Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny
U nas dzis masakry ciag dalszy.
Maly marudzi caly czas wczoraj cale popoludnie dzis od rana. Lezec zle siedziec zle bawic sie źle, jeść źle.
Takze dzis od rana chodze z nim w nosidelku, i wlasnie mi w nim usunął. Teraz musze go jakos z niego wyciągnąć.
Dzis w nocy obudzil mi sie o 1 i nie mógł usunąć. U niego to dziwne.
Ciagle sie budzil. Po 2 godzinach posmarowalam mu dziasla żelem i usunął w 2 minuty. To chyba zęby, ale kto go wie.
Do tego męża od wtorku nie ma bedzie dopiero w piątek. Wczoraj nawet Natalka nie dala rady go rozweselic, i w nagrodę musiala obiad zrobic. Ja nie dalam rady.
A z pozytywów to mały nauczył się mówić dzidzi i robi mostek na plecach. I schodzi mi z kolan jak na nich siedzi wlasnie daje brzuszek do gory na nozkach.
Dzis ma mi przyjsc gryzak na dziasla moze pomoze.
-
Makota żyrafkę sophie je?? My mamy 3, teraz kocha tylko 2 mniejsza, bo duża jest za duża i niepotrzebnie jeszcze piszczy.
Właśnie czytam o nich, bo afera na pół francji, bo ta duża sophie ma dziurkę i przez nią się ślina dostaje do środka, więc robi się pleśń, grzyb i takie tam. Francuzki ciężko zdziwione jak to może tak być ale to nie jest najbardziej inteligentny naród na świecie, że też oni przetrwali tyle lat.
To samo było z naszymi gumowymi kaczuszkami
Jaskółeczka ja zawsze na francuskich portalach o alergii czytam o atopii też, bo u nas rzadko coś rzetelnego znajduję albo długo muszę szukać.[/url] -
nick nieaktualnyJaskoleczko jakaś dłuższa nieobecność na forum i się okaże że Mały już smiga na dwóch nogach szybko się rozwija
My ćwiczymy z Wiki obroty i jakoś sobie sama radzic zaczyna z tym. Dziś ją zostawilam na podłodze na brzuchu poszłam sobie herbatę zalać a ta wycofała i na wykladzinie już była od dłuższego czasu niczym nie zaskakuje tylko chyba ćwiczy okrzyki radości
Moja mi właśnie usnela na rękach. Ostatnio nie umie usnac... Leży w lozeczku rozgląda się itp. i potem szał jakby denerwowalo ją to że nie może usnac. Wasze Maluszki jak się denerwują, płaczą to też mają wtedy takie malutkie plamki na głowie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:07
-
Taaaak, a ja już wtedy myślę, że coś ją znowu uczuliło, a to zwykłe ludzkie wkurzenie jest
Ja jestem na Igę trochę obrażona, od 2 dni mnie znów nie potrzebuje, mówię chodź dzidziuś daj mamie dzidziusiowego ciepełka, bądź trochę tulasta, a ona nic, odpycha się łapkami i dalej dawaj nogi jeść. Tyle się przytuli co ją z pokoju do pokoju przenoszę albo karmię, a reszta sama i sama.sabanek lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualny
-
Makota, tak u mnie sie od zatkanego kanalika zaczelo ostatnio. A pozniej, jak przebiła, to powoli zeszło to białe, ale wcale problem z kanalikowy sie nie skończył. Ale wyglada na to, ze po 3 zapaleniach ten kanalik juz zdrowy, a inny sie zaczął robić problematyczny.
Jak tam, wyrażasz juz jedzonko powolutku? 6 mcy za pasem!
Moj Oli lubi sie przytulać najbardziej w nocy oczywiście. Najlepsze jak płacze, bierzemy go na raczki od tulenia, a on ukradkiem taki cwany uśmieszek robi. Ehhh
Jaskółeczko, to moze Ty masz małego geniusza w domu -
Benus szkoda ze po francuzku. Ja nie umiem Ale ta zyrafa droga.
Wydaje mi sie ze jednak chlopaki są bardziej przytulasni.
Moj się wyspal i trochę lepszy jest. Znow poszedl spac.
Agusienko czemu geniusza, po prostu silny jest i rodzenstwo chce dogonic.
Ja juz sie tego wprowadzenia nie moge doczekac, zarazem sie boje ze bedzie mial na wszystko uczulenie, albo bedzie ulewal.
-
Hej Jaskółeczko,
Zmobilizowałas mnie wlasnie podałam po drugim mlecznym śniadaniu troszkę marchewki. Zjadł moze 3 łyżeczki spuni, one sa mniejsze nie te normalne. Na początku sie garnął, siadał do łyżeczki. Po trzeciej juz miał dość i odepchnął. Zobaczymy jak kupka i inne objawy. Testowaliśmy Humana.
Kurczę zastanawiam sie czy by nie pojechać na targ pietruszkowy (znasz?) jutro i kupić mu pare marchewek ekologicznych, sama zrobic puree, zamrozić w pojemnikach na lód i tak mu podać, bo to straszna strata kasy na słoiczek, prawie 4 zł, na 2 łyżeczki.
Nie wiem co sie dzieje, ale Oli od wczoraj spi ładnie pierwsza drzemkę. Itulam mu buzie ta kołderka ze śpiworkach camphora, przykryłam swoją kołdra. Chyba mu sie podobało moze będzie kontynuacja, oby, bo inne dziecko jak sie wyśpi. Zeby tak noce sie poprawiły, bo na razie nie jest zbyt dobrze, ale cieszę sie tym, co mam, czyli jedna dłuższym snem OK 3 H.
Idę dzisiaj do internisty w końcu. Udało sie umówić na 19 blisko mnie. Muszę sie przebadać po ciazy, bo nie czuje sie najlepiej niewyspanie to raz, ale po tym jak schudłam zaczynam sie martwić o tarczyce 3majcie kciuki.
A Wy sie wybieracie dziewcyzny?
Marcianka, jak tam podawanie witaminki D? Ja juz świra dostaje od tych kropel, oni myślą, ze dziecku tak łatwo ta powiekę dolna odsłonić...koszmar jakiś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 11:30
-
Hej dziewczyny.
Ja wczoraj robiłam test marchewki - po słoikowej Igę wysypało jakieś 2-3 tygodnie temu, wczoraj dałam ogródkową do zupki i na razie jest święty spokój, oby tak zostało
Jutro się szczepimy - 5 w 1, liczę że dobrze zniesie.
Agusienkaaa a słyszałaś o takiej opcji jak dostawa do domu z targu pietruszkowego?? Jak ja kocham takie pomysły
Polecam też stronkę https://mymostfood.pl/ - zamówienia do niedzieli wieczorem a we wtorki warzywka już u dzidziusiów.
Takie rzeczy mnie po prostu ratują, bo ja całymi dniami sama, mąż późno wraca, Podgórze nijak nie po drodze, koło mnie tylko biedronka, a i tak smog co drugi dzień taki, że wyjść nie można.
A wiecie co?? Iga wstała dziś o godzinie 10.30. Obudziłam ją, bo się bałam, że coś jest nie tak... teraz marudzi, bo chyba się nie wyspała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 11:36
[/url] -
Hej dziewczyny.
Ja wczoraj robiłam test marchewki - po słoikowej Igę wysypało jakieś 2-3 tygodnie temu, wczoraj dałam ogródkową do zupki i na razie jest święty spokój, oby tak zostało
Jutro się szczepimy - 5 w 1, liczę że dobrze zniesie.
Agusienkaaa a słyszałaś o takiej opcji jak dostawa do domu z targu pietruszkowego?? Jak ja kocham takie pomysły
Polecam też stronkę https://mymostfood.pl/ - zamówienia do niedzieli wieczorem a we wtorki warzywka już u dzidziusiów.
Takie rzeczy mnie po prostu ratują, bo ja całymi dniami sama, mąż późno wraca, Podgórze nijak nie po drodze, koło mnie tylko biedronka, a i tak smog co drugi dzień taki, że wyjść nie można.
A wiecie co?? Iga wstała dziś o godzinie 10.30. Obudziłam ją, bo się bałam, że coś jest nie tak... teraz marudzi, bo chyba się nie wyspała.sabanek lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyU nas ponowne próby marchewki pozytywnie Przez weekend poznamy się lepiej z brokulem i może zamiast jabłka zrobimy suszona sliwke
Benus super sprawa z dostawa do domu. Poszukam czegoś takiego we Wrocławiu bo widzę że bardzo wiejsko te warzywa wyglądają
Agusienko trzymamy kciuki. Z tego co mówisz to może po prosty jesteś wykończona bo noce nie takie spokojne i pewnie organizm na najwyższych obrotach robić musi. Oby wszystko wyszło ok! -
Agusienko bardziej chodzilo mi o kaszki. Warzywa mam swoje to bede pichcic.
Ja na zaden targ nie chodze bo jarzynki od mamy mam.
Fajnie dziewczyny ze tak karmicie dzieciaki.
Maly ma znow odparzony tylek. Dzis juz daje stare mleko bo dobijaja mnie te wszystkie dolegliwosci malego. Moze znacie jakies sposoby na odparzenia. To juz wyglada tak powaznie ze zastanawi sie nad lekarzem.
Maly dzis zrobil kupe na plecki i cale plecy czerwone tak na maxa. Chyba ma jakies toksyczne kupy.
Zapisalam sie do grupy na facebooku refluksowe.dzieci i tam mi dziewczyny.doradzily zebym podala. Czesc z nich miala zupelnie taka sama sytuacje jak ja. -
nick nieaktualny
-
Jaskółeczko, kaszka organix ryżowo, kukurydziano jabłkowa. Myśle, ze u Twojego Nikosia sprawdza sie kaszki zasadowe, np jaglana.
Ta organix jest super. Świetna konsystencja, moze sam trzymać łyżkę po podaniu i wtedy chętnie je! Kupiłam na kidy.pl
Kupiłam jeszcze mamuko, ale na razie nie chce mi sie z nią bawić, bo trzeba ja gotować :p
Dobrze Ci z tymi warzywami.
Odparzenia. Hmm, sama nie wiem, moj Oli tez ma chyba dość toksyczne kupy, ale mamy lekkie odparzenia tylko znikające na drugi dzień po sudocremie. Moze być tak, ze przez to, ze Twój Niki dłużej spi w nocy, to moze ma za długo pampka?
Powiem Ci co robię, moze i u Ciebie zaskutkuje.
1. Pampersow używam białych premium care
2. Chusteczek używam TAMI ultrasensitive z rossmana, sa mega fajne, ekologiczne i tanie! Wszystkim dziewczynom polecam, choć wiem, ze wiele osób nie akceptuje w ogole chusteczek
3. Po mokrej chusteczce przecieram na sucho
4. Pare razy na dzień smaruje alantanem, ale czasem jest tak, ze nie smaruje niczym
5. Jak sie zrobi troszkę czerwono to daje sudokrem, dosyć gruba warstwę i znika na następny dzień.
Po kąpieli obowiązkowo susze dokładnie i smaruje alantanem. Pupkę ze 2 razy w tyg myje jeszcze szarym mydełkiem.
Moze być tak, ze Twój Niki ma problemy trawienne i faktycznie przekłada sie to na odparzenia
Benus, dzieki za cynk z tymi dostawami. Niestety nie słyszałam o dostawach z tp ja mieszkam w miarę niedaleko i podjade sobie jutro chyba samochodem. Juz jest parking w koronie. Zawsze to jakaś odskocznia od domu.
Sabanek, super, ze z marchewka dobrze poszło! Dzieki za kciuki! Napisz jak tam Wiki, czy interesuje sie nóżkami juz?
Oli spi pospacerowo. Błagam niech spi jak wczoraj do 15 wtedy juz nie bede musiała go nakolejna drzemkę usypiać tylko od razu na noc jestem niedobra, bo w kombinezonie spi, ale czapkę mu zdejmuje, a kombinezon rozpinam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 13:47
-
Dziewczyny, ponieważ martwię sie tym brakiem obrotów na brzuszek i tym, ze Oli nadal sie trochę meczy na brzuchu i nie opiera sie na dłoniach, zaczęłam znowu szperać i znalazłam forum gdzie wypowiada sie jako ekspert ta babka od stronki o rehabilitacji niemowląt.
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?f=63&t=31502&sid=c13878f47fff844c44f1d44f6b0e12cd
Jakbyście miały jakieś wątpliwości, to ta, jest dużo tematów i moze coś Wam sie przyda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 13:54
makota lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgusieńko a skądże... Nie wie co to nogi Ale pełza do tyłu coraz lepiej, muszę jej większe pole do zabawy zrobić. świnkę morską wypuscilam i Wiki bardzo ciekawa, ale świnia nie głupi i wie dokąd najblliżej podejść
Moja dziś więcej niż poł godziny nie śpi.makota lubi tę wiadomość