Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A w ogole to mam problem. Karmimy sie tylko kp od samego początku. Butli nie mialam w ogole w rękach i musze przyznać ze tez nie sądziłam ze tak sie to ladnie wszystko ułoży. Ale... Nie wiedziec czemu nagle w jednej piersi mam duuuzo mniej mleczka. Dziwne, bo podaje piersi po równo. Przeważnie obie przy jednym karmieniu. I teraz nie wiem o co cho...
Czy to jakis kryzys i przejdzie..? Czy juz tak zostanie? Pije od wczoraj femaltiker i herbatkę wspomagającą. Ale czy to mi wyrowna ilosc mleka w piersiach... Mialyscie jakieś doświadczenie z czyms takim?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:38
-
nick nieaktualnykozalia wrote:Wiem, że były już te tematy i że każdy zrobi jak uważa, ale powiecie mi coś o szczepionkach, bo jestem zielona w temacie:
- na rotawirusy - którą szczepicie, jesli w ogóle (jednoskładnikową, czy pięcio?). Czy ta pięcioskładnikowa jest skuteczniejsza?
- na pneumokoki - czy to też już teraz trzeba? Którą wersją szczepionki warto zaszczepić?
Szczepie.
•6w1 (dostac 5w1 w moim regionie to nie mozliwe)
•Pneumokoki darmowa wersja
•Meningokoki
•Rotawirusy ( wersja dwa podania i trzy, tutaj poradzę sie lekarza. Zaufam jemu, i wezmę to co poleca)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:44
-
Ja bede szczepic 5w1 jeśli jeszcze takie coś funkcjonuje.poza tym rota, pneumo i ospa. Tak szlam z młodym i póki co wszystko w porządku. Rota jeslu przechodził to bardzo łagodnie. Zdarzyły sie ze dwie biegunki w jego zyciu.. Ale krótko trwały i bez jakis powikłań. Chce wierzyc ze to zasługa szczepionek.
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Mój mąż się bał tylko dotykać brzucha :p
O szczepienia będę pytać jutro pediatre bo mamy pierwsza wizytę. Nie znam się na nich kompletnie.. tyle doczytałam że na rotawirusy chce zaczepic dodatkowo a pneumokoki czasem nie są obowiązkowe od zeszłego roku?
Sa dwie wersję na pneumokoki.darmowa - obowiazkowa.
I druga platna.Marta..a lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też swojego zmolestowałam. Biedny taki pod presją
Rano jakiś mikro kawałek czopa wyszedł ale przezroczysty całkowicie. Do wywołania już tuż tuż.
Jak to jest z tym wywoływaniem w ogóle???
Ja mam lekarza w środę wieczorem, a w czwartek będę równo po terminie z usg (z OM mam na dziś).
To w czwartek już będą mi coś dawać, czy jeszcze będą czekać??
-
Ja jutro rano mam zgłosić się na oddział, powiedzieli mi że właśnie jak chce żeby coś robili to rano przyjechać. Jestem 7 dni po terminie. Ale liczę że coś samo ruszy, wczoraj pół dnia bolało mnie okresowo, ale przeszło po kąpieli, dzisiaj w zasadzie boli z przerwami. Z mniej przyjemnych rzeczy to coś czuję się przeziębiona... W ruch pójdzie dzisiaj czosnek, miód, ciepłe mleko i co tam jeszcze znajde
-
Moja położna dzisiaj dzwoniła. Kazała spacerować i dużo seksu. W czwartek przed szpitalem 3 łyżki oleju rycynowego ze szklanką soku z ananasa żeby już tak awaryjnie ruszyło na ostatni moment. No i powiedziała, że blokada w głowie. Pewnie tak, bo jakoś ostatnio mam sporo obaw o swoje nowe życie
-
My dziś mieliśmy wizytę u neurologa. Antoś ma lekką astmetrie ułożeniową, dostał skierowanie na rehabilitację dwa razy w tygodniu przez miesiąc, potem kontrola. Terminy u nas kosmiczne, więc pewnie będziemy go prywatnie rehabilitowac.
My szczepiliśmy młodego 5w1 i pneumokoki, rotawirusy też mamy w planach ale nie chciałam teraz ładować w niego wszystkiego na raz. Antoś gorączki po tym wszystkim nie miał, marudny był jak zwykle, za to na drugi dzień był bardzo senny, praktycznie cały dzień przespał.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Czuję się jakoś raźniej że nie zostałam sama nierozpakowana
zaraz się biorę za dalsze porządki. Bo jakoś w ciągu dnia weny nie miałam. Ogólnie oprócz okien i podłóg to za wiele nie mam co robić. Łazienkę sprzątnę. W mieszkaniu obecnie prawie mebli nie mamy.
-
nesssssa wrote:Ja dzisiaj też swojego zmolestowałam. Biedny taki pod presją
Rano jakiś mikro kawałek czopa wyszedł ale przezroczysty całkowicie. Do wywołania już tuż tuż.
Jak to jest z tym wywoływaniem w ogóle???
Ja mam lekarza w środę wieczorem, a w czwartek będę równo po terminie z usg (z OM mam na dziś).
To w czwartek już będą mi coś dawać, czy jeszcze będą czekać??
Jak zgłosiłam się tydzień po terminie rano do szpitala, po przyjęciu, badaniach itp. dostałam zastrzyk, wieczorem tak samo i tak przez 3 dni. Nie pamiętam już co to były za zastrzyki, ale nic nie dały. Czwartego dnia pompa z podłączeniem do ktg, miałam leżeć z 3 godziny z tą pompą, ale po 15 minutach tętno małego bardzo spadło i szybko mnie odłączyli. Później był weekend i mnie olał i dopiero w pd decyzja, że będzie cięcie.nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Dziewczyny proszę o radę. Co zakladałyście do ubrania na pierwszą wizytę w przychodni? Jutro mnie to czeka, a nie wiem co mu założyć. Przydałoby się coś, żeby szybko zdjąć. Może pajaca? Może głupie pytanie, ale nie wiem.
Ja na pierwszej wizycie mialam mega upaly.
Mielismy tylko body.
Ale w sumie jakoś nie przywiązywałam do tego uwagi.hehe
Zimą tez sie chodzi do lekarza a warstw ubran będzie sporo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 19:33
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Dziewczyny proszę o radę. Co zakladałyście do ubrania na pierwszą wizytę w przychodni? Jutro mnie to czeka, a nie wiem co mu założyć. Przydałoby się coś, żeby szybko zdjąć. Może pajaca? Może głupie pytanie, ale nie wiem.
My zakładaliśmy body rozpinane z przodu i spodenki.