X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja nie wiem jak to jest, ale ja zawsze place pelna wartosc bo mam od prywatnego.. Ale ok 40 luteina chyba u mnie kosztuje

Camille87 lubi tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CAMILLE dziękuję z całego serca ja i Moja siostra!!!
    Camille tak podobno jest ze Lubenia kosztuje ok 8 zł jak jest pesel i z boku napisane ile procent płacisz... Ja też chodzę prywatnie więc płace 100 %!!!

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie rozumiem o co temu facetowi chodzilo z tym peselem.. na mojej recepcie w miejscu odplatnosci nie ma nic woec chyba tez w domysle 100%.. dzwonilam do mojego gina ale nie odbiera dzis ma dyzur w szpitalu ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Camille ja nie wiem jak to jest, ale ja zawsze place pelna wartosc bo mam od prywatnego.. Ale ok 40 luteina chyba u mnie kosztuje

40zl za 100mg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 30 tabl 50 mg luteiny placilam 28 zl, wlasnie sprawdzilam na opakowaniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdzierstwo :/ nie dosc ze sie skladki na nfz placi to jeszcze leki 100% platne.. niech zyje Polska :/

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87, zagłosowałam :)
    Camille87, za opakowanie luteiny (50 mg, 30 tabletek) płacę 3,20 zł, bo mam refundację z NFZ. Ale bez zniżki płaciłam prawie 30 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 18:45

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wsciekla i przybita, mialam ostra klotnie z mama, bo zwrocilam uwage zeby przy mnie nie palila bo sie zle czuje, i mi smierdzi :/ to oczywiscie wyszlo na to ze nie powinnam jej zwracac uwagi w jej wlasnym domu, ze wymagam zeby wszyscy dokola mnie chodzili, itd. Zagladam do niej raz na tydz, raz na dwa tyg. czy ja tak duzo wymagam? PAmietam jak siostre opieprzala, zeby nie palila w ciazy, palac przy niej! kurcze staram sie jak moge, a mama mowi ze powinnam isc do lekarza bo z hormonami sobie nie radze (moj gada ze wszsystko ok) i rozwale rodzine, i ze od poczatku jak moja siostra zaszla bylam niby zazdrosna o nia, no ku*wa mac!! wspieralam dziewczyne jak moglam, zal mi bylo bo ja sie rok staralam i nic... ale no ku*wa mac, kocham Zuzie i moja siostre, i nie jestem zazdrosna! Kuzwa, wyc mi sie chce, czuje ze tylko moj mnie rozumie i moja babcia, ale do niej isc nie moge bo nadal w pl, tylko telefon mi pozostal:( ona rozumie, i pochwala ze nie pale (mimo \ze sama pali), jak dzwonie do niej to pierwsze pol godziny rozmowy jest o mnie bo tak wypytuje, a mama? ostatnio zadzwonila i zapytala jak sie czuje po czym przez prawie godzine o swoich pierdolach mowila! I smiala mi zwrocic uwage ze nic tylko o "fasolce" bym gadala, a to nie prawda! ;( juz nie bede was zameczac moimi problemami, musialam sie po prostu wygadac.

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie kochana współczuję ci :-( nie obraź się ale wkur......ją mnie takie baby :-P
    musiałabyś po prostu się z nią pokłócić bo się nie da :-P ale jest to przykre bo w takim okresie jak ciąża liczy się na najbliższych tym bardziej :-P ehhhhhh przytulam kochana !! i jak masz potrzebe gadać to gadaj - po to tu jesteśmy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 19:27

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille i Ruda czy wy już miałyście prenatalne?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszę krótko zaczęłam krwawic jestem w szpitalu dzidzia żyje miałam USG robione 25 mm tętno 168....
    Nie wiadomo skąd krwawie czekam na badanie ginekologiczne i kładą mnie do szpitala!!!
    trzymajcie za Nas kciuki dziewczyny tak się boję i martwię!!!!!!!

• MILA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko trzymaj się kochana. wszystko będzie dobrze. daj znać
    co i jak bo będziemy się zamartwiac :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia Myszko trzymaj sie. Kurde to masz przeboje :( będzie dobrze, musi byc!! Jak bedziesz mogła to informuj nas :**

Mila nie robie prenatalnych ale w pt idę do gina na 4D i sprawdzi wszystko :) a Ty kiedy ?

• MILA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam 10 lutego

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia Kochana..... Dobrze ze z maleństwem wszystko okey, trzymamy mocno kciuki, dawaj znać jak będziesz mogła po badaniu, jesteśmy z Tobą!!!!
    Aggie dobrze zrobiłas. Ja wiem na swoim przykładzie (choć to przykre i gorzka jest ta prawda) ze rodzice kochają inaczej każde dziecko. Wiem ze nie wszyscy i ze to sie zdarza. Dobrze ze masz wsparcie w swoim mężu.
    Mi tez sie wszystko jebie, chyba sie wyprowadze od mojego... Nie możemy sie dogadać.... Wszystko na mojej głowie a jemu tylko zabawa... Stary debil... Tez wysiadam emocjonalnie....

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu gonekologicNym leci krew z jamy macicy nic więcej w tym jebanyn szpitalu mi nie powiedzieli tylko tyle ze leku hormonalne i leżenie do chuja nic się dowiedziec!!!!
    Jestem zła płacze tzn wyje nie płacze czym ja sobie zasłużyłam...

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Paula trzymaj się .... Wierzę, że wszystko będzie dobrze.

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie denerwuj sie, bądź spokojna (wiem ze to cholernie głupio brzmi) dla Maluszka! Z nim sie nic nie dzieje. Widziałas ze serduszko mu pięknie bije. Całuje mocno, 3maj sie.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kochanie chcialabym moc cie teraz przytulic i powiedziec ze wszystko musi sie ulozyc a co to znaczy ze z jamy macicy jak bardzo jest to niebezpieczne? My niedawno wrocilismy z urodzin znajomej synka maluszek juz zasnal a starszak z mezem na dole wariuje wiecie co jaks w tej ciazy mam glupie jazdy zakadym razem jak jestem w toalecie sprawdzam papier icz nie ma jaks brudzen bo mam duzo sluzu i nie pamietam jak bylo w poprzednich ciazach na pewno jest ok ale tak glupio sie nakrecam

Paulia87 lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy a ty masz faceta czy meza? Iczasmi ci faceci sa beznadzejny ostatnio mojemu powiedzialam ze szkoda ze choc na 24 h nie moga sie z nami zamienic i na pewno nie dalby rady byc w ciazy oporodzie nie wspomne

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ