Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Visenna wrote:Cześć Warszawo!
Patrzę na suwaczki i widzę, że jesteście duuuuuużo dalej niż ja, dlatego przyszłam po poradę
Na razie chodzę do lekarza z LuxMedu, jest super, ma dobre opinie, ale przez to, że jest rozchwytywany, o normalny termin do niego ciężko. Wizyty są dodatkowe (wpychają mnie pomiędzy inne pacjentki), przez co bardzo szybkie. Nie czuję się z tym dobrze i zastanawiam się nad dodatkowym lekarzem prowadzącym. Możecie kogoś polecić (najlepiej na NFZ, bo za luxmed już płacę ) Raz poroniłam, w stopce mam wypisanych kilka chorób, super, jeśli lekarz potrafiłby to ogarnąć
I jeszcze jedno pytanie, gdzie robiłyście USG genetyczne? Wiem, że będę też robić test PAPPA, więc dobrze, by mozna było zrobić to od razu, w jednym miejscu Mój lekarz przyjmuje także na Hlonda, więc na razie tylko to miejsce brałam pod uwagę. O jakości sprzętu przekonałam się na własne oczy.
Będę wdzięczna za wszystkie porady od bardziej doświadczonych Dziekuje!Visenna lubi tę wiadomość
-
Ja polecam USG w przychodni na Żelaznej. Sprzęt mają kosmiczny i zawsze podają wszystkie niezbędne pomiary.
Pani dr. Kajdy jest specjalistką od tzw. przypadków trudnych i do niej są kolejki na prenatalne bo potrafi wychwycić najmniejsze anomalie i od razu reagować.
Ja robiłam PAPPA wcześniej (koszt 70 zł) i jak już szłam na USG to miałam wynik więc ona wprowadziła dane i dzięki temu poznaliśmy wyniki zarówno na podstawie PAPPA jak i USG.
-
olcia_2209 wrote:Visenna, ja mam dobrego lekarza do polecenia w Lux medu jeśli chcesz. Dla ciężarnych są dodatkowe terminy.
Z ciekawości zapytam o nazwisko tego lekarza i gdzie przyjmuje.
Ja też prowadziłem ciążę w Luxmed na Chmielnej u babki do której miałam średnie zaufanie ;/ ale nie chciało mi się przenosić w trakcie do kogoś innego.Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina - ja chodzę do dr Więczkowskiego na Szernera. Poleciła mi go inna dziewczyna z forum.
Jestem zadowolona. Wszystkie badania na czas, na każdej wizycie USG.
Chętnie odpowiada na wszystkie pytania.
Są do niego długie terminy, ale po pierwszej wizycie się w okienku mówi, że kolejna ma być za 4 tyg i znajdują zawsze pasujący termin dla ciężarnej
Do tego jak się ma sprawę "na już" do Doktor zawsze przyjmie dodatkowo.Kokaina lubi tę wiadomość
-
olcia_2209 wrote:Kokaina - ja chodzę do dr Więczkowskiego na Szernera. Poleciła mi go inna dziewczyna z forum.
Jestem zadowolona. Wszystkie badania na czas, na każdej wizycie USG.
Chętnie odpowiada na wszystkie pytania.
Są do niego długie terminy, ale po pierwszej wizycie się w okienku mówi, że kolejna ma być za 4 tyg i znajdują zawsze pasujący termin dla ciężarnej
Do tego jak się ma sprawę "na już" do Doktor zawsze przyjmie dodatkowo.
To rzeczywiście dobrze to wygląda.
Na Chmielnej lekarz nie miał Usg, musiałam umawiać się na osobne wizyty do kogoś innego.
No i lekarz był z takim podejściem że Usg za często też nie można robić. Gdyby nie prywatne, dodatkowe wizyty to miałabym je zrobione ze 3 razy
Cóż,kolejna ciaze pewnie będę prowadzić u kogoś innegoSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Patutka wrote:Ja chodzę do dr. Boruckiego niestety prywatnie.
Test pappa to koszt 350 zl w komplecie z usg. Lekarz mily, kompetentny. Wizyta niby 20 min ale jak trzeba to przetrzyma Cie dłużej. Samo usg to 150 zl usg i wizyta 270 zl jak dla mnie najlepszy lekarz na jakiego trafilam.
Moja starsza siostra prowadziła u niego ciążę i mama, siostra miala powazne problemy z tarczycą. Na scianie w gabinecie ma pełno podziękowań za uratowane ciąże. Na nfz chodzę ale nie polecam tego lekarza
Dziękuję A jakiej jakości ma sprzęt (USG) ? Sprawdzę za chwilę opinię o lekarzu
olcia_2209 wrote:Visenna, ja mam dobrego lekarza do polecenia w Lux medu jeśli chcesz. Dla ciężarnych są dodatkowe terminy.
Oczywiście Podaj proszę nazwisko... ja chodzę do dr Steca. A kogo Ty polecasz ?
Wilka wrote:Ja polecam USG w przychodni na Żelaznej. Sprzęt mają kosmiczny i zawsze podają wszystkie niezbędne pomiary.
Pani dr. Kajdy jest specjalistką od tzw. przypadków trudnych i do niej są kolejki na prenatalne bo potrafi wychwycić najmniejsze anomalie i od razu reagować.
Ja robiłam PAPPA wcześniej (koszt 70 zł) i jak już szłam na USG to miałam wynik więc ona wprowadziła dane i dzięki temu poznaliśmy wyniki zarówno na podstawie PAPPA jak i USG.
Brzmi świetnie... tylko z tym dostaniem się pewnie będzie problem... ale także sprawdzę Jeśli mogę jeszcze zapytać... test PAPPA robiłaś tego samego dnia co USG i... gdzie tak tanio to robią ?
Dziękuję za wszystkie polecenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 07:09
-
Visenna - oczywiście na Żelazną prywatnie Pani doktor o której pisałam przyjmuje we wtorki więc możesz sobie już obliczyć kiedy powinnaś zrobić to badanie i się zapisać. Ja osobiście PAAP-a robiłam w Diagnostyce (tylko trzeba zrobić nie prisca tylko ten drugi) i obalam mit - PAAP-a nie musi być robione tego samego dnia co USG bo nigdzie nie dostaniesz wyniku tego samego dnia. PAPPa ma być zrobione w tym samym przedziale tygodni co USG, jak ja wiedziałam, że na wynik czekam tydzień to zrobiłam tak, żeby mieć go akurat na wizytę.
Visenna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWilka wrote:Visenna - oczywiście na Żelazną prywatnie Pani doktor o której pisałam przyjmuje we wtorki więc możesz sobie już obliczyć kiedy powinnaś zrobić to badanie i się zapisać. Ja osobiście PAAP-a robiłam w Diagnostyce (tylko trzeba zrobić nie prisca tylko ten drugi) i obalam mit - PAAP-a nie musi być robione tego samego dnia co USG bo nigdzie nie dostaniesz wyniku tego samego dnia. PAPPa ma być zrobione w tym samym przedziale tygodni co USG, jak ja wiedziałam, że na wynik czekam tydzień to zrobiłam tak, żeby mieć go akurat na wizytę.
Wilka a Tobie ten test PAPPA w Diagnostyce polecił lekarz? Bo rzeczywiście tanio bardzo i w ALABie też jest za 72 zł. Tylko pytanie, czy to ten sam test, co robią przy badaniu usg i kosztuje 400 zł? -
Żartujesz Patutka, a co się dzieje ? To pierwsza negatywna opinia jaką słyszę :o
Visenna - ja robię wszystkie badania w Diagnostyce z racji na ich dobrą aparaturę (sama pracuję w klinice medycznej) i lekarze zawsze polecają te laboratoria.
Chodzi o to, że cena samego badania PAAP-a to "tylko" badanie krwi + raport a jak robisz z USG to nie wiesz ile tak naprawdę kosztuje samo badanie krwi a ile USG. Bo jeśli robisz w prywatnym gabinecie to oni nie mają własnych laboratoriów, ktoś musi zawieść twoją próbkę potem odebrać wynik itd i chyba dlatego cena jest wyższa.Moko, Visenna lubią tę wiadomość
-
Gdyby, któraś mama miała ochotę na warsztaty Bezpieczny maluch są wolne terminy w Pruszkowie w ten weekend. https://m.facebook.com/bezpiecznymaluch/
-
Hej,
Jak fajnie ile tu was z Warszawy
Ja mam termin na 14 września 2016 i co do Szpitala to odwiedziłam Miedzlesie i zaczynam się skłaniać do porodu tam.
Pół roku temu w 12 tygodniu miałam stwierdzona ciąże martwą i zabieg na Żelaznej czekanie na przyjecie do szpitala 8 godzin skutecznie mnie zniechęciło do rodzenia tam. -
dziewczyny ja planuje rodzic na karowej, lekarze którzy mnie prowadza tam pracuja, jakies opinie? jakie podejscie do cc? czekam na blizniaki i boje sie porodu sn ;/
Osobiscie slyszalam same pozytywy o Madalinskiego
Jesli któras z was potrzebuje dobrego diagnosty USG polecam doktor Hamelę-OlkowskąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 16:48
-
ewa84 wrote:dziewczyny ja planuje rodzic na karowej, lekarze którzy mnie prowadza tam pracuja, jakies opinie? jakie podejscie do cc? czekam na blizniaki i boje sie porodu sn ;/
Osobiscie slyszalam same pozytywy o Madalinskiego
Jesli któras z was potrzebuje dobrego diagnosty USG polecam doktor Hamelę-Olkowskąewa84 lubi tę wiadomość