X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Dziewczyny gratulacje dzidziusiów.

Truskaweczko nie martw się na zapas, myślę że nawet lekarz rodzinny, Ci zwolnienie wystawi. Tylko nie mów że lekarka nie chciała Ci dać. A pewnie do tej pory urodziny. Po co Tqja gin wystawiła takie zaświadczenie. Przecież do macierzyńskiego jest potrzebne zaświadczenie ze szpitala o dacie porodu.

Martynko w takich sytuacjach tylko spokój mamy pomaga, ale to nie tak łatwo zrobić jak się mówi :)

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka o ty już na dniach ja też na opinie czekam.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, dzisiaj termin ale póki co dziecko ma w nosie terminy :/

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laven , Viola gratulacje. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny. Nie zapowiada się, żebym dzisiaj urodziła, więc raczej zostane sierpniówką :) dlatego przyszłam się z Wami przywitać. U mnie w rodzinie sierpień to raczej miesiąc rozrodczy a nie miesiąc trzeźwości, połowa rodziny w tym ja mamy urodziny w sierpniu, więc nasza Zuzka też pewnie nie chce odstawać od reszty :)
    Pozdrawiam wszystkie oczekujące na poród, trzymam kciuki, a tym które juz urodziły maleństwa i maja je przy sobie gratuluję :)

celia, makota lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka a może te krople na kolki dla noworodków by pomogły? Musiałabyś lekarza spytać, ktoś kiedyś pisał, że jego dziecku pomagały, ale ja nie wiem, moja Wiki miała kolki ale w tedy nic na nie nie było, teraz bym spróbowała.

Pigułka jakie plany z lekarzem macie dalej?
    Lekarza masz z narutowicza?
    Czy masz np na ktg chodzić, czy czekać - ile dni? Czy do szpitala się zgłosić?

Jaskółeczka mam wielką nadzieję, że urodzę do 08.08 i nie bede musiała się tułać po to zwolnienie, ja moją ginkę prosiłam o kolejne L4 to wystawiła mi zaświadczenie o dacie porodu i z nim mam dalej iść łatwić macierzyński, a wiadomo szkoda go, zwłaszcza, że do pracy nie mam gdzie wracać po macierzyńskim, moje stanowisko już zajęte i dla mnie nie będzie miejsca, wiec wole macierzyński dłużej mieć nawet o te 2 tyg, żeby jakaś kasa była. A ekwiwalent urlopowy z pracy wypłacą mi jak urodzę za niewykorzystany urlop bo byłam na L4, to około 900zł za cały urlop będzie, wiec mnie to bardzo ratuje :) A jak nie dostane L4 i nie urodze i nie pójde na wcześniejszy macierzyński to musze z urlopu skorzystać i mi mniej zapłacą a bardzo potrzebuje kasy....

Kurcze nie dość, że stres z końcówką ciąży, o dziecko to jeszcze ginka mnie wkurza tym, że nie da L4 wiecej.
    Wg niej z dniem 08.08 kończy się jej rola jako mojego lekarza prowadzącego!
    Dalej mam radzić sobie sama...

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko a nie możesz pójść po L4 do lekarza prywatnie?
    Pigułka to czekam na relacje, ja niby jeszcze mam ponad trzy tygodnie do terminu ale lekarz mi powiedział że wątpi żebyśmy się zobaczyli na wizycie 16 sierpnia i ze według niego mogę rodzic w każdej chwili. Masz położna w Narutowiczu?

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka nie rozumiem Twojej lekarki.
    Ja mam termin na 19go zwolnienie mam do 22 czyli do wizyty, która ewentualnie miałaby się odbyć gdybym nie urodziła.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, pilnuj zzo na narutowicza (nie pamietam czy zamierzasz), bo mojej koleżance nie podali, choć wiele razy prosiła.

Martynko, piękno bije z tych zdjeć :) taki spokój, nic nie widac tego stresu po Tobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 16:33

Martynka30 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko tak, lekarza mam z tego szpitala. W ten i zeszły piątek byłam na ktg. Teraz mam iść we wtorek i mam mieć co 2 dzień. Oni kładą do szpitala tydzień po terminie. Mój akurat jest w tym tygodniu na urlopie ale mówił że w zależności od tego jaką będzie sytuacja to podejmą w szpitalu decyzję czy kładą mnie w piątek czy w poniedziałek.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka nie mam swojej położnej bo dziewczyny pisały że tam nie można mieć. Te same słowa słyszałam dokładnie 36+4 i jak widać się nie sprawdziły czego Tobie oczywiście nie życzę .O zzo będę krzyczeć od wejścia :P mam nadzieję że podadzą. Historie o tym że nie podali zzo słyszałam o każdym krakowskim szpitalu więc tu dużo czynnik ludzki ma znaczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 16:55

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka transparent sobie zrób i na koszuli do porodu wydrukuj : CHcę ZZO !!!!!!

Penelope30, Lady Savage, Betty Boop lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi dobre :D ale liczę się z tym że różnie bywa...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka właśnie ide prywatnie 05.08 do innego gina - już u niego chyba 4 czy 5 razy byłam tylko na usg chodzę i może on mi da od 08.08 ale nie wiem czy mu wolno dać 05.08 od 08.08 - z 3 dniowym wyprzedzeniem, no nic poproszę, bo u niego wizyty są ustalane 2 tyg przed i 8.08 ma już zajęty :/
    Jak da to super, a jak nie to musze tego 08.08 kombinować, a nie chce iść do szpitala już w dniu terminu bez powodu, bo bede leżec tam może i 2 tyg, a na mnie szpital działa okropnie :/
    Jeśli trzeba by było leżec to wiadomo będe, ale wole z rozwiniętą akcją jechać do Krk, a jak mnie położą w "rzeźni" to już musze tam rodzić.
    Bedą mi wywoływać poród oxy jak z Wiki i traktować mnie jak jakieś mięcho - niestety to nie szpital, w rankingu szpitali go nie ma nawet, referencyjności nie ma wcale, jeden inkubator, sale 6 osobowe, 1 toaleta, 1 łazienka z 1 prysznicem na chyba 10 sal, lekarze jak dostaną minimum 500zł to pomogą, jak nie - zdana na siebie jestem całkowicie...
    Jedynie na ktg chciałabym jechać choć raz w tyg, żeby wiedzieć czy wszystko w miarę ok.

Pigułka ja też zamierzam krzyczeć od wejścia CHCE ZZO!!! Muszą pobrac krew na badania i dopiero zdecydują czy mogą pobrać.
    Ale mam nadzieję, że tak :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Mamuśkom :)
    Ja już na dniach mam termin ale jakoś nie za bardzo odczuwam zbliżający się poród :)

W piątek po wizycie jedynie miałam większe upławy takie białawo żółte, a może to był czop?? a może to wody mi sie zaczęły sączyć?? Jak to było u Was? bo nie mam tych papierków lakmusowych i zaczęłam schizować... :(

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak na początku ciąży, ciągle bym tylko spała. Nie wiem czy to zbieranie sił przed zbliżającym się porodem czy ogólne wykończenie ciążą, dodatkowymi kg i pogodą. Nie daję już rady ani gotować, ani sprzątać, ani prasować ubranek.

• Rammel Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, wody to na pewno nie były, bo wody są bezbarwne. Mi czop odchodzi już od miesiąca jest jak białko jajka korzego tylko wiośnie taki zoltawy. Od ostatniego badania które było w środę to codziennie jest wzmozona ilość. W Twoim przypadku mógł to być czop :)

Dla pewności, jeśli chcesz sprawdzić czy to na pewno nie wody to w aptece jest do kupienia za około 7 zł test ph gineintima czy jakoś tak. Jak ph wyjdzie wg skali kolo 7 to mogą to być wody.

Kajka86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od rodziców i pierwszy raz w życiu mam stopy i palce u nóg jak balony, czyje że zaraz błony między palcami rezerwą.

Truskaweczko l4 mogą się na siebie nakładać jak są od innego lekarza nie ma z tym problemu, więc prywatny może Ci wystawić od dnia wizyty, płatne jest oczywiście tylko raz.

• laven81 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krisi wrote:
    Lavena:gratulacje! Ile jesteś po pierwszej cc.

Viola: gratulacje! Dopilnuj żeby zrobili ust przezciemiączkowe
    Jestem dokładnie dwa lata po drugiej cc.

ex2bio4pnvxrhvux.png
  • laven81 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaaa88 wrote:
    DLA wszystkich mamuś ogromne gratulacje i zdrówka dla was i maluszków :) Lavent w ktorym szpitalu rodziłas, ze mała musieli gdzies indziej zawiesc?
    u nas bez wiekszych zmian w nocy byly dosc mocne bole ale na szczescie trwały krotko :) a wczoraj dzien bardzo pozytywny bo praktycznie nic mi ne dolegało i juz mamy wszystko gotowe dla maluszka :) lozeczko ubrane ciesze sie bardzo :0 teraz czekamy od soboty moze wychodzic do nas :) cos czuje,ze zaskocze moja dr w srode jak sie pojawie na wizycie :)
    Rodziłam w Geisenhoferklinik, wszystkie porodówki w Monachium są przepełnione. Mię wywieźli do 3 Orden, ja jutro rano do niej dołączę, bo dls mnie dzisiaj nie było już łóżka. Malutka ma się bardzo dobrze.

Kasiaaaaa88, kaarolaa lubią tę wiadomość

ex2bio4pnvxrhvux.png
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ