Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to dobrze
ja tez nic takiego nie wpisuje
Jeszcze jedno mam pytanie. Czy wasze maluszki maja dalej okreslone pory dnia? Bo moj raczej nie, albo ja nie zauwazam.. W sumie ostatnio wiekszosc dnia sie wypycha to nie zwracalam uwagi na godziny.. Wiem ze w nocy jest spokojny -
He he Kamilka nie wiem co oni będą czekać
Według OM mam na 18 sierpnia. I tak na początku powiedział mi lekarz że szyjka do tego terminu wytrzymaa potem cyt"eee według usg z 1 trymestru 25-28 sierpnia to tak czekamy" ale nikt nie patrzy ze to będzie 42 tydz.
Camille87, benitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHehe Quendi mysle ze termin z om jest najtrafniejszy bo jednak dzidzia potrzebuje tych 40 tygodni czasem wychodzi wczesniej ale to ze Hubercik na poczatku byl mlodszy nie oznacza wcale ze ciaze przenosisz
Mojej siostry corcia byla caly czas starsza o tydzien, dwa a i tak przenosila i urodzila 4kg z kolei na innych watkach dziewczyny rodzily przed terminem a dzieci nie byly wcale duze, nie ma reguly..
Daria no to niezle! Ciekawe czy ktos ta ksiazke ciazy czytaRuda27 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Kurcze u mnie też gorąco i duszno jak nie wiem. Aż bym się poopalała
Leje się ze mnie.
Ruda, ja tutaj też mam wręcz książkę ciąży. Byłam w szoku, jak ją dostałam. Zresztą wrzucę Wam fotki. W Polsce teczuszka A5, w niej wynik z grupą krwi i mała karta ciąży, A6 rozkładana na 4 razy. A tutaj, proszę bardzo:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 19:25
Ruda27, Dodi, Magda2013, MILA, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula fajnie, ze wiesz już kiedy synuś będzie z Wami
jesli jest taka konieczność to nie ma się co martwić bo wszystko dla dobra maleństwa
Aggie łobuziara z Tej Twojej Maji i najważniejsze, że wszystko ok
Aggie, Paulia87 lubią tę wiadomość
-
Quendi no to ja bym sie tego terminu trzymala
Daria ja tez nie czuje jakichs stalych por ruszania malej. Wiem ze zaczyna harce tak ok 7-8 bo sie wtedy budze a i w nocy tez ja czuje i to dosc mocno ale nie wiem ktora to godzina. A ostatnio nawet na wieczor mocno kopie. Teraz jej nie czuje..to pewnie tak ok 22 bedzie szalecA w dzien nie zwracam zytnio uwagi na to
najwazniejsze ze ja czuje i to czesto
Troche pokresony ten moj postRuda27, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość
-
kurde daria gdzie pada u nas nadaal duchota bleeee oszaleje
wogole paula super ze wiesz kiedy maly bedzie z toba...
ja tez mialam 2 poronienia i 1 pozamaciczna z wycinaniem jajowodem a rodzic naturalnie bede... zobaczymy jak teraz maly bedzie odwrocony hehWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 20:08
-
Hahah no bo ja już przed ciążą miałam taki śmieszny pępek, no nie wypukły ale to nie była też taka standardowa dziurka
I teraz nawet jak mam bluzkę i chociaż trochę mi się opina to pępek odstaje przez tą bluzkę
Ja na samym początku zapisywałam godziny aktywności Julki, ale potem zaczęła się ruszać w cały świat i już dałam spokój.Nie ma określonych pór. Wiadomo, że jak zjem i poleżę to się rusza. Ale nie raz pod prysznicem jestem i się obudzi i świruje. Późnymi wieczorami zauważyłam, że lubi poskakać. Ale to chyba właśnie kwestia po prostu tego, że leżę.
Ruda27, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja wrocilam. Kubus juz zbytnio nie rosnie, szacunkowa waga 2750-2800 zalezy jak tam gin wymiar zlapal. Zmartwilam sie i spytalam czy nie ma jakiejs choroby czy cos ze tak nie rosnie- odpowiedzial ze z tego co widzi to nie, przeplywy sa idealne, dzidzius ma wszystko czego potrzebuje widocznie taka jego uroda i pocieszyl mnie ze jego syn urodzil sie z waga 2700 a teraz kawal chlopa 86 kg
swoja droga widzialam go i drobny nie byl
Szyjka zamkneta ale miekka, lozysko III stopnia na prawej scianie, ginek mowil ze moge rodzic
Co do ktg to powiedzial ze w naszym szpitalu nie ma ambulatoryjnego sprzetu zeby sobie z biegu zrobic zapis ale on nie odnotowal wiekszego odsetka powiklan u oobiet ktore przed porodem nie mialy ktg. Jego zdaniem to oszukane uspokajanie kobiety bo podczas zapisu moze byc wszystko ok a po wyjsciu ze szpitala cos sie moze zaczac dziac, dla niego najwazniejsze sa przeplywy ktore u mnie sa idealne. Nie wiem, nie dyskutuje, nie ma ktg to nie - trudno..
Dodi, Ruda27, Magda2013, Aggie, Sylka, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
Kamila widocznie taka uroda Kubusia
mój bratanek też malutki się urodził bo 2800 ważył a rodzice oboje wielcy i najważniejsze że wszystko w porządku
jeszcze będzie miał czas żeby urosnąć
no i skoro dostałaś błogosławienstwo gina to czekamy na Synusia :*
Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny