Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A w ogole to mam problem. Karmimy sie tylko kp od samego początku. Butli nie mialam w ogole w rękach i musze przyznać ze tez nie sądziłam ze tak sie to ladnie wszystko ułoży. Ale... Nie wiedziec czemu nagle w jednej piersi mam duuuzo mniej mleczka. Dziwne, bo podaje piersi po równo. Przeważnie obie przy jednym karmieniu. I teraz nie wiem o co cho...
Czy to jakis kryzys i przejdzie..? Czy juz tak zostanie? Pije od wczoraj femaltiker i herbatkę wspomagającą. Ale czy to mi wyrowna ilosc mleka w piersiach... Mialyscie jakieś doświadczenie z czyms takim?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:38
-
nick nieaktualnykozalia wrote:Wiem, że były już te tematy i że każdy zrobi jak uważa, ale powiecie mi coś o szczepionkach, bo jestem zielona w temacie:
- na rotawirusy - którą szczepicie, jesli w ogóle (jednoskładnikową, czy pięcio?). Czy ta pięcioskładnikowa jest skuteczniejsza?
- na pneumokoki - czy to też już teraz trzeba? Którą wersją szczepionki warto zaszczepić?
Szczepie.
•6w1 (dostac 5w1 w moim regionie to nie mozliwe)
•Pneumokoki darmowa wersja
•Meningokoki
•Rotawirusy ( wersja dwa podania i trzy, tutaj poradzę sie lekarza. Zaufam jemu, i wezmę to co poleca)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:44
-
Ja bede szczepic 5w1 jeśli jeszcze takie coś funkcjonuje.poza tym rota, pneumo i ospa. Tak szlam z młodym i póki co wszystko w porządku. Rota jeslu przechodził to bardzo łagodnie. Zdarzyły sie ze dwie biegunki w jego zyciu.. Ale krótko trwały i bez jakis powikłań. Chce wierzyc ze to zasługa szczepionek.
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Mój mąż się bał tylko dotykać brzucha :p
O szczepienia będę pytać jutro pediatre bo mamy pierwsza wizytę. Nie znam się na nich kompletnie.. tyle doczytałam że na rotawirusy chce zaczepic dodatkowo a pneumokoki czasem nie są obowiązkowe od zeszłego roku?
Sa dwie wersję na pneumokoki.
darmowa - obowiazkowa.
I druga platna.
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też swojego zmolestowałam. Biedny taki pod presją

Rano jakiś mikro kawałek czopa wyszedł ale przezroczysty całkowicie. Do wywołania już tuż tuż.
Jak to jest z tym wywoływaniem w ogóle???
Ja mam lekarza w środę wieczorem, a w czwartek będę równo po terminie z usg (z OM mam na dziś).
To w czwartek już będą mi coś dawać, czy jeszcze będą czekać??

-
Ja jutro rano mam zgłosić się na oddział, powiedzieli mi że właśnie jak chce żeby coś robili to rano przyjechać. Jestem 7 dni po terminie. Ale liczę że coś samo ruszy, wczoraj pół dnia bolało mnie okresowo, ale przeszło po kąpieli, dzisiaj w zasadzie boli z przerwami. Z mniej przyjemnych rzeczy to coś czuję się przeziębiona... W ruch pójdzie dzisiaj czosnek, miód, ciepłe mleko i co tam jeszcze znajde
-
Moja położna dzisiaj dzwoniła. Kazała spacerować i dużo seksu. W czwartek przed szpitalem 3 łyżki oleju rycynowego ze szklanką soku z ananasa żeby już tak awaryjnie ruszyło na ostatni moment. No i powiedziała, że blokada w głowie. Pewnie tak, bo jakoś ostatnio mam sporo obaw o swoje nowe życie

-
My dziś mieliśmy wizytę u neurologa. Antoś ma lekką astmetrie ułożeniową, dostał skierowanie na rehabilitację dwa razy w tygodniu przez miesiąc, potem kontrola. Terminy u nas kosmiczne, więc pewnie będziemy go prywatnie rehabilitowac.
My szczepiliśmy młodego 5w1 i pneumokoki, rotawirusy też mamy w planach ale nie chciałam teraz ładować w niego wszystkiego na raz. Antoś gorączki po tym wszystkim nie miał, marudny był jak zwykle, za to na drugi dzień był bardzo senny, praktycznie cały dzień przespał.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g

trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Czuję się jakoś raźniej że nie zostałam sama nierozpakowana
zaraz się biorę za dalsze porządki. Bo jakoś w ciągu dnia weny nie miałam. Ogólnie oprócz okien i podłóg to za wiele nie mam co robić. Łazienkę sprzątnę. W mieszkaniu obecnie prawie mebli nie mamy.

-
nesssssa wrote:Ja dzisiaj też swojego zmolestowałam. Biedny taki pod presją

Rano jakiś mikro kawałek czopa wyszedł ale przezroczysty całkowicie. Do wywołania już tuż tuż.
Jak to jest z tym wywoływaniem w ogóle???
Ja mam lekarza w środę wieczorem, a w czwartek będę równo po terminie z usg (z OM mam na dziś).
To w czwartek już będą mi coś dawać, czy jeszcze będą czekać??
Jak zgłosiłam się tydzień po terminie rano do szpitala, po przyjęciu, badaniach itp. dostałam zastrzyk, wieczorem tak samo i tak przez 3 dni. Nie pamiętam już co to były za zastrzyki, ale nic nie dały. Czwartego dnia pompa z podłączeniem do ktg, miałam leżeć z 3 godziny z tą pompą, ale po 15 minutach tętno małego bardzo spadło i szybko mnie odłączyli. Później był weekend i mnie olał i dopiero w pd decyzja, że będzie cięcie.
nesssssa lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Dziewczyny proszę o radę. Co zakladałyście do ubrania na pierwszą wizytę w przychodni? Jutro mnie to czeka, a nie wiem co mu założyć. Przydałoby się coś, żeby szybko zdjąć. Może pajaca? Może głupie pytanie, ale nie wiem.
Ja na pierwszej wizycie mialam mega upaly.
Mielismy tylko body.
Ale w sumie jakoś nie przywiązywałam do tego uwagi.
hehe
Zimą tez sie chodzi do lekarza a warstw ubran będzie sporo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 19:33
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Dziewczyny proszę o radę. Co zakladałyście do ubrania na pierwszą wizytę w przychodni? Jutro mnie to czeka, a nie wiem co mu założyć. Przydałoby się coś, żeby szybko zdjąć. Może pajaca? Może głupie pytanie, ale nie wiem.
My zakładaliśmy body rozpinane z przodu i spodenki.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH