X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie - czy wy na wizytach macie zwykle badanie czy tylko usg? Bo ja od poczaku ciazy mam tylko usg gin nie bada mnie od srodka hmm

• Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte 12 lutego, ale pewnie tez bez usg, wole sie nie nastawiac. Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z prenatalnymi, bo powinno sie robic miedzy 11 a 14 tc a mi lekarz mowil o prenatalnym płatnym w 20 tc czy to nie za późno?

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, Ty taka slodka blondyneczka, taka niewinna, a ja sobie wyobrazalam Ciebie jako totalna buntowniczke :P hahahaha
    I ja tez bez obraczki nadal :P Z moim poznalismy sie przez strone na ktora kumpela mnie zarejestrowala (niesamowite kompleksy i niesmialosc) i wpadl mi nawet w oko, zaczal pisac domnie, potem dzwonic, po jakims czasie sie spotkalismy i ... bylo do bani :P mowie super, bedziemy kumplami :) ale tak sie zaprzyjaznial ze jakos tak wyszlo i nawet nie wiem kiedy sie zakochalam:P po pol roku bycia razem (poltora znajomosci)oswiadczyl mi sie :P jestesmy zareczeni prawie 3 lata, ale nie spieszno nam do zakladania obraczek, dla nas wazne ze sie kochamy, i wiemy ze chcemy byc razem :)

Moni&, marderkowa, Camille87, Ruda27, pekinka82, Niebieska, Macca, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilie mnie tez gin nie badał od srodka tylko usg, a raz miałam tylko omówienie wyników badan bez usg.

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie - czy wy na wizytach macie zwykle badanie czy tylko usg? Bo ja od poczaku ciazy mam tylko usg gin nie bada mnie od srodka hmm

Do tej pory miałam 2 wizyty na każdej badanie ginekologiczne + USG.

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    ja mam wizyte 12 lutego, ale pewnie tez bez usg, wole sie nie nastawiac. Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z prenatalnymi, bo powinno sie robic miedzy 11 a 14 tc a mi lekarz mowil o prenatalnym płatnym w 20 tc czy to nie za późno?

Moni w 20tc to polowkowe tez wazne ale prenatalne sa miedzy 11-14 tc tylko wtedy mozna zbadac przeziernosc karkowa.. spytaj gina o to..

Moni&, Paulia87 lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nad wuk w ogole nie badaja ginrkologicznie nawet po porodzie
    do d slubu to chyba mam najdluzszy bo bralismy slub 25.12.2006

Camille87, Paulia87 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • marderkowa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:

MoniQ, bo to chyba jest tak, że najpierw jest to prenatalne USG miedzy 11, a 14 tygodniem, a potem połówkowe.
    Lekarze nazywają je prenatalnym, bo wtedy dokładnie mierzą dziecko i chyba takie bardzo dokładne usg, gdzie sprawdza się przepływy, narządy itd są w całej ciąży 3. Reszta to takie "zwykłe" USG.
    Ale ja specem nie jestem, przekazuje tylko to co gin mi powiedział.

Moni& lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pójde na wizyte to zapytam, a moze sam o tym powie bo on jest czasem taki roztrzepany

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam zawsze badanie robione, sprawdzal jak szyjka i macica..
    Ja 22 ide juz sie doczekac nie moge :)
    Ja jestem chyba rekordzistka w usg, mialam chyba juz z 9 usg...

• Quendi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja brałam ślub 4 miesiące temu :-) 5.10.2013 r

marderkowa, Camille87, Paulia87, MILA, Gosiaczek, Lanusia93 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Niebieska, Ty taka slodka blondyneczka, taka niewinna, a ja sobie wyobrazalam Ciebie jako totalna buntowniczke :P hahahaha
    QUOTE]

Ja też tam myślałam jak Ty Aggie. Ale to chyba przez fotkę przy nicku na forum hihihi

Aggie, Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Moni zeby za pozno nie bylo :( a mozesz zadzwonic do niego??

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam do tej pory 4 usg ale bez badania w srodku :/

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:

heheh z charakteru wcale nie jestem słodka :P Masz dobre wrażenie :P

Aggie lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie...Mnie też nie spieszno do obrączki.... Najważniejsze, że się kochamy i jesteśmy razem. Najgorsze jest to...że nasi wspólni znajomi, a są to młode małżeństwa..Rozpadają się... w ciągu 4 lat jak jestem z moim...rozpadły się 3 małżeństwa, a 3 mają spory kryzys...i skłaniają się już ku rozwodowi...

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille- Mnie lekarz zawsze bada, czy z szyjką jest ok i czy macica się powiększa :)
    Następnym razem niech Ci zrobi badanie. Ale pewnie wszystko jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 21:36

ckaiflw1up047qr9.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja historia będzie troszkę zagmatwana... Poznaliśmy się z moim teraz już mężem na studiach w USA. (Mój F jest Włochem, ale dorastał w Niemczech; no właśnie, niezła mieszanka, co?) Po roku znajomości ja wróciłam do Polski (koniec studiów, koniec wizy) a on tam został... Nie dał jednak za wygraną i przyleciał za mną, z poważnymi zamiarami ;). Wróciłam do USA i tam 27.10.2010 wzięliśmy ślub cywilny. Z racji tego, że nasze rodziny nie były obecne na naszym ślubie w USA, nasz ślub kościelny odbył się 24.06.2012, w Polsce. W październiku zeszłego roku przeprowadziliśmy się do Niemiec. I tak oto, w Europie już "zaciążyliśmy" ;)

pekinka82, Ruda27, marderkowa, celia, Aggie, Niebieska, Camille87, Gosiaczek, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

Ja miałam do tej pory 3 wizyty i na dwóch ostatnich miałam i USG i badanie ginekologiczne. Sama się zastanawialam kilka dni temu czy to badanie takie potrzebne dwa razy "pod rząd"?

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa, Niebieska laski jesteście !!!!!!!!!! :-D

Kamilko mnie też mój gin ani razu nie badał :-D nie jestes sama ha ha ha. Mało tego mój gin to mój znajomy, do niego chodziła też moja kumpela która urodziła 2 msc temu.
    Pytałam ja ostatnio czy ją też tak traktował (ona tez go zna) a ona mówi że tak. Ze wręcz kiedys przyszła na wizytę w 30tc i mówi do niego słuchaj, chciałabym zebys mnie zbadał bo nie wiem czy nie mam jakiejs infekcji, a ona na to nie, nie ma potrzeby.
    A ona ale ja chcę !!!! buahahhahaa uśmiałam sie jak nic, on jest taki słodki :-D

my poznalism sie z moim w pracy jakies 15 lat temu :-O ło matko !!!
    ślub mieliśmy 7.08.2004r - wieki, wieki temu !!!! :-D

Niebieska, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ