X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to mam problem. Karmimy sie tylko kp od samego początku. Butli nie mialam w ogole w rękach i musze przyznać ze tez nie sądziłam ze tak sie to ladnie wszystko ułoży. Ale... Nie wiedziec czemu nagle w jednej piersi mam duuuzo mniej mleczka. Dziwne, bo podaje piersi po równo. Przeważnie obie przy jednym karmieniu. I teraz nie wiem o co cho...
    Czy to jakis kryzys i przejdzie..? Czy juz tak zostanie? Pije od wczoraj femaltiker i herbatkę wspomagającą. Ale czy to mi wyrowna ilosc mleka w piersiach... Mialyscie jakieś doświadczenie z czyms takim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:38

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Wiem, że były już te tematy i że każdy zrobi jak uważa, ale powiecie mi coś o szczepionkach, bo jestem zielona w temacie:
    - na rotawirusy - którą szczepicie, jesli w ogóle (jednoskładnikową, czy pięcio?). Czy ta pięcioskładnikowa jest skuteczniejsza?
    - na pneumokoki - czy to też już teraz trzeba? Którą wersją szczepionki warto zaszczepić?

Szczepie. :)
    •6w1 (dostac 5w1 w moim regionie to nie mozliwe)
    •Pneumokoki darmowa wersja
    •Meningokoki
    •Rotawirusy ( wersja dwa podania i trzy, tutaj poradzę sie lekarza. Zaufam jemu, i wezmę to co poleca)
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:44

• chabasse Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede szczepic 5w1 jeśli jeszcze takie coś funkcjonuje.poza tym rota, pneumo i ospa. Tak szlam z młodym i póki co wszystko w porządku. Rota jeslu przechodził to bardzo łagodnie. Zdarzyły sie ze dwie biegunki w jego zyciu.. Ale krótko trwały i bez jakis powikłań. Chce wierzyc ze to zasługa szczepionek.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 5w1, rota i pneumo ale te nie refundowane

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mój mąż się bał tylko dotykać brzucha :p

O szczepienia będę pytać jutro pediatre bo mamy pierwsza wizytę. Nie znam się na nich kompletnie.. tyle doczytałam że na rotawirusy chce zaczepic dodatkowo a pneumokoki czasem nie są obowiązkowe od zeszłego roku?

Sa dwie wersję na pneumokoki. :) darmowa - obowiazkowa.
    I druga platna. :)

Marta..a lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też swojego zmolestowałam. Biedny taki pod presją :D
    Rano jakiś mikro kawałek czopa wyszedł ale przezroczysty całkowicie. Do wywołania już tuż tuż.
    Jak to jest z tym wywoływaniem w ogóle???
    Ja mam lekarza w środę wieczorem, a w czwartek będę równo po terminie z usg (z OM mam na dziś).
    To w czwartek już będą mi coś dawać, czy jeszcze będą czekać??

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rano mam zgłosić się na oddział, powiedzieli mi że właśnie jak chce żeby coś robili to rano przyjechać. Jestem 7 dni po terminie. Ale liczę że coś samo ruszy, wczoraj pół dnia bolało mnie okresowo, ale przeszło po kąpieli, dzisiaj w zasadzie boli z przerwami. Z mniej przyjemnych rzeczy to coś czuję się przeziębiona... W ruch pójdzie dzisiaj czosnek, miód, ciepłe mleko i co tam jeszcze znajde

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna dzisiaj dzwoniła. Kazała spacerować i dużo seksu. W czwartek przed szpitalem 3 łyżki oleju rycynowego ze szklanką soku z ananasa żeby już tak awaryjnie ruszyło na ostatni moment. No i powiedziała, że blokada w głowie. Pewnie tak, bo jakoś ostatnio mam sporo obaw o swoje nowe życie ;)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem ciekawa jak to wygląda z wywoływaniem, bo obawiam sie ze przy moich "dolegliwościach", to akcja porodowa rozkręci sie sama w listopadzie...

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy blokada, czy raczej wielka chęć urodzenia... Czasami tak jest ze dzieciaczki uparte. Ja wieczorem może pójdę na spacer przez wieś i męża zgwałce, może ruszę do szpitala z rozwinięta akcja, a jak nie to i tak muszę tam jechać :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy wizytę u neurologa. Antoś ma lekką astmetrie ułożeniową, dostał skierowanie na rehabilitację dwa razy w tygodniu przez miesiąc, potem kontrola. Terminy u nas kosmiczne, więc pewnie będziemy go prywatnie rehabilitowac.
    My szczepiliśmy młodego 5w1 i pneumokoki, rotawirusy też mamy w planach ale nie chciałam teraz ładować w niego wszystkiego na raz. Antoś gorączki po tym wszystkim nie miał, marudny był jak zwykle, za to na drugi dzień był bardzo senny, praktycznie cały dzień przespał.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jakoś raźniej że nie zostałam sama nierozpakowana :-) zaraz się biorę za dalsze porządki. Bo jakoś w ciągu dnia weny nie miałam. Ogólnie oprócz okien i podłóg to za wiele nie mam co robić. Łazienkę sprzątnę. W mieszkaniu obecnie prawie mebli nie mamy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża pogonilam żeby dokończył szuflady, argument, że to On będzie robił porządek z ciuszki trafił do niego :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze wstępnie w ten weekend co będzie planujemy przeprowadzkę. No ciekawe jak to będzie ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie poszliśmy dziś na spacer całą czwórką, jak normalna rodzina :)

Wszystko byłoby super, gdyby Pierworodna zachowywała się lepiej... Ma któraś pomysł jak wytłumaczyć dwulatkowi, że nie wolno kopać rodziców? I że to wcale nie jest śmieszne?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o radę. Co zakladałyście do ubrania na pierwszą wizytę w przychodni? Jutro mnie to czeka, a nie wiem co mu założyć. Przydałoby się coś, żeby szybko zdjąć. Może pajaca? Może głupie pytanie, ale nie wiem.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja dzisiaj też swojego zmolestowałam. Biedny taki pod presją :D
    Rano jakiś mikro kawałek czopa wyszedł ale przezroczysty całkowicie. Do wywołania już tuż tuż.
    Jak to jest z tym wywoływaniem w ogóle???
    Ja mam lekarza w środę wieczorem, a w czwartek będę równo po terminie z usg (z OM mam na dziś).
    To w czwartek już będą mi coś dawać, czy jeszcze będą czekać??

Jak zgłosiłam się tydzień po terminie rano do szpitala, po przyjęciu, badaniach itp. dostałam zastrzyk, wieczorem tak samo i tak przez 3 dni. Nie pamiętam już co to były za zastrzyki, ale nic nie dały. Czwartego dnia pompa z podłączeniem do ktg, miałam leżeć z 3 godziny z tą pompą, ale po 15 minutach tętno małego bardzo spadło i szybko mnie odłączyli. Później był weekend i mnie olał i dopiero w pd decyzja, że będzie cięcie.

nesssssa lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dzisiaj nie zasnę... W ogóle nie mogę się zabrać za nic... Strasznie się boje, może w nocy coś samo ruszy, bo boli mnie cały czas..

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Dziewczyny proszę o radę. Co zakladałyście do ubrania na pierwszą wizytę w przychodni? Jutro mnie to czeka, a nie wiem co mu założyć. Przydałoby się coś, żeby szybko zdjąć. Może pajaca? Może głupie pytanie, ale nie wiem.

Ja na pierwszej wizycie mialam mega upaly.
    Mielismy tylko body.

Ale w sumie jakoś nie przywiązywałam do tego uwagi. ;) hehe
    Zimą tez sie chodzi do lekarza a warstw ubran będzie sporo. ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:

My zakładaliśmy body rozpinane z przodu i spodenki.

‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ