Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się dziś stawia. Chyba podświadomie stres jednak przed jutrem.
    Oby było dobrze wszystko

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    All4love, ja zawsze wychodze z zalozenia ze to lekarz studia ciezkie i dlugie skonczyl i nie bede sie wymadrzac. Lepiej potulnie sluchac. Ale moze to podswiadomosc u Ciebie dziala i to nic groznego. Badz dobrej mysli!

Mam nadzieję :) Wyczytałam w internecie, że jeśli brzuch nie robi się twardy to nic groźnego. Obmacałąm cały, jest miękki. Może po prostu się rozciąga...

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to będzie taki czas, że macica będzie się napinać, bo to skurcze tzw. przepowiadające. Ja ich na razie nie czuję jeszcze. A czy lekarz ma zawsze rację? Z tym bym polemizowała. Ale odnośnie leków to ja zawsze grzecznie słucham :)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lurien, tak mi przykro!
    Słów brakuje wobec takiej tragedii :(

Dziewczyny, a wytłumaczcie mi, po co zmieniacie sobie termin porodu?
    Lekarze i tak będą liczyć wg OM, więc tego trzeba się trzymać.
    To, że dziecko jest większe od jakichś tam średnich wyliczeń nie oznacza, że urodzi się wcześniej.

awangarda lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MowmiAgatka, no lekarz tez czlowiek i pewnie tez sie moze mylic. No ale napewno moge zalozyc ze w 99,9 % jednak jego wiedza jest lepsza niz moja internetowa wiec sie nie wymadrzam. No chyba ze jakis konowal ewidentny to wtedy trzeba zmienic lekarza.

Ten termin porodu to jest dla mnie jak wrozenie z fusow, nie ma sie co sugerowac, dziecko wylezie jak juz bedzie gotowe. Jestem tgo zywym dowodem : teoretyczny TP przy corce bylo na 7 stycznia a praktyczny 18. A ile mnie nerwowo kosztowalo te 11 dni pomiedzy to moje ;) Teraz sie nie nastawiam na zadna konkretna date, koniec lipca, poczatke sierpnia, a potem sie okaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 22:44

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z wymiarów syna wynikałoby, że powinnam urodzić 3 tyg przed czasem, bo był duży.
    A gdy trafiłam na patologie ciąży 7 dni po terminie z om nikt nie patrzył ani na wielkość dziecka ani na długość cyklu, ani na późną czy wczesna owulację. Liczy się tylko i wyłącznie termin z ostatniej miesiączki.

• olis87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mój termin porodu to właśnie prosiłam żeby zmienić na ten co przypada z OM. Miałam nieregularne cykle i owulacje kilka dni później, więc na pierwszym usg dzidziol wyszedł mniejszy kilka dni niż z OM. I z moja giń stwierdziłyśmy że na początku będziemy liczyć wg owu żebym się nie stresowała że ciągle mniejszy itp. Ale juz od prenatalnych terminy się wyrownaly i cały czas się potwierdza, więc stwierdziłam, że czas ujednolicic. Wiem że to takie moje widzi mi się. Ale jak coś sprawdzałam dla danego tc to sobie przeliczałam cały czas podświadomie, że np. Dobra w 14tc ma 7,5cm ale tak naprawdę jestem w 13 bo muszę odjąćte kilka dni itp. Miłego dnia! I witam się w 19tc!

sisi lubi tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Mi z wymiarów syna wynikałoby, że powinnam urodzić 3 tyg przed czasem, bo był duży.
    A gdy trafiłam na patologie ciąży 7 dni po terminie z om nikt nie patrzył ani na wielkość dziecka ani na długość cyklu, ani na późną czy wczesna owulację. Liczy się tylko i wyłącznie termin z ostatniej miesiączki.

Tu sie wlasnie zgodzę, zawsze patrzą na termin z OM, usg tez nie daje 100% pewności jeśli chodzi o wagę dziecka, wręcz przeciwnie czesto sie myli.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20tc :) Boże ale ten czas szybko leci...

Zaczynam bardzo martwić się o Sylwie
    Sylwia odezwij się!!!!

Another, sisi, All4love, ss25 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 18tyg i 5 miesięcu, jak ten czas leci

sisi, All4love lubią tę wiadomość

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jest termin z usg ale tego pierwszego i już później nic nie zmieniamy. Ale to dlatego ze moje cykle trwają nawet 2 razy dłużej niż standardowe 28 dni :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja TP mam z owulacji... robiłam testy owu w tym cyklu i mierzyłam temp.. i usg potwierdziło dwa razy TP wg owulacji. Byłam wtedy 2gi cykl po poronieniu i miałam cykle po 40dni.. więc OM miałam 28 października a owu dopiero koło 20 listopada.. także spora różnica.

Też już intensywnie myślę o SS .... mam nadzieję, że wszystko okey

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja! Faktycznie dziwne ze Sylwia sie tak długo nic nie odzywa. Mam nadzieje ze wszystko ok.

Miłego dnia!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według owu termin mam na 13.08 a według @ 8.08 :)
    Zobaczymy w praniu co wyjdzie sama liczę na początek sierpnia xd

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym terminem to i tak jest wiecie... Po jedziecie z akcją porodową, zapytaja który tc lub najprawdopodobniej kiedy była om i heja. Poza tym wtedy to już nie ważne:P ja miałam na 19.09 a urodziłam 30.08. Są kobiety co rodzą 2 tygodnie po i też jest ok

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła mnie i siostrę przed terminem i mam nadzieje że u mnie będzie to samo i z wagą też bo ona przytyla ze mną 12 kg a ja juz niestety połowę tego mam xd i po porodzie odrazu wskoczyła w spodnie z przed ciąży
    Moja kuzynka miała cc 2 tyg po terminie i strasznie meczyla się przez te 2 tyg

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sieprnióweczki.

Wczoraj dotarła do mnie przesyłka z Chin. Zamówiłam na wishmama te body batmana z czapeczka i skarpetkami. Śmieszne, że przesyłka z Chin kosztuje 5 zł, a po Polsce ponad dychę... Jakość materiału bardzo fajna, tylko komplecik duży, może na wiosnę, bo na metce jest rozmiar 80 :) Kolory są równiutkie i pięknie żółte tylko tu coś lampa ześwirowała. Wstawiam zdjęcie:
    6yz8kh.jpg

Po antybiotyku mega boli mnie brzuch :/ Nie okresowo tylko tak jak boli przy zaparciach, ale ja zaparć nie mam. Pewnie jeden ze skutków ubocznych brania tylu antybiotyków na raz. W czwartek już wizyta to się dowiem co i jak. Myślę, że na następne USG wcześniej niż za 4 tygodnie mnie zapiszą, żeby skontrolować co i jak po tych antybiotykach.

Ss odezwij się proszę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 08:31

Samsaramsa, sisi, Margaret.Se, ss25 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    To nie ja zmieniałam TP tylko w gabinecie położniczym. Najpierw ginekolog wyliczył mi ma podstawie 2 USG 23.08 potem miałam jeszcze jedno USG i zmienili na 20.08 tak jak ovufriend mi wyliczył. A wg OM jest to 16.08.
    Moim zdaniem wyliczenia wg wczesnego USG są dokładniejsze, bo niektóre kobiety w tym ja, które mają nieregularne miesiączki. Różnica pomiędzy TP z OM a USG może być duża i tak szkoda potem niepotrzebnie wywoływać poród, a się okazuje, że po prostu była późna owulacja.
    Przy pierwszym porodzie urodziłam równo w terminie porodu :D Teraz też na to liczę ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Z tym terminem to i tak jest wiecie... Po jedziecie z akcją porodową, zapytaja który tc lub najprawdopodobniej kiedy była om i heja. Poza tym wtedy to już nie ważne:P ja miałam na 19.09 a urodziłam 30.08. Są kobiety co rodzą 2 tygodnie po i też jest ok
    taaa ja pierwszego urodziłam 12 dni po terminie.. miałam na 16.04 a urodził się 28.04

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym była na ostatnich nogach albo już tulila maleństwo gdyby nie zabieg w 13 tc... termin miałam na 20.03

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ