X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj maz wczoraj u znajomych troche sie napił...było bardzo fajnie ..ale dlaczego to mnie boli głowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 11:13

marcianka86
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Dziewczyny moj maz wczoraj u znajomych troche sie napił...było bardzo fajnie ..ale dlaczego to mnie boli głowa?

O coś wiem na ten temat. Jak "opijaliśmy" moją ciążę i narodziny córeczki naszych przyjaciół to ja na drugi dzień się czułam jakbym z 0.5 wypiła. Głowa bolała, suszyło , spac się chciało.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Akurat dzialka jest ogrodzona dookola takze nigdzie nie wyjdzie a i jest mala ta dzialeczka wiec caly czas bede miala ich na oku. Akurat moj brat jest odpowiedzialny i jak jestem u rodzicow to on tez zajmuje sie Marcelim.

No to chyba mądrzejszy jest niz ten mój kuzyn. Ciamajda i kaleka zyciowa.

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane:)
    Ale od rana się naprodukowałyście :)
    Aż ciężko Was nadrobić :P ale się udało <jupi>
    Amanina - podpisuje się całą sobą pod Twoimi słowami. Też jestem zdania, że dużo rzeczy, o ile nie większośc, jest kwestią pojmowania rzeczywistości. Niestety wybieranie wyrazów, fragmentów pod siebie aby je rozumieć jak się chce do niczego nie prowadzi.
    Ja dziś pospałam baardzo długo a to dlatego, że do 2:30 czekałam aż mój wróci z pracy. teraz śniadanko i jedziemy do sklepu z pojazdami dla Synka. Obiadek mam z wczoraj (tyle sosu do spagetti zrobiłam, że może na jutro tez będzie) więc nie będę gotować :P

Dziewczyny cieszmy się życiem, naszymi brzuszkami bo życie wbrew pozorom jest bardzo krótkie! Zobaczcie jak czas szybko leci! Pół roku temu każda z nas oczekiwała owulacji, testowania a teraz jesteśmy w III trymestrze ciąży! Radości, Słońca i Uśmiechu dla Was!

amanina, SyHa85, _cherryLady, malika89 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    No to chyba mądrzejszy jest niz ten mój kuzyn. Ciamajda i kaleka zyciowa.
    Duzo zalezy od rodzicow. Jak chowaja na odpowiedzialnych to dzieci sobie poradza i maluchami sie zajma. Nas byla 5 rok po roku i czesto rodzice musieli jechac cos zalatwic albo pogrzeb sie trafil i brali tylko najmlodszego. Ja mialam wtedy 7,8 lat i zostawalam z mlodszymi odpowiednio dwojka 6 lat i siostra 4 lata. Jakos nic nie zrobilismy zlego, dom na klucz byl zamkniety i nie wolno bylo nam otworzyć. Pozniej juz jak starsi bylismy to mama zostawiala klucze i trzeba bylo isc krowy ogarnac, kurom kaczkom wode i ziarno podac. Na wsi dzieci sa inaczej chowane chociaz terax swiat zyje tabletami i intrrnetami to juz nawet dzieciom na wsi odwala.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Udało nam się zorgsnizować cory roczek- łezka się w oku kręci jak ten czas zapitala. Człowiek nie może się doczekać narodzin dziecka a po narodzinach to dopiero zapieprza ten czas :) monika454 bardzo dobrze napisane :)

_cherryLady, kaarolaa, malika89 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piekna pogoda!! Ja mam dziecko pod opieka do 15 wiec szalejemy w parku, potem jedziemy na piknik naukowy bo dzis na stadionie narodowym jest a potem na piknik na kocu ;))
    Takze bede nadrabiac wieczorem a tymczasem calusy!!

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jakiegoś czasu siedzę w ogrodzie i nóżki opalam, chociaz tyle mi wolno :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było mi za fajnie to dostałam biegunki :( . Skurcze od razu takie że biedny Kornel musi wykopywać sobie miejsce. Unikajcie Kubusia bananowego bo to chyba po tym. Biedna ja.

• monika454 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Ja będę płakać! Już myślałam, że wózek dla Małego wybrany. Zakochana w Bebetto Murano a tu zabrał mnie współtwórca syna do innego sklepu i mym oczom ukazał się Coletto Florino Carbon... I mam metlik! Takie piękne są te wózki.. I taki wybór.Ciężki :-P ale fajne to jest...już czuję jak będę za tymi dylematami tęsknić ;-)

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/01fa7ae107b6f.jpg.html

To my i nasz +10kg dorobek :)

amanina, sabanek, _cherryLady lubią tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych twoich 10 kg nie widze :)

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Żeby nie było mi za fajnie to dostałam biegunki :( . Skurcze od razu takie że biedny Kornel musi wykopywać sobie miejsce. Unikajcie Kubusia bananowego bo to chyba po tym. Biedna ja.
    Kubusiow w ciazy na szczescie nie pije bo jest za slodki....

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja tych twoich 10 kg nie widze :)

To miłe:) ale niestety waga nie kłamie...

kaarolaa lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    To miłe:) ale niestety waga nie kłamie...
    E tam waga wagą ale patrzac na zdjecie to nie wiem gdzie je masz. Ja mam 8 i tez patrzac w lustro ich nie widze wiec nie wiem skad one na wadze sie biora ;)

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    E tam waga wagą ale patrzac na zdjecie to nie wiem gdzie je masz. Ja mam 8 i tez patrzac w lustro ich nie widze wiec nie wiem skad one na wadze sie biora ;)
    Ja akurat u siebie cos tam widze ale bez przesady zeby az 10 :p

gannyx8d18v6v8ew.png

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za cudowny dzien:-)prawda?...czuje sie jak zachochana:P

marcianka86
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam szczescie pszczola mnie uzadlila na szczescie uczulona nie jestem mam nadzieje ze malenka tez nie wiec zostal tylko bol☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech mieliśmy jechać na te targi one do 16 a my jeszcze w domu a to godzina drogi. Kurde nigdy nie jest po mojej myśli zawsze coś...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ech mieliśmy jechać na te targi one do 16 a my jeszcze w domu a to godzina drogi. Kurde nigdy nie jest po mojej myśli zawsze coś...

My też się nie wybraliśmy, bo akurat dziś mieliśmy się przeprowadzać. Tyle się nameczylam, żeby wszystko poskladac, a wczoraj rano pipa dzwoni, że jednak mieszkanie odwołuje... A ja w nagrodę dziś cały dzień w łóżku bo od tego wszystkiego znów mi brzuch twardnieje...

Nie ma co się smucic- Chociaż pogoda ladna, to sobie ptaszkow za oknem słucham. I oczywiście musiał mi na złość sąsiad z kosiarka wyskoczyć ;-)

‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ