SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to mam problem. Karmimy sie tylko kp od samego początku. Butli nie mialam w ogole w rękach i musze przyznać ze tez nie sądziłam ze tak sie to ladnie wszystko ułoży. Ale... Nie wiedziec czemu nagle w jednej piersi mam duuuzo mniej mleczka. Dziwne, bo podaje piersi po równo. Przeważnie obie przy jednym karmieniu. I teraz nie wiem o co cho...
    Czy to jakis kryzys i przejdzie..? Czy juz tak zostanie? Pije od wczoraj femaltiker i herbatkę wspomagającą. Ale czy to mi wyrowna ilosc mleka w piersiach... Mialyscie jakieś doświadczenie z czyms takim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:38

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Wiem, że były już te tematy i że każdy zrobi jak uważa, ale powiecie mi coś o szczepionkach, bo jestem zielona w temacie:
    - na rotawirusy - którą szczepicie, jesli w ogóle (jednoskładnikową, czy pięcio?). Czy ta pięcioskładnikowa jest skuteczniejsza?
    - na pneumokoki - czy to też już teraz trzeba? Którą wersją szczepionki warto zaszczepić?

Szczepie. :)
    •6w1 (dostac 5w1 w moim regionie to nie mozliwe)
    •Pneumokoki darmowa wersja
    •Meningokoki
    •Rotawirusy ( wersja dwa podania i trzy, tutaj poradzę sie lekarza. Zaufam jemu, i wezmę to co poleca)
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:44

• chabasse Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede szczepic 5w1 jeśli jeszcze takie coś funkcjonuje.poza tym rota, pneumo i ospa. Tak szlam z młodym i póki co wszystko w porządku. Rota jeslu przechodził to bardzo łagodnie. Zdarzyły sie ze dwie biegunki w jego zyciu.. Ale krótko trwały i bez jakis powikłań. Chce wierzyc ze to zasługa szczepionek.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 5w1, rota i pneumo ale te nie refundowane

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mój mąż się bał tylko dotykać brzucha :p

O szczepienia będę pytać jutro pediatre bo mamy pierwsza wizytę. Nie znam się na nich kompletnie.. tyle doczytałam że na rotawirusy chce zaczepic dodatkowo a pneumokoki czasem nie są obowiązkowe od zeszłego roku?

Sa dwie wersję na pneumokoki. :) darmowa - obowiazkowa.
    I druga platna. :)

Marta..a lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też swojego zmolestowałam. Biedny taki pod presją :D
    Rano jakiś mikro kawałek czopa wyszedł ale przezroczysty całkowicie. Do wywołania już tuż tuż.
    Jak to jest z tym wywoływaniem w ogóle???
    Ja mam lekarza w środę wieczorem, a w czwartek będę równo po terminie z usg (z OM mam na dziś).
    To w czwartek już będą mi coś dawać, czy jeszcze będą czekać??

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rano mam zgłosić się na oddział, powiedzieli mi że właśnie jak chce żeby coś robili to rano przyjechać. Jestem 7 dni po terminie. Ale liczę że coś samo ruszy, wczoraj pół dnia bolało mnie okresowo, ale przeszło po kąpieli, dzisiaj w zasadzie boli z przerwami. Z mniej przyjemnych rzeczy to coś czuję się przeziębiona... W ruch pójdzie dzisiaj czosnek, miód, ciepłe mleko i co tam jeszcze znajde

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna dzisiaj dzwoniła. Kazała spacerować i dużo seksu. W czwartek przed szpitalem 3 łyżki oleju rycynowego ze szklanką soku z ananasa żeby już tak awaryjnie ruszyło na ostatni moment. No i powiedziała, że blokada w głowie. Pewnie tak, bo jakoś ostatnio mam sporo obaw o swoje nowe życie ;)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem ciekawa jak to wygląda z wywoływaniem, bo obawiam sie ze przy moich "dolegliwościach", to akcja porodowa rozkręci sie sama w listopadzie...

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy blokada, czy raczej wielka chęć urodzenia... Czasami tak jest ze dzieciaczki uparte. Ja wieczorem może pójdę na spacer przez wieś i męża zgwałce, może ruszę do szpitala z rozwinięta akcja, a jak nie to i tak muszę tam jechać :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy wizytę u neurologa. Antoś ma lekką astmetrie ułożeniową, dostał skierowanie na rehabilitację dwa razy w tygodniu przez miesiąc, potem kontrola. Terminy u nas kosmiczne, więc pewnie będziemy go prywatnie rehabilitowac.
    My szczepiliśmy młodego 5w1 i pneumokoki, rotawirusy też mamy w planach ale nie chciałam teraz ładować w niego wszystkiego na raz. Antoś gorączki po tym wszystkim nie miał, marudny był jak zwykle, za to na drugi dzień był bardzo senny, praktycznie cały dzień przespał.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jakoś raźniej że nie zostałam sama nierozpakowana :-) zaraz się biorę za dalsze porządki. Bo jakoś w ciągu dnia weny nie miałam. Ogólnie oprócz okien i podłóg to za wiele nie mam co robić. Łazienkę sprzątnę. W mieszkaniu obecnie prawie mebli nie mamy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża pogonilam żeby dokończył szuflady, argument, że to On będzie robił porządek z ciuszki trafił do niego :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze wstępnie w ten weekend co będzie planujemy przeprowadzkę. No ciekawe jak to będzie ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie poszliśmy dziś na spacer całą czwórką, jak normalna rodzina :)

Wszystko byłoby super, gdyby Pierworodna zachowywała się lepiej... Ma któraś pomysł jak wytłumaczyć dwulatkowi, że nie wolno kopać rodziców? I że to wcale nie jest śmieszne?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o radę. Co zakladałyście do ubrania na pierwszą wizytę w przychodni? Jutro mnie to czeka, a nie wiem co mu założyć. Przydałoby się coś, żeby szybko zdjąć. Może pajaca? Może głupie pytanie, ale nie wiem.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja dzisiaj też swojego zmolestowałam. Biedny taki pod presją :D
    Rano jakiś mikro kawałek czopa wyszedł ale przezroczysty całkowicie. Do wywołania już tuż tuż.
    Jak to jest z tym wywoływaniem w ogóle???
    Ja mam lekarza w środę wieczorem, a w czwartek będę równo po terminie z usg (z OM mam na dziś).
    To w czwartek już będą mi coś dawać, czy jeszcze będą czekać??

Jak zgłosiłam się tydzień po terminie rano do szpitala, po przyjęciu, badaniach itp. dostałam zastrzyk, wieczorem tak samo i tak przez 3 dni. Nie pamiętam już co to były za zastrzyki, ale nic nie dały. Czwartego dnia pompa z podłączeniem do ktg, miałam leżeć z 3 godziny z tą pompą, ale po 15 minutach tętno małego bardzo spadło i szybko mnie odłączyli. Później był weekend i mnie olał i dopiero w pd decyzja, że będzie cięcie.

nesssssa lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dzisiaj nie zasnę... W ogóle nie mogę się zabrać za nic... Strasznie się boje, może w nocy coś samo ruszy, bo boli mnie cały czas..

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Dziewczyny proszę o radę. Co zakladałyście do ubrania na pierwszą wizytę w przychodni? Jutro mnie to czeka, a nie wiem co mu założyć. Przydałoby się coś, żeby szybko zdjąć. Może pajaca? Może głupie pytanie, ale nie wiem.

Ja na pierwszej wizycie mialam mega upaly.
    Mielismy tylko body.

Ale w sumie jakoś nie przywiązywałam do tego uwagi. ;) hehe
    Zimą tez sie chodzi do lekarza a warstw ubran będzie sporo. ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:

My zakładaliśmy body rozpinane z przodu i spodenki.

‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ