Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witajcie po kolejnej długiej nieobecności
Teraz już będę aż do samego porodu, bo mam swój komputer, z którego wirusy mi niestraszne
Mam rozwarcie na 2 cm, miękką szyjkę. CzekamyW poniedziałek mam stawić się na KTG i w środę kładą mnie na oddział jeśli nic do tej pory się nie wydarzy.
Główka już przyparta do wchodu, lekarz prorokuje poród w ten weekend albo na początku tygodnia. To spełnienie moich marzeń
Widzę, że już w większości porodziłyście, megagratulacje dla każdej z osobna :* Teraz Was troszkę podczytam, żeby być na bieżąco chociaż z wydarzeniami z ostatnich dni
Mam nadzieję, że jakiś opis porodu uda mi się wyhaczyć, bo ciekawa jestem jak to u Was przebiegałoCamille87, MILA, celia, Moni&, Aggie, Ruda27, Sylka, Magda2013, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Czuję się nieźle, troszkę tylko plamię na brązowo po badaniu, jak lekarz badał mi rozwarcie i wepchnął tam palucha to czułam jak coś przesunął, trochę tam pogrzebał (swoją drogą, nie wiem po co) i powiedział, że się ruszy w ten weekend jak pospaceruję po schodach, pomasuję brodawki i brzuch i zjem ananasa
Ale powiedział, żeby nie wydziwiać w stylu "mycie okien, szorowanie podłóg na kolanach". Bo to samo da kucanie z rozstawionymi nogami, więc zaraz się za to wezmę
Moje sposoby na przyśpieszanie porodu z ostatnich 2 tygodni:
- herbatka z liści malin (ładnie mi zgładziła szyjkę i teraz ją chyba rozwiera)
- spacery (dwugodzinny 2 dni temu dał efekty)
- schody (ok. 20 minut dziennie)
- sprzątanie (porządne co 2-3 dni)
- masowanie brzucha okrężnymi ruchami+brodawki (codziennie po ok. godzinę-dwie)
- streeeees
Ale mam apetyt, jak szalonaZjadłam duży kawał arbuza, kabanosy, jogurty, zaraz biorę się za lody
Mam dziwne przeczucie, że zacznie się niedługo. Chociaż nie wiem czy to można nazwać przeczuciem.. Czy raczej nadzieją
Dla Małej oczywiście już wszystko mam, czekam tylko na wózek- http://allegro.pl/raf-pol-wozek-smart-fotelik-kola-pompowane-tacka-i4425114013.html
Kolor brąz+ecru. Postanowiliśmy kupić tańszy, a resztę przeznaczyć na remont domu.
Torba spakowana, moje nastawienie psychiczne: zaczynam się bać
Kamilko, dziękuję Ci na forum za to, że dzięki Tobie byłam na bieżąco z każdymi narodzinami i nagłą sytuacjąMoni&, Ruda27, Camille87, Magda2013, MILA, celia, Kajoni lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Llanusia ciesze sie ze u Ciebie ok no i zycze szybkiego porodu:*
Anitko my chyba mamy dzis taki sam nastrój... ja mam dzis jakiegos doła, kazda głupotka doprowadza mnie do łez, wykąpalam sie i ide niedlugo spac... moze jeszcze jakiesz męzem dzis ale nie wiem sama czy mam do tego nastrój...
jak nie urodze niedlugo to mnie poskręca bo te hustawki sa dobijajaceamela, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Lanusia, witaj z powrotem
ciesze sie ze u Ciebie w miare dobrze
Ja tez jakas placzliwa jestem od paru dniogolnie to nalazilam sie i nadzwigalam dzis i place slono za to
plecy bola tak ze nawet zdrzemnac sie nie moge, kosc lonowa oczywiscie tak ze lazic nie moge
ciekawe czy w ogole bede w stanie
dzis... watpliwe
Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
Troszkę poczytałam i jakoś mi dziwnie. Coś tu niby boli, ale to jednak nie ból
Chyba już zaczynam marudzić.
Odnośnie:
malowania paznokci u nóg- o dziwo, idzie mi to lepiej niż golenie na oślep miejsc intymnych( lekarz na ostatnim badaniu dziwnie TAM spoglądał, więc pewnie jakaś wyspa została
). I też myślę o zainwestowaniu w depilator... Chyba zażyczę go sobie za trudy porodu
wagi- ważę 68 kg, czyli 14 kg na plusie, tyle ważyłam w 31 tygodniu (potem sobie schudłam 4 kg, potem przybrałam).. Nie ogarniam tej wagi
Zaczęłam się jakoś dziwnie stresować porodem... Przechodzą mnie takie elektryzujące dreszcze w brzuchu jakbym miała 5 lat i otwierała prezent gwiazdkowy... Dziwnie mi, chyba czas iść spać, za dużo wrażeń na dziś
Dobrej nocy :*Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Monia,Amela ja mam tez w poniedzialek wizyte
jest nas juz trzy
czy ktos jeszcze ?
Monia ja tez na to licze ze sie u mnie cos ruszylo..dzis mialam jakies klucia i bole w srodku,moze cos sie dzieje
Witaj Lanusiaciesze sie ze jakos sie uklada u Ciebie
wozeczek fajny,ladne kolorki
Co do golenia to ja zawsze przed wizyta to robie a tak to w sumie nie bylo sensu. W sobote mnie to czeka ale z lusterkiem mysle ze dam rade
Co wchodze to licze ze przeczytam jakis post od Positive albo Domia tu cisza..
Daria a jak tam u Ciebie ?
Nudy w tym domu :/tez jestem jakas zniechecona. Juz bym chciala urodzic..
Dzis jeszcze sprawdzilam torby,przygotowalam jeszcze pare ciuszkow na wyjscie ze szpitala dla Mai to maz dowiezie w razie co.amela, Lanusia93, Ruda27, Aggie, MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
na ktora godzine masz wizyte? ja na 13.40. mam nadzieje ze zacznie sie cos dziac albo pobudzi tą szyjke tak jak mi ostatnio mówil bo ja zeswiruje, jeszcze nigdy nie czulam sie tak podle psychicznie ehh nie umiem sobie z tym poradzicMonis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mi maz wlasnie uswiadomil ze polozna mowila ze po tescie oksytocynowym w poniedzialek jesli wszystko bedzie ok to we wtorek mam juz przyjechac do szpitala na wywolanie
Musze to jutro wyjasnic bo ja nic takiego nie pamietam
Takze chyba moge do was dolaczyc jako wiztujaca w pon
No chyba ze sama urodze
Monia, moi zdaniem za bardzo ske nakrecasz i stad ten nastroj, jutro dopiero zaczynasz 40 tc nie jestes po terminie wiec skad ta zlosc?zrelaksuj sie i nie wywiwraj sama na sobie presji a bedziesz sie lepiej czuc i szybciej czas zleci
ale zycze ci szybkiego porodu chocby dzis w nocy
amela, Ruda27, Magda2013, MILA, Dodi, Macca, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny