X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zamierzam wziac meza i psa na dlugi spacer :-) mamy ladna pogodę wiec szkoda dnia :-) mielismy jechac do Mikolajek ale troche strach teraz hehe

Racuchy to bym zjadla! Ty robisz takie z drozdzami na patelni??

Aggie, Kajoni lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila pewnie masz racje ze lepiej wczesniej... ale tak mi z rana przez glowe przemklo ze przeciez moge za dwa tyg urodzic oO i sie wystraszylam, ale i podekscytowalam :P bo ja to juz jestem zmeczona tym stanem, nie mialam latwo od poczatku :P kara za to ze tak bardzo chcialam?? :P

Kajoni narobilas smaka na racuchy :P ale nie chce mi sie nigdzie isc po jabca :P

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam racuchy ale z bananem :D pysznosci :P

Kajoni jej karpatka.. Uwielbiam!! :)

Ja niedlugo ide do kosmetyczki potem kardiolog :) a narazie jeszcze lezemy z kolezanka :P

Kajoni lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm racuchy ale to moja mama musi zrobić

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, robie z drozdzami :-). Tak za pol godzinki musze isc zarobic ciasto zeby mi uroslo :-). Z bananami tez lubie, ale nie mam :/ wiec beda z jablkami :-) a karpatka to taka szybka to sie moment robi i w sumie moment jest, bo sie tak szybko zjada :-) wlasnie zagotowalam mase i mi pachnie :-)

Daria, dwuznacznie mi zabrzmialo, ze lezycie z kolezanka haha sorki :D

Aggie, jaka kara! Wez sie ciesz! Ile dziewczyn ma problem z zajsciem w ciaze, a nam sie udaloni to juz niedlugo bedziemy prawdziwymi mamusiami! Trzeba sie cieszyc, a dolegliwosci przetrwac.

Moni&, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm racuchy. ja dzis na oviadek mam fasolke szparagowa:) bylam w sklepie kupilam sobie arbuza, sliwki, brzoskwinie, winogrono takze witaminek mam pod dostatkiem:) ale i tak wszamałam tera pączka z nadzieniem czekoladowo orzechowym i popujam soczek grejfrutowy:D
    kurde ale zmeczylam sie tym spacerem gorąco strasznie, no i brzuch mi twardnial, a w jednym momencie poczulam sie jakby cos mi mialo wyleciec tak zabolalo dziwnie:/
    Mila powodzenia na wizycie!
    Ciekawe co tam Nezumi miala na mysli ale wydaje mi sie ze jakby urodzila to dalaby nam znac no i jakies zdjecie na fb wrzucilaby raczej:P
    jak mam wizje tego ze jeszcE 2-3 tygodbie to sie ciesze i boje kurde no:D

Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhaha kajoni :P
    Lezymy dwie ciezarne ale osobno :P jest taka duchota a my zaraz wychodzimy z domu masakra
    Skoda ze nawet lodow zjesc nie moge przez to przeziebienie...

Milego dnia mamuski! :)
    Powodzenia na wizytach!

Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja mam za 3 tyg wizytę i się śmiałam ze mogę nie dotrzymać do następnej wizyty mąż też gada ze nie wytrzymie

Moni&, Kajoni lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria na gardło lody są bardzo dobre mnie też bolało i zjadłam lody i zabiło te bakterie w gardle zamrozilo he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia pisala ze zdjeli jej krazek ale jak to lekarz powiedzial jej "porod w lesie" wiec chyba szyjka trzyma.

Daria jak tam herbatka z lisci pijesz sumiennie? ;-) ja wlasnie teraz pije!
    Mi lody na gardlo nigdy nie pomogly :P

Ruda27, Magda2013, amela lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja myslalam ze juz nie bede miala zadnej wizyty bo moj gin na urlopie a tu nastepna wizytta za tydzien 23 lipca a potem 28 lipca juz u mojego gina a potem kurna chce rodziiiiiiicccccc!
    se tak mysle ze jak ja mam takie cisnienie u lekarza to co dopiero bedzie jak pojade na porodowke do szpitala? to bedzie masakra i jeszcze mi przez cisnienie cc beda chcieli robic :P
    Daria jak masz ochote na loda to to zjesz sobie w domu i powoli, nie jakis wodny typu kaktus.

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila pije wieczorami raz dziennie :)
    Dzisiaj chce kupic wiesiolek albo siemie lniane :)

Co do loda to wole nie ryzykowac, bo przekykanie zimnego to tylko bol..

Monia moze ju niedoczekasz nastepnej wizyty :D
    Ja mam w sobote, ciekawe co powie ginekolog czy cc czy czekamy.. Taka mam nadzieje ze w weekend cos ruszy bo akurat maz przyjezdza :P i ju by zostal

No to Lanusi moze pojsc szybko, ale tez nie musi.. Czytalam ze po sciagnieciu krazka roznie bywa..

• Aggie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, no mysmy sie starali ponad 3 lata, bylam na lekach nawet, ja mowie ze kara z samopoczuciem w ciazy, bo skoro tak bardzo chcialam i blagalam los o szanse bycia mama to ten stwierdzil, to niech ma! niech cierpi :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus w zyciu niestety nie jest kolorowo i cos za cos. najwazniejsze ze malutka rosnie i niedlugo bedzie z Toba:*
    no Daria mam cicha nadzieje ze w srode to bedzie ostatnia wizyta:P ale nie nastawiam sie, znajac zycie urodze wtedy jak sobie powiem bedzie co ma byc. a jak czlowiek sie niecierpliwi to sie wszystko przeciaga.
    Daria zawsze w ramach loda mozesz sobie zrobic jakis deserek ze smietana :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Lanusia to pewnie taka sama loteria jak i z kazda z nas.. ;-)
    Uu Daria no to widze ze przyspieszanie na calego :P
    Ja nie chce w ten weekend rodzic bo u nas w miescie 3 dniowa impreza i boje sie pijanych lekarzy hahaha

Dobra my sie zbieramy na ten spacer :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawde to kazda urodzi w innym momencie niz sie spodziewa, jedna wielka loteria tak jak mowisz Kamila...
    a ja znowu mierzylam cisnienie i 138/88 niby dopuszczalne ale juz podwyzszone...wzielam ta cholernw tablete na obnizenie. tym samym mierzeniem jeszcze bardziej sie stresuje
    Kamila udanego spaceru:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:23

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebralam wyniki- morfologia w porzadku,hemoglobina 13,6% ale w moczu mam jakies pojedyncze bakterie i nablonki plaskie 10-15 a norma od 0-5 :( Nie mialam tego wczesniej. Ciekawe co lekarz powie i czy mi przepisze jakies tabletki albo czy bede znowu musiala zbadac mocz.

Aggie mnie tez boli podbrzusze jak ide..mimo ze ide pomalu. Brzuch sie juz napewno nam troche obnizyl dlatego czujemy te klucia. Wogole jak szlam to mialam caly czas twardy i napiety i caly czas taki mam.

Nie chce mi sie sprzatac w tej kuchni :/

Mi zostalo jeszcze 18 dni wg belly :)

Camilla udanej wycieczki :)

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)

ale goraccco..masakra..do ndz czekam az moj Lubek przyjedzie to w koncu nie bede tak uwiazana w domu..i nad jeziorko bedziemy jezdzic:)ostatnio z rana mialam ttakie silne skurcze w podbrzuszu ze makabra co to za bol:( trzymalao chwile i jak puscilo to juz bylo ok..Tak sobie myle ze to chyba te przepowiadajce?

celia lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello. dzisiaj jakaś kumulacja tego upału, czy co? żar się leje!
    ciągle myślę o pekince...mam nadzieję, że tam u nich wszystko dobrze, że nie pisze bo po prostu nie ma neta i czasu.

współczuję wam doleglwości, bóli, spuchniętych stóp i innych dziadostw, niestety koncówka bywa okrutna, ja mam nadzieję, że wystarczająco ciąża dała mi popalić na początku i nic mi sie już nie przywlecze.

do mnie dziś przyjeżdzają rodzice, z knedlami:) tak sobie ciężarna zażyczyła hehe

celia lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie padac wiec jest duszno i parno ale moze nie padne ;-)
    Dzieki dziewczyny! Milego dnia!

‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ