X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po Ktg. Skurczy brak, zapis ładny..
    30 wizyta i ustalenie terminu cc,prawdopodobnie 4 lub 5...ja chcę już bo nie wyrabiam ze zgagą,bezsennością,dyskomfortem

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z wyjazdem na IP jak sie zacznie lepiej nie czekać. Pamiętajcie, że bedą jeszcze grzebać się z papierami do uzupełnienia, a lekarz to chyba i tak nie ten dyżurujący bada, tylko schodzi jakiś z położnictwa (oby szybko;)). zresztą na zwykłej kozetce chyba nie badają? Ja pamiętam specjalną salkę w której mnie przyjęły, wyposażoną jakby tylko dla ciężarnych.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to właśnie wróciłam od koleżanki która ma 6 tygodniową córcię i dala mi ubranka po niej. Kurczę obcy ludzie mi cos dają a moi rodzice nic wnuczce nie kupili. Przykre to.

Co prawda to tylko pare rzeczy ale jaki to miły gest.

I byłam w sklepie. Kupiłam pare rzeczy a siaty ciężkie. Dobrze ze bylam autem.
    Zakupy zrobione w 5 minut a w kolejce stałam z 15. I to u nas na wsi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:07

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota trzymamy kciuki :)

makota lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Benuś nie martw się takim gadaniem lekarza bo to że dziecko będzie drobne,( albo mu sie tak wydaje) nie znaczy że to coś złego.
    Powiem ci, że mi w pierwszej ciąży lekarz wróżył grubo ponad trzy kilo, bo sama sporo przytyłam (spuchlam mocno) aż 21 kg. Powiedział, że nie paliłam w ciąży, brałam witaminy i zdrowo jadłam to mały będzie spory. A urodził sie 2800 i 50 cm. Wiec sie nie sprawdziło. Wagę nadgonił szybko. Wzrostowo jest teraz na 70 centylu, a startował z samego dołu prawie. Takie gadanie niepotrzebnie sieje niepokój. Ponoć tendencja jest taka, że dzieci bedą zawsze wyższe od rodziców, nawet jak rodzą się malusie.
    Tak jak u truskaweczki raz córa miała być w dolne siatce centylowej, a teraz 4 kilo? To chyba też nie możliwe by tyle urosła w takim czasie.

Dzięki :) niby się nie przejmuję ale gdzieś tam z tyłu siedzi, że może mogłam coś tam więcej zjeść a to inne witaminy brać. A powiedz mi jaki rozmiar ubranek kupowałaś dla Synka? Bo mi od początku mówili, żeby od 62 zaczynać i w sumie z rozmiaru 56 mam tylko kilka rzeczy i nie wiem teraz czy 50 albo 56 nie dokupić na szybko na allegro .

Makota kciuki zaciśnięte!

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi wymiarami dzieci to naprawdę nie ma reguły. Ja też jestem drobna 156cm wzrostu i 47kg waga a jak byłam 15 lipca na wizycie czyli prawie dwa tygodnie temu to mały ważył ok. 3140g więc teraz może mieć i 3,5 kg a długi nie jest więc będzie pulpeciki tak jak pierwszy synek. Rozmiar ubranek 56 jakiś czas uzywalismy i się przydały bo 62 były jednak przyduze a dzidziuś miał 50cm i 3670 waga.
    Przy przyjęciu do szpitala faktycznie z papierami trochę czasu schodzi.

Makota kciuki za szybki i łatwy poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:59

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota ja też kciuki trzymam.

Benuś ja też mam może 2 ubranka na 56 które dostałam.

Mojej siostry córcia urodziła się niedawno 3200 miała jakieś 50 od kogoś dostała i nie użyła wokóle 56 używała 1 tydzień i to na zmianę z 62. Teraz mała ma troszkę ponad 2 miesiące i śmiga w 74. Właśnie mi ma te pierwsze ubranka dać tylko te uniwersalne bo ona dziewczynkę ma a ja chłopca będę mieć. I nie będę musiała ich prać :)

Ja pamiętam też moje starsze od razu w 62 ubiegałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 16:08

• Gilis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus polski rozmiar 56 był dużo za duży, h&m jeszcze dłużej czekały. I 56 na długo starczyły, ze trzy miesiące, asynek w nich pływał na początku. Plus tych z eva klucze które miałam był taki, że pajace miały doszyty jakby kołnierzyk i ściągacze za piętką, wiec sie trzymały nóżek, a góra też fajnie osłonięta. Dokupili mi rozm 50 jak byłam na oddziale, ale bardziej dla mojego komfortu bo przy pierwszym dziecku łatwiej było mi podnieść jak ubranko przy ciele. Rozm 56 miał u mnie 40 cm do piętki.

Benus lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jak pisze jaskółeczka, cięższe dziecko przy tym samym rozmiarze lepiej wypełni ubranko i może starczyć na krócej. Ja bym nie dokupywała, zawsze na szybko potem możesz dobrać jak duże bedą przeszkadzały.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota:trzymam kciuki.

Ja po wizycie. I nic. Wszystko wysoko i zamknięte. Czeka mnie znowu długi poród. Wcześniejsze po 20 h. Wcale mnie to nie cieszy. Następna wizyta 2.08 i wtedy zwaźy dziecko. Ale chyba wolę nie wiedzieć

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki,żeby młody się sprężał. Jeśli nie zacznie się na poważnie wykluwać to o 12 podadza antybiotyk. Wody się leją a na ktg wyszły skurcze co 5-7minut. Czekamy i troche się denerwuję. Mam nadzieję,że uda mi się urodzić naturalnie... jeszcze dodam, ze młody waży około 3200 a obwod glowy ma 33 cm czyli chyba niezle

Zaciskam z całych sił!

Mnie duchota zabija...serio, cała ciaze przechodzilam bezobjawowo, nie narzekalam a teraz mam ochote tylko marudzic, smecic i płakac. Żyje porodami, dzis kolezanka urodziła, u nas Sówki sie rodzą i chyba niedługo zeświruje bo nie potrafie o niczym innym mysleć.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Dziewczyny z wyjazdem na IP jak sie zacznie lepiej nie czekać. Pamiętajcie, że bedą jeszcze grzebać się z papierami do uzupełnienia, a lekarz to chyba i tak nie ten dyżurujący bada, tylko schodzi jakiś z położnictwa (oby szybko;)). zresztą na zwykłej kozetce chyba nie badają? Ja pamiętam specjalną salkę w której mnie przyjęły, wyposażoną jakby tylko dla ciężarnych.

Ja mam o tyle komfortową sytuacje że niedawno byłam w szpitalu więc teraz na pewno mniej tego wypełniania papierów będzie. Więc nie muszę się spieszyc.

Co do samego przyjęcia to mnie nadali ma kozetce a to szpital typowo ginekologiczno polozniczy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wyglada tak, ze idzie sie na recepcje soru (raczej kolejek nie ma) i pani spisuje dane z dowodu i drukuje kartke z jakimis oswiadczeniami. W tym samym czasie dzwoni do poloznej na sor lub lekarza i mowi co i jak. Idzie sie pod sor ginekologiczny i tam w jednym pokoju jest ktg a w drugim koziolek i usg.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota trzymam moooocno kciuki!

No to pisze o tym PDA, choc Makocie o tej porze pewnie sie juz nie przyda ta informacja :(
    W Niemczech mozna poprosic o "walking-PDA" czyli podanie takiej dawki, przy ktorej mozna chodzic. To znieczulenie jest podawane podobnie jak kroplowka. Jest jakis przycisk, ktorym pacjentka normalna dawke, ktora atomatycznie co 20min sie odnawia, moze sama zwiekszyc poprzez jego nacisk, przy skurczach w ktorych dawka standardowowa zdaje sie nie dawac rady. Niemniej dawka na caly worek wymierzona jest tak oczywiscie, aby nie zaburzyc czynnosci skurczowej.
    Ja o to zapytalam, bo po filmac ipla wydaje mi sie, ze wszystkie babeczki leza plasko jak klody, a ja chce tego uniknac w sumie...

Kasiaaaaa88, Domi793 lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia bo te Porody z ipli to z jednego szpitala pokazuja chyba i tam widocznie panuje filozofia"rodzimy na leząco". U nas w Lublinie tez sa takie szpitale ale sa i takie gdzie poród jest "aktywny". ja wlasnie taki wybralam. Za to znieczulenie zo podaja łacznie z oksytocyną i anestezjolog jest cały czas obecny przy pacjentce i dawkuje. U nas robia to tylko w 2 szpitalach.

Asiasia lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota, Kciuki zaciśniętę!

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam o Waszych rozmowach o wagach dzidziusiów i aż Wam zazdroszczę :D
    Też bym chciała mieć takiego maluszka.
    Mój w poniedziałek (37+5) ważył 3900, przybiera około 500gram/tydzień wiec jest szansa,że do daty porodu dobije to 5kg... szykuje mi się Mikołaj Wielki :P
    Jutro mam wizytę i zobaczymy ile przybrał od poniedziałku. Obstawiam na jakiej 4200-4300 i będę rozmawiać z lekarzem czy on mi wystawi jakieś skierowanie na wcześniejsze cc z uwagi na wielkość dziecka...

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja mam o tyle komfortową sytuacje że niedawno byłam w szpitalu więc teraz na pewno mniej tego wypełniania papierów będzie. Więc nie muszę się spieszyc.

Co do samego przyjęcia to mnie nadali ma kozetce a to szpital typowo ginekologiczno polozniczy.
    Ciekawe czy będziesz w systemie jak teraz pojedziesz czy dalej od początku ręcznie będzie spisywaneod PESELu zaczynając. . U mnie wszystko położne na papier nanosiły od początku, a masz rację powinna część danych być już dostępna.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny tak czytam o Waszych rozmowach o wagach dzidziusiów i aż Wam zazdroszczę :D
    Też bym chciała mieć takiego maluszka.
    Mój w poniedziałek (37+5) ważył 3900, przybiera około 500gram/tydzień wiec jest szansa,że do daty porodu dobije to 5kg... szykuje mi się Mikołaj Wielki :P
    Jutro mam wizytę i zobaczymy ile przybrał od poniedziałku. Obstawiam na jakiej 4200-4300 i będę rozmawiać z lekarzem czy on mi wystawi jakieś skierowanie na wcześniejsze cc z uwagi na wielkość dziecka...
    Ale zobacz jak to ładnie brzmi: Mikołaj Wielki :D
    Mi sie marzy właśnie taki spory syn odkąd wiem, że cc :) Ale dużych szans nie mam.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota kciuki zaciśnięte :*
    Czeamy z niecierpliwością na maluszka :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ