przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Agga gratuluję córeczki. Ja jeszcze muszę troszkę zaczekać.
Uważam, że badanie z testem PAPPA powinno być u nas dofinansowane dla wszystkich kobiet. Bo nie jest prawdą, że dzieci chore nie rodzą kobiety poniżej 30. Oczywiście decyzję o poddaniu się badaniu pozostawiam rodzicom. -
nick nieaktualny70% dzieci z zespołem Downa urodziły matki przed 35 rokiem życia a dopiero ukończenie 35 lat jest kwalifikacją do badania genetycznegomz krwi na NFZ. Z tego co wiem, w Wlk. Brytanii każdej ciężarnej przysługuje to badanie w ramach ubezpieczenia zdrowotnego ale w PL to jeszcze długo nie będzie standardem.
-
Yoku nie życzymy, żeby urodziła przed 18 marca! po - pewnie każda data jest ok
Nie wiem czy Agnieszce też zależy, żeby załapać się na dłuższy macierzyński - więc niech urodzi w takim terminie jaki jej najbardziej pasujeyoku, Agnieszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBo rola wit. D to nowe odkrycie. Dopiero teraz producenci zaczęli dodawać ją do mieszanek witaminowych dla ciężarnych a niektórzy lekarze wręcz twierdzą, że ciężkie niedobory mogą być przyczyną poronień. To są niewątpliwe minusy życia w naszym klimacie, gdzie porządnego słońca jest jak na lekarstwo a jak jest to się przed nim kryjemy
-
Mnie nie zalezy na dluzszym macierzynskim i szczerze to moglabym JUZ zaczac rodzic, moj Maz strasznie zaczyna mnie wkurzac, bo zabrania mi doslownie wszystkieg, w koncu dojdzie do tego, ze nie bede mogla pojsc do toalety, zeby nie zaczac rodzic ja rozumiem, ze ma teraz pilna prace do wykonania, ale przez to ze nic nie bede robic nie powstrzymam porodu, tak samo jak go nie wywolam wykonujac codzienne czynnosci
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja pierdziele... tak mnei rwie w lewym biodrze i pośladku, że aż się nie mogę dotknąć, siedzieć, powoli myśleć... i całą skóre mam na biodrze przewrażliwioną... miałyście tak? Ciepły okład na biodro można, chyba można to nei brzuch...? Już nie wiem jak mam stać, czy siedzieć. Póki szłam do i od gina, jakoś uszło, ale pozycja nieruchoma mnie przerasta... a ginka nie chciała mi L4 wystawić mimo stresującej pracy z nasilającym się mobbingiem, mimo tego, że coraz częściej nie mogę siedzieć (no dziś ten ból to szczyt wszystkiego), mimo że pracodawca zwraca mi uwagę że za zcęsto wstaję na pzrerwę (siku) i za wolno pracuję (jestem jak odmóżdżona, gapie sie w ten monitor i czasem nie wiem po co) i że blokuję mu etat, i mimo że będe dojeżdżać tera nie wiele krócej od czasu jaki będe tam spędzać. Ogólnie nie nadaję się do pracy zupełnie, brakuje tylko żeby mi ślina bokiem płynęła robiąc przeksięgowania, ale no cóż... nie dało rady. Mam nadzijeę, że jutro wysiedzę, że to minie przez noc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agnieszka ty juz ostatni centymetry do mety masz
A Zosienka to z pewnscia cala mamusia przed wyjsciem na druga strone brzuszka musi sie wyszykowac ksiezniczka zeby serca wszystkich podbic
Wkoncu to kiebieta nie wyszykowana nie wyjdzieAgnieszka lubi tę wiadomość