X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa, co do liści malin to można już od 32 tygodnia zacząć, tylko w mniejszych dawkach. Ja pije taka z 2 łyżeczek. To są zioła, potrzebują czasu i systematyczności żeby zadziałać, żadne zioła nie działają w godzinę. Prócz wywołania skurczy ma też zmiękczać szyjke i przyspieszać poród, więc chyba warto próbować ;)
    Wiesiolek też działa podobnie.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! My dochodzimy do siebie i całkiem nieźle nam idzie ;-) bardzo szybko mnie spionizowali , staram się jak najwięcej ruszać żeby szybko dojść do formy. Na noc można zostawiać malucha pod opieką położnych żeby troszkę odpocząć. Ja najpierw nie chciałam ale później skorzystałam z tej możliwości i położna podkreślała że to dobrze i w żadnym wypadku nie mam czuć żadnych wyrzutów. Ogolnie jestem bardzo zafowolona z opieki w tym szpitalu. Często są wizyty, zagladaja do nas, nawet moj lekarz prowadzacy byl wczoraj u mnie sam z siebie zapytac sie jak tam u nas :-) Jutro już podobno wychodzimy. Tylko lekarka dzisiaj rano stwierdziła że Olek coś jest blady i to jej się nie podoba. Mam nadzieję że nie będzie to przeszkodą do naszego wyjścia. Jak już będę w domku i znajdę czas to wstawię zdjęcie mojego ślicznego synka. Trzymajcie sie mamuśki na finiszu :-)

pigułka, Naditta, dana222, madziarella88, CzarnaKawa lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, cieszymy się, że tak szybko dochodzicie do siebie i czekamy na zdjęcia Olka!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola świetne wiadomości :) Dochodź do siebie jak najszybciej :) Miło, że tak o
    Ciebie dbają :)
    Odnośnie herbatki z liści malin to ja słyszałam kilka teorii (oczywiście wykluczających się wzajemnie). Ja zakupiłam wiesiołka i po skończonym 37 tyg na pewno będę łykać, no i wrócimy do masażu krocza, bo efekty były widoczne :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czekamy na zdjecia. Tak sie zastanawiam jak ubiera sie takiego małego maluszka w takie upały. Bo moj jest juz duży i jest w samym body lub rampersie.

Co do herbatki z liści malin, wiesiołka czy masażu krocza to jest tyle opini, ze poprostu samemu trzeba podjąć decyzje. Mi polozna zalecała herbatkę od 34 tygodnia, masaż juz nie pamietam od kiedy. Ale jak zapytałam sie o ten masaż lekarki to była przeciwna. Wiec herbatkę piłam a masaż sobie odpuściłam, porodu mi to nie przyspieszyło a moze bym tak nie popękała gdybym zrobiła masaż

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ciesze sie ze powoli wracasz do siebie! czekamy na fotki malego slodziaka ;)

Naditta z moim lubym juz cale szczescie lepiej. Mielismy co prawda ciche dni i myslalam ze sie wsio rozpadnie ale dzieki Bogu kryzys zazegnany.. milo ze pytasz ;*

a gdzie mozna kupic taka herbatke z losci malin wlasciwie? apteka?

pigułka na szkole.rodzenia polozna powiedzialam nam ze masaz krocza tak naprawde nic nie daje... mowila ze lepsze efekty daje cwiczenie miesni kegla. nie wiem.czy jej wierzyc.

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięśnie Kegla ćwiczę tak czy siak. Mój lekarz mówił, że nie ma terminu na wykonywanie masażu krocza, bo on na akcję porodową nie wpłynie. Nie wiem czy rzeczywiście coś da czy nie, ale po 5 dniach masażu skóra była rzeczywiście bardziej elastyczna i w 1 dniu czułam szczypanie i dyskomfort przy 1 palcu, a w 5 dniu dopiero przy 3. Zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi, a może na głowę poradzi :D
    Madziarella cieszę się, ze się dogadaliście :)

madziarella88 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuje wszystkiego: masaż krocza, ćwiczenia na piłce, wiesiołek i liście malin. No i nawet mój luby uległ i seks też jest :). Wychodzę z założenia, że dziecko i tak wyjdzie kiedy będzie gotowe, nie wierzę w to, że to wszystko z dnia na dzień doprowadzi do porodu. A może sobie chociaż odrobinę pomogę czy przyspieszę całą akcję jak już się zacznie ;)
    W każdym razie świadomość, że coś robię w tym kierunku też jest ważna :D

Madziarella, liście malin to możesz mieć problem. Mi mama z Polski wysłała, bo tutaj nie mogłam dostać.
    Cieszę się, że sytuacja u Was wygląda lepiej. Oby to był chwilowy kryzys,podobno często tak jest w związku kiedy ma się pojawić/pojawia się dziecko przychodzi kryzys.

madziarella88, pigułka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha tak jak pigułka mowi, te wszystkie "przyspieszacznie" na pewno nie zaszkodza. A na glowe napewno pomoga ;)

Naditta mimo wszystko zapytam w aptece moze akutat liscie malin maja. Jesli nie bede musiala kombinowac inaczej ;)

a co do kryzysu to tez mi sie wydaje ze to przez ciaze i dziecko. Stres robi swoje. Ale trzeba sie przyzwyczaic do nowego trybu zycia, ktory nie konieczne musi byc gorszy;) moj sie juz ja coreczke cieszy. za kazdym razem kiedy mnie cos zaboli pyta z usmiechem na ustach " zaczyna sie? " :D

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarella, bardziej bym szukała tych liści malin po sklepach zielarskich czy z żywnością ekologiczną niż w aptece.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Trenuje na pilce, masuje krocze od 34t.c. ale jestem chyba bardzo niedelikatna ze co drugi dzien robie jak mam sile i checi i za kazdym razem dokladalam palec. Dobilam do 4 i jestem w stanie jescze te palce rozczapierzyc ;) miesnie kegla cwicze od samego poczatku, herbatke nie tak latwo u mnie w miescie dostac wiec czeka mnie spacer po zielarskich sklepach... sexiku tez nie odmawiam, ale maz bardziej remontem zmeczony wiec najpierw musze dac mu sie wyspac a pozniej dzialac ;) inaczej nie ma humoru...

Ja to chetnie poszlabym spac, ale tyle rzeczy do zalatwienia a juz po 16 godz... eh

W takim razie dziewczyny jak mowicie ze herbatka z lisci mozna wczesniej pic, jutro spacerkiem do centrum po ziolka i zaczynam picie, boje sie ze nic nie bedzie sie dzialo przez leki ktore tyle czasu bralam...

Udanego dnia

Karola, cudownie ze dobrze sie Toba opiekuja i mozesz odpoczac. Cc to powazna operacja na powlokach brzusznych, wiec poki mozesz korzystaj z kazdej pomocy. Sciskam Was mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 16:16

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nareszcie mogę się pochwalić kącikiem dla synka.
    Co prawda jeszcze wymaga kilku poprawek, bo np domek ma zawisnąć na ścianie, mam jeszcze naklejki chmurki które chcę przykleić, ale to już kosmetyczne zmiany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:05

pigułka, madziarella88, dana222 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta slicznie to wygląda :)

Naditta lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!
    Jestem dumna z siebie, bo kolory, pasy na ścianie i domek-półka to był mój projekt :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladnie :) super to wyszlo, eh, u mnie w pokoiku dla dziecka tez bedzie mieta, ale ja dopieszcze ten pokoj dopiero po remoncie jak reszte mebli dokupimy... na sam koniec zostawilismy sobie ten pokoj...

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta super pokoik, podziwiam zdolności malarskie. My ostatnio malowaliśmy przedpokój i chciałam tylko kawałek ściany w innym kolorze (farba była) ale maz zarazzaczal wymyślać a po a na co, przedłuży to tylko robotę bo trzeba taśmę kleić zeby było równo. Jak sie tego narzekania nasłuchałam to mi sie odechciało innego koloru ścianki

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, ja mam to szczęście, że mój mąż to złota rączka i chyba nie ma rzeczy, z którą by sobie nie poradził jeśli chodzi o takie roboty domowe :)
    Czasem tylko muszę czekać na coś kilka miesięcy, ale w końcu to zrobi :P

dana222 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta chciałam Cie zapytać czy czułaś to, że dziecko Ci się niżej zsunęło? Moja zawsze leżała nad lewym biodrem i tam wierzgała rączkami, a od wczoraj czuje że mi się rusza tak jakby na wysokości wzgórka łonowego, kłucie w szyjce no i siku chodzę bardzo często. Jestem ciekawa czy mi tam łapkami gmera, czy już pomału zaczyna się wpasowywać...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, właśnie że nie czułam. Czytałam jakie są objawy tego, że dziecko wstawia się w kanał, mnie nie dotyczyły. Jedyne co zauważyłam to kilka dni bóli jak okres. Przypuszczam, że wtedy mały schodził. Gdyby położna mi nie powiedziała, to nawet bym tego nie zauważyła. Tyle tylko, że robiłam ten test w dłonią pod piersiami i rzeczywiście mieści się cała na płasko. No i to uczucie o którym mówisz...ciągle. Gmeranie przy wyjściu :P no i jak się wierci to czuję te ruchy główki b.nisko.

Takie objawy jak piszesz to chyba już świadczy o tym, że Twoja mała zeszła niżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 13:18

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, jak tam.
    u mnie bez zmian, humor do kitu.. brak checi na cokolwiek...
    zamowilam sobie herbatke z lisci malin w aptece. Jutro do odbioru. A jak trzeba ja pic wlasciwie? czytalam ze tydzien po jedej szklance, tydzien pauzy i pozniej juz do 4 szklanek dziennie. Prawda to?

5b09mg7y1fm9q2ki.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ