Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilka to już we wtorek ! To by było już tydzień po terminie także mogą już wywoływać, u mnie też czekają tydzień .
Powodzenia jutro i daj znać jak najszybciej co tam u WasCamille87 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Ja też mam w poniedziałek wizytę
Przed południem mam się pojawić w szpitalu na KTG i badanie szyjki+mam podjąć decyzję czy zostaję na oddziale czy dopiero w środę.
Moni&, przytulam Cię mocnoJa weszłam dziś do gabinetu ze złym nastawieniem i na wstępie rzuciłam tekst do mojego gina: "Proszę o masaż szyjki, ja chcę mieć rozwarcie". Zaprosił mnie na fotel, a tam rozwarcie 2 cm
Pogrzebał chwilę w środku, tak z pół minuty, ale to nie bolało, trochę dziwne uczucie, więc to chyba nie ten masaż, bo czytałam, że to boli potwornie. A rozwarcia się nie spodziewałam, jedyne co mogło je sygnalizować to kilka ukłuć głęboko w środku i dzisiejsze 3 dość mocne skurcze (połączenie wzdęć i takie uczucie jakbym zwlekała z wizytą w toalecie od kilku godzin). Więc może już masz jakieś rozwarcie, myśl pozytywnie :* Ale świetnie rozumiem Twoje zniechęcenie, ja już od 2 tygodni chodzę z takim nastrojem, dopiero dzisiejsza informacja podniosła mnie na duchu. Życzę Ci rozwarcia w poniedziałek, a nawet porodu dzisiejszej nocy
Ale wiedz na co się piszesz, już tego nie cofniesz
Nie chcesz się wyspać chociaż jeszcze jedną noc spokojnie?
Ja tak myślę i mi łatwiej...
Camille87, mąż mógł to zapamiętać, bo Ty byłaś w stresie, myślałaś o czymś innym, mogło Ci umknąć, zwal to na ciążę, ale wyjaśnij to jutroPamiętam jak po USG w 12 tygodniu powiedziałam, że mała ma przezierność karkową ileś tam, a kość nosową ileś tam, P. był ze mną na tym USG i upierał się, że powiedziałam na odwrót. Myślę sobie: "A co ty możesz wiedzieć? No chyba lepiej pamiętam", ale spojrzałam na zdjęcie i... Miał rację
Mam takie pytanie... Mylą Wam się czasem skurcze (bezbolesne twardnienia) z wypychaniem jakiejś części ciała maluszka? Tak sobie siedzę i zapisuję co ile są... I mi wychodzą co 10 minut, już je bardzo długo mam. Ale czy to na pewno skurcze? Może mnie już przegrzało...?Pierwszy raz mam takie wątpliwości, nie chcę niczego pomylić, zaniedbać...
Camille87, MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyLanusia witaj słońce!
Podziwiam Cię ze robisz masaż brodawek tak długo! Mnie to zaraz boli
Mam takie przeczucie jak Ty, ze lada dzień coś sie zacznie, albo to właśnie tylko nadzieja..
Madziu dziękuje ze pytaszu mnie bez zmian, czop dalej odszedł, może już cały? Cieszy mnie to
Tak to normalnie wszystko, chodzę i kucam haha
Powodzenia dziewczyny w poniedziałek może akurat sie już nie doczekacie tych wizyt
Kamila to dobrze ze już Cię we wt zostawia, zawsze to lepiej być pod kontrola
Ja sie cieszę bo tu codziennie ktg i co 2 h chodzi Polozna i sprawdza tetno maluszkow nawet w nocyamela, Camille87, Lanusia93, Magda2013, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam nadzieje ze to wszystko z nas zejdzis po porodzie - slyszalam ze czesto kobiety po porodzie przez utrate glownie wody - wygladaja jakby z nich powietrze spuścił
oby!
No wlasnie co do tego wtorku to pewnosci nie mam, oby tak bylo bo jak zobaczylam ten szpital to juz mi sie nie widzi rodzic w moim miescie nawet mimo skierowania na wywolanie na 6 sierpniaLanusia93, Ruda27, MILA, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Nie nakręcam się na poród dzisiaj, żeby nie było
Trochę zaczęłam się go obawiać z niewiadomych przyczyn, ale wolałabym wiedzieć wcześniej niż obudzić się "z główką między nogami", taka ogromna przenośnia
Czy takie bezbolesne regularne skurcze mogą być początkiem porodu? To raczej pytanie do naszych mamusiek, które mają to za sobą, ale pewnie już ich nie ma tu o tej porze...Camille87, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
hehe Daria to ja pytałam
aaa widze że Madzia też pytała
mam nadzieje że już niebawem akcja u Ciebie ruszy
Super że tak często sprawdzają tętno maluszka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:00
Ruda27, celia lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyLanusia mi sie czasem myli twardnienie z wypychaniem, ale jak dotkne reka brzucha to juz wiem czy to skurcz czy synek
Tak sobie mysle o tym chodzeniu po schodach i kucaniu tudziez przysiadach to wam powiem ze mi sie nie chcepodziwiam was za wytrwalosc
Ja ide zaraz z mezem na darmowe prostaglandyny hihiLanusia93, Ruda27, Magda2013, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Daria a Ty lezysz na patologii czy na jakim oddziale ? dobrze ze wszystko w porzadku,cos sie rozkreca u Ciebie po malu
Lanusia ja mam coraz czesciej lekko bolesne skurcze. Brzuch mam praktycznie caly czas twardy.
A dzis doszedl jeszcze bol w pachwinie,jak by Maja w jakis nerw kopala czy cos w tym stylu,az mnie zgina w polcelia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitka dziękuje, mam nadzieje ze u Ciebie tez ruszy :*
Kamila mi sie o dziwo chce, nie chodzę jakiś specjalnie długo ale lepiej sie czuje jak sie coś rozruszam a nie tylko siedź czy leżeale po paru przysiadach aż mnie nogi bolą, widocznie mimo spacerów to i tak mam zastane mięśnie
amela, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Ruda27, fajny szpital, dobrze być pod dobrą opieką
I kucaj, kucaj, ale może już na dziś daj sobie spokój, bo po takim kucaniu poród mógłby być bardziej męczący. Odpocznij i od rana do roboty
Ja jutro na 4 piętro będę sobie biegać
Hahahhahaha Kamilka miłego! Po co płacić 200 zł jak masz przystojne prostaglandyny tuż obok?
To jednak skurcze, ale przepowiadające na 99,99%, dotykam brzucha i są, po ponad 30s puszczają. A mała się nie rusza wcale.
Nie wiem o co chodzi... 21:11, 21:21, potem nie pisałam, ale skurcze były. 21:50, 22:02..A może ona ma jakiś zegarek w głowie, że wypycha się tak co 10 minut
Idę spać, bo oszaleć można od takich domysłów, nie boli, więc nic z tego, nie ma co siedzieć z długopisem w rękuRuda27, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny