Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Dziewczyny gratulacje dzidziusiów.
Truskaweczko nie martw się na zapas, myślę że nawet lekarz rodzinny, Ci zwolnienie wystawi. Tylko nie mów że lekarka nie chciała Ci dać. A pewnie do tej pory urodziny. Po co Tqja gin wystawiła takie zaświadczenie. Przecież do macierzyńskiego jest potrzebne zaświadczenie ze szpitala o dacie porodu.
Martynko w takich sytuacjach tylko spokój mamy pomaga, ale to nie tak łatwo zrobić jak się mówi -
Witam Was dziewczyny. Nie zapowiada się, żebym dzisiaj urodziła, więc raczej zostane sierpniówką
dlatego przyszłam się z Wami przywitać. U mnie w rodzinie sierpień to raczej miesiąc rozrodczy a nie miesiąc trzeźwości, połowa rodziny w tym ja mamy urodziny w sierpniu, więc nasza Zuzka też pewnie nie chce odstawać od reszty
Pozdrawiam wszystkie oczekujące na poród, trzymam kciuki, a tym które juz urodziły maleństwa i maja je przy sobie gratulujęcelia, makota lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2016 -
Martynka a może te krople na kolki dla noworodków by pomogły? Musiałabyś lekarza spytać, ktoś kiedyś pisał, że jego dziecku pomagały, ale ja nie wiem, moja Wiki miała kolki ale w tedy nic na nie nie było, teraz bym spróbowała.
Pigułka jakie plany z lekarzem macie dalej?
Lekarza masz z narutowicza?
Czy masz np na ktg chodzić, czy czekać - ile dni? Czy do szpitala się zgłosić?
Jaskółeczka mam wielką nadzieję, że urodzę do 08.08 i nie bede musiała się tułać po to zwolnienie, ja moją ginkę prosiłam o kolejne L4 to wystawiła mi zaświadczenie o dacie porodu i z nim mam dalej iść łatwić macierzyński, a wiadomo szkoda go, zwłaszcza, że do pracy nie mam gdzie wracać po macierzyńskim, moje stanowisko już zajęte i dla mnie nie będzie miejsca, wiec wole macierzyński dłużej mieć nawet o te 2 tyg, żeby jakaś kasa była. A ekwiwalent urlopowy z pracy wypłacą mi jak urodzę za niewykorzystany urlop bo byłam na L4, to około 900zł za cały urlop będzie, wiec mnie to bardzo ratujeA jak nie dostane L4 i nie urodze i nie pójde na wcześniejszy macierzyński to musze z urlopu skorzystać i mi mniej zapłacą a bardzo potrzebuje kasy....
Kurcze nie dość, że stres z końcówką ciąży, o dziecko to jeszcze ginka mnie wkurza tym, że nie da L4 wiecej.
Wg niej z dniem 08.08 kończy się jej rola jako mojego lekarza prowadzącego!
Dalej mam radzić sobie sama... -
Truskaweczko a nie możesz pójść po L4 do lekarza prywatnie?
Pigułka to czekam na relacje, ja niby jeszcze mam ponad trzy tygodnie do terminu ale lekarz mi powiedział że wątpi żebyśmy się zobaczyli na wizycie 16 sierpnia i ze według niego mogę rodzic w każdej chwili. Masz położna w Narutowiczu? -
Truskaweczka nie rozumiem Twojej lekarki.
Ja mam termin na 19go zwolnienie mam do 22 czyli do wizyty, która ewentualnie miałaby się odbyć gdybym nie urodziła. -
Pigułka, pilnuj zzo na narutowicza (nie pamietam czy zamierzasz), bo mojej koleżance nie podali, choć wiele razy prosiła.
Martynko, piękno bije z tych zdjećtaki spokój, nic nie widac tego stresu po Tobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 16:33
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczko tak, lekarza mam z tego szpitala. W ten i zeszły piątek byłam na ktg. Teraz mam iść we wtorek i mam mieć co 2 dzień. Oni kładą do szpitala tydzień po terminie. Mój akurat jest w tym tygodniu na urlopie ale mówił że w zależności od tego jaką będzie sytuacja to podejmą w szpitalu decyzję czy kładą mnie w piątek czy w poniedziałek.
-
Myszka nie mam swojej położnej bo dziewczyny pisały że tam nie można mieć. Te same słowa słyszałam dokładnie 36+4 i jak widać się nie sprawdziły czego Tobie oczywiście nie życzę .O zzo będę krzyczeć od wejścia
mam nadzieję że podadzą. Historie o tym że nie podali zzo słyszałam o każdym krakowskim szpitalu więc tu dużo czynnik ludzki ma znaczenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 16:55
-
Myszka właśnie ide prywatnie 05.08 do innego gina - już u niego chyba 4 czy 5 razy byłam tylko na usg chodzę i może on mi da od 08.08 ale nie wiem czy mu wolno dać 05.08 od 08.08 - z 3 dniowym wyprzedzeniem, no nic poproszę, bo u niego wizyty są ustalane 2 tyg przed i 8.08 ma już zajęty
Jak da to super, a jak nie to musze tego 08.08 kombinować, a nie chce iść do szpitala już w dniu terminu bez powodu, bo bede leżec tam może i 2 tyg, a na mnie szpital działa okropnie
Jeśli trzeba by było leżec to wiadomo będe, ale wole z rozwiniętą akcją jechać do Krk, a jak mnie położą w "rzeźni" to już musze tam rodzić.
Bedą mi wywoływać poród oxy jak z Wiki i traktować mnie jak jakieś mięcho - niestety to nie szpital, w rankingu szpitali go nie ma nawet, referencyjności nie ma wcale, jeden inkubator, sale 6 osobowe, 1 toaleta, 1 łazienka z 1 prysznicem na chyba 10 sal, lekarze jak dostaną minimum 500zł to pomogą, jak nie - zdana na siebie jestem całkowicie...
Jedynie na ktg chciałabym jechać choć raz w tyg, żeby wiedzieć czy wszystko w miarę ok.
Pigułka ja też zamierzam krzyczeć od wejścia CHCE ZZO!!! Muszą pobrac krew na badania i dopiero zdecydują czy mogą pobrać.
Ale mam nadzieję, że tak
-
Hej Kobietki
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Mamuśkom
Ja już na dniach mam termin ale jakoś nie za bardzo odczuwam zbliżający się poród
W piątek po wizycie jedynie miałam większe upławy takie białawo żółte, a może to był czop?? a może to wody mi sie zaczęły sączyć?? Jak to było u Was? bo nie mam tych papierków lakmusowych i zaczęłam schizować... -
Kajka, wody to na pewno nie były, bo wody są bezbarwne. Mi czop odchodzi już od miesiąca jest jak białko jajka korzego tylko wiośnie taki zoltawy. Od ostatniego badania które było w środę to codziennie jest wzmozona ilość. W Twoim przypadku mógł to być czop
Dla pewności, jeśli chcesz sprawdzić czy to na pewno nie wody to w aptece jest do kupienia za około 7 zł test ph gineintima czy jakoś tak. Jak ph wyjdzie wg skali kolo 7 to mogą to być wody.Kajka86 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2016 -
Ja właśnie wróciłam od rodziców i pierwszy raz w życiu mam stopy i palce u nóg jak balony, czyje że zaraz błony między palcami rezerwą.
Truskaweczko l4 mogą się na siebie nakładać jak są od innego lekarza nie ma z tym problemu, więc prywatny może Ci wystawić od dnia wizyty, płatne jest oczywiście tylko raz. -
Kasiaaaaa88 wrote:DLA wszystkich mamuś ogromne gratulacje i zdrówka dla was i maluszków
Lavent w ktorym szpitalu rodziłas, ze mała musieli gdzies indziej zawiesc?
u nas bez wiekszych zmian w nocy byly dosc mocne bole ale na szczescie trwały krotkoa wczoraj dzien bardzo pozytywny bo praktycznie nic mi ne dolegało i juz mamy wszystko gotowe dla maluszka
lozeczko ubrane ciesze sie bardzo :0 teraz czekamy od soboty moze wychodzic do nas
cos czuje,ze zaskocze moja dr w srode jak sie pojawie na wizycie
Kasiaaaaa88, kaarolaa lubią tę wiadomość