodniowej.najwazniejsze to nie czytać za dużo e necie i zawsze być pozytywnej myśli.

No i bardzo ważne!!! Wybrać dobrego lekarza prowadzącego.

Ansien jeśli będziesz miała jakieś pytania to chętnie na wszystkie odpowiem:-)

Wystąpił u Twoich dzieciaczków syndrom TTTS albo inne powiłkania związane z jednokosmówkową ciażą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:01

zi13kw7i6g1aqgul.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście nic złego mnie nie spotkało:-) leżałam co prawda 5 tyg w szpitalu ale to że względu na skurcze,które zaczęły mi się w 33tc.lekarzom udało się wszystko wyciszyć i moje dziewczyny urodziły się w 38tc:-)

3i498u69fq9q84na.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Całe szczęście nic złego mnie nie spotkało:-) leżałam co prawda 5 tyg w szpitalu ale to że względu na skurcze,które zaczęły mi się w 33tc.lekarzom udało się wszystko wyciszyć i moje dziewczyny urodziły się w 38tc:-)

a też na początku lekarze Cię tak wystraszyli?
    Powiedz mi, jak sobie radziłaś z tym stresem i świadomością, że może się stać coś złego ?
    W jakim szpitalu byłaś?
    Czy gdzieś udało ci się natrafić na informacje,czy ten syndrom TTTS zdarza się często?

zi13kw7i6g1aqgul.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin powiedziała mi,że muszę się liczyć z tym,że wszystko może się wydarzyć i wszystko mi wytłumaczyła A nastraszylam się na maxa sama czytając artykuły na necie.zryczalam sie na początku,ze trudno nawet opisać.potem z wizyty na wizytę widząc i słysząc,że wszystko jest ok wierzyłam że wszystko musi być dobrze:-) i było:-)
    Byłam w szpitalu z II stopniem ref.yragilam tam już w 33tc więc nie musiałam się martwić no i moja doktor tam pracowała,więc dodatkowy plus:-)

A jeśli chodzi o zespół podkradania to zdarza się owszem ale to nie znaczy,że Ciebie to musi spotkać.moja gin miała takie dziewczyny pod swoją opieką.

Głową do góry.bedzie dobrze:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 19:37

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ansien A kiedy kolejna wizyta u ginekologa?

3i498u69fq9q84na.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w najbliższy czwartek do mojej gin , z wynikami badań prenatalnych i zdecyduje, czy do 20 tygodnia będzie mnie prowadzić, czy wysyła do specjalistów „wyżej” .
    Gabi, a z wieloma takimi ciążami gdzieś „po drodze” się spotkałaś?

zi13kw7i6g1aqgul.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tutaj na forum było nas kilka w takiej ciąży 1k2o A jeśli chodzi o Twój przypadek 1k1o to była tutaj chyba jakaś dziewczyna.

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansien A na 100% u Ciebie jest jedna owodnia? Bo to najlepiej jest widać koło 8 tc A im większa ciąża tym trudniej jest te owodnie zobaczyć na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 15:29

3i498u69fq9q84na.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero w 12 tygodniu , na badaniach prenatalnych, odkryto u mnie ciążę bliźniaczą.
    Wtedy lekarz powiedział, że 1k1O , trzy dni później mój gin szukał wnikliwie i też potwierdził to samo.
    W 8 tygodniu byłam na zwykłym badaniu usg, to mój gin nie dojrzał ciąży bliźniaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 16:30

zi13kw7i6g1aqgul.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansien to może jest jakiś cień szansy,że jednak owodnie są 2.A jak się czujesz?nie doskwieraja Ci te upały?

3i498u69fq9q84na.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się bardzo dobrze, jakbym w ogóle nie była w ciąży.
    Upały jakoś omijam albo siedzę w klimatyzowanym biurze, albo w domu.

zi13kw7i6g1aqgul.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak to wszystko się u mnie potoczy.

zi13kw7i6g1aqgul.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz mocno wierzyć,że wszystko będzie dobrze:-))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 21:27

3i498u69fq9q84na.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w 8tc dowiedzielismy, ze najprawdopodobniej dwuowodniowa, ale nie za wczesnie na określenie czy jedno, czy dwukosmówkowa. Na prenatalnych lekarz potwierdził, ze dwuowodniowa, jednokosmówkowa. Na 80% dziewczyny :)
    Ozcywiście poinformował nas o syndromie podkradania, o więszym ryzyku wad serduszek, poinformował mnie, że poród będzie cc między 34 a 36tc w Opolu, bo na opolszczyźnie to jedyny szpital o odpowiednim stopniu referencyjności
    W czwartek ide do swojej gin. Na szczęście kobieta ma bardzo zdrowe podejście do życia, do ciąż :)

Mój pierworodny już wymyślił dwukropkom imiona - Ala i Ola :) ładnie, ale nie chce, zeby miały tak podobne imiona. Wystarczy, ze one będą identyczne :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna - lekarz mówił Ci może o statystykach? Czy ten syndrom podkradania to częsty problem ?

zi13kw7i6g1aqgul.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ