Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anielle wrote:All4love, ja zawsze wychodze z zalozenia ze to lekarz studia ciezkie i dlugie skonczyl i nie bede sie wymadrzac. Lepiej potulnie sluchac. Ale moze to podswiadomosc u Ciebie dziala i to nic groznego. Badz dobrej mysli!
Mam nadziejęWyczytałam w internecie, że jeśli brzuch nie robi się twardy to nic groźnego. Obmacałąm cały, jest miękki. Może po prostu się rozciąga...
20.08.2017 -
nick nieaktualny
-
Lurien, tak mi przykro!
Słów brakuje wobec takiej tragedii
Dziewczyny, a wytłumaczcie mi, po co zmieniacie sobie termin porodu?
Lekarze i tak będą liczyć wg OM, więc tego trzeba się trzymać.
To, że dziecko jest większe od jakichś tam średnich wyliczeń nie oznacza, że urodzi się wcześniej.awangarda lubi tę wiadomość
-
MowmiAgatka, no lekarz tez czlowiek i pewnie tez sie moze mylic. No ale napewno moge zalozyc ze w 99,9 % jednak jego wiedza jest lepsza niz moja internetowa wiec sie nie wymadrzam. No chyba ze jakis konowal ewidentny to wtedy trzeba zmienic lekarza.
Ten termin porodu to jest dla mnie jak wrozenie z fusow, nie ma sie co sugerowac, dziecko wylezie jak juz bedzie gotowe. Jestem tgo zywym dowodem : teoretyczny TP przy corce bylo na 7 stycznia a praktyczny 18. A ile mnie nerwowo kosztowalo te 11 dni pomiedzy to mojeTeraz sie nie nastawiam na zadna konkretna date, koniec lipca, poczatke sierpnia, a potem sie okaze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 22:44
-
Mi z wymiarów syna wynikałoby, że powinnam urodzić 3 tyg przed czasem, bo był duży.
A gdy trafiłam na patologie ciąży 7 dni po terminie z om nikt nie patrzył ani na wielkość dziecka ani na długość cyklu, ani na późną czy wczesna owulację. Liczy się tylko i wyłącznie termin z ostatniej miesiączki. -
Jeśli chodzi o mój termin porodu to właśnie prosiłam żeby zmienić na ten co przypada z OM. Miałam nieregularne cykle i owulacje kilka dni później, więc na pierwszym usg dzidziol wyszedł mniejszy kilka dni niż z OM. I z moja giń stwierdziłyśmy że na początku będziemy liczyć wg owu żebym się nie stresowała że ciągle mniejszy itp. Ale juz od prenatalnych terminy się wyrownaly i cały czas się potwierdza, więc stwierdziłam, że czas ujednolicic. Wiem że to takie moje widzi mi się. Ale jak coś sprawdzałam dla danego tc to sobie przeliczałam cały czas podświadomie, że np. Dobra w 14tc ma 7,5cm ale tak naprawdę jestem w 13 bo muszę odjąćte kilka dni itp. Miłego dnia! I witam się w 19tc!
sisi lubi tę wiadomość
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
santoocha wrote:Mi z wymiarów syna wynikałoby, że powinnam urodzić 3 tyg przed czasem, bo był duży.
A gdy trafiłam na patologie ciąży 7 dni po terminie z om nikt nie patrzył ani na wielkość dziecka ani na długość cyklu, ani na późną czy wczesna owulację. Liczy się tylko i wyłącznie termin z ostatniej miesiączki.
Tu sie wlasnie zgodzę, zawsze patrzą na termin z OM, usg tez nie daje 100% pewności jeśli chodzi o wagę dziecka, wręcz przeciwnie czesto sie myli. -
Dzień dobry
Ja TP mam z owulacji... robiłam testy owu w tym cyklu i mierzyłam temp.. i usg potwierdziło dwa razy TP wg owulacji. Byłam wtedy 2gi cykl po poronieniu i miałam cykle po 40dni.. więc OM miałam 28 października a owu dopiero koło 20 listopada.. także spora różnica.
Też już intensywnie myślę o SS .... mam nadzieję, że wszystko okeyFabianCyprian
Tymuś
-
Z tym terminem to i tak jest wiecie... Po jedziecie z akcją porodową, zapytaja który tc lub najprawdopodobniej kiedy była om i heja. Poza tym wtedy to już nie ważne:P ja miałam na 19.09 a urodziłam 30.08. Są kobiety co rodzą 2 tygodnie po i też jest ok
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Moja mama urodziła mnie i siostrę przed terminem i mam nadzieje że u mnie będzie to samo i z wagą też bo ona przytyla ze mną 12 kg a ja juz niestety połowę tego mam xd i po porodzie odrazu wskoczyła w spodnie z przed ciąży
Moja kuzynka miała cc 2 tyg po terminie i strasznie meczyla się przez te 2 tyg
-
Dzień dobry sieprnióweczki.
Wczoraj dotarła do mnie przesyłka z Chin. Zamówiłam na wishmama te body batmana z czapeczka i skarpetkami. Śmieszne, że przesyłka z Chin kosztuje 5 zł, a po Polsce ponad dychę... Jakość materiału bardzo fajna, tylko komplecik duży, może na wiosnę, bo na metce jest rozmiar 80Kolory są równiutkie i pięknie żółte tylko tu coś lampa ześwirowała. Wstawiam zdjęcie:
Po antybiotyku mega boli mnie brzuchNie okresowo tylko tak jak boli przy zaparciach, ale ja zaparć nie mam. Pewnie jeden ze skutków ubocznych brania tylu antybiotyków na raz. W czwartek już wizyta to się dowiem co i jak. Myślę, że na następne USG wcześniej niż za 4 tygodnie mnie zapiszą, żeby skontrolować co i jak po tych antybiotykach.
Ss odezwij się proszęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 08:31
Samsaramsa, sisi, Margaret.Se, ss25 lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualnyDzien dobry
To nie ja zmieniałam TP tylko w gabinecie położniczym. Najpierw ginekolog wyliczył mi ma podstawie 2 USG 23.08 potem miałam jeszcze jedno USG i zmienili na 20.08 tak jak ovufriend mi wyliczył. A wg OM jest to 16.08.
Moim zdaniem wyliczenia wg wczesnego USG są dokładniejsze, bo niektóre kobiety w tym ja, które mają nieregularne miesiączki. Różnica pomiędzy TP z OM a USG może być duża i tak szkoda potem niepotrzebnie wywoływać poród, a się okazuje, że po prostu była późna owulacja.
Przy pierwszym porodzie urodziłam równo w terminie poroduTeraz też na to liczę
-
Cherry_Blossom wrote:Z tym terminem to i tak jest wiecie... Po jedziecie z akcją porodową, zapytaja który tc lub najprawdopodobniej kiedy była om i heja. Poza tym wtedy to już nie ważne:P ja miałam na 19.09 a urodziłam 30.08. Są kobiety co rodzą 2 tygodnie po i też jest okFabian
Cyprian
Tymuś