Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No są takie miękkie...można uznać, że ciągnące
Camille87...Mój lekarz, też mi nie badał jeszcze szyjki...
Gdzieś czytałam, że takie badanie-we wczesnej ciąży może kończyć się plamieniami, czy krwawieniem. No i jak wiem, pare dziewczyn z forum tego doświadczyły po badaniu. Nawet po mocniejszym USG waginalnym.Camille87, Moni& lubią tę wiadomość
-
jak pójde w srode do niego to zapytam o przeziernośc to bedzie 14tc bo dziwne ze mi o tym nie wspomniał
lubie swojego gina, jest kompetentny, ma dobrą opinie ale to mnie własnie zdziwiło wspomniał tylko o prenatalnym połówkowym zaznaczając płatnym i oczywiscie jesli chce..no oczywiscie ze chce a że płatne to sie nie liczy wole wiedziec ze malenstwo sie dobrze rozwija.
co do śluzu - tak mam kremowy śluz, grudek raczej nie zaobserwowałam, zaznaczam ze nie biore żadej luteiny itp.
dziewczyny zmykam spac, bo nie da sie od Was oderwac:P leżąc w łóżku musiałam jeszcze zobaczyc co tutaj słychac bo jutro bd za duzo nadrabiania:PMILA lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Moni, moj gin tez nic mi nie wspomnial o zbadaniu przyziernosci karku i długości kości nosowej, ale sama się o to upomnialam, w koncu place mu 200 zl za wizytę a chodze 2 razy w miesiacu, bo tak każe mi przychodzi, bardzo natomiast namawial na te badanie polowkowe, ktore kosztuje 350 zł, zrobilam wywiad wśród wielu kolezanek już mam i kazda zgodnie stwierdził, ze jezeli przyziernosc karku, kosci nosowej, jest ok, nie ma w rodzinie obciazen genetycznych, wiek przyszłej mamy jest odpowiedni, to nie ma sensu robic tych badań, chyba, że ktoś chce miec pewnosc. Ja z tych badan zrezygnowałam, a mina mojego lekarza jak mu powiedzialam, ze nie będziemy tych badan robic bezcenna, co utwierdzilo mnie w tym, ze mega ciety na kase jest, ale to dobry specjalista wiec do niego chodzę, on mowil, że to badanie robi sie do 13 tygodnia, potem juz za pozno, ale czy tak faktycznie jest to ja nie wiem
MILA lubi tę wiadomość
klaudia -
nick nieaktualnyKlaudia ale to badanie w 20tc (polowkowe) jest tak samo wazne jak to prenatalne sa to po prostu dokladniejsze badania nieinwazyjne gdzie maluszek jest dokladnie mierzony (obwod glowki brzuszka itp itd) nie rozumiem dlaczego mialoby kosztowac az 350zl
ja za prentalne placilam jak za zwykla wizyte bo w zasadzie niczym sie nie roznila z wyjatkiem dokladniejszego usg...
Prenatalne mozna robic do 14tc ale wlasciwie wazniejsza jest dl CRL bo ta nie powinna przekraczac 85mm ja badanie mialam w 13t6d i nie bylo problemu (CRL 78mm).. -
nick nieaktualnyHejka
ja dzis wstalam wczesnie bo przed 8
moj maz nie wylaczyl budzika a dzis do pracy idzie na 13
Aggie Slonce wiem co czujesz ja tak mam prawie codzienniedzis co prawda wstalam bez bolu ale juz czuje ucisk i zawczasu zrobilam sobie lekka kawe.
Kada ja nie wiem co u was takie drogie te wizyty.. ja mialam usg 4d na prenaralnym i nawet mam nagrajie a zaplacilam jak za zwykla wizyte 100zl.. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nadrobić jeden dzień ... porażka. Ciekawe rzeczy tu piszecie ale nie daje rady nadrabiać a nie mam tyle czasu zeby wchodzić kilka razy dziennie
Wczoraj prawie cały dzień przespałam. Myślałam że mnie przewiało tak mnie bolało, ale dzisiaj już plecy nie bolà (korzonki może) tylko pośladki jakbym była poobijana. Szukam teraz co to może być.
Miło poczytać o waszych badaniach, jak wszystko jest ok jakoś szybciej czas leci do tego usg na które najbardziej czekamale do wtorku już wytrzymam.
Camille87, Macca, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHahahah typowego mialo byc :p
Odkad jestem w ciazy(nawet jak jeszcze nie wiedzialam) robie bledy literowkowe, nie ze zle wciskam na klawiaturze, ale mysle co napisac a wciskam calkiem co innego, na odwrot.. Sorki :pMoni&, Aggie, Camille87, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Camilie od razu słaba kawka:) mnie jeszcze głowa nie boli a na kawe nie mam tradycyjnie ochoty na razie, za godzine przyjdzie koleżanka do mnie do kawusie sobie wypije słabą
czasem sobie mysle ze wolałabym żeby zamiast bólów głowy dopadły mnie mdłości bo czasem te bóle sa naprawde uciążliwe. Nieraz przez pół dnia jest ok, ciesze sie ze moj M wróci z pracy i nie bede sie nudzic, pójdziemy gdzies na spacer, a potem głowa zaczyna bolec i wieczór wyjety z zycia, łózko,poducha,zimny okład i najlepiej spac.
wy tez macie teraz tak podwyższone libido? bo w porównaniu do I trymestru u mnie jest ogromne:PAggie, celia, Camille87 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
A ja dziś wstałam przed 8
Chyba już się organizm stresuje poniedziałkowym powrotem do pracy
Słaba kawka i zabieram się za gruntowne sprzątanie
Zaczęłam 14tc, juuuuuupi !!!!
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 09:37
Camille87, Ruda27, Moni&, Macca, MILA, Gosiaczek, pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też wstałam o 8 poszłam na badania z krwi i czuje wie fatalnie wręcz bardzo łeb mnie boli gorzej niż wczoraj do tego mdłości wrocily żołądek mnie boli..
Idę do gina na 15:45 i o, wszystkim mu powiem nie wyrobie....
Chyba kupię ten lokomotiw bo mozna go brać w ciąy.... wykoncze się przysięgam!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 09:45
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj zaczęłam 13 tydzień
Bardzo się cieszę, jeszcze tydzień i II trymestr. W czwartek idę na badania prenatalne USG, i z tego co czytałam na różnych forach to niektóre dziewczyny poznawaly już wtedy płeć swojego maluszka
ciekawa jestem jak to ze mną będzie...
Paulia87, Camille87, Macca, celia lubią tę wiadomość